Форнети в домашни условия?

  • 25 361
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
  • Мнения: 10 790
Аз днес като за начало реших да взема полуфабрикати и да опитам да ги изпека в домашни условия, а чак на по-късен етап ще се пробвам да ги правя  Laughing
Първият опит - малко неуспешен, че ги позабравих и поизгоряха  Embarassed .
Втори опит - предстои  Wink .

Откъде ги купи?  newsm78

# 16
  • Варна
  • Мнения: 912
от павилионче на форнети
попитах дали ще ми продадат сурови и те се съгласиха, но ме предупредиха, че едва ли ще станат т.к. техните печки били специални и се пекат на пАра и всеки вид в зависимост от пълнежа се пече на различна програма, т.е. температура, но въпреки всичко си взех 1 кг. за проба

# 17
  • Варна
  • Мнения: 10 790
от павилионче на форнети
попитах дали ще ми продадат сурови и те се съгласиха, но ме предупредиха, че едва ли ще станат т.к. техните печки били специални и се пекат на пАра и всеки вид в зависимост от пълнежа се пече на различна програма, т.е. температура, но въпреки всичко си взех 1 кг. за проба

И на каква цена ги дават, като изпечените ли? Ако е така, то няма смисъл.

# 18
  • Варна
  • Мнения: 912
да, на цената на готовите - 6.9 за кг
изчислих че за 1 кг сурови фирата е около 62 гр., по-скъпичко малко излиза, но предимството е това, че като решиш и си имаш топла закуска без да се налага да излизаш в студа

# 19
  • Варна
  • Мнения: 10 790
да, на цената на готовите - 6.9 за кг
изчислих че за 1 кг сурови фирата е около 62 гр., по-скъпичко малко излиза, но предимството е това, че като решиш и си имаш топла закуска без да се налага да излизаш в студа

Дано станат сполучливи тогава!  Wink

# 20
  • Мнения: 1 655
Аз също харесвам форнетите. Най много с кайсия и гризините. Ако някой успее с направата им в домашни условия ще следя темата ако споделите.

# 21
  • Мнения: 1 283
Много предположения и идеи newsm78
Може ли някой да каже точната им рецепта.За някои от тях пише, че са с мая, а не трябва втасване Thinking
Много ми е интересна тази тема и ме вълнува.Прилича ми на бутер тесто, но не точно.........
Давайте идеи, така ще се роди истината за форнетите Rolling Eyes

# 22
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 305
Много ги харесваме и ние. Тези с плънка пица и с вишната са страхотни. Но едва ли ще ме хване мерак да ги правя вкъщи  Stop

# 23
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
май само аз не ги харесвам, но поне дъщеря ми не отказва и хапва по три-четири

# 24
  • 1st floor
  • Мнения: 9 112
да, на цената на готовите - 6.9 за кг
изчислих че за 1 кг сурови фирата е около 62 гр., по-скъпичко малко излиза, но предимството е това, че като решиш и си имаш топла закуска без да се налага да излизаш в студа
не може ли да ги стоплиш в микровълнова? newsm78

# 25
  • Варна
  • Мнения: 912
Стават кофти като се притоплят в микровълновата, както и доста други неща, поне според мен и дори ако не е много спешен случая (голям глад  Mr. Green ) предпочитам партигрила или фурната. Между другото им хванах цаката, тъй да се каже,  Laughing не че има някаква философИя де, въпросът е да не ги забравя и да изгорят  hahaha

# 26
  • Мнения: 1 271
на нас най-ни харесаха с ябълка и канела и с кайсия
не стават да се претоплят в МВ-то - стават супер корави, после и на попара не може да се направят (специално тези които са с кашкавал)

# 27
  • Paradise
  • Мнения: 3 103
Тези форнети с какъв произход са?
Аз си мисля, че идват от унгарските географски ширини, но може и да греша.

Та, ако има форумки от там, да кажат каква е тайната.

П.П. В София предлагат и на други фирми подобни полуфабрикати.

# 28
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Ами няма тайна - нали писах правят се от тесто за кроасани . То е като многолистното тесто, но има в него мая, това ги прави и толкова въздушни и мекички. А да и начина им на завиване е различен. Малко е трудоемко приготвянето, но си залужава. Peace

За тези, които се интересуват, ето рецепта за тесто за кроасани, стъпка по стъпка - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,724.0.html

# 29
  • Paradise
  • Мнения: 3 103
natalyna, много благодаря за инфото и рецептата. bouquet
Колкото и да е трудемко, мисля, че с отличното обяснение, което си дала, всеки би се справил с приготовлението.

Общи условия

Активация на акаунт