СНБМ - инициативи - 15 част

• 15 426
  • 287
  •   1
Отговори
# 60
  • София
   Момичета искам да попитам нещо относно проекта и закона за близнаците. Как стои въпроса с майките които нямат трудов стаж 6 месеца или към датата на излизане в майчинство  не са по постоянен трудов договор. Знам че те получават по принцип само една година някакви помощи, които се по-ниски от майчинството. Как ще стои въпроса  в този случай за майка на близнаци?

# 61
   Момичета искам да попитам нещо относно проекта и закона за близнаците. Как стои въпроса с майките които нямат трудов стаж 6 месеца или към датата на излизане в майчинство  не са по постоянен трудов договор. Знам че те получават по принцип само една година някакви помощи, които се по-ниски от майчинството. Как ще стои въпроса  в този случай за майка на близнаци?
По същия начин, както и досега Мими.
Това са помощи, те са на съвсем друг принцип и са описани в Закона за семейни помощи за деца.

# 62
Вестник "Сега" 24.11.2007 г.
Цитат
Единната ставка от 10% върху доходите на физическите лица бе одобрена вчера в Народното събрание. На първо четене депутатите приеха плоския данък с отпадане на семейното облагане и необлагаемия минимум, но със запазване на отстъпките за доброволни осигуровки и застраховка "Живот".

Днес в "Реално" по bTV гост беше Румен Овчаров. Не можах да го слушам внимателно, но изказването му беше в същия дух - било безмислено запазването на семейното подоходно облагане, по-добре било да повишат прага на достъп до детски надбавки на 250 или 300 лв.
Би трябвало по-късно да публикуват и текста на самото интервю на страницата на bTV.
Ох, как ме ядосват  #Cussing out
Много ясно, че ще гледат да замажат очите на хората. Естествено, че при по-ниска ставка данъчното облекчение в сегашния му размер ще е незначително, нали затова предлагаме да се актуализират променят сумите, които се приспадат  #2gunfire
Тъпаци  Crossing Arms

# 63
Ето една интересна статия от Монитор за плоския данък:
http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=140620&cid=1&eid=1226

# 64
Здравейте дами, пратила съм в пощата учебното помагало от ФРГИ и част от моите записки.Който иска може да ги чете, принтира и тн.  Peace

Благодаря ти Раде, чудесна работа си свършила. Почвам да чета.

Момичета тази седмица трябва да направим една среща - поне тези, които се разбрахме да действаме по проекта на ФРГИ, че има да се пише стратегия.. Трябва да сме готови до средата на декември  ooooh! Моля ви кажет е кой кога може - аз предварително изключвам събота, т.к. съм на сватба.

# 65
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Благодаря ти Раде, чудесна работа си свършила. Почвам да чета.

Момичета тази седмица трябва да направим една среща - поне тези, които се разбрахме да действаме по проекта на ФРГИ, че има да се пише стратегия.. Трябва да сме готови до средата на декември  ooooh! Моля ви кажет е кой кога може - аз предварително изключвам събота, т.к. съм на сватба.

Mоля! Grinning На мен тази седмица май ми се очертава свободна така, че когато кажете вие. Peace

# 66
Момичета, пуснала съм списъка с катичките на пощата.
Тези, които са в жълто се чудя дали да го оставим, защото и без това картичките са много  ooooh!
Не знам доколко има смисъл да пращаме картички до министри, които едва и въобще ще стигнат до тях  Rolling Eyes

Вижте и допълвайте, ако се сетите някой.
След това трябва да се разпределим един екип за:
1)купуване
2)някой да направи лист с етикети, аз повечето адреси съм ги написала
3)разнасяне
4)пращане по пощата

трябва да видим колко пари имаме в сметката и да преценим всички картички ли да купуваме от ДБМ , всички ли да са с пари от сметката или да съберем някакви помежду си, защото цялата работа няма да излезе никак евтина  Confused

# 67
СПЕШНО
От "Искрено и лично" питат дали някоя от нас ще може да участва в четвъртък по темата за помощите за ученици.
трябва да отговоря в късния следобед.
Раде ти?

Аз не мога да ида, на среща ще съм в общината Peace

# 68
Хриси, пусни тема с питанка в Нашите деца.
И там имаше тема за тазгодишните помощи в размер на 120 лв.

# 69
Хриси, пусни тема с питанка в Нашите деца.
И там имаше тема за тазгодишните помощи в размер на 120 лв.
Гери, можеш ли ти да я пуснеш, че ни монтират СОТ и не мога в момента  ooooh!

# 70
# 71
Хрис, нали става въпрос за помощите за първи клас?

Да сложа ли и твоя телефон в темата?

Ето темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=243975.new#new

# 72
момичета, какво става със стратегията? Видяхте ли се, пишете ли? Времето напредва и искам да гледам драфт!!!

# 73
хриси, не видях в списъка с картичките "Нук". Можете ли да ги добавите с адреса....който го знае

# 74
момичета, какво става със стратегията? Видяхте ли се, пишете ли? Времето напредва и искам да гледам драфт!!!

Мацка чети поста ми от вчера, моля...  Wink
Как си го представяш вече и да сме готови Crazy

Сега сериозно. Вчера Тони ми звънна, че нещо й е дал фира интернета. Разбрахме се да звънне да се уговорим за ден от тази седмица да се видим. Ние с Ради, сме ок за всеки от дните преди уикенда. Някой друг ще се включи ли. Танче? Силве, Мими и вие ако успеета да се включите с опита си от обучението.

Иначе аз чета помагалото, което Ради прати и си записвам въпросчета и успоредно почвам да мисля форма за документа, който трябва да направим.

На този етап е важно всички да помислим върху някои основни въпроси:

Как ще се развиваме организационно занапред? Какви стъпки трябва да предприемем за стягане на вътрешната организация? Пример - имаме правила - трябва да почнем да ги спазваме, трябва да разпределим кой какво прави според организационната структура... Какви стъпки още?

Каква ще е политиката ни за прием на членове? Струва ми се вече сме на етап да примаме два вида членове - такива, който ще ни подпомагат само със средства и такива, които ще полагат и доброволен труд за изпълнение целите на сдружението.. В тази насока трябва да си адаптираме и правилата за членство... Тук много важен е въпроса (във връзка с проекта на ФРГИ) какви и на какви периоди кампании за набиране на членове, ще правим.  Много важно ще става и стриктното спазване на сроковете за плащане на членския внос. Защото ФРГИ ще удвоява събраните от нас средства в тези периоди.

Ще търсим ли други начини на финансиране на дейността ни и какви?

След изчистването на организационната структура ще можем окончателно да определим приоритетите ни за догодина и конкретните задачи, които ще се изпълняват по всеки приоритет. За целта трябва много ясно да изчистим кой какво ще прави, за да може да се разпределим на по-малки групи и всяка да си действа по определениете задачи, разбира се при договорените начини на отчетност (които заложихме в правилата)...

Какво можем да предприем в посока изграждане на мини офис на СНБМ? Въпросите тук са много - най-вече като финансиране и начина на организирането му.

Това са въпросите, които ми хрумват на този момент.
Момичета много е важно колкото се може повече хора да си кажат мнението по тези въпроси, защото те са в основата на стратегията. Разбирате, че не могат трима души да напишат стратегията за година напред на сдружението, без да имаме общото мнение и съгласие по въпросите, които изброих, а предполагам, че в процеса на работа ще имаме да изясняваме и други въпроси.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт