СНБМ - инициативи - 15 част

• 15 453
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, откачих на срещата днес, ще разправям по-късно.
Отворих тема ето тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=244950.0

# 91
Размерът на обезщетението за отглеждане на малко дете от 10-месечна до две годишна възраст да е 200 лева. Това реши бюджетната комисия в парламента, като одобри на второ четене Бюджета на държавното обществено осигуряване за 2008 година.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=202984

# 92
  • София
200 лв. обезщетение за отглеждане на дете

Цитат
"13 млн. ще са нужни допълнително, за да се гарантира скок от 200 на 220 лв., а в момента не са осигурени дори средствата за увеличението от 10 лв.", обясни шефът на НОИ Йордан Христосков. От финансовото министерство пък заявиха, че така ще се наруши балансът на консолидирания бюджет.

И това на фона на неясното раздаването на 1,2 млрд. лева от излишъка за тази година  #Cussing out

# 93
  • София
малко клише, но - е неам думи..... #2gunfire

# 94
200 лв. обезщетение за отглеждане на дете

Цитат
"13 млн. ще са нужни допълнително, за да се гарантира скок от 200 на 220 лв., а в момента не са осигурени дори средствата за увеличението от 10 лв.", обясни шефът на НОИ Йордан Христосков. От финансовото министерство пък заявиха, че така ще се наруши балансът на консолидирания бюджет.

И това на фона на неясното раздаването на 1,2 млрд. лева от излишъка за тази година  #Cussing out

Пълно безобразие, след всичките им декларации в медиите, как най-вероятно ще го направят равно на МРЗ - и Масларова и Овчаров...  #Cussing out За догодина ще ни стимулират хубаво да раждаме деца - без семейно облагане, с малки възможности за детски, с обезщетение под МРЗ..
Днес гледах и че максималния осигурителен праг го качват на 2000 лв, което за мен при по-високите заплати ще изяде ефекта на по-ниския данък... С една дума държавата ще си ви взима от парите и догодина  #2gunfire

# 95
Момичета да ви кажа какво правим по стратегията, вчера писах в скайпа, ама малко хора видяха  Confused

Значи вчера се видяхме т.нар. екип по писането  Mr. Green и сглобихме съдържанието на документа. Принципно стратегията трябва да съдържа аналитична и стратегическа част. В аналитичната посредством, разни методи се анализира и позиционира организацията - т.е. виждаме какви са ни силните и слабите страни, с какви партньори работим, какви още като нас има в нашия сектор, какви са ни целевите групи, каква ни е организацията и т.н.

В стратегическата част пишем какво ще правим през следващата година, разбира се доста подробно.

С момичетата почваме да пишем аналитичната част, срока ни е до другата седмица. През това време се надявам повече хора да са си написали мнението по зададените въпроси, за да можем да почнем да пишем по стратегическата част.

Момичета, притеснена съм от вялото отношение по темата. Наясно съм, че има много задачи, но това е основен документ за сдружението ни, имащ за цел да определи какво ще е бъдещето ни развитие. При такъв документ не върши работа коментарите и мненията кое как да се случва да се дават постфактум, когато текста е готов. Важно е да сме изчистили концепциите и идеите си предварително, за да знаем какво да пишем. Дотук заедно поставихме едно добро начало като си разписахме организационна структура, правила и приоритетите си за догодина, но трябва да продължим и в тази насока. За съжаление времето пак ни притиска.
За това още веднъж призовавам да се включат повече хора активно, защото от това зависи какво сдружение ще имаме догодина. За да ни харесва на всички, трябва всички да кажем какво искаме да бъде.   Hug

# 96
Zdraveite, macki, Kali sym. Pozdravi ot grada na nebostyrgachite Hug

Njamah tyrpenie da vidjakakvo se sluchva i novinite me natyjiha Sad

Veseli praznici i do skoro  bouquet

# 97
Моля да ми дадете някакви линкове с новини по въпроса за излишъка за тази година, колко, как и за какво ще се разходва

# 98
  • София
За това още веднъж призовавам да се включат повече хора активно, защото от това зависи какво сдружение ще имаме догодина. За да ни харесва на всички, трябва всички да кажем какво искаме да бъде.   Hug
доли, слънце, не знам за другите, но аз пратих нещичко. ако мислиш че мога да доразвия някой момент от пратеното, драсни едно ЛС, за да помисля  Flutter
кали, здрасти и на теб, добре пристигнала Peace
за линкове за излишъка не съм гледала, ако видя, ще пратя Peace

# 99
# 100
момичета, търся си кенгуру за втората половина на декември до началото на януари.
Може ли някой да ми услужи?

# 101
Раде, получи ли вестника?
Пратих го още в понеделник по служебната поща.

# 102
# 103
  • София
  Момичета държавата май все пак ще реши да флурира водата!!!
  В момента в темичката за флуриране на водата някой се е заел да прави петиция, но незнам дали това изобщо ще е достатъчно. Дали не можем с нещо да се включим?

# 104
доли, слънце, не знам за другите, но аз пратих нещичко. ако мислиш че мога да доразвия някой момент от пратеното, драсни едно ЛС, за да помисля  Flutter

Душа твойто мнение го имаме, много ти благодаря. Въпроса е и останалите да се включат. Хайде рано е за празници.

Общи условия

Активация на акаунт