Гадене,повръщане,но не е за мръщене!Ясно е вече,на път е ЮЛСКОТО човече!

• 17 188
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
Здрасти emzi и добре дошла.
Относно пола на бебето и аз си мисля от известно време. Първата бременност си мислих, че ще е момче, а то се оказа момиченце. Въпреки това още от самото начало мъжа ми твърдеше че ще си има момиченце, даже и по име и говореше още от втория месец. Сега така съм си свикнала с нея, че на моменти ми се иска и второто да е девойка. Не знам?!?!? Странно нещо е живота. А винаги съм мислила, че ще родя момчета. Така или иначе съм убедена, че каквото и да е ще си го обичаме и ще му се радваме безумно много.
Не знам дали е правилно така или не но сега пак си имам измислено име, но само за момиченце. Както и да е. Има доста време до тогава.
Вие пробвали ли сте някакви стари начини за определяне на бебето, имам в предвид таблици, изчисления, халки или игли?!?!?!

# 136
  • Варна
Някак си..Предпочитам момиченце, да му купя рокли, сукмани , много фибички и всякакви там кукленски нещица.. newsm18 newsm18  , някак си да си я наконтя... Grinning
Имам двама племенници, единия вече тийнейджър и знам , че на мъжкарите нямаш такъв избор с дрешки и други аксесоари...
Иначе каквото и да е - живо и здраво... Heart Eyes

# 137
Едно плахо здравейте и от мен Simple Smile
Терминът ми е на 23.07.08. Скоро преживях един аборт и не исках още да се обаждам, но имам нужда да съм сред себеподобни, защото ще откача от нерви Rolling Eyes
За сега не ми се гади, да чукна на дърво. Понякога имам кофти чувство в стомаха, но аз си го имах и преди и не го отдавам на това, че съм бременна. Симптомите ми са напрегнати гърди, течение и опънати като струни нерви. Иде ми да стрелям на посоки, особено след следобедния сън #2gunfire
По принцип работя, но малкия е болен и сега сме си у дома.
Четох, че има и други девойки с течение, кажете ми какви мерки взехте? Моя гинеколог каза, че чак в 13та седмица може да ми вземе секрет Rolling Eyes
Ще се следя при д-р Маленов, при него и ще раждам или поне за сега така смятам. При него родих и Пепи. И изобщо цялата рода сме при него, включителни кумата Heart Eyes, която също пише в тази тема.

# 138
Защо не пишете, да не ви уплаших Rolling Eyes Едва ви изчитах до скоро Grinning
Забравих да пиша, че вече бях на лекар, но нищо съществено не ми каза, защото било още рано. На 6-ти съм на лекар пак, стискайте ми палци Praynig

# 139
yani4ka_83,Щях да ти препоръчам кръвен тест в два поредни дни за твое успокоение, но с тоя утрогестан би било безсмислено.
Току що си направих още един тест и втората линийка е мноооого бледа. Дали това може да се дължи на утрогестана? Пак взех да се шашкам. Тоя тест вместо да ме успокои, ме разстрои още повече.

# 140
Дуци, добре дошла. Лека и безпроблемна брменост ти пожелавам Hug А защо чак в 13та седмица? Тук още на 1вия преглед взимат секрет и на всеки следващ (когато няма ехограф)  също  newsm78

# 141
Ами а де  33uu И аз това не мога да разбера.

# 142
  • София
Още съм на 2 стр. , а вие изписахте 7 ooooh!
Само исках да ви кажа за близнаците Joy Аз откакто видях плодното сакче на видеозона до сега за това съм си мислила Crazy , защото се видяха нещо като две newsm78 ама въобще незнам какво беше второто newsm78 и докторката направи една съмнителна физиономия Shocked и аз не посмях да попитам  Rolling Eyes и през цялото време досега за това си мисля и много се притеснявах, не смеех и на мъжа ми да кажа Rolling Eyes Хич не ми се искаше  Embarassed
И вчера като отидох на видеозон и питам лекарката, " Ама нали е едно? Нали със сигурност няма второ, че съм се притеснила  Rolling Eyes" А тя вика абе 1 е бе, 100%.... макар, че много зле се виждаше-коремен ехограф и празен мехур newsm78
И щастлива излизам от поликлиниката и тичам към мъжа , размахвам снимката и му викам "Ще си имаме бебе" Laughing.......А той казва  Shocked "Бебета ли?" #Crazy ... И аз се спирам и мисля  newsm78 Не бе , бебе...ама една несигурна Rolling Eyes
 Joy Joy Joy Нестига, че ми прочете мислите, ами и вие точно след моя пост/след като се успокоих / и сте започнали за това да пишете и  Crazy пак съм в шок Mr. Green

# 143
  • София
Здравейте  Hug
Добре дошли на новите мами !
Вие пишете страшно много, мислете заглавие за новата тема  Crazy
За присъствието на таткото, аз лично съм против на такъв ранен етап, а и с вагинален, ще ми е доста притеснено. По нататък, когато бебчето е по- голямо и по- оформено, да.
За присъствието на раждането, аз не искам да присъства, той също, така че всичко е ОК. Миналият път седя през цялото време, докато бях в операционната, в кафето на болницата и след това влезе при мен, беше много мил момент.
Относно пола, не знам, каквото и да е, важното е да е живо и здраво.
yani4ka_83, те и другите са ти казали, иди при някой друг лекар, за твое успокоение. Не се тревожи, вреди на бебчето  Wink
Дуци , този път всичко ще бъде наред!

# 144
Здравейте отново.
ketito  защо се притесняваш за близнаци. Това ми беше мечтата и на самия преглед очаквах да видя 2 точици, ама не и си викам нищо следващия път. Моя преглед трябваше да е с коремен ехограф и отидохме заедно с татенцето. Лекарката обаче не виждаше добре с коремния и го смени с вагинален, а татенцето така и нямаш е как да се измъкне от кабинета....горкичкия - изгуби ума и дума. Лекарката му показва точицата и пулса, а той не смее и дума да проговори и само клати главата. Абе голям смях или срам. Така, че според мен първия преглед може и да се пропусне от таткото.

# 145
  • София
Лелеееееееее,вие сте страшни,аз ви оставих на 2-ра страниоца,а сега като погледнах....
И така да ви се поопла4а сега и аз Laughing,днес пак ми беше гадно,гръб ме боли,по малко и корема и нар=право ми иде ....незнам какво да направя.Викам му на мъжо,с първата бременност никакви проблеми,ама сега сме с вси4ки екстри Grinning,дано поне скоро отшуми и се надявам поне като ми става лошо да е моми4е newsm56,един мъжкар ми стига Laughing,но в крайна сметка ще е каквото дойде.Вие мами с ве4е по едно детенце как бяхте с първата бременност.Аз незнам защо,но като ми каже някоя бъдеща мама,4е й става лошо и й казвам-моми4е,два пъти уцелих,сега да видим дали на мен си ще уцеля Laughing
Е,това е засега от мен,утре съм по4ивка и ще се вклю4вам по-4ести4ко при вас Hug.
Добре дошли на новите мами Hug.
И за протокола на ЖК ходя в 7-ма

# 146
Дуци, желая ти лека и безпроблемна бременност.

Относно течението и при мен е доста засилено. Моята лекарка каза, че засилено течени се среща при много бременни и може да си отшуми след 1 триместър .Секрет за микробиология се вземал в 12 г.с., защото дори и да са "гадни" гъбички не могат да се лекуват преди това. Вредно е за бебето. Така, че бъди спокойна не е толкова страшно.

# 147
Четох, четох и реших да си направя още един тест Crazy
Втората черта вече е доста по-плътна от първата. Ох, нямам търпение да дойде 6ти Rolling Eyes

# 148
  • София
Здравейте момичета, сигурно ме забравихте, няколко дни не съм писала:( Толкова работа имах през тези дни, че като се прибера едва допълзявам до дивана! Последно на втората тема бяхме 29 бъдещи мамички, вече сме 45 newsm44 Добре дошли на всички нови:)
elen@ направила си страхотна темичка! И толкова много сте писали тези дни, едва изчетох всичко  #Crazy
Patishonka, да си кажа за книгите за бременни. Моят се шегуваше онзи ден, че било жалко, че не чета така инструкциите на всичко, което купуваме. Купих си доста книжки и няколко получих от снаха ми, която също е бременна в момента и вече раждала моя близка приятелка. Списъкът е наистина дълъг, но най-хубавата и подробна е "Какво те чака, когато чакаш дете". Горещо я препоръчвам, стигнала съм едва до стр. 100, а е около 600. Има глава и за бъдещия татко, както и специални съвети за работещите мами, включително как да кажем на шефа си.
Kokolin@ надявам се, че си успяла да свалиш и изгледаш филмчетата, може би е имало някакъв временен проблем.
Patishonka, аз също не мога да се сдържам и едва ли три месеца няма да се похваля с тази прекрасна новина. Ще изчакам прегледа на 27.11., да се види и сърчицето и сигурно ще се похваля и на други близки и познати. Засега съм споделила само с най-близките, беше голяма радост:)
Ketito, честито сърчице и от мен!
saxophone, чудесна идея за списъка на софийските мами, аз все още не съм се ориентирала за ЖК, но по-късно ще се включа в списъка. Няма да е лошо да си организираме и една среща по-нататък. А пък за близначетата, ужасно много искам да имам две бебчета наведнъж:) На първия преглед се видя само едно плодно сакче, но аз все още имам надежда  Praynig
sisoni, надявам се, че вече си много по-добре и течението е спряло. Стискам палци всичко да е наред и отиди на лекар по-скоро, за да не се притесняваш излишно през целия уикенд.
yani4ka_83, стискам палци да видиш точицата си следващата седмица:) Опитай се да мислиш положително и всичко ще е наред и при теб.
Дуци, добре дошла. Стискам палци този път всичко да бъде наред!

# 149
Ето тук нещо интересно:

Not all women get " morning sickness" and no one really knows why. If you have extensive periods of nausea you can try a few simple things:

* Eat small meals throughout the day, rather than just 2 to 3 meals a day, to keep from getting hungry
    * Keep saltines on the nightstand to eat first thing upon awakening
    * Avoid rich, spicy or fried foods
    * Drink iced tea or soft drinks in sips, as sugar may actually help settle your stomach in the first trimester
    * Stop taking prenatal vitamins, as the little you miss will make no difference until you can restart usually after 14 weeks
    * Try acupressure wrist bands, as they have to help in about 40% of nausea cases
    * Eat red hot candy, as brain has trouble processing spicy and nausea at the same time
    * Avoid travel
    * Stay away from odors such as colognes, perfumes and gasoline, which may worsen nausea
    * Try OTC medicine, but make sure to ask your physician first
    * Carry a slice of lemon in a zip lock bag with you at all times, and sniff the lemon when you feel nauseated
    * If nausea becomes unbearable or persists for a long time, ask your doctor about effective prescription medicines

Ето още нещо за сутрешното гадене:

Какво помага:
солети, крекери, сухари;сладки сокове или газирана вода сутрин;храни, богати на въглехидрати: картофи, банани, мюсли, ориз, корнфлейкс;чай от мента;чай от джинджифил (може да го приготвите като отвара от корен);витамин В6 (50 мг дневно);много любов и внимание!

Какво пречи:
силни миризми;мазни, пикантни храни;алкохол и цигари;кафе в големи количества.

Списание “Моята бременност”  пролет 2007

Общи условия

Активация на акаунт