НОЕМВРИйският ни списък намаля,студът да ни уплаши не успя

• 10 940
  • 294
  •   1
Отговори
# 60
Честита рожба Приказливка!!! Да ти е жив  издрав прекрасния юнак!!!     bouquet
Добре завърнала се на Ренито!!   bouquet

# 61
  • някъде там
благодаря ви момичета Simple Smile   bouquet  bouquet  bouquet за посрещането

Ditta и нащо джипи идва днес и каза да правя същото на малката, защото гърдичките иса подути. но било нормално. каза компрес с марлички с риванол на гърдичките през 3 часа и за цялата нощ.

Абе мами по колко пъти трябва да се оригва бебето след хранене, защото мойта беба толкова много й се спи че едвам успяваме да се оригнем един път? И друго питане като бяхме в родилно като ходих да кърмя тя искаше да сучи, но нямаше какво, а сега усещам като наближи време за папу гърдите ми се напрагят и почнем ли да се мъчим да кърмим тя неиска, а кърма от другата гърда тече ........... незнам какво и става и какво да правя?  newsm78 newsm78
И другото ми питане стерилизирате ли шишета след всяко хранене ? Моето джипи днес ми каза един път на ден стига, а като го ползваме да го измивам с гореща вода и това е достатъчно.
Станаха ми много питанките май, но като ме заливат въпроси какво да направя Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 ное 2007, 20:14 от renyto

# 62
Абе мами по колко пъти трябва да се оригва бебето след хранене, защото мойта беба толкова много й се спи че едвам успяваме да се оригнем един път?
- аз поставям Ники на рамото си и го 4акам и по 5-10 мин да се уригне,ако не го направи не е болка,но колкото по-4есто се урига,излиза въздух и предотвратява коликите!

И друго питане като бяхме в родилно като ходих да кърмя тя искаше да сучи, но нямаше какво, а сега усещам като наближи време за папу гърдите ми се напрагят и почнем ли да се мъчим да кърмим тя не иска, а кърма от другата гърда тече ........... незнам какво и става и какво да правя? 

- да, това с напрежението на гърдите ти се полу4ава от връзката по м/у ви,майката произвежда,толкова колкото и когато трябва да яде бебето.Затова,ако то не яде,запо4ва да те4е, поне така съм 4ела и ми казаха в клиниката.И моят 4овек имаше пъти в които не захапваше,но стискам зърното и го правя удобно за захапване и го пъхам в усти4ката му,така няколко пъти,стискам няколко капли кърма и го потърквам по устни4ките му и то инстинктивно запо4ва да търси гърдата ти,така опитай няколко пъти!!!:) Успех.

И другото ми питане стерилизирате ли шишета след всяко хранене ? Моето джипи днес ми каза един път на ден стига, а като го ползваме да го измивам с гореща вода и това е достатъчно.

- аз да си призная не стерилизирам шишетата,мия ги с мн вряла вода и препарат,хубаво измити, JP ЛИ4но ми каза,4е не е нужно да купувам стерилизатор....

# 63
  • някъде там
Galaxy_25 благодаря за изчерпателните отговори Simple Smile и мойто JP ме посаветва да не стерилизирам освен първия път и да мия шишенцата и бибите с гореща вода това било достатъчно.
за кърменето : пробвала съм го с капването и истискването в РО вършеше работа, но сега в къще НЕ незнам защо .......... newsm78

беба я храних на 21 с АМ и като се държахме да се оригнем, тя повърна ама доста ..............  дали е тревожно  #Crazy

# 64
renyto не е проблем беба да повърне,ама на фонтан ли повърна или само върна малко храна?
И аз като Галакси капвам по малко кърма на устничките и нагласям зърното,те инстинктивно го захапват,ако не го прави,зърната досатъчно изпъкнали ли са ти?
За оригването-и аз не успявам всели път,но дори и заспала пак я подържавам малко по правичка и става номера,като не стане няма да я мъчеш,следващия път.
Аз поспах от 22.30 допреди малко,хахраних я смених пълен памперс и си пожелавам поне няколко спокойни часа Simple Smile Айде лека и безаварийна на всички Mr. Green
Аз пък всеки път стерилизирам шишетата-след всяко хранене,ама верно ли може да не е всеки път,от голямо мъчение все да чакам по 5 мин след всякак почти манджа,защото имам само 3 шишета засега newsm78
абе Момата не роди ли бе....що я държат толкова време така....

# 65
ураааа дойде октомврийската част от болничния ми-тоест за целия октомври.
ехаааа айде сега на пазар, че съм харесала коледни дрешки на Боян хехехе

# 66
ДОБРЮТРУ БАНБИНИ!
Днес, нашия малък принц НИКИ става на 1 месец и искаме от рано да Ви по4ерпим, да ви е сладък деня и много усмихнат!
ПОжелавам ви страхотен ден.

Последна редакция: чт, 22 ное 2007, 07:13 от Galaxy_25

# 67
Добро утро!
Галакси да ти е жив и здрав малкия Ники много да ви радва и слушка и да нямате вече безсънни нощи.
Аз да се похваля тази нощ успях да се наспя моита майка беше във къщи със баща ми и се изнесохме със мъжо във другата стая иначе малката се буди само за едно ядене във три часа и през другото време си спи чак до 6.00 за сега сме така.Ние днес ще ходим на консултация и ще ни слагат и ваксина та ще видим как ще е положението.
mimi22 честити ти болничен на мен ми преведоха и помоща и един болничен и се събраха малко парички на куп.
Рени и аз така процедирам то ако трябва да изварявам на всяко ядене #Crazy само като ги купиш в началото защото не си знае кои ги е пипал а и баз това те още малко ще почнат да си лапат ръцете не че моита не го прави вече но гледем да бутам биба зощото каката доскоро си смучеше пръста.
Аз да попитам вашите мъници обръщат ли се вече моита се върти като е на гръб се обръща на една страна даже вчера сутринта беше се изместила оставих я по средата на кошарата а е намерих да решетката маи доста сме шавливи.

# 68
  • София
Galaxy_25 , честита ви месечинка. Да е жив и здрав Ники, много да ви слушка и вие него също   Simple Smile
За оригването - аз прекъсван хрането по средата и го оригвам веднъж тогава, после продължава да цока и накрая пак се оригва, ама той много бързо се оригва.
Аз не го знам по колко яде, давам му само да цока и хич не му мисля за режим. Той горе-долу си прави около 3 часа между храненията де. А на нашта възраст по колко трябва да изцоква на ядене  newsm78
За къпането - къпя като се събуди преди ядене. Не плаче изобщо, стои си кротичък във ваната и мята крака  Simple Smile За разлика от каката обича да се къпе, че вчера каката я къпах, а тя се съдра да реве - хората ще си помислят, че я коля  Embarassed Embarassed Embarassed
Мими, браво за болничните, ще взема и аз да проверя дали са ми ги превели, че не остана време за коледните подаръци ей  Simple Smile
Днес много мъгливо тука, а в 13 часа съм на зъболекар и трябва с бебо да ходя. Дано до тогава да се вдигне мъглата...
Хайде приятен ден   bouquet

# 69
Галакси, да ти е жив и здрав човека!  bouquet
Рени, сега оригнах Лена и след малко повърна. Взех я на ръце и се оригна още два пъти. А често не иска въобще да се оригне Crazy
Ще се пробвам да подремна с нея. Тя напоследък спи само върху мен или мъжа ми и цялата се гърчи от колики, но поне като е върху нас спи. Дали има опасност после да продължи да иска да спи с нас? Всъщност май не ми пука, дали я разглезвам, как да я оставя да се гърчи горката?!

# 70
Galaxy,миличка,честит ви 1-ви месец! Все така да ви слуша и да расте все така хубав и страхотен  Heart Eyes ! Да ви радва много и да ви прави-най-щастливи!

Приказливке - да ти е жива и здрава рожбичката! А на теб - бързо възстановяване и безпроблемно адаптиране!

Аз какво да кажа. Ная започнаха да я мъчат колики.Гледаме я с майка и се справяме,но не ми остава време все да ви погледна тук какво си бърборите. Вчера ходих на фръзьор  Blush  оправих си косата...после малко шопинг по магазините - взех си вталено яке и впита блузка  Flutter  Леле направо се почувствах катооо Simple Smile После се прибрах изцедих се,нацелувах беба,спретнах се и айде на кафенце. Пфу,тая суета направо,много добре ми подейства! А Милото все така се побърква. Направо ми става смешно имам чувството,че се е влюбил наново  Laughing

за къпането и режима - Ная горе-долу си спазва 3-часа режим,ако не иска,аз и помагам. Тоест -> ако заспи след яденето се събужда точно след 3часа за следващото,ако не заспи аз я държа поне 2ч будна и гладна,храня я и тя после ..евентуално заспива. за къпането - нямам час! Когато ми се стори удачно тогава - гледам да не е гладн,ада не е изнервена и тогава - за да се кефи на водата.По-нататък ще и правя режим - всичко на едно. След месец ще и вкарам едно хранене с АМ преди заспиване,ще я отбия от нощното хранене,ще и вкарам режим за баня непосредствено преди заспиване,но не и сега.Абе докато направи 2 месеца ще я оставя каквото ще да прави.

За кърмата...Дита много хубаво,че имаш и ти много кърма. Моята,след като вдигах 42градуса температура и пих парацетамол намаля много  Sad и беше голяма борба докато си възвърна що-годе количеството. Сега пия нон стоп чая за кърмачки на Хипп,пия адски много течности и се цедя на 3часа и до край! Се оправих нещата...че и беба яде много,а поне до 2-ри месец не искам да позволявам да има хранене с АМ,защото при кърмата,която имам е грехота....Та мисълта ми беше - пази кърмата! И се пазете от настинки и пиене на лекарства,щото подозирам,че това беше причината да има такъв спад в лактацията,който едвам оправих  ooooh!

# 71
Честито бебче,Приказливка!

Галакси,честит първи месец на Ники!Голям почерпка спретнала Grinning

Охх ама много ме обнадеждихте с тия преведени болнични,ще взема и аз да проверя.
Мими,какво значи за октомври са ти превели?Аз си мислех че целият болничен който е 45 дни преди раждане се превежда наведнъж newsm78 Ама иначе нищо не разбирам от процедурата,ама хичч......Ще ме осветлиш ли? Praynig

Ние днес сме на мерене с двете госпо'ици,ще видим малката колко е наддала много ми е интересно.
Вчера беше бойното кръщение на нашта баба да остава сама с двете -аз тръгнах да работя.Имало е малко зор,ама дано се оправят нещата занапред,че друг начин няма.А беба е изцокала 120мл кърма която бях оставила и май това е засега количеството което задоволява гладното коремче Grinning Аз си нямах на идея колко ще и стигне но предполагах че към стотина грама ще я оправят.Майка ми първо и дала 80мл,да не я прехрани и ми разправя,изцокала тя тези и ревввввв,тя бързо топли другите и вече се наяло детето Grinning

Относно баби и гости при бебето,аз нямам нищо против.Стига да са гости които са ми приятни,винаги са добре дошли.Вече ни навестиха доста и беба получи много подаръци.А майка ми ми е дясната ръка и немога да се оплача от нея.Свекърва ми идва много рядко,но и тя помага когато е тук,никога не дава акъли и слуша жената.

Сладурке,ама твоите баби не ти ли помагат.Защо така се нервиш от тях?Айде свеки я остави но майка ти...КАто казваш колко си изморена,не ти ли оставят някой и друг час да си починеш,като толкова искат да гледат внучето?Незнам,неискам да поучавам,но ми звучиш толкова отчаяно,че май трябва да смениш подхода към околните,малко по твърда бъди,да се усетят..

Сега се чудя къде да търся акта за раждане,на моята адресна регистрация или на таткото....

Последна редакция: чт, 22 ное 2007, 10:10 от Дес

# 72
Дес, в общината по твойта адресна регистрация.

# 73
Сега се чудя къде да търся акта за раждане,на моята адресна регистрация или на таткото....

На нас в болницата ни казаха, че се търси по адресна регистрация на майката, но понеже ние и двамата нямаме постоянна регистрация в София ще го вземем от общината по адреса на болницата...

# 74
Току що разбрах,че бил в Община Витоша,незнам защо,ама болницата в която раждах там ги пращали.....абе незнам.Важното е че е там и утре ще си го вземем Wink

Общи условия

Активация на акаунт