Как да си направим кълнове от люцерна

  • 14 158
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 161
...
Между другото имам книжка с рецепти само от кълнове. Като ми остане време може да пусна тук  рецепти - най-вероятно в събота и неделя, или пък всяка вечер по малко.
Идеята е страхотна и ще съм ти много благодарна!
Надявам се автора на темата да няма нищо против  Rolling Eyes .
Не, разбира се, може пък и сайт за кълнове да направим. Това ми е хобито - да правя сайтове за всичком което моге да е интересно и полезно за другите: сайт за магията на водата, сайт за дървени къщи, сайт за правилно раждане, за отглеждане на бебе без памперси, за причината за хемороидите, запекът, ракът и ред други заболявания, за ползата от слинга, сайт за свободната енергия, за Красотата на България.

# 16
  • Мнения: 842
...
Между другото имам книжка с рецепти само от кълнове. Като ми остане време може да пусна тук  рецепти - най-вероятно в събота и неделя, или пък всяка вечер по малко.

И според мен идеята е страхотна  Peace
А може ли да се направят кълнове от пшеница използвайки пак буркан, т.е. по описания по-горе метод?

# 17
  • Мнения: 27 524
Стават ли вкусни кълновете от леща?

Аз правих веднъж и никак, ама никак не ми харесаха. Заредила съм сега семките и фъстъците, да видим какво ще стане  Simple Smile

# 18
Аз пък заредих леща и чакам.Като прочетох,че са и диетични нямам търпения да ги опитам.

# 19
  • Мнения: X
Блонди, ето това търсиш: alfalfa
http://en.wikipedia.org/wiki/Alfalfa

при нас го има на щандовете със здравословни храни - бобови и други семена

и аз се глася да ги правя, ама да видим коя петилетка

без малко да забравя
Ludmil, благодаря за рецептата, както и за другите хитри линкове
тук (Швеция), къщите са все дървени, с яка изолация, ама моят не ще и да чуе
искал тухлена

Последна редакция: нд, 25 ное 2007, 14:11 от Анонимен

# 20
  • Мнения: 1 161
Блонди, ето това търсиш: alfalfa
http://en.wikipedia.org/wiki/Alfalfa

при нас го има на щандовете със здравословни храни - бобови и други семена

и аз се глася да ги правя, ама да видим коя петилетка

без малко да забравя
Ludmil, благодаря за рецептата, както и за другите хитри линкове
тук (Швеция), къщите са все дървени, с яка изолация, ама моят не ще и да чуе
искал тухлена
ти показа ли му снимките на дървените?
можеш ли въобще да сравниш дървото с някакви тухли и вар


Последна редакция: пн, 26 ное 2007, 17:40 от Ludmil

# 21
  • Мнения: 1 161
Между другото сега минах през пазара и проверих в аграрния магазин за люцерна. Четохме на пакета с продавачката, никъде не пише, че са третирани семената, има и телефон, така че може да се пита.  Излиза доста по-евтино -- струва 7 лв./кг. в сравнение с 13 лв./кг по здравните магазини.

# 22
  • Мнения: 293
Между другото сега минах през пазара и проверих в аграрния магазин за люцерна. Четохме на пакета с продавачката, никъде не пише, че са третирани семената, има и телефон, така че може да се пита.  Излиза доста по-евтино -- струва 7 лв./кг. в сравнение с 13 лв./кг по здравните магазини.
Сигурна съм че семената от агроаптеките са третирани така ,че не са за консумация

# 23
  • Мнения: 1 161
Между другото сега минах през пазара и проверих в аграрния магазин за люцерна. Четохме на пакета с продавачката, никъде не пише, че са третирани семената, има и телефон, така че може да се пита.  Излиза доста по-евтино -- струва 7 лв./кг. в сравнение с 13 лв./кг по здравните магазини.
Сигурна съм че семената от агроаптеките са третирани така ,че не са за консумация
Aз съм виждал третирани семена - на пакета пише, а и те самите са в червено. Може да се звънне на производителя и да се пита.

# 24
  • Мнения: 667
Ако ми позволите да изтупам прахта от тази тема.
С кълновете от люцерна се получи. Техниката с чорапа е много рационална. Сега имам един въпрос относно соевите кълнове. Покълват добре. Но за 10 дни все още не са достигнали размерите на кълновете в китайските ресторанти. Другият ми проблем е, че върховете на кълновете пожълтяват (покафеняват). Опитах с повече вода, опитах с по-малко вода, няма ефект. Някой може ли да каже някаква техника за избягване на този ефект. Семената си ги купих от един диетичен магазин и на тях пише соя за покълване. Кисна ги в началото около 12 часа след това ги оцеждам и ги мия по два пъти на ден.
Най-дълго се чака зеления китайски боб или т.нар. соеви кълнове - около 6-7 дни, за да станат достатъчно големи. И задължително се мият по два пъти на ден, докато станат готови.

Общи условия

Активация на акаунт