Отговори
# 120
  • София
Добро утро!

И аз мисля, че вече им е време да се затяга дисциплината.  Thinking

Вчера биха на Соня последната ваксина ДТК. А пък много бях изумена като я премериха и се оказа, че е 10 кг. Откакто е при свеки добре си хапва и определено се "пооправи" Wink/ както казват бабите/.

Момичета да ви споделя нещо за благотворителността. Аз да си призная честно нямам спомен да съм участвала в благотворителни инициативи целенасочено. Помагала съм тук-там където мога, но нищо повече. Сега като се върнах на работа в началото имах много свободно време и се рових из целия форум и попаднах на подфорума за благотворителност. Направо се изумих каква дейност се развива там, колко много нужди има, колко елементарни неща могат да се направят за щастието на тези деца - като например подтригване на децата от някой дом, събиране на лъскавите списания, които изхвърляме, занасянето на един кроасан или гланцово блокче и др. такива чудеса. Направо съм възхитена от всички майки, които помагат с каквото могат, а и те деца гледат. Най-малкото което мога да напрявя засега е да посетя благотворителния коледен базар, който организират.
Извинявайте за излеянието, с което така и не разбрах какво казах  Embarassed

# 121
  • Русе
Добро утро,

Браво на Стаско, че пак е кукуряк! Hug

Свалила съм го този Додсън, но нямам време да чета. Нали Черепахчето го прилагаше? И нали не възпитава прекалено дисциплинирани деца  Thinking, че аз може тука да ви рева и да се оплаквам, ама ми харесват умерено палавите, всъщност.  Blush

енви, много ми е полезно и интересно да споделяш основните моменти. Peace
Ти в крайна сметка ми ли прозорци в мъглата? Crazy Ще ме умориш... Joy

Ъъъъъ, Мисче, аз не казвам, че ще стане по-лесно Лекса като навърши 2г.  Mr. Green, но поне ще можете да водите конструктивен диалог, както и да я включиш активно в отглеждането на Крис, за да не се чувства изолирана.

# 122
Деска, мерси много Hug . Сега я изтеглих, а вчера я търсих и не можах да я намеря.

Данче,  хайде да нямате повече такива изпълнения. Сега кога ще го пускаш на ясла?

Значи като ви чета , ми се струва невъзможно да започнеш работа и едновременно с това да си дадеш детето на ясла, ако няма кой да ти помага. Почти всички ту ходят , ту не. Преди да подадете молба за ясла, правихте ли си среща с директора , да ви каже какви са условията, да ви разведе , или няма такива екстри? Аз мисля другата седмица да отида да поразгледам и да попитам кога са приемите.

Трети ден без биберона, но още я споменава. Заспиването не е с рев, но определено доста по-трудно, но няма връщане назад. Тази сутрин стана в 6, а преди никога преди 8, без бибата не можах пак да я приспя и игра до осем, сега наваксва.

Хубав ден от мен!

# 123
 hahahaОхооо, измих ги пустите прозорци! Тъкмо приключих и се вдигна 4-дневната мъгла, та като блесна слънцето и се видяха пропуските в чистенето им.
Ами, зарекох се, че ще изчистя основно цялата къща, преди да тръгна на работа и сега съм на финала, почти. Crazy

Рени, много нещо казваш относно благотворителността! Peace

Тина, задължителна е срещата с директорката - разказва, разглеждаш, ще те има предвид. С Пепи направих точто така - моят първи работен ден беше и неговият първи ден в ДЯ. На обяд го забирах и за следобяд беше при свеки, но за една седмица остана за цял ден. При мен няма вариант ту да ходя, ту да не ходя на работа. При мъжо също. Ако се разболеят децата - ползваме болнични и двамата, редувайки се; ако ние се разболеем - почти на крак. Варианти има! Peace

# 124
Добро утро и от мен!
Ох и ние  сме на болна тема биберон,от 1  седмица е без него,заспива като се гушка!
И все си го търси!
Мерси за хубавите думи!
Ох тази тема беше уж на майтап атя  стана интересна ,катоси четапостингите и аз се смея, но като бях там не ми беше смешно!Ех този Кувейт!
Моя  бандит е на тема чистене и миене!Самода го изпусна и е в банята или се мие или е  взел стиркатада чисти!
Аз за сега нямам намерение да годавам на ясла,далеч  ми е а и само ще миболедува там!По добре даси се гледаме в къщи зимата, на пролет може би!
пропуснахда кажа че сложих снимки на Сами  в албумчето!

Последна редакция: ср, 28 ное 2007, 10:23 от um_sami

# 125
  • София
Вчера цял ден правихме бахур, аман направо се скапах. То пусто му безпаричие, вместо да ги хвърлим тия гадости на кучетата, хайде да не ви занимавам.
Сакън такива работи не се хвърлят!  Naughty Naughty Naughty

# 126
  • Варна
Вчера цял ден правихме бахур, аман направо се скапах. То пусто му безпаричие, вместо да ги хвърлим тия гадости на кучетата, хайде да не ви занимавам.
Сакън такива работи не се хвърлят!  Naughty Naughty Naughty
Данче, аз просто не съм му голям фен. Като виждаш пък какво се слага Sick

# 127
  • София
Краси, Краси  ooooh! представи си щом пък аз си купувам от магазина такава "гадост" (незнам дали са много уместни кавичките  Mr. Green)
(Това го пиша докато моето диване пие тоалетна вода  #Cussing out)

# 128
Какво е бахун?  Blush

Добро утро  Hug  неЩо не можах да се събудя, вzех детето и тя си гледаШе списанията докато си иzлежах хубаво  Blush  Цял 4ас 4е и пове4е си откраднах по тоzи на4ин  Blush

Във връzка с дисциплината да ви попитам, накаzвате ли децата и как? Примерно ако правят неЩо, което zнаят много добре 4е не йм е раzреШено, говорите, обяснявате 4е не трябва, а те наро4но продължават? В4ера прилагах методата тайм аут. Милена ме ЩипеШе и се хилеШе доволно, а zнае 4е не трябва. След 3 минути обяснения ми писна и я сложих на дивана. Тя веднага раzбра 4е я накаzвам и по4на да реве, но остана там  Shocked  След макс. 2 минути се успокои, стана и дойде към мен, аz протегнах ръце, гуШнахме се и се сдобрихме  Laughing Не zнам, просто трябва да има последици, zаЩото ако й обяснявам 4е не трябва да прави неЩо, а тя го прави, ако тогава няма някакви последици, zаЩо й е да спира?  newsm78  Вие как мислите по въпроса? Само с говорене zа съжаление не става, не искам да я Шляпам, не мога да иzмисля неЩо друго  Thinking

Рени, всяка една може да направи неЩо, с което Ще zарадва едно дете. За това не са необходими нито много средства, нито много време. Миналата zима бях предложила да вzемем имената на децата от някой дом, беz zна4ение кой, и всяка една от нас да праЩа една карти4ка zа Коледа на едно дете. В 4ужбинския подфорум това се практикува отдавна, а немските мами органиzираха помоЩ zа дома в Калофер, иzпратих един каШон 14кг. с дрехи и обувки, други вzеха коzметики, сладки и т.н. Та мисълта ми е, 4е при добро желание всяка една от нас може да направи неЩо, ние 4есто не си даваме сметка, колко малко би zарадвало едно дете  Sad

# 129
Татянка, бахуР е, но по-добре не питай за съдържанието. Sick
Хм, наказания...  Thinking С Пепи бях много по-строга и сурова Embarassed, но с Вили не съм - хем е второ дете и си оценям лошото поведение с първото, хем е дама.
На този етап, спрямо Вили - повишавам доста сериозно тон, отнемам играчка или не й давам желаното в момента, пляскала съм я 2-3 пъти, тайм аут също... Веднага разбира, за какво става въпрос. Но не е лесно!
Rolling Eyes

На мен проблем ми е, когато двамата се карат за нещо и аз трябва "поравно", да им се скарам, без да засегна единия повече от другия, или да изтъкна единия за сметка на другия.
Друг проблем - когато само единият е направил беля, другият волю-неволю присъства на скарването на първия, т.е. пак имаш едно на ум, че те наблюдават и попиват модел за подражание.
Веселба!
Crazy

Последна редакция: ср, 28 ное 2007, 13:32 от envia

# 130
Ами при нас конфликтните ситуации са 2. Едното е Щипенето, съЩо и целенасо4еното ритане когато я повивам  Twisted Evil, а второто е 4е дърпа Щепсела на ютията докато гладя  ooooh!  Сериоzен тон не помага ве4е, след като веднъж е успяла да го направи макар да е zабранено, все едно е преска4ила някаква граница  Thinking ...та говоренето не помага както друг път, в други ситуации  Sad 

# 131
В животозастрашаващи ситуации, като с ютията, Додсън допуска и по-сурово наказание.
Сещам се, че можеш, да разиграеш сценка, колко те е заболяло от щипането/ритането или че си се опарила от ютията - можеш и истински, да се разплачеш. Обаче ще вкараш сериозно чувство на вина на детето и пак не знам, дали е много правилно!?

newsm78

# 132
  • Варна
При нас днес е много тежък ден. Много е крив, още от сутринта. Блъска, реве, хапе и т.н. Ами нашамарих го, какво да направя вече ме побърква. Нищо не помага. От една година ме гризе, какво ли не опитах, ега ти периода егати чудото, една година!!!
Постоянно виси на компа и прави поразии, отваря, затваря, работи професионално с мишката, нищо не го спира. Накрая му изключих монитора и настъпи страхотна драма. Рева, тръшка се, после блъска клавиатурата в бюрото, уф...
Много разчитам енергията му да се стопява  в яслата, но явно до тогава ще се опитваме взаимно да оцелее. Най-ме дразни, че само с мен се държи така Twisted Evil
Таня, моя хапе, дере, щипе..Лицето все изподрано, баща му и той се сдобива от време на време.
Постоянно се мъче да си налага, само дето няма кой да му угажда и се почва едно блъскане на главата в пода ooooh!
В бахура се слагат на прасето вътрешностите и малко ориз, подправки, вари и се хапв акато мезе. Общо взето това е.
Данче, абсурд е да ям купен, просто не се кусва. Може пък да си намерила "качествен" продукт, тук само домашен Naughty

# 133
Привет и от мен  bouquet
Добре, че не съм бременна..с тоя бахур ми потекоха лигите  Blush Обожавам го, Красе ще ти идвам на гости Laughing

Възпитанието...сложна работа ще е..аз май карам по метода на Додсън, голямо гушкане, много рядко му се карам или повишавам тон, докато тати му играе ролята на лошия, което на мен не ми харесва и се караме много по този въпрос с него, ествествено никой не отстъпва и това хич не е хубаво  ooooh! Определено обаче ако иска нещо, което не може не се дава, примерно в неделя се разхождаме из морската и бяга нашия на посоки и изведнъж вижда сергия с тези бутащите топки, но неговата не я бяхме взели, погледна ме и се затича, аз му обясних, че не може, че си има и т.н. Последва писък, ние тръгнахме и го оставихме на средата на алеята, погледна, че е навън и не може да се тръшне (подбира къде да се тръшка на земята, овнето му с овне  Close), клекна и почна да пищи, хората бая го оглеждаха, ние бяхме на около 10ина метра от него, нарева се 2-3 мин и тръгна към нас с усмивка  Sunglasses Но за неща, които не осъзнава още напълно не му се карам. Примерно като сме в магазин - няколко пъти е събарял от щандовете подредени дребни неща, защото ми е ясно, че му е шарено и иска да пипне, а баща му му се кара в случая  Rolling Eyes Следва каране между нас двамата ooooh!
Танче, Али е същия изключва всичко от контактите - прахосмукачки, ютията, сешоара...всичко  ooooh! Той го обръща на игра май Thinking Тайм аута и при нас действа не повече от 2-3 минутки.
Бе като цяло гледам да не му с екарам, а баща му даже го пошляпва по ръцете (за което пак се разправяме) и сега като направи беля, която осъзнава (примерно ми вади копчетата на клавиатурата редовно) и директно си подава ръката на баща си да я плесне, ако той откаже следва невероятно тръшкане, докато не го плеснеш, а дори и леко да е, просто да го докоснеш - почва да се муси...бе луда работа ей  ooooh! Hug

# 134
  • Варна
Сминс, заповядай Hug
Май скоро да очаквам да се надупи да го шлапвам след беля Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт