Отговори
# 225
Иленка, това с играчките беше само пример - имах предвид, така да подходиш с Преслав в критичен за него момент, в който Диди въобще може да не е участвала! Wink

Ренка, не, Велина напр. не отговаря на описанието.

Данче, ти пък - какъв чужд разговор!?

Вълнуващ уикенд!
Peace

# 226
Аз съм много крайна с бабите и детегледачката, знаят, че аз съм майката и не смеят нищо да направят без да питат, предполагат, че ще ги изям с парцалите.
Лондончанке идвай си , че бе тебе днеска бяхме на кафе.
Анжела има нова любима играчка от 2 дена и не я пуска и на разходка я взима с нас Mr. Green

# 227
  • Boston, MA
Нуни, и мен това би ме извадило извън кожа, поговори си с нея, когато си спокойна, обаче.

... Ама на мен сякаш ми се струва, че всички деца на възрастта на нашите отговарят на това описание.  Thinking

Точно, егати хороскопа им е направил.  Laughing

Благодаря на всички! Молбите за осиновяване - при Смини, нали тя първа ще идва със събраните средства от поръчката за играчки.  Mr. Green

А за Стасика и Данича отдавна съм сигурна, че ще станат приятели, с тези кафяви палави погледи, няма начин. Само не знам къде ще ги събираме, че сигирно света ще преобръщат и пререждат.

За бибата - като виждам какъв инат се оформя, добре, че сам се отказа от нея на 7-8 месеца.

Страшните сънища - има понятие "нощен ужас", което е по-силно от кошмар. Не се събуждат съвсем, и за разлика от кошмара, не е сън, а е някакво състояние на стрес. Деца от 2-5 години го изпитват най-често. Положителното е, че не помнят след това.

# 228
  • София
Ах, Нуни как те разбирам! На мен ми се случиха няколко поредни подобни случки и до тук беше с бабите. Сега предпочитам на приятелка да я оставя, отколкото на баба й (свекърва ми).

Ние не се навличаме, но и избягваме дълъг престой навън. Предвижваме се с кола повечко и не ни се е случвало да трепери.

# 229
  • София
Нуни, само ще кажа  Hug Незнам дали знаеш, но и моята свеки гледа Мати, докато съм на работа! Ноу комент!

# 230
  • София
Ох, Нуни, нямам думи просто!  Hug
Сигурно е много кофти с тея баби, ама понякога така ми се иска да има кой да го вземе поне за една вечер в месеца, а ние с Пепи да отидем някъде като бели хора. А нашите баби и дяди съвсем ни отсвириха, вече и по телефона не ни се обаждат, и за Нова година ни отрязаха, имали си планове и не можели да го гледат, хем уж се бяхме уговаряли още преди няколко месеца. Няма оправия за нас, ей!  ooooh!

# 231
Ренка, не мога да повярвам, че доктор може да ги наприказва такива   Laughing  Дерматита е все пак кожно състояние. Няма нужда от психоанализа, а от мазила и предпазни мерки. Мимата се сдоби с атопичен дерматит (екзема) през октомври като застудя времето. Ето как изглежда (не е много привлекателно  Confused) http://family.webshots.com/photo/2430218570101086645PmlXVb За 5 дена се оправи с кортизонен крем. Сега мажем обилно с вазелин и пускаме овлажнител на въздуха. Струва ми се несериозно да се постави такава диагноза по напукани устни и сухи бузки. Дано нямате такова нещо и спокойно да разказвате историята като анекдот  Peace .
Ето един линк (на английски) със снимки на най-честите бебешки обриви.
http://www.mayoclinic.com/health/baby-rashes/FL00090&slide=6

Татянче, вие какви мазила ползвахте за екземата?

Бабълче, мила дано скоро се оправиш! Ама няма ли някаква процедура за разбиване на камъка? Как така само на билки ще разчиташ  ooooh!?

Данче, много ми е драго да чета твоя "цвят лилав"  Simple Smile.

Рамама, честито за научните успехи!

Бубка, разкошотия! Много ми харесаха снимките на прозрачната вода и спящия като ангелче Дани  Hug .

Мирела, каква е любимата играчка на Анжелка?

Енви, ще свикнеш с работата, до 2-3 седмици ще си кукуряк. Мисли колко ще ти е хубаво като мине трудния период и всичко влезе в релсите.
Исках да ти благодаря, че отвори дума за книгата на Додсън, а и на Деси, че пусна линка. Имах нужда от такова четиво.

# 232
Добро утро! Grinning

Зарка, много е сладка адашката! Heart Eyes

Днес-утре ще украсяваме коледно у дома.
Party

# 233
  • 2 етажа над тавана
Благодаря на всички за милите думи! Hug

И за палцестискането вчера - явно е било многосилно, ако се съди, че дъжда се размина и успях да си свърша всичко запланувано! Hug

Зарче, за камъка няма вариант да го разбиват, понеже е малък за такава процедура. Така че ще разчитам на билките и водните удари, за да се справя с песъчинките и камъка. Rolling Eyes

Нуничка, нямам думи просто при подобни бабешки изпълнения! Tired

Елима, общо-взето както обличам себе си, така обличам и Маги. Ако сме с количката и нам че няма да я пускам да търчи много(когато ходя на пазар, става въпрос) може и да й сложа някоя по-дебела дрешка, понеже нали стои седнала в количката и не се движи, та си мисля, че тогава й е по-студено, отколкото когато тича и ходи сама.

Изчезвам, че ме зоват за гърне Mr. Green

# 234
Добро утро, момичета  Hug
Бубка, мама скоро имаше твоя проблем и пи като теб билки, но и топла бира  Sick знам, че звучи отвратително, но имаше ефект, защото тя направи ударни дози няколко седмици и имаше назначени изследвания за операция, но на изследванията излезе, че камъни вече няма, а само песъчинки, а те се изкарват по-лесно  ooooh! Стискам ти палци и дано се оправиш  Praynig
Елима, аз извеждам Стенли с боди с дълъг ръкав, блуза с дълъг ръкав, чорапогакник и панталон, шапка, обувки и ако духа слагаме ръкавици и шал.
Венианд, видях ви снимките, големи сте сладури и се познаваме  Peace Все пак живеем в един квартал и взимаме от едно място ДК.

Последна редакция: сб, 01 дек 2007, 11:19 от Nadeto

# 235
Здравейте момичета.
Не знам от къде да започна, в толкова дискусии исках да участвам.
Бубка, страхотни снимки, страхотно място и вие сте страхотни. Тези дн съм станала много мечтателна, след като гледах и снимки на приятели от Тайланд. Ходи ми се някъдееееееееееееее.

Рали, честита аспирантура. Голямо постижение.   bouquet
Не знам работни майки , как сте вие с мотивацията, но аз се плаша колко неамбициозна съм станала и как си карам със старите знания и на стари лаври. Не се харесвам такава.

Нуни, на мен пък постъпката на свеки ми се струва толкова безобидна. Не знам, установявам, че съм съвсем различна в отношенията си към баби, прабаби, детегледачка. Ако не е нещо опасно или антивъзпитателно изобщо не бих му отдала внимание. Но стискам палци с яслата да станат бързо нещата. Между другото имаше тема за кандидатстването в Софийските ОДЗ-та. На 4 февруари се подават онлайн заявките. Ще я намеря и ще сложа линк. Ето го:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=244950.0

Отивам да пуша и после ще пиша още един пост и без това стана дълъг и отегчителен.

Последна редакция: сб, 01 дек 2007, 14:23 от Черепахова

# 236
Янче, не умееш, да си отегчителна! Hug

Гледах снимки!
Венианд, Росен има магнетично красиви очи!  Hug Той второ дете ли ти е - една какичка има на едната снимка!?

Креми, Сами голям мъж е станал! Hug

Бюти, Давид е бонбон! Hug

# 237
Енви Heart Eyes Hug

Елима, Кремакулка, и аз ви помня и се радвам че сте обратно в нашите редици. Laughing
Бабълка и другите болници, бързо да се оправят.
Отивам после да разглеждам снимки.

А сега да си напиша аз за възпитанието. Че така исках да се включа.
При Симона онзи проблемен период като че ли отмина. Не беше значи пубертета, освен ако и той не е на приливи и отливи. Май по-скоро беше момент, в който мнгоо разбира, но речника и е беден и не успява да каже всичко.
Колкото до възпитанието по книги, то мис е срува невъзможно. Тоест човек чете , но помни и прилага само това което му идва от вътре , другото много бързо забравя. Аз деля чувства от постъпки, "отразявам" , но винаги отразяването завършва с едно "но" и обяснение защо аз постъпвам по този начин. Примерно трябва да я изкарам от банята защото вече половин час се къпем. Тя не иска и плаче. Описвам й чуствата : "как и е толкова интересно в банята , как ми е ядосана че я вадя, че толкова се е забавлявала да си пълни чашата и да се полива, НО е зима, студено е, ще се разболее и т.н." Друг подход е, че за всяко нещо предупреждавам предварително, че скоро ще свърши и давам срок : за гледането на филмче, за загасянето на лампата и т.н.
Досега не съм я шляпвала, но май като при Зарка се дължи на това, че сме малко време заедно.
Тайм аут-а го прилагах изключително успешно - така отказахме хапането и скубането.

Обличането - същото като при Надето, но ако е с дебел панталон пропускам чорапогащника и яке, което май тя е забравила Wink

# 238
Благодаря момичета, Росен ми е първо дете, на снимката са дъщерите на наши приятели. Искаме и второ та да видим. За възпитанието и аз взех книгата, но съм още в началото. Росен няма проблем за ядене, спане, но е много енергичен и не се спира и за миг. С каквото и да се заиграе бързо му омръзва. Дайте идеи за играчки, вашите деца с какво си играят?
Иначе в къщи съм изчистила две стаи за него, само телевизора и компютъра са му забранени. С печката и боклука нямам проблеми, защото са на остъклената тераса, а пералнята и препаратите в мокрото, но съм сложила райбери и не може да отвори вратите. Но много обича да ходи в банята и да пуска водата.
Може ли малко инфо за този тайм- аут, че още не съм стигнала до там.
Наде, като ме видиш обади се, че аз съм малко замаяна и разсеяна.

# 239
  • София
Пак по диагонал чета и сигурно ще пропусна някоя интересна дискусия, но  Rolling Eyes
Аз малко не съм в кондиция, защото снощи пак излизах с колегите и  Whistling-танци, манци, водки, уискита...днес не мога да гледам. Ей,ама много добре ми се отразяват тези излизания!
Макар че снощи вкъщи ме посрещна Давид, накуцвайки. Бил тичал по пътеката в коридора, тя се свила, той се подхлъзнал...Абе, стисках, стисках, гледах, оглеждах и реших, че ще изчакам малко. Макар че като стъпваше, ужасно го болеше и плачеше. ThinkingСутринта нищо му нямаше, стъпваше без проблем и дано наистина няма проблем, че малко ме е страх да не зарастне нещо накриво, ако е извадено, счупено и т.н. Ама то пък щеше да го боли! newsm78
Иначе вкъщи е страшен беладжия. Аз с прахосмукачката се оправям като му я дам включена "да чисти".
Енви, с работата и грижите по детето се свиква. Аз успях да свикна на 5-ия месец,а първите 2 бях  #Crazy. Живот и здраве, след някоя и друга година, като реша да имам още 1 дете, мисля да започна работа още по-рано-към 9-10-ия месец.

Общи условия

Активация на акаунт