ДЕКЕМВРИ - няколко броени дни, на бял свят бебчо ще се появи!

• 11 108
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
felisha, поздравления за бебо, наистина е голям сладур и ще ни бъде конкуренция за сърцата на момите, които и без това са кът
ронико, честита дъщеричка, да ти е жива и здрава. хубаво име си избрала

иве, на теб 4 ръчички стискат палци, едните - доста по-малки, но пък много красиви. всичко ще мине перфектно, сигурна съм
м/у другото, на никола пръстите наистина са перфектни, нито аз, нито мъжа ми сме с красиви пръсти, а неговите дълги и с красиви нокти
аз днес съм леко притеснена, защото жълтеницата се върна и ако не искаме да постъпваме пак в болницата, трябва да я преборим някак си. пак стана леко мързелив и не иска да яде. гледам да го будя начесто и да го насилвам, защото трябвало да ака. даже почнах да цедя и да му давам с биберона, защото 50 минути вися на цицата ми и изяде 40 мл (контролирам с кантарчето), а после от другата изцедих 70 мл и ги изцока за 10 минути с почивките. трябва да му давам по 100 мл, защото имаме по - малко хранения на ден Sad но пък ме е страх да не свикне с бибероната
цялостната баня не ни хареса много вчера, но обтриването с масажното олио (без масаж засега) ни е любимо
хайде, отивам да се изкъпя, че при цялата помощ, която майка ми ми оказва за къщата, трудно намирам време за нещо друго освен кърмене и преобуване и гукане и аз да хапна нещо да захраня млекоцентралата
а днес съм наумила да направя и баница за мъжо
и ние ще се местим с бебока в друга къща. един колега си заминава и ние ще отидем на негово място, много по в центъра е (то ние тук сме си на село), комуникативно, с паркове наоколо. тук къщата е хубава и двора е огромен, но особено след като вчера ми отне 3 часа да отида и да се върна от болницата, реших, че за малко дете е много проблемно. така че януари и ние лек ремонт (по-скоро почистване) и тарамън се преместваме. къщата върви и с домашна помощница, която ще ми помага и за бебето. румънка, ама с български корени. и макар да ми е мъчно, че този мой колега и семйството се връщат в бг, нещата за нас ще се наредят. и за бебо това е най-важно сега)
хайде до скоро. ще очаквам само хубави новини и стискам палци на всички подозирани неподозирани скорощни мами

# 76
Тук съм момичета  love001

Първо да честитя новите съкровища.... да са ви живи и здрави и нека ви носят много радост !!!!!!!

Клер, Иве, от сърце ви желая успех. Сигурна съм, че всичко ще бъде наред, защото вие сте супер позитивни личности и това е от голямо значение.  Hug всички ще бъдем с вас, аз мисленно със сигурност...

Аничка, Бабче, изключила съм звука на телефона и не съм го погледнала. Благодаря ви за загрижеността Hug. Не съм влизала тези дни, защото не се чувствам добре. Явно в понеделник сериозно съм настинала и нищо не помага Cry
Днес поне гърлото ми мина, но ме боли глава, отпаднала съм, носа ми е запушен и до обяд съм лежала. Не мога да спя, задремвам и се будя след малко.... лекувам се с бабешки илъчи - чайчета, лимони, мед. Днес си правих и инхалация с лайка и сода, но едвам издържах до печката права. Ама не може непрекъснато да лежа, по-лошо става и се надигнах и първото нещо беше да вляза в форума. Трябва да влизам в форма, че сега е най-неподходящия момент за боледуване Naughty Днес поне не се налагаше да ходя до ТК, че вчера според мен и това ходене до там влоши доп. състоянието ми.

Нещо съм се депресирала и това не е никак добре, не ми се говори много много. Вече не се притеснявам уж, но вчера вечерта не питайте колко се шашнах. Падна ми така коментираната "слузеста запушалка". Нали знаете какво значи това?! Пак прегледах багажа, измих си косата ( за всеки случай, въпреки че я бях мила преди ден), подготвих документите, пак проверих списъка с покупките за бебо, който съм оставила на мъжа ми... Днес звъннах на лекарката ми и тя каза да не се шашкам, можело и след 15 дена да родя. Но изведнъж ми се събра всичко накуп и резултата е някакво тотално униние...

Досадих ви сигурно.... Спирам и искам някой да продължи с позитивен пост, защото не бива да падаме духом....

# 77
baba Тонка много им се искаше да ми направят едно бързичко секцио и да не се тормозят с мен, обаче лекарката, с която имах уговорка/ тогава беше шеф на родилно, а сега е на Патологията в ТК- Жана Колева/ като дойде и ме видя с 7 см разкритие, което не се увеличаваше, защото не ми е напълно спукан околоплодния мехур и малко бебе се развика, как може да ме готвят за секцио, като предното е преди 6 години и нямам никакви индикации за това. Спука ми мехура, изтече цялата вода и след 10 мин. бях родила. От нейното идване до раждането минаха общо 20 мин. Иначе постъпих като теб, с частично спукан мехур/ само предните води ми бяха изтекли/, без контракции. Така и не получих никакви контракции, включиха ми окситоцин и започнаха и така до идването на д-р Колева. Много съм благодарна на тази жена, ако не беше тя, щяха да ми направят 2-ро секцио, за нищо. И сега бих родила при нея, ако работното и място не беше ТК. Сега никога нямаше да мога да си родя нормално, дай Боже, нещо да не наложи друго развитие!
Иначе секциото се наложи заради седалищно предлежание на плода и тесен таз. Но и тогава лекарите ме мъчиха много, преди да решат, че единствения шанс е секциото. Просто медицината беше по- малко комерсиализирана.
По- въпроса дали бих или не бих осъдила секцио по желание!? Естествено, че начина на раждане е личен избор, а аз не съм съдебна институция. Но не бих си простила, ако не кажа на другите всички за и против едното и другото, защото съм изпитала и двете. А понеже съм запозната и медицински с нещата, бих посъветвала особено тези, на които им е за първи път да питат лекарите си директно какви са рисковете по време на операцията и първите часове след нея. Ако лекуват по призвание, ще им отговорят.
Решението е лично.

# 78
Венчо, нацелувай тез ръчички малки дето ще да стискат палци и те и вземи та му кажи, че като по-по-най- ергенин не требе да излага фронта и таз жълтеница да вземе да тръгне в друга посока, че... #2gunfire
Аз излизах малко да донапазарувам, купих много сладурска блузка за изписването на момата и сега я пера с други разни там нещица, та да са готови, когато тати дойде да си ни вземе...
Сега отивам да си изгладя едни мои панталони с надеждата, че все пак ще мога да вляза в тях  newsm78 и да се сглася за изписването...

# 79
мацата не се казва така крема.този който имам предвид е много по хубав от гармастана , трябва да питам в аптеките как се казва. вътре е като вазелин ан цвят а тубичката май беше лилава. ако го намерите няма да сбъркате.
венчо майка ми е педиатър от 30 години. с Ема процедирахме така - една седмица е давах водичка с 1 лъжичка захар в нея. тя имаше съвсем малко жълтеница. после за кърменето майка викаше че бебето трябва да суче до 20 мин. за това време трябва да се е наяло. Ема се наяждаше за 10 в последсствие ама за жалост по други причини ми спря кърмата.
сега да кажа и за името на бебето Simple Smile след дълго мислене с татито още н есме постигнали съгласие напълно но клоним към името Орлин, а разбрах че така се казва и мъжа на Ивалинаи Simple Smile искаме да няма галено име /не че в БГ не могат му измислят/, да си е БГ името и да звучи добре с фамилията.
maquinty дай да си сменим свекърите с теб плийз. мойте със сигурност няма да те погледнат с години ни теб ни децата ти  Mr. Green

# 80
  • София
Валя, не унивай, джанъм! Това, че ти е паднала тапата е супер, аз постоянно се оглеждам докато пишкам да не би да изпусна момента. А това, че може и след 15 дни да родиш е вярно, но доколкото съм чувала по-голяма е вероятността това да се случи в следващите ден-два. Какво се разбрахте с лекарката за раждането - ще те оставят ли да опиташ естествено? Представям си колко ти е притеснено, но освен да знаеш, че всички тук ти стискаме всички налични палци, опитай се да подходиш с радост към събитието. Пусни си музика, която те зарежда с енергия, гледай някой смешен филм, представяй си слънчице, като си затвориш очите, въобще самохипнотизирай се! Hug
Венчо, важното е да върви млеконадоя, пък бил той и през биберон. Peace Като гледам каква конкуренция е настанала още от сега при младежите, направо тръпки ме побиват. Никола с красиви пръсти, Ивчо с модна прическа, но какво да ви кажа, моят хубавец макар да не е излязъл още, вече шашка с размера на пишока.  Joy Joy Joy

# 81
Още веднъж да пожелая успех на Ивето и на Катюша утре и на Клер в събота и бързо да докладвате хубавите новини, за да ви се радваме тук!  Hug

Валя, има разни мехлемчета с които можеш да си мажеш носа за хремата и едни капки Пиносол на билкова основа - не че  са кой знае колко ефикасни, но пак е нещо. Пък ако видиш, че не става по-добре, вземи изпий един Колдрекс или Фервекс, че лоша работа с тези настинки.

Венчо, дано мине бързо тази жълтеница !

Аз няма с какво да ви се похваля, освен че геройски издържах поредната кола маска и се наградих с едни кифлички със сирене, които сега отивам да нападна!  Laughing

# 82
В тоя трети триместър депресията и радостта са си ръка за ръка. Вечер обикновенно са сълзи, оплакване, мрачни настроения, а сутрин усмивки и супер настроение. Така, че...Валя, дори и да си болна и родиш, ще си сложиш една маска на носа и устата и пак ще си кърмиш и гледаш бебето. Нито ще си първата, нито последната болна родилка, зима е...Пий големи дози вит. С-300-400 mg, безвредно е, има и един спрей за гърлото и носа, супер ефикасен, казва се БИОПАРОКС. Изрично пише в упътването му, че не е забранен по време на бременност. Ползвала съм го поне 2 пъти досега.
А аз като баба Тонка, като пишкам с ужас следя дали не ми се е спукал мехура. Незнам защо, но препочитам да почна с контракции, отколкото с пукнат мехур.

# 83
ЧЕСТИТО! ЧЕСТИТО! ЧЕСТИТО на всички мами с новородени бебоци.Бъдете живи и здрави и леко справяне с живота!
Аз набързо да драсна някой ред,че едва стоя -дископатията ме скова,ходя приведена на две,така пък корема страшно много ми тежи,редовно получавам контракциики ,направо е накакъв ад.Доколкото мога ще пазя леглото,ама малката скоро ще се върне от школото и как ще се оправям докато се върне татито ми е бедана фантазията.
Иве,Клер и всички които тези дни им предстои голямото събите-стискам палци всичко да мине леко и безпроблемно.Да се похвалите скоро с добри новини.
Венчо не ми се иска да те шашкам,но с моята хубавица имахме същие проблем-жълтеницата.След 10 дневен престой в родилното ни изписаха все още жълти.На 40 тия ден влязохме в детското отделение защото билирубина отново се беше покачил.За три дни вливания бебка беше вече розово бяла,чак не можех да повярвам,че това е истинския и тен.Билирубина е опасен ,защото се отлага в мозъка,затова ако трябва влезте в болница за няколко дни ,неприятно е,но по-добре да се вземат мерки.

# 84
Бабче, rorina37  благодаря ви Hug
До сега си бърборих с Ани и ми стана малко по-спокойно.
С лекарката се разбрахме за секцио в крайна сметка, тя е човека в чиито ръце ще се оставя, така че доверието е най-малкото което и дължа. Въпреки, че доста я поизнервих с разпитванията си за шансовете ми за нормално раждане  Embarassed. Ох дано всичко бъде наред с всички ни Praynig

Ще позяпам малко ТВ Simple Smile

# 85
  • София
Anaise, да не говориш за Лансинох? Аз си го купих миналата седмица, в лилава тубичка е, а вътре е като вазелин. Всъщност е ланолин, де.

# 86
Здравейте момичета!
Стискам всички налични палци за щастливите събития утре на Катюша и Ивалинаи   bouquet
Галинаник - аз съм чиста. Марина е вече 2 дена при баба си, не са и избили пъпки и нямаме контакт. Така че се разминах с варицелата. Иска ми се и детенцето да я пропусне сега, но каквото стане вече. Умирам си от скука сама в къщи но поне не разигравам кошмарни сценарии в главата си.

Приятна и спокойна вечер!

# 87
  • Бургас
Привет отново!
Иве.Катюша.стискам Ви палци утре!Аз бях на доктор!Каза да не ставам от леглото.аз нали си знам каква съм!Измери глава 102.човека продължава да си расте.Започвам с изследванията.
Ние сме се спряли на името Преслав.какво мислите?

# 88
Anaise, да не говориш за Лансинох? Аз си го купих миналата седмица, в лилава тубичка е, а вътре е като вазелин. Всъщност е ланолин, де.
И аз взех този вазелин, който между другото е доста мазен и много бавно попива. Но има доста доволни майки от него.

# 89
Днес никоя мама не се е отчела. Е то затова пък идните дни ще има много такива мами, стискам палци всичко да мине по вода  Hug
А понеже някой мами се интересуват от стволови клетки, утре в "Часът на мама" ще говорят за това (хванах му края, то по това време няма какво да се гледа по тв-то Sad ), също ще говорят и за пренебрежението към татковците след раждането. Лично на мен ще ми е интересно, като знам как обичам да се гушкам, дали сега ще си гушкам малката шушулка, а мъжлето ще е на заден план  Mr. Green
Ирина, името Преслав на мен ми харесва  Peace
Гледам се оплаквате от баби...аз имам една дето никак не я обичах (а сме една зодия и май на нея съм се метнала до някъде), беше много строга и все се караше за нещо, но определено помага, а пък тази на село, на която съм кръстена я обожавах, беше мн възрастна и правехме каквото си искаме, готвеше ни каквото искаме и т.н. Сега родителите на мъжа ми мисля, че се вълнуват мн повече от мойте, не знам защо. Може би майка ми беше леко стресирана, че ще става баба, но напоследък долавям положителни вибрации, може би вече осъзнава какво става всъщност Simple Smile
А това дали децата на дъщерите се обичат повече, от тези на синовете - хм, изненада ме това твърдение, имайки предвид, че майките са по-привързани към синовете, а бащите към дъщерите. Ама знам ли...внучето е от чужда жена, та може и да има някаква логика  newsm78
Абе ще има да се оплакваме и да се хвалим от бабите и дядовците занапред (особенно мамите като мен с 1-во бебче, а при нас е 1-во и от 2-те страни, та ще видим).
Лека вечер мамчета, и да се наспите (аз днес спах 12ч  Shocked и още можех, ама викам я да ставам, а колко пъти се отбих до 00...бебка направо така ме рита по мехура, че не е истина...)

Общи условия

Активация на акаунт