плетени дрешки

• 8 936
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
С най-голямо удоволствие обличам дъщеричката си с плетени от баби и прабаби дрешки!! Всичките са й уникални, защото те само си измислят моделите и честно казано, и аз бих искала да нося такива, каквито са изплели за нея Roll Eyes Само в началото, докато беше много малко бебе бяха едни жилетчици с пискюли (точно бебешки стил), а сега са едни фантазии... Flutter  Wink
Така че, щом има мераклии, нека да плетат на бъдещото внуче, и ако на теб ти харесва Stuck Out Tongue

# 16
  • София
Добре де... не искам да се заяждам, само от любопитство... защо просто не кажете на бабите, че не харесвате плетени дрешки.... Защо трябва да отива труда им на вятъра. Лично според мен е по-обидно да прибирате дрешките и да не ги сложите нито веднъж, отколкото да кажете, че не ги харесвате... а бабата толкова любов е вложила докато изработи дрешката... Бъдете честни!

Иначе по темата - майка ми изплете на Александра много хубаво елече. Слагах й го като се роди. Аз също й бях изплела. Отнякъде се събраха и n броя терлици... Тя е родена през пролетта, после през есента и зимата й слагах едни вълнени гащи, щото ние тогава живеехме на 16-17 градуса Т на въздуха, а тя лазеше по пода, където е по-студено...

# 17
Аз изплетох на нашето съкровище комплект жилетка и терлички от памучна прежда. Получих и подаръци от вълнена прежда - чорапки, терлици. Още нищо от тях не съм му обличала. Може би ако захладнее, при разходките на открито.

# 18
При нас свекърва ми плете уникални неща, но първо ги съгласува с нас, защото мъжът ми е по-претенциозен и много не харесва плетени дрехи. Тя използва само бебешка памучна прежда, която е страхотна. Имаме пуловери, шапки , шалове, ръкавици, елечета, даже и пелени, за които всички ни питат от къде са. Така че ако на теб ти харесват нещата си ги ползвай, но да са от бебешка прежда и да не пускат власинки, които да диша бебето.

# 19
Vache, още преди да се роди Лора казах на бабите да не се хабят, защото няма да обувам и обличам детето с вълнени и плетени неща.
Но пусти мерак - дадоха плетени неща, но .... резултата ясен  Crossing Arms .
Давам повечето омалели неща на една майка без възможности.
Така че правя и добро  Wink

# 20
Първо съвет за преждата - по магазините се продават специални бебешки прежди 100% акрил, гледай да не са мъхести защото ще дразнят бебчо. Аз лично съгласувам с моята майка какво да изплете, защото тя е малък факир на плетките и идеите й са страхотни. Изплела ми е вече елечета, блузки, жилетки, панталонки и терлички и смятам с най-голямо удоволствие да обличам бебо с тях, защото са страшно сладурски, само да сме живи и здрави и всичко да е наред с бременността ни Grinning

# 21
Цитат на: mam@
Vache, още преди да се роди Лора казах на бабите да не се хабят, защото няма да обувам и обличам детето с вълнени и плетени неща.
Но пусти мерак - дадоха плетени неща, но .... резултата ясен  :xarms: .

И аз така - все им обяснявах да не си губят времето да плетат, защото няма да ги ползвам тези дрешки... Ама кой да слуша - те си наумили, и плетат ли, плетат ....
Мина се време, видяха, че наистина не обличам сина си с плетени дрешки и почнаха да се вайкат "ми що толкова многоо плетохме, като не му ги обличаш"... на което аз безцеремонно отговарям "и аз това се чудя" ...
Резултата: нищо повече не плетат на малкия. Обидени го раздават, ама наистина се чудя защо - пределно ясно и многократно повтарях да не плетат.

# 22
От прочетеното до тук оставам с впечатлението, че повечето баби плетат лошо с лоши прежди! На моята сладурана майка ми и изплете няколко страхотни блузки от бебешка прежда и всеки, който ги види много ги харесва! Плела и е чорапки, шапки, жилетки и всичко, което аз поискам и одобря предварително! Последната и блузка беше с допълнително бродирани цветя и  перлички, наистина уникат какъвто не мога да видя по магазините! Аз мисля, че хубавото си е хубаво, независимо дали е купено,шито, плетено и така нататък!    Stuck Out Tongue

# 23
Цитат на: Tanya
Мили мами, кажете давате ли на бабите да плетат за новородени и обличате ли дечицата си в плетени от бабите връхни дрешки. Благодаря.

О, да. Бабата на мъжа ми е страхотна плетачка и майсторка. Наплела й е разни жилетчици и елечета. Разкошни са .... А и пуловерчетата без ръкави и широко деколте - през зимата с тях беше непрекъснато в къщи. Имаме си много цветове, така че си подхождаха идеално с останалите дрешлета...
От синтетика са, но винаги над овърол от чист памук. Всъщност никакъв допир до бебешката кожа....

# 24
НЕ обличам "домашно" плетени дрехи на Лора.
Първо не ми харесват, и второ има изобилие на фабрично пленени дрехи.
Бабите бяха наплели, но като видяха че не ги обличам вече не плетат.
Въпрос на личен избор  Wink

Казах им на бабите от самото начало да не плетат. Подкрепям мнението на Мам@! Wink Последно купих на Рая, прекрасно мини пуловерче в цвят циклама ! Просто не си струва да плетат. А и съм сигурна, че изплетените от тях едва ли ще ми харесат!

# 25
сама му ги плета и си ги носим с удоволствие, използвам само бебешки прежди

# 26
Моята баба плете много хубави неща и всичко му обличам.Цялата зима бебо  я изкара с няколко гащеризончета(без ръкави и крачоли) по моя поръчка и съм много доволна.У дома се топли само неговата стая,а иначе когато е буден е навсякъде - нито веднъж не се разболя.Също и тарлъчки и чорапи много ползваме за ходенето с проходилката (обувките му се закачат в нея и се събуват) и винаги е с топли крачета.

# 27
Цитат на: dani
От прочетеното до тук оставам с впечатлението, че повечето баби плетат лошо с лоши прежди!

Не е така. Нашите баби плетат страхотно. Но просто няма къде да обличам детето си с тези дрешки ... Вкъщи е 19-20 градуса, държа го с купени съвсем тънки костюмчета, навън пък беше с космонавта.

Виж, когато стане на годинка -две и го извеждам навън да тича, не просто да лежи завит в количката, със сигурност ще ползвам такива дрехи.
А и синковеца има за новородено над 10-12 изплетени клинчета, още поне толкова жилетки, блузки и купища терличета. Дори и да имам желание да ги обличам, не виждам кога ще износи всичко това.... И се ядосвам, че само си губят времето да плетат за него.
От плетените неща ползвам само терличетата и пелените .... А, и специално накарах да му изплетат зимни ръкавички, защото не намерих толкова малки. Много рядко слагам жилетка или клинче (само ако ходим някъде където е по-хладничко или температурата е променлива ...тогава нося жилетчица или елеченце).
Имам 2 чудесни плетени пелени - една тънка за лятото и една по-дебела за зимата.... Ползвам ги за разходка и много им се кефя.
За да съм абсолютно честна, ще призная, че много ми харесват плетените му дрешки и ги пазя за следващото бебе- свидят ми се да ги подаря - може пък със следващото дете да ги ползваме повече :))

# 28
Аз също обличам на Марина и домашно, и фабрично плетени дрешки. Не виждам нищо лошо в това. Дари кръстницата й изплете страхотен пуловер, който по нищо не отстъпва на купените.  Grinning

# 29
  • София
Но пусти мерак - дадоха плетени неща, но .... резултата ясен  Crossing Arms .
Давам повечето омалели неща на една майка без възможности.
Така че правя и добро  Wink

Еее, това е друга работа! Ти си била честна, а бабите са си мислели, че като видиш дрешките ще ахнеш и няма как да не ги облечеш... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт