Зимно математическо състезание - знаете ли кога?

• 46 782
  • 312
  •   1
Отговори
# 150
  • София и там където не се пуши
Още няма обяви кога са следващите.

Дороти, ти къде ги гледаш тези обяви?

А чули ли сте нещо за международно състезание?

В нашето училище. Но още няма нищо днес гледах.

Международно е Австралийско Кенгору и през лятото има същото на английски език. Не се сещам кои други се водят международни. Водят се масови.

# 151
Синът ми каза, че са им съобщили, че математическата Олимпиада е на 15 март. Австралийско Кенгуру 22. март. Няма още съобщение на таблото им.

# 152
Моля и тук за повече информация относно записванията за участие и местата за провеждане на състезанията, включително и за Великденското, тъй като не живеем в София.  Ако може- линк.
Предварително благодаря.

# 153
Тези две състезания - общо взето във всяко училище ги провеждат, поне във всеки град  има поне едно, където се провеждат. Записванията са по училища. Ако няма във вашето училище - във всяко друго с предварително записване може да се запише детето.

# 154
Благодаря, Дороти, писах ти и в другата тема.

# 155
  • Бургас
Искам да попитам някой чул ли е нещо за състезанието, което се провежда в Хонг Конг в началото на лятото?

# 156
В момента в СМГ подготвят група шестокласници, сред които ще направят последния подбор за Хонг Конг.
Миналата година на Знаток (или Мама знае newsm78) детето ходи на това състезание, така че тя би могла да ти даде повече информация.

# 157
Evgenia* , днес в ПМГ-то са им казали кои петокласници, ще се участват в подбора за Хонг Конг, който доколкото моя син е разбрал ще е другия месец. Четири били децата - три от единия клас и едно от другия  Peace

# 158
  • Бургас
Благодаря за отговорите.
Знаток пише тук, надявам се и тя да се включи.
Амелия, за предварителния подбор и аз чух. Наистина той не е минал още и не се знае кой ще ходи, но въпреки това въпросът с финансирането ме заинтригува. Госпожата им е казала, че миналата година училището е поело разноските, но тази година няма да е така. Участниците сами щели да си плащат мероприятието в размер на 2000лв.  Money 
Майки от СМГ (и не само), при вас как е уреден този въпрос?

# 159
Нищо такова не са ни казали. Но не е редно родителите да поемат този разход, както и да го погледнеш. Това си е дискриминация. За какъв дявол ни е МОН в такъв случай?

# 160
  • Бургас
И аз мисля, че не е редно. Още повече, че не става дума за 100лв. Искаше ми се да разбера как е в другите училища и изобщо каква практика се е наложила.

В тази връзка, разходите по участието в Плевен кой го пое?

# 161
Не знам, моят умник по това време беше в Русе на състезание по информатика. Не сме плащали нищо. Миналата година сме платили веднъж около 20 лв. за едно ходене в Ямбол, мисля. За другите пътувания за състезания по математика не сме плащали. За състезанията по информатика досега не сме плащали нито веднъж.

# 162
Като бях миналата година в Бургас, си говорих с други родители и учители от цяла България (не от София). Общината им беше поела разходите включително с автобуси (на някои), които бяха на тяхно разположение през цялото време. На нас училището ни пое пътните и таксата за участие. Тази година в Плевен също училището ни пое пътните и такса участие, нощувките си платихме. Говорих миналата година с родители от СМГ плащаха си. Имат нещо, ако някой е първо място класиран или на първите три, училището им поема разходите, пътни, нощувки и такса участие. За Хонг Конг днес ми казаха 1000 евро, като нашите ще търсят спонсори. 

Последна редакция: пт, 07 мар 2008, 20:00 от dorothy

# 163
  • Бургас
Миналата година и ние не плащахме - нито за Ямбол, нито за Шумен (ЗМС бяха в Бургас). Участниците в Хонг Конгското - също не са.
Обаче тази платихме 90лв. за Плевен. Даже първо ни искаха по 140, но после ги намалиха. 1000 евро обаче са си цифра.  Sad

# 164
  • София
Някой знае ли има ли записване за олимпиадата по математика, каква е организацията?

Синът ми ходи на курсове в СМГ, съответно са им дали 15 като дата за предполагам 1-ви кръг. Днес го помолих да пита г-жата в училище, но тя е казала, че засега няма никаква информация. Едно време май ходехме по училища поне за първи кръг, но истината е че аз съм завършила мнооого отдавна и не знам как е сега.

Не ми е удобно да звъня на г-жата от СМГ, която води курса и ще съм благодарна, ако ми кажете четвъртокласниците къде ходят на олимпиада, колкото и да е смешен въпроса ми.

Общи условия

Активация на акаунт