Нетърпеливи сме да чуем вече, сърчицето на ЮЛСКОТО човече!

• 11 488
  • 294
  •   1
Отговори
# 120
  • София
margo98, поздравления за сърчицето!  Hug
По-добре с течение на бременността да се консултираш с лекаря кога е най-подходящо да се направи секцио. 20.06 ще е около две седмици преди терминът ти. Твърдо ли си решила за секцио или заради рожденния ден на съпруга ти? Първото дете така ли го роди..?

Изобщо искам да питам всички кое лично за вас е по-доброто решение - секцио или по естествен път и защо.  newsm78

Бухтичка, обади се на лекаря си!  Naughty Не може да се чака до четвъртък с това зацапване! И веднага легни да си почиваш!  Всичко ще е наред.  Hug

# 121
Бухтичка, обади се на лекаря си!  Naughty Не може да се чака до четвъртък с това зацапване! И веднага легни да си почиваш!  Всичко ще е наред.  Hug
Добре де, може ли да е опасно като е съвсем малко? Аз даже се вглеждах за да видя дали не си внушавам. Съвсем малко розово имаше на едно място, не беше цялото дори. Ако се увеличи ще отида на лекар, то е ясно.
А аз нямам лекар, иначе щях да се обадя Tired Центърът, в който работеше гинеколожката, при която съм ходила преди, изчезна преди няколко месеца и нямам представа какво е станало. Така че си записах час в Майчин дом Варна при една лекарка наслука, не съм ходила там преди.

# 122
  • София
При зацапване веднага се отива на доктор, защото може да е нещо сериозно, за което да се изпишат инжекции или хапчета. А може и да няма проблем, но това само лекар може да прецени. Thinking

# 123
  • София
Добре де, може ли да е опасно като е съвсем малко? Аз даже се вглеждах за да видя дали не си внушавам. Съвсем малко розово имаше на едно място, не беше цялото дори. ...

Наистина нямам представа... но след като е толкова малко, дано хич и не се повтори. Просто си полежи повечко тази вечер и утре.  Peace

# 124
  • София
Колежката ми е в шести месец. Във втория имаше зацапване и се оказа, че има някъкъв проблем с бебето. Биха й инжекции и всичко се оправи. Просто ако има нещо трябва да се хване навреме.

Саксофон, то май още е рано да мислим за раждане, но след като първия път раждах един ден и опищях родилното, май сега клоня към секциото. Страх ме е при естественото раждане да не увредят нещо бебето, че напоследък често чувам такива неща.

# 125
Относно зацапванията - момичета,ако ви се случи не чакайте до консултацията, може да е нещо невинно, но може да е и фатално едно неотиване навреме и своевременна реакция на лекарите. Имам един спонтанен аборт и със следващата бременност имах зацапване/абе направо леко кървене/ и благодарение на бързата реакция на лекарите /приеха ме в болница/ сега си имам прекрасната дъщеричка. Пожелавам на всички да е леко и успешно всичко, но не се притеснявайте да реагирате навреме - става дума за дечицата ни, не е някакъв каприз или глезотия... Heart Eyes

# 126
Наистина нямам представа... но след като е толкова малко, дано хич и не се повтори. Просто си полежи повечко тази вечер и утре.  Peace
Ще си полежа и дано само да не се усили. Ако все пак това стане ще отида още утре на лекар. Но наистина си мисля, че за такова миниатюрно количество не би трябвало да има проблем, то почти нищо не беше.

# 127
Да, почивай си, но утре ако има пак непренеммо отиди в спешен кабинет където и да е в АГ болница  Peace Успех и дано е ок всичко  Heart Eyes

# 128
Да се намеся като явно най опитната в този форум като чета първата страница. Значи това ми е четвъртата бременност надявам се успешна защото имах една неуспешна няма да навлизам в подробности НО
всяко едно зацапване кървене болки в кръста и или ниско долу в корема които не минават за повече от половин час повтарят се и приличат на стягания переодични са ти повод за сериозно притеснение  в смисъл
в подобен случай веднага трябва да се легне или полуизлегне във възможно най спокойна поза, да се запази спокойствие и незабавно да се свърже  с лекаря си
още нещо много много важно
момичета не правете секс много агресивно особено в дните в които обикновенно ви е бил цикъла това се отнася за първите три месеца с най голяма важност, също не са за препоръчване всякакви вагинални промивки, така наречения дамски душ
въздържайте се и от вдигане на тежки предмети в смисъл повече от 20кг както и от местене на мебели при чистене например аз местех диваните в хола и вообще давайте го поооооо така полекичка
моето мнение и опит показват че трябва да се внимава в началото на бременността именно до трети месец
освен това когато бременността се смята за рискова това може да го каже лекаря обикновенно когато е имало неуспешна бременност / това означава такава която е завършила със спонтанен аборт и други усложнения за които не ми се говори/ същия може и е добре да изпише приемане на лекарства укрепващи бременността мисля че се казваше Дуфастон което аз съм пила с второто си дете до третия месец .

# 129
Райка благодаря за съветите. Ох то добре да се пазим, ама дали ще успеем?!?!?!?
Бухтичка, стискаме палци бебето да е добре. Ти не се тервожи. Те момичетата доста неща са ти писали. Почивай си.
Саксофоне, не мисли от сега за раждането. Има време. Лекарите ще те насочат към най-добрия за тебе вариант. Аз раждах секцио, но зажото бебето беше с голяма глава, а таза ми е по-тесен, а и диоптър имам... и затова.
Лека вечер на всички. Дано поспим повечко тази нощ.

# 130
  • София
Абе хора, аз не че съм се размислила толкова за раждането... то си е наистина доста далече. Ама понеже margo98 заговори за секцио и викам да попитам да видя какво ви е мнението... и то по-скоро на тези, които вече са го преживяли.

Лека нощ на всички, че аз си лягам... Тоооолкова ми се спи! .
... и само хубави сладки сънища!

# 131
Яничка и Бухтичка, ако можете отидете по-бързо на лекар. Не знам какво да ви кажа, дано наистина не е нищо сериозно. Когато бях бременна с Пепи, прокървих. Слава Богу, не беше нищо особено и за една седмица спря.
Сега април като бях бременна, прокървих, пак беше кафеникаво, но уви беше знак, че нещо не е наред.
Стискам палци, дано всичко е наред и това са фалшиви тревоги Praynig Както казва Райка, почивайте си. Сега лежане му е майката, досадно е, но си заслужава.

Аз искам да се оплача, че сутринта имах много силно притеснение, в следствие на което имах сърцебиене, нервите ми здраво се разклатиха, треперех чак. Корема ме преряза жестоко и болката продължи половин ден почти. Пих две таблетки но шпа, лежах, спах и ми мина. Много се изплаших, звънях на гинеколога дали мога да пия мента, глог и валериан, но той не вдигна телефона(това пък за пръв път се случва Shocked). И не пих, не посмях. Ами пих витамините за бременни, които имат В комплекс, те нали са за нервите уж newsm78
И така. Също много често пишкам, то не се трае направо. От сън се събуждам почти напикала се, едва стигам до тоалетната. Дано не се орезиля някой път Laughing Blush

Аз съм секцио, не ми се мисли от сега, че ме е шубе. Преди ме беше страх, защото не знаех какво е, сега ме е страх, защото знам Mr. Green Лично за мен най-неприятно е слагането на катетъра и пустата клизма Confused

# 132
  • София
Момичета моля ви не ги пренебрегвайте тези зацапвания Rolling Eyes Ако не можете да се свържете с лекаря си отивате в най близкото  АГ да ви приемат по спешност за преглед. Тези неща е важно да се хванат навреме . Дори и да е безобидно, по-добре да се разкарате до болницата, и да ви кажат, че всичко е ОК, отколкото сами да си слагате диагноза Peace
Не се притеснявайте, бременни сте никой няма да ви се скара Hug

Аз миналата бременност, от това да не притеснявам лекарката, че ме боли кръста, да не ме обяви за луда  ooooh! и направих бъбречна криза и лежах 10 дни в болница. Добре, че бебчо беше корав и издържа иначе щях да родя 2 месеца по-рано Sad Направо не ми се мисли Rolling Eyes

А иначе аз съм във фаза  Sick Бременноста ми върви 1:1 със миналата, много ми е любопитно , дали ще е момче пак newsm78
Отивам да си лягам  Heart Eyes Лека нощ  Hug

# 133
Ех, момичета, този път вместо да се успокоявам, ме плашите. Тази сутрин като отидох до тоалетната нямаше нищо и ако не се появи пак никъде не отивам. Кръвта беше...1 капка сигурно и ако не се бях вгледала можеше и да я забърша без да забележа. За жалост обаче имам подозрения, че кръвта може да е и от пустата ми раничка, а ако е от там, нищо май няма да може да се направи Tired

# 134
Саксофонка, мерси за сънливостта на заем  Hug Съвсем оплетохме работата   Mr. Green Вчера като ме хвана една дрямка - и цял ден! Ама като нямах възможност да легна - не ме питай!
Да ти кажа моето мнение за раждането - с две ръце за естественото. Първо, така бебето се подготвя за белия свят. Когато го вадят при секцио си е направо шокирано горкото - по изследване на учени. Второ, тялото ти разбира, че има вече бебе и започва да отделя кърма. При секцио кърмата се забавя с няколко дни. Има жени, при които изобщо не тръгва като хората и хранят с АМ. И трето - секциото е коремна операция, режат ти матката.. този мускул и коремната стена никога няма да бъдат вече с предишната здравина. Това означава, че би могло да има проблеми при следваща бременност. Не се препоръчва да е по-рано от 3 години след секционо, естественото раждане след секцио е по-скоро изключение... повече от две секцио в живота не са желателни. Аз пък искам три деца  Grinning
И четвърти аргумент да добавя - след естествено раждане матката се свива по-добре, отколкото при секцио. Роля играят някакви хормони, които се отделят при или веднага след естествено раждане.

Ами това са ми аргументите. Дано да няма някакви сериозни показания за секцио при мен.
Между другото тазът се разширява по време на раждане до 10 см, така че няма сташно да ви е прекалено тсен тазът.. Не се плашете отподобни изказвания.

Последна редакция: нд, 25 ное 2007, 08:15 от Patishonka

Общи условия

Активация на акаунт