Нетърпеливи сме да чуем вече, сърчицето на ЮЛСКОТО човече!

• 11 510
  • 294
  •   2
Отговори
# 90
  • София
Хей момичета, не мога да смогна да Ви изчета! Добре дошли на всички нови юлски бремелинки Simple Smile
Като сте отворили тема за зодиите да споделя и аз. Рак е хубава зодия и се радвам, че ще си имам раче, а пък и тати е рак.
На моменти проявяват повечко инат отколкото трябва, но иначе са чудесни хора. Ивончето, в случай, че те изненада близнак също не е зле. Дуци, и близнаците сме свестни хора  Wink

# 91
Аа, за зодиите май забравих да напиша. Аз пък не искам лъвче, а по термина ми май ще е такова. Лъв е зодията, която по принцип най не харесвам. Но странно нещо е животът, въпреки че не понасям много от представителите й едни от най-близките хора през живота ми са били лъвове и много съм ги обичала Rolling Eyes По тази логика като нищо и с детенцето ми да е така, всъщност това ми се струва най-нормалното нещо. Ако обаче все пак реши да подрани и се окаже раче много ще се радвам  Wink

# 92
ООх, сега видях, на година и малко... разкажи по-подробно

На 1г и почти 4м е. Ами тук по принцип има бебешко плуване - ходи 1 родител с детето - може още от 3м възраст да се започне. Но часовете в близкия басейн са сутрин и аз не мога да я водя, защото съм на работа Cry По принцип там не ги учат да плуват на този ранен етап, а само се правят някакви упражнения от сорта да го топиш и изваждаш...

Та аз когато мога ходя самосиндикално с 1 приятелка и с нейното бебче, то е на 1г вече. Има бебешки басейн, но той им стига до колената и не ми е много ясно какво се очаква да правят там Rolling Eyes Та ние си влизаме с тях в един басейн, който се води нещо като спокойна зона - отстрани има джакузита. И там си я държа и тя се плацика. Вече е много свикнала, защото ходим често и се отпуска да лежи по корем и пляска с краката.

Бански - тук има едни специално памперси-бански, не знам колко пазят обаче защото бая подгизват.

Ей тук има малко снимки от едно посещение лятото на открито - те са само от бебешкия басейн.

# 93
  • Видин
Абе аз пак с мойте неразположения.Но искам да ви се оплача  #Cussing out
Събудих се тая нощ с адски болки все едно ще ми дойде.Много се притесних и пих 1 но-шпа.Искам да питам - то само за болката ли е или за контракциите?Да търпя ли или да пия веднага хапче?Благодаря предварително и се извинявам, но ми е първа бременност и се тревожа за малкия човек  bouquet

# 94
  • София
Момичета, сега се прибирам от работа. Още не съм изчела новата темичка, но ми е едно напрегнато и искам да ви пиша, да си задам въпроса, дето ме тормози, пък после ще чета...
Та днес колежката ми казва, че в детската градина на нейното дете имало скарлатина. Слава Богу, нейният мъник засега не е болен. Обаче много се притеснявам, ако нещо се случи и той се разболее, може ли чрез майка му да се заразя и аз и колко е опасно това за бебето...?  newsm78 Просто не съм спряла да го мисля това цял ден, а знам, че някои имате деца и това не ви е първа бременност и бих искала да прочета мнението ви, сигурно знаете повече от мен...
Толкова ме е страх.
Дано всички сме здрави.  Praynig

# 95
Здрасти банда
пишете нон стоп значи  Crazy Mr. Green
Аз миналия път се мазах през цялото време с крем против стрии Дермакол, нямам нищо останало от дебелеенето ми

Майра
много хубави снимките, Ясмин се вижда че е във свой води  Wink
Ние ходиме семейно най-често на аквапарк, а лятото с Емката - каката  Wink киснехме във външните забавления на аквапарка, и тя е като жаба, наскоро се научи да скача трупешката в басейн където й е до устата най-дълбокото, и там най-често ни минава времето  Crazy Grinning Плува с плувки, и все иска само в дълбоките басейни... бащата ни е също жаба, аз само бълбукам в джакузито, а те обикалят от гьол на гьол  Grinning
Иначе и при нас има курсове от 3м. бебета, но аз предпочитам самосиндикално все още, след някоя година ще я запиша на плуване, мисля че от 5.г. или 6.г. са курсове без родител
Да кажа на групата че всъщност живея в чехия

# 96
  • София
Изчетох!

Първо поздравления на Kokolin@ за темичката, която е просто приказна!

Добре дошли на новите мами! Аз съм по цял ден на работа и още не познавам добре всички, защото просто няма как да влизам и през деня, но се надявам с времето да ви опозная и да се сближим!  Hug Лека бременност ви желая и здрави бебчета на финала!  Praynig

Гледам говорите си за зодии и кремчета... Аз наскоро четох в една книга, че било почти без значение това с кремчетата, защото някои жени просто си получавали стрии, а други - не. До известна степен важи правилото, че ако майка ти има стрии, най-вероятно и ти ще имаш. Все пак смятам и аз да си взема някое мазило, само още не съм решила кое точно.

Подкрепям с две ръце идеята за срещичка.. и още повече идеята за пица!

Пускам за втори път и списъка, пък дано с повече дами се окаже, че ходим в една поликлиника, та може и на ЖК някой път да се засичаме.  Mr. Green

Къде ходят софийските мами на ЖК?  preggo

• ДКЦ 7, бул.Мария Луиза №191
             Руми

• ДКЦ 10, бул.Ал. Стамболийски 186
            Aelia

• ДКЦ 17, бул.Евл.Георгиев 108

-> д-р Иванова    ine

• ДКЦ 25, жк Младост III

-> д-р Димитър Папукчиев           saxophone
    -> д-р Мишел Шоейб                    Астарта

• ДКЦ 29, жк Гоце Делчев

-> д-р Маленов                Дуци , Ивончето

• Многопрофилна болница "ВИТА", район Подуяне

-> д-р Антоанета Илиева                   mylili   
    -> д-р Краснодар Хаджийски            julie.k

• МЦ "Закрила", бул.Ген.Тотлебен 32

-> д-р Маринов                   kami_ch    

• частен Кабинет

-> д-р Жанна Колева, ул. Неофит Рилски 54А                                         Kokolin@
    -> д-р Пламен Миков, ул.Цар Самуил 111 (близо до ул.Пиротска)          ission

ПС. И моля ви, кажете ми нещо за тая гад скарлатината, че няма да спя тая вечер..   Аз и без туй всяка нощ сънувам кошмари, та вече завиждам на онези, дето не можели да спят и се будели рано сутрин...

# 97
Саксофонка, още преди малко исках да ти пиша, но не ми отваряше страницата.
Направи си тест за антитела да се успокоиш. Аз така направих преди да започнем да бебеправим. Теста се прави лесно - даваш кръв, плащаш, готово  Grinning Ако нямаш антитела - ограничаваш максимално контакта.
Не се сещам в интерес на истината коя шарка беше опасната за бременни - върти ми се, че не беше скарлатината, а рубеолата.

Ето, ти две успокоения да спиш хубаво Hug

Аманитка, пий но шпа без да се коебаеш. Успокоява контракциите, може и да предпази от изхвърляне на плода.

# 98
  • София
Да Рубеолата е опасна Peace Но saxophone , аз съм чувала, че така не можеш да се заразиш newsm78 само при пряк контакт newsm78 Иначе няма да е под карантина само болния, а цялото семейство newsm78

Не можеш ли да си вземеш отпуск Rolling Eyes Знам какво ти е  Rolling Eyes  аз при миналата бременност имах колежка, на която брат и беше болен от Туберколоза и тя всеки ден ходеше на свиждане преди работа Shocked ooooh! и все кашляше  Sick. Брат и почина от Туберколоза, а аз започнах да кашлям зверски Cry направо се бях отписала. Cry Спрях да кашлям, чак след като родих- 2- месеца се цепих Sick

# 99
  • София
Saxophone, не се притеснявай за скарлатината. Мисля, че шансът да се заразиш е малък, направи си изследването, което ти препоръчва Patishonka. Рубеолата е по-опасна, за скарлатината не съм много наясно, но от това, което успях да намеря в Google, останах с впечатление, че няма доказателства, че вреди на бебето.  Това, което би било опасно е високата температура предизвикана от болестта.  Но ти няма да се заразиш, така че притесненията са излишни Simple Smile

# 100
Лелее, Майра, аз съвсем не съм в час!! Ти се в Германия.....не е актуално обяснението ти за Бг. Мисля, че една позната ходеше с децата си, ще я разпитам и ако има желаещи с деца да ходим ще споделя инфото!

# 101
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=242450.msg5620685#msg5620685
мацки тук се гласува за хубавица на годината, дайте по един глас моля - има и снимки
няма да агитирам за ИУлската мама 2008, тя и без това е най-красивата  Wink ама се надявам че вие си знаете

# 102
Безсъние, здравей отново! Hug
Ако си мислите, че сега съм станала - грешка! Поне един час има вече... Стори ми се, че е сутрин вече и реших да отворя малко компютъра, а то ранооооо  Tired

# 103
Добро утро,

и аз от 6.45 съм на крак  Cry

Saxophone, това, което аз знам - боледуват предимно деца до 9г. Така, че е много малко вероятно майката на детето да се зарази. За теб пък следователно рискът е никакъв.

Аз преди бях писала за теста за антитела - в моя картон специално е отбелязано за рубеола.Тя е много опасна при бременност. Има и за още някакви анти-тела, но не е пояснено. Мога в понеделник да питам.

Агата, имаше преди една тема във форума за бебешко плуване. Басейна мисля беше в Банкя.

# 104
  • непостоянно
Аз само ще кажа добро утро на всички и хубав ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт