С тези огромни тумбачета, ще родим ЯНУАРСКИ юначета!

• 13 973
  • 278
  •   1
Отговори
# 150
  • София
УСМИВКА, ЧЕСТИТА ТИ МАЛКА ПРИНЦЕСКА! ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА, ДА ПОРАСНЕ БЪРЗО И СКОРО ДА СЕ ПРИБЕРЕТЕ В КЪЩИ!

Аничка, аз съм точно с такива контракции, както ти ги описваш, от петия месец. Е, някои от контракциите са безболезнени, но  някои направо ми спират дъха. И колкото по-голямо става бебето, толкова по-болезнени и по-начесто са. Моят лекар каза че няма проблем докато контракциите са нерегулярни, но ако започнат да са през 15-10 мин. и всички са болезнени, тогава вече става сериозно. Иначе си пия редовно лекарствата, опитвам се да не се натоварвам с нищо, почивам си и почти не излизам от вкъщи, но ефект никакъв. Явно така ще си карам до последно.

Елеонора, с Гермастан или друг крем за зърна е хубаво вече да почнеш да се мажеш. Макар че аз нещо не съм много редовна в мазането.
И пак да попитам дали някой знае къде в София мога да купя Лансинох. Вече в няколко уж по-големи аптеки питах и никой не беше чувал за този крем. А го препоръчват пред Гермастана, защото не било необходимо да се изплаква преди кърмене.

А също и къде мога да намеря тензух. Имам цял куп бархетни пелени от племенниците, и ми трябва само тензух, който да си нарежа на различни парчета. Ама си нямам идея къде може да се продава.

# 151
  • София
коконка -  при нас пък бебка спира да рите веднага след като мъжът ми си постави ръката на корема. От известно време се е заинатила  -  веднага спира- секунди след като сеи я махни и пак започва- само дето по принцип не рита ами само се мести и протяга. Докторът ми каза ,че е слязла много ниско и да внимавам да не се движа много , но поне било сигурно че няма да се обърне и ще си остане в правилно положение -  само дето ще раждам със секции и няма голямо значение

Аничка за съжаление  не знам от аккво са тези болки, но така или иначе е добра да се обадиш на доктора поне за консултация. Аз не мога да хвана дори подготвителните контракции- когато ми се втвърди корема не съм сигурна дали е от яденето или са контракции- все стават след като се наям #2gunfire

# 152
  • Бургас
mirka76,смяташ да ползваш пелени ли?
На мен ми искат в болницата,защото първите 24 часа бебо ще е увит в пелени.После ще го облекат в дрешки,които също аз ще му нося.Абе ние тука всичко си носим от нас. #Crazy

Иначе моите пелени са памук и бархет не с тензух,но аз пак тях ще ползвам,няма да купувам отделно тензух исках да знам само размерите за което Алекс ме светна   bouquet А тензух трябва да има където продават платове за чаршафи май  newsm78

# 153
  • София, Дървеница
Честита дъщеричка, Усмивка! Да ти е жива и здрава и много бързо да се гушкате вкъщи! Пожелавам ви скорошно възстановяване!
Честито!
И винаги да сте УСМИХНАТИ   Grinning

# 154
  • София
kloie , пелени мисля да ползвам, ама не за повиване, а за разни други полезни неща, дето съм чела тук във форума. Но понеже в магазините за бебешки неща се продават само в комплект бархетна + тензухена, а аз бархетни имам повече от колкото даже ще ми трябват, та си търся само тензух.

# 155
  • София
mirka 76   съвсем случайно видях вчера в магазин Айко- този който е на околовръсното срущу Царско село- продаваха комплекти с техзухини и с бархетни пелени.Реших ,че още ми е рано да купувам дано да имоа по-късно пак. Но за съжаление не погледнах нито размери нито бройки, да не говорим за цени. Само дето тензухините бяха на разни зайчета и мечета- много ми харесаха като десен.
В магазин Пинокио , които е на Милин камък също имаше някакви комплекти. Може би има и в другите магазини , но не съм обръщала внимание.

# 156
 Не съм се обаждала на доктора ми, момичета, но ви послушах и си полежах. По-добре съм, пак имам болки, не са регулярни през определено време, но като си лежа ми е по-добре. А и както казва Елеонора всичко е на психична основа и допълнителната тревожност и самовнушение не вършат добра работа. Мисля да изчакам насрочената консултация с доки тази седмица, дано всичко е наред до тогава и не се налага да му звъня. Praynig. Е, ако стане напечено няма начин, ще му звънна.
mirka76, споделям притесненията ти относно контракциите както разбра. Дано сме добре и позачакат още малко бебоците.
 Относно тензуха - в София можеш да намериш такъв на ул."Екзарх Йосиф" -малката уличка до Халите, която продължава в посока Женския пазар - там е пълно с магазини за платове, пердета и т.н. Само в един обаче има тензух и бархет - на витрината му има изложени едни декоративни възглавници и одеяла, само че в момента нямат в наличност. Казвам ти го от опит, понеже проверих специално за тензух в сабота, беше свършил и каза продавачката, че след около 4, 5 дни ще им докарат. Аз живея в бзлизост до Халите и ако искаш и ако не си намерила, разбира се дотогава на друго място мога да ти кажа, когато има вече.

# 157
juju1- блазе ти, 4е бебанка е толкова нежна:) нашия бебко пък все едно кара колело само да усети баща си, 4е е наоколо ли кака си:)
Кафява мечка- добре правиш, 4е у4иш, моя изпит е на 11 декември и напраов съм го зарязала, другата седмица трябва да седа малко да у4а. Колкото до майка ти- не се притеснявай за английския въоб6те- на моя приятелка майка и, наскоро пристигна, и така както не говори английски беше понау4ила една канадка в самолета да плете на две куки.

# 158
  • София
Аничка, благодаря за информацията, тъкмо мислихме другата събота да ходим до "Екзарх Йосиф" за хасе за чаршафи.
И си почивай повече, че още им е рано на бебоците да се появяват. Пък дано постоят още месец в на мама тумабачето.

# 159
Здравейте очакващи майчета  Hug
Какво гледам, вече се станали майчета, имаме си вече и момиченце в отбора на бързаците  Laughing

Честито, Усмивка! Пожелавам ви много здраве и щастие, да се възстановяваш бързо и скоро и бебка да гушкакш  Hug

Ние сме добре, дебелеем.  Praynig
Казаха, че ще ни изпишат живи и здрави, като направим 2200-2400кг. Започват вече да ни захранват с млекце.

В събота с таткото бяхме за креватче, ще кача снимка, да ни го видите, много съм доволна  Peace

А момичета, стегнатият колан върши направо чудеса, за 5 дни носене и направо все едно не съм раждала  Mr. Green

# 160
Лусесита-много се радвам за вас и дано всичко да е наред с бебчо Hug
Аз започнах да се мажа вече с Гармастана.Да видим какъв ще му е ефекта.
А с тез контракции вече незнам..гледам да си почивам по-честичко, дори казах на мъжа ми че ако трябва дори докато дойде време да се ражда ще седя с вдигнати крака и той ми се смя. hahaha

# 161
Лусесита- страхотни новини, 4акаме снимки от Стефко в креват4ето:)

За протокола- 32г., а болницата е Trillium Hospital (Queensway& Hurontario) Mississauga ON, Canada

# 162
Здравейте сладуранки. Hug
Сега се връщам от доктор. Вече не ми е Ж с ? а сигурно М  stork-boy. Видяхме пиша и едни големи топчета.  smile3501Най - накрая срамежливко се показа.
Всичко друго е наред - размери, тонове...
Втвърдяването на корема - дори само от долу са контакции - и ще стават все повече. Важно е да се следят колко са и ако са повечко да се каже на доки.  People No Good
Луси - много се радвам на добрите новини. Hug
Лека нощ и целувки на малките бебчета. Kissing Heart

# 163
Сега забелязвам, че имаме и рожденичка!

ЧРД на aanet!  bouquet

# 164
Като прочетох, че Усмивка има бебче и пак се развълнувах много, както и при Луси
Да е жива и здрава принцеската Мария и бързо възстановяване на Дилянка!!!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт