С тези огромни тумбачета, ще родим ЯНУАРСКИ юначета!

• 13 970
  • 278
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте , момичета . Направо почвам да се замислям дали пък нямам ясновидски способности newsm12 . Само погледнете онзи ден какво заглавие бях предложила за новата темичка :"Скоро първото ни януарче ще си има и другарче ". doh Направо си е странно !  Усмивка , на теб  бързо възстановяване и много радост да ти носи малката сладуранка   love001 . Да сте живи и здрави и скоро да се прибирате вкъщи !

# 166
  Усмивка! - честита ви дъщеричка! Да ви е здрава,умна и щастлива Heart Eyes
 Пожелавам ти скорошно възстановяване  bouquet

# 167
Мамчета, напоследък си мисля първото раждане в повечето случаи по рано ли е от термина?Пуснах една такава темичка даже и май мамите които са родили преди термина са повече от преносилите.Питам защото милото е доста заето пък и нощем не си е в къщи и ако взема да раждам по рано няма кой да ме заведе до клиниката, а пък то там едни документи се попълват едно чудо при постъпването Sad а аз с моят френски съм за никъде самичка Sad За всеки случай го накарах да си вземе отпуск от 10 януари а аз съм с термин 17януари.И друго да ви питам какво мислите за присъствието на таткото в родилната зала?Моят иска, но аз не съм сигурна!Ето едно заглавие за новата ни темичка и от мен
                                                                                 В ЯНУАРСКАТА ДРУЖИНА ДВА БЕБОКА ВЕЧЕ ИМА!!!
ЛЕКА И СПОКОЙНА ВЕЧЕР!

# 168
Мамчета, напоследък си мисля първото раждане в повечето случаи по рано ли е от термина?Пуснах една такава темичка даже и май мамите които са родили преди термина са повече от преносилите.Питам защото милото е доста заето пък и нощем не си е в къщи и ако взема да раждам по рано няма кой да ме заведе до клиниката, а пък то там едни документи се попълват едно чудо при постъпването Sad а аз с моят френски съм за никъде самичка Sad За всеки случай го накарах да си вземе отпуск от 10 януари а аз съм с термин 17януари.И друго да ви питам какво мислите за присъствието на таткото в родилната зала?Моят иска, но аз не съм сигурна!Ето едно заглавие за новата ни темичка и от мен
                                                                                 В ЯНУАРСКАТА ДРУЖИНА ДВА БЕБОКА ВЕЧЕ ИМА!!!
ЛЕКА И СПОКОЙНА ВЕЧЕР!

Mari_rus на нас в класа за раждане ни казаха да очкваме да родим след термин, но не знам на каква статистика се основават. Simple Smile Но не се притеснявай така или иначе, по това, което съм чела не е нужно веднага да тръгнеш към болницата, ако протича нормално раждането, даже тук предпочитат да си седиш вкъщи в началото, за да ти е по-комфортно. Пък и за първо раждане казват, че може доста да се проточи началото. Така че, дори и таткото да е на работа, ще има време да се прибере и да те закара.

Моят мъж със сигурност ще е с мен - нали той ми е "треньорът". Simple Smile Тук със сигурност биха ме гледали странно, ако отида без мъжа ми или някой друг близък роднина. Подготвителните класове и цялата информация около раждането е насочена и към двамата родители, така че той реално има какво да прави и ще е зает през цялото време. Аз даже се очудих, че дори го допускат в операционна ако се наложи секцио.

# 169

И пак да попитам дали някой знае къде в София мога да купя Лансинох.

Лансинох има в аптеката срещу хотел Диана, в Дианабад. Също има едно френско мазило, което е на базата на ланолин (както и Лансиноха), което се продава в магазини Малечко.

Честитно момиченце на УСМИВКА. Да бъде здраво и късметлийче!

# 170
Мари- много е индивидуално, дали ще е по-рано или по-късно, няма никаква гаранция и май няма никакви правила. При нас поне предварително се попълват вси4ки документи в смисъл дойде ли момента не се занимаваш с бумащина.
Аз съм на мнение ако съм сама и забележа, 4е 4удото се слу4ва, да си звънна на 911 директно и да звънна на мъжът ми от болницата, за да не се притесни много идвайки да ме вземе и тн, а и да не го 4акам. Освен това линейката 6те е при мен до 3 минути. Колкото до присъствието му, определено ще е с мен, както Atti каза буквално ще изглеждам глупаво ако съм сама, но това не е най-важното де. Единствената при4ина заради, която искам да е с мен е, защото веднага след като беб4е се роди, ще го вземат в интензивното, и аз няма да знам какво става, може би няма и да съм в състояние да стана, въпреки 4е съм достатъ4но луда да хукна веднага по коридорите и да ги метна, и ще полудея направо, та това ще му е зада4ата да ги юрка. Само незнам той дали ще е в състояние да говори на английски след преживяното, но съм сигурна, 4е дори и на български да ги пита какво става в такъв момент, те ще разберат за какво става дума:)

# 171
Коконка - по повод на езика, тук е много популярно да имаш birthing plan - един лист със най-важните неща, които искаш или не искаш да се случат по време на раждане. Та ние мислим там да напишен, че е твърде вероятно заради стреса да си говорим на БГ, но те да не спират да ни обясняват на английски всичко. Аз за мъжа ми не се притеснявам, че ще забрави английски, но аз сигурно и рожденното си име няма да мога да кажа. Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 ное 2007, 23:16 от Atti

# 172
Atti- и при нас е така, само дето моят birthing plan се свежда до една дума- упойка, епидурална, спинална каквато 6те да е, други претенции нямам. В документите, които попълних в болницата ги накарах да отбележат, 4е е задължително условие.  Не мога да правя по-подробен план, понеже няма да е особено нормално раждане, дори и да е вагинално заради гест диабет. Все пак смятам да нахвърля някоя и друга фраза на някой хвър4ащ лист, но то в такъв момент едва ли бихме се сетили за листа. Колкото до езика, под влияние на стрес аз пък запо4вам да говоря на смесица запо4вам на английски довършвам на френски, вкарвам и български и става еднаа иди ме разбирай Simple Smile

# 173
Честита малка дъщеричка на Усмивка! Дано скоро да се гушкат заедно вкъщи!
Лусесита, много се радвам, че вече ви захранват и така добре се развивате, дано и вие скоро се приберете вкъщи!

Относно раждането, тези, които раждат секцио със сигурност раждат 1-2 седмици преди термина, така е задължително. А за шрисъствието на таткото, аз винаги съм била за. Много често в България ми обясняват, как можело да допуснеш мъжът ти да те гледа като се мъчиш като животно, всички тия кървища или пък ако е операция, но истината е, че навсякъде в цивилизования свят хората отиват, в 99% от случаите, да раждат с партньора си или близък роднина ако нямат партньор. В България малко бавно се асимилират тези неща, но като гледам има тенденция към подобряване. Като раждах преди 3 години всички ми обясняваха, че съм луда, че бащата ще присъства, сега поне мълчат благоразумно, което ме кара да вярвам че все пак има някакъве напредък.

# 174
Относно присъствието на таткото по време на самото раждане, ами в България наистина е малко странно таткото да влезе в родилна зала. Аз съм ЗА присъствието му и ще ви кажа защо. При положение, че и той става родител трябва ли да обосновавам повече отговора си. Както аз ще ставам майка, така и той ще става баща.
До преди 2-3 минутки гледах за пореден път по Тв Здраве предаването "майчинска грижа" и предаванията всеки път са от различна болница, клиника и т.н. Ами няма майка наистина която да отиде да ражда САМА, що за глупост е да оставиш жената сама в предродилна зала, после да се довериш изцяло само на непознати. Друго си е таткото да ти държи ръката и да те подкрепя.
Приказките за "ами как ще гледа кървища и няма ли да се отврати в последствие от "НЕЯ" си мисля само едно, това ще породи в него само и единствено гордост и възхищение, че неговото момиче се е справило като истински герой!
Дано не провокирам лоши мисли в някой, но това е истината за мен.
Лека нощ

# 175
Относно присъствието на таткото по време на самото раждане, ами в България наистина е малко странно таткото да влезе в родилна зала. Аз съм ЗА присъствието му и ще ви кажа защо. При положение, че и той става родител трябва ли да обосновавам повече отговора си. Както аз ще ставам майка, така и той ще става баща.
До преди 2-3 минутки гледах за пореден път по Тв Здраве предаването "майчинска грижа" и предаванията всеки път са от различна болница, клиника и т.н. Ами няма майка наистина която да отиде да ражда САМА, що за глупост е да оставиш жената сама в предродилна зала, после да се довериш изцяло само на непознати. Друго си е таткото да ти държи ръката и да те подкрепя.
Приказките за "ами как ще гледа кървища и няма ли да се отврати в последствие от "НЕЯ" си мисля само едно, това ще породи в него само и единствено гордост и възхищение, че неговото момиче се е справило като истински герой!
Дано не провокирам лоши мисли в някой, но това е истината за мен.
Лека нощ

Peace Абсолютно подкрепям!

# 176
  • Canada, ON
Аз още не съм правила birthing plan, щото моят доктор все казва, че е рано...

А по въпроса с присъствието на таткото - моят мъж мисли да е с мен, а и аз така искам. Та по този повод да ви разкажа нещо смешно - за моята свекърва. Пита тя жената, дали момчето й ще присъства и той казва - да, така мислим. И тя като взе да му обяснява, че можел стрес да си докара и да се подготви с някакви успокоителни лекарства, щото и много кръв имало... За мен хич и не пита, ама така е, нали е майка - за чедото си се притеснява Simple Smile

# 177
Аз още не съм правила birthing plan, щото моят доктор все казва, че е рано...

А по въпроса с присъствието на таткото - моят мъж мисли да е с мен, а и аз така искам. Та по този повод да ви разкажа нещо смешно - за моята свекърва. Пита тя жената, дали момчето й ще присъства и той казва - да, така мислим. И тя като взе да му обяснява, че можел стрес да си докара и да се подготви с някакви успокоителни лекарства, щото и много кръв имало... За мен хич и не пита, ама така е, нали е майка - за чедото си се притеснява Simple Smile

Ех, много ме разсмя с това. Simple Smile Аз говорих на скоро с една приятлека, която каза, че не искала мъжа и да присъства, защото на него му ставало лошо от кръв. Ми че то и на мен ми става, ама пита ли ме някой дали искам или не искам  - то връщане назад няма. Simple Smile

# 178
Чесита радост на Усмивка, чакаме да се завърнат в редиците  здрави и възможно най-скоро!!!

За присъствието на таткото, съпругът ми ще е с мен тук, но не си го представям в Бг, особено като се сетя, че в родилната зала, в която бях бяха наредени 8 магарета в редица и почти на всяко от тях пъшкаше по една мама ...

Качвам няколко снимки на креватчето при покупките за бебетата. Предварително се извинявам за качеството, но в бързината е така.

# 179
  • Варна
Добро утро!
По въпроса за присъствието на таткото - аз не съм против, поне в предродилна със сигурност, но нашия няма да присъства. Сега ще трябва да се погрижи за Симона, а с първото раждане не го бяхме мислили това. Но като се върна назад във времето и си го представя милия какъв беше...Той е с много нервен стомах, и при всяко по-важно нещо /изпити или пък служебни неща/ охка и пъшка, повръща и т.н.  Grinning Само като ме видя след раждането щеше да припадне от притеснение  Grinning Но пък в последствие си е най-грижовния татко за нас  Heart Eyes
А за раждането преди термин - според мен каквата и статистика да има, пак не е казано че е вярно за нас конкретно. Аз например Симона я родих един ден преди термина.

Хайде хубав ден от мен! По-късно сигурно пак ще се включа  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт