Мами от Norge!!!

• 10 756
  • 313
  •   1
Отговори
# 180
Абсолютно  Peace , прикриват се гадовете  Joy Joy Joy Joy

Мнооого са добри в това....
Обаче при нас вали, не се Шегува Laughing Навън всичко е бяло

# 181
  • София/Осло
Да, я виж за колко кратко натрупа... newsm78

# 182
ркб, Ми ОК, няма проблем... само ми дай майла им.

# 183
office@vegatoys.com
Аз мога да им пиша сега, ама ако ми изпратиш списъка след обяд няма как да го препратя.

# 184
4акайте сега да питам аз не6то важно
Някой нау4и ли си да пие акевит, въоб6те има ли 4ужденец, които да го пие. Аз се мъ4а, и мъ4а да се нау4а да го харесвам и пак и отново, ама не. Много са ми гадни тия подправки в него и това е. Гледах тук по VG дискутират, класират и т.н. та се за4удих дали само на мен ми е гаден.

# 185
Milva2003 , това ми хареса Laughing Браво на теб, щом сега мислиШ за алкохол Joy А това си е тяхната ракия от картофи. Има най различни видове, с различни подправки. Само веднъж ми хареса една при свеки за Коледа, беШе много мека. Но тъй като си предпочитам винце Blush, не се заинтересувах от името.

# 186
Милва, гледам, че с напредването на термина ти, доста си се изпошашкала. Нормално е! Wink

Аз също ще те посъветвам да си решиш сама как искаш да раждаш и да не си сменяш позицията. Незнам как е в .но, може ли да се прави секцио по желание, но тук в .бг си е по поръчка. Според мен тук лекарите предпочитат секцио защото могат да си планират деня и да си вземата парите на ръка...

Погледнато през моята призма... Аз лично смятам, че секциото е метод за раждане при усложнение или когато жената е много тясна.

Но ти щом си решила, че ще си по-спокойна раждайки оперативно - ок. Незнам какво си решила за кърменето, но по принцип при секцио /теоретично/ кърмата слиза по-късно. Препоръчвам ти да си взмеш помпа на Avent /най-добрите са/.

Колкото до кръвната група и на мен винаги ми е било странно как повечето хора не си я знаят... А за давността от 4 дни... Единственото ми обяснение е, че всяка болница държи сама да си прави изследванията за кръвна група, защото ако нещо се обърка, отговорността е тяхна.

А за резус фактор "-" сигурно си изчела доста и си наясно. До колкото си спомням след раждането трябваше да се бие /МАЙ/ някаква инжекция на родилката... Ама ми се губи. Ако искаш мога да ти намеря инфо по въпросът.

Каквото и да решиш, спокойно! Най-важното е да си позитивно настроена и да мислиш само за прекрасният момент, в който ще гушнеш малкото сладкото детенце!

Желая ти леко и безпроблемно раждане! Wink

# 187
 Единственото ми обяснение е, че всяка болница държи сама да си прави изследванията за кръвна група, защото ако нещо се обърка, отговорността е тяхна. Naughty
Не е това обяснението, пациента си лежи в болницата, на 6 ден се налага кръвопреливане и се изсл. ОТНОВО кр. група. Досега никой не ми е обяснил защо, отговора е ами това е процедурата.
 за резус фактор "-" сигурно си изчела доста и си наясно. До колкото си спомням след раждането трябваше да се бие /МАЙ/ някаква инжекция на родилката...
Само ако тя е е с Рх отрицателно, и не само при родилки. След аборт също. Абе както казах/писах тук си имат друга медицина Joy

# 188
rkb, не ме отчайвай! Wink

# 189
Нямам такова намерение Laughing просто се приготви да не им разбираш логиката на действията Joy

# 190
Гледам, че сте отворили тема за секциото и без да ви дочета се Фъргам да си изказвам мнението!
И двете деца ми ги измъкнаха със секцио(та се сещате коя теза ще защитавам). Първото беше много голямо - аз 155 сантима има няма, а него в началото на 9-тия го изкараха 4,100! Операцията беше(и все още е) най-хубавия миг в живота ми. 40 мин лежа аз там ръся смешки, хиля се с персонала и накрая и едно кюфтенце изплаква! Невероятен спомен, без болка без мъка! Сега,когато пусна упойката си е друга работа... Малей, яка болка беше. Ма яко ме набъкаха с обезболяващи, нали няма бебе и могат да слагат всичко!
На другият ден, аз влача крака,а разни нормално родили тичат около мен! И мен се прокрадва мисълта "Ех, що не родих нормално!". Но месеци по късно една приятелка ражда нормално и така я зашивам, че върви по зле и от мен,а като екстра- пикае в 2 струи, понеже и зашили нещо на пикочни път(та я отпориха после за да се оправи) Ша ма извините за подробността! та бързо прогоних оная мисличка за нормалното раждане! Още повече като видях какво прави форцепса с децата!
Вторият път ми казаха, че мога да се пробвам нормално. И сериозно го обмислях. После реших да не рискувам и рекох твърдо "Режете". Бебето се оказа с двойна увита пъпна връв, а аз с множество сраствания. Та добре, че ме срязаха!

Първият път когато докторката каза "Операция", майка ми се изцепи "Как едно време са раждали без операция?!",а Василева кротко рече "Как? Ми никак! Умира ли са!". Та, сега някой като ми излезе с тезата, че не сме създадени да раждаме с операция, аз излизам с тезата - Господ ни даде крака да ходим, ма това не значи, че до Варна трябва да ходим пеш!

# 191
Права си, Марйо, всеки има право на избор. Стига и болницата да го позволява. А колкото до отделните случаи - прекалено субективни са.

Аз родих по мое желание нормално. Платих си на известен лекар от Шейново, който обаче за да не родя докато е извън града, ми предизвика раждането. Докара щастливият татко да си види сина и смотолеви, че понеже нямало да го има следващите дни...сега да се оправят със заплащането.
Аз бях недоволна, но и много изтощена за да обясня на мъжа ми да не бърза с плащането.
Заради това, че той ми предизвика раждането се мъчих 11-12ч.
Но когато бебето изплува от мен... Няма по хубав миг в живота ми! Wink

Явно съм си мазохистка, тъй като няколко дни след като ми правиха кюртаж заявих, че пак бих родила нормално. Wink

Така че, когато човек има право на избор трябва да знае какво иска и да го отстоява.

Не разказах историята сиза да те плаша, Милва. Напротив!
Искам само да знаеш, че всеки случай си е отделен и да се абстрахираш от всякакви истории.

# 192
Така, сега ви изчетох!
Първо: Това "акевит" не съм го чувала! Ма чакай да свърша с кърменето, ще го опитам. За да мога да си кажа мнението, не за друго...
Второ: Подкрепям с 2 ръце норвежците! Ням да изследват кръвната група естествено! Представите си майка и баща с 0 и изведнъж бебето с АБ?! Ще разваляме семейства заради една кръвна група! Grinning
Трето: Отрицателният резус фактор играе сериозна роля, само ако майката е 0-, а бащата с положителен (аз бях заблудила лекарката, че съм отрицателна, та я хвърлих в музиката. Добре, че ме прати на изследвания още във 2-ри месец)
Четвърто: Отивам да взема детето си от училище, докато не е замръзнало пред вратата да ме чака!

# 193
Привет момичета !  Hug

Гледам интересна тема сте подхванали!
Първо искам да кажа ,че това е мое мнение и не ангажирам никого с него !

Според мен на първо място човек трябва да реши сам за себе си кое е по-добре за детето,дали нормално раждане или секцио,после идва и въпросът с болките.Всеки има различен праг на болка,не,че няма да ги издържи,никой не е умрял от тях,мен ме хванаха контракциите на операционната маса и то беше само една!!! Вярвате ли ми,че се молих по-бързо да ми дадат упойка.След като се събудих ,едно момиче раждаше,боже така крещеше,че всички съмнения относно нормалното раждене се изпариха.После,докато лежах в болницата имах възможнаста да гледам няколко нормални раждания (допуснаха ме понеже съм колежка ),просто нямам думи,ще го запазя за себе си.Единствена ,която роди бързо  с три шева ,беше познай те кой ?Едно ромско "девойче " на 17г. с второ раждане.
Това,че някой е родил бързо,не означава и за теб,няма никакви гаранции ,че ще си изтърпиш болките,ще стигнеш примерно 6-7-8 см. разкритие,нещата ще се закучат и пак ще ти направят секцио,моята приятелка след 14ч. болки и се случи точно това.
Нека тези от вас ,които са раждали нормално да споделят,колко от вас са имали разкъсвания,колко шева,хемороиди,които понякога не изчезват, ами след травматично раждане спокойно ли ви е било детето,имахте ли кърма? То да беше само това,ами най-важното за детето,Marjo е права и за форцепса и за пъпната връв,акушерската парализа,това че не сте срещали не значи ,че не съществува.Водих малката на рехабилитация,понеже имаше проблеми с крачетата,беше пълно с  такива дечица,ако не ги бях видяла нямаше да кажа никога,че се случват такива неща, а лошото е,че понякога остават сакати за цял живот.  Има още за ,които човек не подозира. (,примерът на Marjo с краката е супер).
За кърмата след секцио,че слизала малко по-късно,при мен слезе на третия ден,и какво ,да не е  останала гладна малката,кърмих си я 10 месеца и още можеше, кърма бол,да нахраня цялото отделение и пак щеше да остане.Това за количеството на кърмата си зависи изцяло от организма на жената и понякога от размера нагърдите,но мисля,че ако се храниш пълноценно и пиеш много течности няма да имаш проблеми,разбира се понякога и това не помага ако си нямаш!
И последно само да кажа за секциото. Секцио с епидурална анестезия,това е правилният избор! След раждането няма болка ,стига само да те обезболяват постоянно през катетъра и си ходиш  като пич,няма и  вливания!  Аз бях с пълна упойка и после бях малко омаяна, първият ден ходих леко превита,но тогава в болницата нямаше епидурална.Единствения зор,който видях беше с гърдите в началото,бяха ми станали като камък и болиии,ужас !
Едно много важно нещо,когато всичко ти мине през главата,колкото и лошо да е било,всичко се забравя ,когато погледнеш малкото мило същество !
Но при всеки е различно,така ,че човек сам трябва да направи своя избор !

Моля,да ме извините,ако съм била груба или съм обидила някой,но мисля,че е по-добре човек да знае какво го чака,защото неизвестното е по-страшно!

# 194
Аз предлагам да спрем със случаите до тук.  Simple Smile
Ana-Viktoria  Hug

Няма смисъл излишно да плашим Милва.

Аз затова казах, че всичко си е строго персонално!

Общи условия

Активация на акаунт