Мами в Гърция- 8

• 26 086
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
jen13,
ако правилно разчитам линийките ти,днес 2-те ти деца имат  newsm59 Thinking
ами да са ти живи и здрави,щастливи и мнооого да ви радват!!!

# 106
# 107
pepelja6ka,много ти благодаря за хубавите пожелания Hugрождените дни минаха, бяха на 16 и 27 ноември, ама не ми остана време да сложа нови линийки Embarassed

# 108
  • загубено
.
Дори и да покаже алергичния тест от какво е алергията, не съм сигурна, че ще може да се направи нещо  Sad
Горкото детенце над месец е с обриви по лицето и екземи по краката. Оффф сигурно го сърби.....

Сигурна ли си че е алергия.Май има такъв вирус.На моя приятелка преди месец някаде на момченцето и излязоха такива пъпки.Що лекари обходи,най-накрая отиде в кожната болница.Там май също не бяха много сигурни за какво става на въпрос.Казаха и алергия,да не го води в паркове и да махне плюш играчките.Така 2 седмици,ама никакъв ефект.Сега казаха 4е е вирус някакъв.
Тест за алергия май не се прави до навършване на 3 год?Не съм сигурна,но тя ми спомена нещо такова.

А за захранването-всеки си решава сам.
 jen13-и аз съм се чудила как слагат за сън дете на 4-5 год само с мляко.Но имам съседка която дава на детето само мляко за вечеря на 4 годинки е newsm78
Аз ако оставя Иван на мляко след 1 час ще сме строени цялата къща от писъци Simple Smile няма разминавка Simple Smile

# 109
jen,
огромно съвпадение е и двете ти деца да имат рожден ден на една и съща дата:)
Как го изчислихте, че може да ми затрябва след време:)))
Да са ти живи , здрави,весели и щастливи. А и вие с тях:)
Днес всички  или почти всички стачкуват. Някои от вчера.
Аз мислех едни писма да пускам ,ама вчера и днес пощите не работят.
дъщеря ми пие много мляко и не мисля да я лишавам от него. Нека си пие колкото иска.
Аз си бях купила едно нещо- специално за приготвяне на бебешка храна- на пара. Там и правех и ястия , и пюрета.
Тъй като не съм привърженик на така наречената здравословна храна или поне не съм крайна вече и готвя така както и на нас.
В крайна сметка бебетата трябва да се сблъскат рано или късно с истинския живот и защо не и с кулинарната му страна Mr. Green
Като варите месо,слагайте и зеленчуците вътре и зехтин или някаква друга мазнина-непременно. Децата имат нужда от мазнини, за холестирол се мисли по-късно:)

# 110
Не знам защо не сте правили изследвания.....веднъж в годината се правят.
И иначе съм сигурна, че е алергия, кръвните изследвания го показаха. Де да беше вирус.... Тест се прави и на малки деца, друг е въпроса, че има вероятност да не отчете както трябва.
Тъкмо се канех да захраня с риба и жълтък, а малко по-късно да дам и обща храна.
А за млякото....мисля да го давам колкото може по-дълго....ще видим Алекс какво мисли, все пак той решава  Simple Smile
Хипатия е права....зехтина е полезен, също и няколко капки лимон. Но аз последните две ги слагам в блендера, не готвя с тях.
Ох, много ми се иска да започна да давам от нашата храна. Като ни види, че ядем реве и вика "мам-мам", мляска с устнички.....много е жална малката мишка.

jen13, малко на патерици....да са ти живи и здрави децата, незабравимо детство да имат и само с хубави неща да ви радват!

# 111
[ Добре дошла на mamaLina.За цифровата телевизия-ние сме с другият оператор,но договорът е сключен в България и сме предплатили до края на годината.Не съм сигурна дали се продават само карти за цифрова телевизия,мисля че сключваш договор с доставчика.Обикновено сега по празниците или през януари има промоционални пакети с подарък безплатни канали за няколко месеца.Накарай роднините в бг да сключат договор и да ти изпратят картата.
Мили момичета,

много благодаря за топлото посрещане! Специални  Hug на пепеляшка за интернет телевизията-вече я пробвах и хич не е зле Mr. Green
 Въпрос към ДЕТ - кой е "другият оператор" ,какъв вид договор сте сключили в България, на каква цена, за колко време, кои програми хващате и как го подновявате. От България карта ли си купихте или целият комплект за кабелна?Сори за любопитството, но най-вероятно ще си ходим за празниците и искам да реша този въпрос ...Друг е въпроса колко време ще остане да гледаме родна телевизия, но и гръцката не е стока и напоследък ми е много скучна.

Не ми отговаря  никой, дали сте правили форумска среща и дали се познавате лично мами? Дайте да спретнем нещо преди празниците, Атински майки, ако искате?

Жен, тук познавам едно момиче - българка от Габрово и на нея двете и деца са родени на една и съща дата, имат разликата и възрастта на твоите, по-малкото е момичето...Александра се казва, а братчето - Валентино, раждала е по естествен начин!!Направо се ентусиазирах като го научих, а ето те и теб с подобен случай bowuuПоздравления  bouquet...С какво се занимаваш и как смогваш, имаш ли помощ с тези две дечица? 

# 112
mamaLina, ние сме с ITV Partner. Ето тук можеш да разгледаш за различните оферти.
Преди две години си купихме от България чинията, приемника и смарт картата.
Ние си плащаме за цяла година. Мисля, че вече става и онлайн. Мъжа ми нещо спомена, но кой ти слуша  Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 дек 2007, 15:42 от shrew

# 113
shrew, много ти е хубаво джудженцето  Laughing

# 114
shrew  благодаря за линка и отговора. Предполагам, че си доволна от качеството. Имам питане - кой ви я постави картата, чинията и т.н

Ние имаме чиния 1.60метра и приемник... Искаше ми се само карта да взема. ..Вие кой пакет сте си избрали?
Мерси и съжалявам, че Ви занимавам - моля, момичета с кабелни сателитни канали в Атина също ми пишат чии услуги ползват.

# 115
ние също сме с ITV Partner но ни я постави един от техния офис в Свиленград /близко сме/ и си плащаме за цяла година напред. С пакет Premium сме! Само да спомена че ако предплатиш за една година имаш бонус 1 месец!

# 116
mamaLin,какво  съвпадение -и аз съм от Пловдив и съм омъжена за грък,но си живеем в България.Ще се радвам да се запознаем ,ако си идваш към нашенското Филибе.Иначе и ние сме атиняни.

# 117
igi_toneva, добре сте вие от Северна Гърция...Все по-близо е България... Blush

Nioto >> о, да, с най-голямо удоволствие - аз си идвам от дъжд на вятър  Confused. Сега пак май се очертава за Коледа и Нова година. Непременно ми остави на лични твоите координати и ми пиши за теб/вас. Mr. Greenftp://

# 118
  Здравейте, български мами от Гърция!   Hug

Аз не съм в Гърция и ще ме извините, ако мястото на поста ми не е тук, но просто не знам към кой да се обърна.

Значи "проблема" ми е следния. Аз съм от Сандански. Бременна съм в 6-ти месец или 23 г. с. и нашият тати живее и работи в Гърция /Лангада или Лагада/, не съм сигурна точно за името. Близо до Солун е. Наложи ми се за тези месеци да вляза два пъти в болница и като гледам отношението на лекарите и сестрите тук, направо настръхвам. Не мога да си позволя да отида да раждам в друг град, защото не искам да ангажирам майка ми или свекър, свекърва, пък е хубаво да сме заедно с тати в този прекрасен момент. Та, въпроса ми е какви са условията, за да мога да родя в Гърция /Солун/. Какви са цените, ако аз не работя там и ползвам превилегии на турист? Има ли значение ако поне бащата е с осигуровки там? Моля, ако не ви затруднява за повече и пълна информация.
  Пак се извинявам, ако съм ви притеснила.  Благодаря ви предварително.  Peace

shrew  благодаря за линка и отговора. Предполагам, че си доволна от качеството. Имам питане - кой ви я постави картата, чинията и т.н

Ние имаме чиния 1.60метра и приемник... Искаше ми се само карта да взема. ..Вие кой пакет сте си избрали?
Мерси и съжалявам, че Ви занимавам - моля, момичета с кабелни сателитни канали в Атина също ми пишат чии услуги ползват.

Аз и да помогна. Живяхме 2 години в Кипър и ползвахме БУЛСАТКОМ. Бяхме доволни. Като се прибрахме искахме са сменим и да станем абонати на ITV Partner, но ни казаха, че има разлика в исталирането за BG и чужбина, т.е. за BG беше антена с "едно око", а за чужбна - с "две очи" /или обратно не помня/, т.е. ако се ползва в чужбина не можем да я ползваме в BG. Избрахме пак БУЛСАТКОМ гледахме тук 3 месеца, а сега мъжа ми си гледа в Гърция без проблем. Сам си го исталира. Не е трудно пък и има телефон за връзка при евентуални проблеми и ви свързват с точния човек.
 Ехеее, аз се поулях малко  Embarassed   
                          Лек ден, желая!

# 119
  • Гърция
anilinda, ако таткото е осигурен и сте женени, не би имало проблем да родиш тук и да използваш осигуровката на мъжа ти. Цената зависи от болницата, която избереш. Като турист нямам представа.
Успех  bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт