Мами в Гърция- 8

• 26 089
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
Здрасти и от мен...anilinda

От поста ти разбирам, че с бъдещия тати имате брак. Това е добре за гр бюрокрация. Ако тати е осигурен, отива и пита какви са документите и какво трябва да направи, за да те осигури и теб.
По принцип, тук, гинекологът, който те следи, си сътруидничи и с частните клиники. И той те насочва. Какво точно си покрива, ако се покрива, как и т.н, зависи от съответната частна клиника. Възнаграждението за гинеколога и анестесиолога не се покрива. Плащаш си ги от джоба. Разбира се после разписките можеш да ги приложиш към данъчната декларация.

Ако раждаш в държавна - всичко се покрива от касата.

# 121
Здравей и от мен anilinda! И аз като теб ще раждам тук, само тази е разликата че таткото ни е грък! Той е към ИКА и ме записа към неговата осигуровка - доколкото си спомням искаха удостоверението ни за брак, а ако е от бг вероятно ще трябва да е с апостил и преведено както и копие от международния ми паспорт! До сега не ми се е налагало да влизам в болница /надявам се и да не се налага освен за раждането/, ходим само на прегледи, но и аз се притеснявам от отношението. Не че до сега някой е бил явно груб с мен, но все пак сме си чужденци и никога няма да станем гърци/ не че искам де/. А иначе това за антената и двете очи е вярно, но при нас не беше проблем, защото така или иначе съпруга ми искаше да хваща и немските канали и така с една чиния решихме и двата въпроса.

# 122
Здрасти и от мен...anilinda

От поста ти разбирам, че с бъдещия тати имате брак. Това е добре за гр бюрокрация. Ако тати е осигурен, отива и пита какви са документите и какво трябва да направи, за да те осигури и теб.
По принцип, тук, гинекологът, който те следи, си сътруидничи и с частните клиники. И той те насочва. Какво точно си покрива, ако се покрива, как и т.н, зависи от съответната частна клиника. Възнаграждението за гинеколога и анестесиолога не се покрива. Плащаш си ги от джоба. Разбира се после разписките можеш да ги приложиш към данъчната декларация.

Ако раждаш в държавна - всичко се покрива от касата.

Благодаря... Hug   Аз пак ставам нахална..... Съжалявам, за което....
  Еми ако си водя Женските Консултации в България и отида в Гърция 8-ми месец, ще има ли проблем за един месец консултация да ме поеме там гинеколог? И къде /в частна или държавна клиника/, е по-сигурно,безопасно или .... де да знам как да го нарека ...... раждането. Имам предвид условия и отношение. Просто чакам първата си рожба и искам най-доброто. Да си призная най- ме е страх от лекарска грешка. То си е Божа работа де..., ама аз съм си паника. Пак много ви благодаря момичета, а на теб idi_toneva, желая лека бременност,късмет и много радост да ти донесе бебчо.

# 123
jen,
огромно съвпадение е и двете ти деца да имат рожден ден на една и съща дата:)
Как го изчислихте, че може да ми затрябва след време:)))
Да са ти живи , здрави,весели и щастливи. А и вие с тях:)
Благодаря на всички ви за хубавите пожелания! Hug
Ще сменя лентичките за да не ви обърквам, мойте синковци не са на една и съща дата големия е на 27/11, а малкия на 16/11, пробвах да ги докарам на една дата но не стана, така 4е, Хипатия, някой друг ще трябва да ни каже какъв е номера, мойта свекърва например - мъжа ми и брат му са родени на една и съща дата с 11 год. разлика!
mamalina, намерих адреса на този магазин, не знам до колко ще ти баде полезен, т.к. в обявата не пише какво то4но предлагат, ще ти го пусна на ЛС

# 124
shrew  благодаря за линка и отговора. Предполагам, че си доволна от качеството. Имам питане - кой ви я постави картата, чинията и т.н

Ние имаме чиния 1.60метра и приемник... Искаше ми се само карта да взема. ..Вие кой пакет сте си избрали?
Мерси и съжалявам, че Ви занимавам - моля, момичета с кабелни сателитни канали в Атина също ми пишат чии услуги ползват.

С Премиум пакета сме. Мъжа ми постави и настрои чинията. Картата какво толкова я мислиш....в приемника си има изход за нея, буташ вътре и готово. Попитай дали можеш само смарт карта(т.е. да се абонираш) да си вземеш, кажи, че си имаш чиния и приемник.
Доволни сме от качеството, но при силен вятър, дъжд и изобщо лошо време никой от българските канали не работеше. Това ставаше заради двете очи, за които споменаха момичетата. На една чиния има 2 очи, едното е за българските канали, другото е за чуждите. Сега сме с 2 чинии, ITV Parthner, HotBird, разкарахме приемника на ITV Parthner и си сложихме DreamBox....леееекичко сме хакнали гръцката Нова  Mr. Green Е, в крайна сметка с толкова много канали се оказа, че понякога пак няма нищо за гледане   Grinning

shrew, много ти е хубаво джудженцето  Laughing

Миналата година на 20-и декември Агиос Василис ми го подари  Laughing

# 125

Еми ако си водя Женските Консултации в България и отида в Гърция 8-ми месец, ще има ли проблем за един месец консултация да ме поеме там гинеколог? И къде /в частна или държавна клиника/, е по-сигурно,безопасно или .... де да знам как да го нарека ...... раждането. Имам предвид условия и отношение. Просто чакам първата си рожба и искам най-доброто. Да си призная най- ме е страх от лекарска грешка. То си е Божа работа де..., ама аз съм си паника. Пак много ви благодаря момичета, а на теб idi_toneva, желая лека бременност,късмет и много радост да ти донесе бебчо.

Виж сега. По принцип с навлизането в 9 месец,прегледите са на всяка седмица. Изследвания, урина. Поне при мен беше така. Предполагам, че няма да има проблем да те поеме някой гинеколог и да те следи.
За сигурното. Хм, това е много, много  относително.
По принцип, когато недай си Боже има някакъв проблем с бебето, от частните клиники с линейка се дават новородените в държавните болници. Изключение Диавалканико (където имат страхотна реанимация) и може би новата Генесис. За нея не знам. Всички останали частни клиники, в това число и от др. градове на северна Гърция, при по-особени и тежки случаи се носят тук, в Солун.
за съжаление, нито болница, нито клиника, нито лекар не са застраховани от грешка.

# 126
  • Гърция
И къде /в частна или държавна клиника/, е по-сигурно,безопасно или .... де да знам как да го нарека ...... раждането. Имам предвид условия и отношение. Просто чакам първата си рожба и искам най-доброто. Да си призная най- ме е страх от лекарска грешка. То си е Божа работа де..., ама аз съм си паника.

Аз раждах в Диавалканико (частна), условията са много добри. Болницата е многопрофилна, имат много добри педиатри и неонатолози. До колкото обаче ми е известно и цените там са най-високи. Не зная къде се осигурява съпруга ти, а от това зависи каква част от сумата ще ви се възстанови. Ако е в ИКА там парите са най-малко (някъде към 700евро, ако не се лъжа) и ще трябва да доплащате за частните болници. Ако мислиш да раждаш в държавните, аз лично бих те посъветвала да си родиш в Бг, не мисля, че условията и отношението са кой знае колко по различни от колкото у нас.

# 127
мами в един въпрос от българия -кога започват коледните намаления в гърция по специално солун  newsm78

# 128
  • Гърция
мами в един въпрос от българия -кога започват коледните намаления в гърция по специално солун  newsm78

Не знам да има Коледни намаления Thinking. Ако питаш за зимните намаления, те са през февруари.

# 129
  • загубено
Добре дошла при нас anilinda  bouquet

Аз съм раждала в най-голямата болница дър в Атина-"Елена".
Условията не са нито ужасни,нито персонала е кофти.
Избрах дър болница ,не заради цената (имаме лична застраховка с мажат ми)
а заради това което ти е казала veselinap.И тук ако нещо стане с родилката или бебето ги
местят в държавна болница,в случаят в Атина е "Елена".Там са добри лекари с
най-добрата апаратура.Не го знаех това преди да се наложи да раждам тук.
Плащаш си за престой в стая(с ИКА също),всички др консумативи са безплатни(памперси,дам.превръзки...)
Твърди се че се дават пари на ръка,аз не съм видяла и никой не ми е искал.Зависи от лекарят,ако си имаш твои ги е страх и не си искат рушвети.Моят беше с мн добро име и мн строг.Може да нямаш лекар,идвамоментат и кйто ти се случи,така сумата е по малка.Ама аз не те съветвам.Незнаеш на кои ще попаднеш.
Леко раждане.
Защо не провериш в частна клиника в Бг?

# 130
След баня я мажа с един френски крем -EXOMEGA.Те са цяла серия .Аз ползвам този дето е комбиниран- и за лице , и за тяло.
А иначе ,когато и с е появи екзема и слагам Rettavate cream.

Хипатия, от аптеката ли го купуваш?
Аз мацам с Фрезидерм, всъщност и аз съм купила цялата серия, с изключение на пудрата, че това чудо лично на мен хич не ми се нрави.

# 131
След баня я мажа с един френски крем -EXOMEGA.Те са цяла серия .Аз ползвам този дето е комбиниран- и за лице , и за тяло.
А иначе ,когато и с е появи екзема и слагам Rettavate cream.

Хипатия, от аптеката ли го купуваш?
Аз мацам с Фрезидерм, всъщност и аз съм купила цялата серия, с изключение на пудрата, че това чудо лично на мен хич не ми се нрави.

да,само в аптеките има продуктите на тази серия. И то не във всяка аптека.
Препоръча ми го педиатърката лани . Купих го, хареса ми и от тогава все него ползвам.
Междудругото знаете ли ,че в детските магазини Митера има тайни намаления?
Поне тук в Патра.
Отивам аз онзи ден да купя някакви дрешки на дъщеря ми, за в къщи, че тъй като мрази лигавниците на ден поне два пъти я преобличам и ми казват ,че всички дрехи имат 30 % намаление.
А техните дрехи ми харесват- на Оркестра и Чико са.
Аз лично повече от гръцки производители, освен Мини Раксевски, не купувам нищо. Много некачествени са. Или шевовете се късат ,или кройките са едни такива никакви- все едно дъщеря ми от Освиенцим пристига:)

# 132
И аз съм фен Оркестра и Чико, но и на Пренатал.
Кажете марка за хубави детски обувки. Лекаря вчера ми каза да купя обувки с твърда подметка....айде да видим как ще накарам магарето да върви с тежки обувки. Гледах в Пренатал, но всички модели са с цяла подметка, а лекаря ми нарисува едни чудеса....дано да не е ортопедическа, аз такава обувка на Алекс няма да обуя......само при проблем ако се наложи.
Хипатия, мерси за отговора, ще потърся още днес. Rettavate cream ме интерисува повече. От Фрезидерма така или иначе съм доволна, но пустите екземи бавно изчезват.
И още нещо....какъв кашкавал да дам? Вече ми е неудобна да звъня на лекаря, защото днес вече два пъти говорихме Simple Smile
Уф, много въпроси станаха.....

# 133
да се намеся без да съм по темата - Честито първи сняг за тези които го очакваха с нетърпение! При вас вали ли?

# 134
дъщеря ми проходи малко след като навърши 16 месеца . Баща и беше изпаднал в паника  и по онова време се консултирахме доста пъти с ортопеди.
Тогава ни препоръчаха обувките на Μουγερ.
Това е май френска фирма . Ето линк със магазините им в Гърция
http://www.mouyer.gr/stores.html
Първите и обувки бяха оттам, а  и пантофките. Сега и купувам обувки най-вече от този магазин - те имат най-различни марки- френски и италиански. Всичките ,освен ,че са направени, за да са удобни на детското краче са и много красиви.
А аз признавам съм способна да дам и последните си пари за един чифт обувки:)
 igi_toneva,честит ти сняг.
Ти си в Орестиада ми се струва , близо до България. Аз тук на другия край на Гърция сняг виждам само по върховете на близката планина:)

Общи условия

Активация на акаунт