Мами в Гърция- 8

• 26 113
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
  • Гърция
Искам да потитам вие в коя седмица правихте авхеники диафания и как се прави? Не знам как е на български това изследване.

Прави се до края на 14г.с., мен ме гледаха на 3Д видеозон, взима се и кръв, резултата е комбинация от двете, насочи ме гинеколога ми.

# 166
dimenceto,
ще се опитам да отговоря доколкото мога:)
Цените на квартирите са различни в зависимост от това колко нова е сградата, къде се намира и т.н.
Един що- годе нормален едностаен апартамент ще е от 300евро нагоре.
Има и по-евтини със сигурност, но трябва време , за да се търси.

Така ,че съпругът ти трябва да намери време, за да свърши тази работа:)
А той ,ако е доста години тук е най-добре да вземете заем и да си купите ваш апартамент-вноските на месец ще са горе-долу толкова колкото ще давате и за наема.
Аз така и не правя разлика между зимна и лятна количка- имам две и ги ползвам през всички сезони.Simple Smile
Но вероятна под лятна имаш напредвид някоя по-лека. Тези дни ще ходя до Джъмбо и ще видя какво предлагат там, но по-добре  е да изчакаш намаленията./ ако можеш ,де/ Все забравям кога ги правят- някъде през февруари.
Примерно в  Mothercare/ английска верига мисля ,че е/ има страхотни колички . Стоките в него са скъпи, но качествени.
И като стана въпрос за този магазин да кажа ,че аз купих от там електронна люлка- на малката изобщо не и беше интересно в нея:) Очевидно е въпрос на темперамент
В Патра летище няма. На 40км от града има , но е сезонно и има самолети към Западна Европа.
За Атина и Солун само автобуси и влакове има:)
Патра, въпреки ,че е третият по големина град в Гърция по незнайни за мен причини все едно не съществува за управляващите тук . Срамота е да няма летище с вътрешни линии, ама е факт:)

# 167
maryloo, БХС (биохимичен скрининг) или троен тест е на български. Аз това изследване го правих в 12 г.с., взимат венозно кръв. А гинеколога ти нищо ли не ти каза?

ААа, става на годинка, нали? Т.е можеш вече да му даваш дом. кексче, μηλοπιττα, τυρόψωμο, дом баница и т.н. Що не пробваш, ами го мъчиш с бебешка храна... каши и т.н. Т.е вече може да консумира храна като за възрастен (без пикантни подправки, без пържено и без тежка хтана като цяло)...
Имам една много готина рецепта от мойта кума със сирене/извара . Но не я знам на изуст.

Първо дай тази рецепта  Grinning Второ не му давам кексчета и т.н. защото алергичния тест показа, че Алекс е алергичен към яйцето. То и прясно мляко още не съм му давала. Иначе започнахме да захранвам бавно и внимателно и с не толкова бебешки храни. В събота яде скорпиос, много му хареса. Вчера захраних с домат, яде гемиста, домат и чушка. Дали да дам прясно мляко  newsm78 Искам да му направя мляко с ориз. И пак да попитам, какъв кашкавал да му дам, искам да му направя тост.
Иначе ако ти хрумне нещо казвай, може и на лични да не разводняваме темата. Приемам идеи от всички вас, разбира се.   bouquet

# 168
Момичета здравейте  Hug Hug  smile3525
Първо да се извиня за натрапването  Blush, а след това да ви поздравя   bouquet Гърция ми е много на сърце, а Солун ми е голямата любов. Имам възможност да посещавам тази страна понякога за разходки или почивка и всеки път се връщам преродена. Е сега от както си имам бебче е малко по-трудно, но все пак успяхме и нея да заведем като беше на 3 месеца Party Беше ни много добре и на двете  Laughing Пожелавам на всички ви много щастие под хубавото гръцко слънце  Heart Eyes

Имам един въпрос към вас. От доста време вече се опитвам да купя на малката едно столче за хранене на Fisher-price от серията  Rainforest, което исках да бъде коледен подарък и вече изчерпах абсолютно всички възможности без успех:( Отчаяна съм.включително и онлайн магазините.Столчето ужасно много ми харесва и съм голям фен на тази серия. Повечето неща на детето ми са такива и тя страшно много се радва. Молбата ми е дали някоя мама не е виждала такъв стол в някои от детските магазини зада отида и да си го купя. А дали може да се направи поръчка от някои магазин и като пристигне да отида да си ги взема? Много ми е важно и дано успеете да ми помогнете мили мами   bouquet
ето и линк към оригиналната страница столчето
Извинявам се километричния пост и натрапването. Лек и много усмихнат ден на всички   bouquet

# 169
Някои от нас са се срещали но не официално като форумски срещи.
Хаиде Мамалина спретни ни една срещи4ка Grinning

С голяма радост бих искала да се запознаем, незнам каква е  разликата между форумска и не-форумска среща, просто мислех да си насрочим ден и час, но като гледам скоро няма да мога да участвам в това поради две причини: първата е, защото сме болни CryЗатова и чак сега влизам за пръв път тук - моя син направи остър отит, с много повръщане, непоносимост към антибиотика, много се измъчи детето. Спрях го от градина, водихме го на 100 доктора, чухме 101 мнения, смени два антибиотика, оказа се, че успоредно с отита е имал и силна диария, в резултат на което, не можеше да яде нищо и повръщаше непрекъснато. Спряхме за два дни млечните продукти, лекарствата, минахме на диета и от днес почваме лечението пак.
Втората причина, е че мислехме да се прибираме в Пловдив тази събота, но като са ни налегнали тези болести/мен ме мъчи синузит/ и чувайки за тези минусуви температури се притеснявам от многочасовото пътуване /Ах, защо не живеехме в Солун!!!/. Самолетни билети няма, за влак и автобус не сме, така че ако тати се навие да кара - ок.
Така че срещата, поне с мен, се отлага ...Но който иска нека ми прати координатите си на лични - ще отговоря baby_neutral
shrew мисля, че спокойно можеш да даваш мляко с ориз, а по въпроса за кашкавала, тук по телевизията за деца препоръчаха Гуда или Ементал, но разнообразието е толкова голямо, че реално можеш да му даваш от всичко, което му харесва. Само избягвай пушените и пикантните неща...
veselinap сподели тази рецепта за бисквитената торта с нас, аз бях правила една подобна, но в летен вариант - с кисело мляко, но съм изгубила рецептата.... Wink

Успех на всички в правенето на Коледните сладкиши - аз приключих Hug

# 170
  • Гърция
EvieAndie, в гръцкия сайт на Fisher-price това столче го няма. Проверих и в няколко интернет магазина, както и в последния им каталог, за съжаление го няма.

# 171
EvieAndie, в гръцкия сайт на Fisher-price това столче го няма. Проверих и в няколко интернет магазина, както и в последния им каталог, за съжаление го няма.
newsm45 newsm45 Много ти благодаря за отделеното време Hug Значи няма шанс да се намери в обикновен магазин като kou-kou или друго подобно  newsm45

# 172
Благодаря за информацията Хипатия!
Под лятна количка имам предвид точно лека, а пък и като се сгъне да е компактна (тип сгънат чадър), щото тази зимната е доста голяма и като се сгъне. А работата на мъжа ми е за около година там. Така че на квартира трябва.
МамаЛина - разбрах че си от Пловдив. Тука има сняг и доста студеничко. Тези дни не можем да излизаме на разходки.

# 173
Аз си издействах чрез ИКА да го направя в четвъртък в часта клиника безплатно. Лекаря ми е написал всиките изследвания, но ги правя през ИКА-та и понеже се намесва и тамошния доктор става лека объркация с обясненията.
Благодаря ви за информацията!!!

# 174
Обрива по лицето също изчезва, знам от какво беше предизвикан.....от зърнената каша на Йотис.
Ние също имаме този проблем с зърнените каши ooooh!,но само понякога му излизат пъпчици.Аз му давам на Nounou.Реве и реве.Принудих се да я правя с един плод и 1 лъжичка каша с 120мл.преварена вода.

Последна редакция: вт, 18 дек 2007, 11:55 от mummy

# 175
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23883.0
момичета проверете тук, вярвам, че ще намерите все нещо за малчуганите  Thinking

# 176
http://cgi.ebay.com/Fisher-Price-Rainforest-High-Chair-NEW-UPS-2 … dZ1QQcmdZViewItem

za stolcheto....ima go tuk, no ne znam kak mojete da si go dostavite....moje bi v temata za Amerikanskite mamita....sorry, ama mi blokira kirilicata

# 177
Здравейте!
Ето една интересна игра за всички малко по-големи дечица:
http://www.bobthebuilder.com/usa/bob_the_builder_online_games_and_downloads.htm

# 178
Така. Купувате от обикновените бисквити - пти бер.
В една пирех тавичка (аз така я правя) слагате ред бисквити. (Може предварително леко да се топнат в мляко). РЕд крем. Ред бисквити. Ред крем. Пак бисквити. За вършвате с крем.
За крема - нишесте на Γιώτης, 1 л. мляко, захар.
Кремът се прави така. В тенджера или по-голям съд, слагате почти цялото мляко, като оставяте в една купичка малко. На слаб огън. Слагате 7-8 пълни с.л. захар. (Зависи колко сладко го искате).
В купичката с малкото мляко слагате: 1ви вариант - 2 пакета от тези дето са с няколко вкуса, 2 вариант - 6-7 с.л. с връх, от другото) . Рзбърквате добре
Когато започва да ври млякото слагате нисшестето с млякото и бъркате непрекъснато, за да не загори. Започва да се сгъстява. Когато стане гъстичко, махате от огъня.
И се започва ред бисквити, ред крем. Гледайте да разпределите крема горе долу по равно.

Оставете 24 ч, за да попият бисквитите. След това хапвате задружно.

chef  chefДа ви е сладко.

Ако имате въпроси - питайте...

# 179
И ние много я обичаме тази торта. Браво на търпението ви - 24 часа!аз я правя сутрин и си я хапваме за следобедна закуска и бисквитите са си омекнали, разбира се ако престои до следващия ден е още по вкусна!ако искате сами да си направите крема - става така: затопля се  1 литър мляко, 1 ч.чаша захар, 1-2 ванилии, малко преди да заври се добавят 3-4 с. л. corn flour(царевично нешесте) разтворено в малко студено мляко и 2 или 3 яйца(колкото вие си прицените), вари се на слаб огън, като се бърка непрекъснато.  chef

Общи условия

Активация на акаунт