Мами в Гърция- 8

• 26 114
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
  • В подножието на планината
 А ние в Солун кога ще се срещнем?Тук вчера валя сняг.Дали си въобразявам или голяма част от местните жители изпадат в паника всеки път,когато завали сняг.Преди 2 години,пак тук в Солун,падна около 2 пръста сняг и си спомням,че спряха децата от училище.
 За цифровата телевизия и аз имах предвид ITV Partner,премиум пакета струва около 27 лева на месец. 
  Благодаря на отговорилите по "телешкият" въпрос.  bouquet

# 151
здравейте момичета, аз за сега съм в България, но сме планирали с бебето да отидем при нашия татко - някъде около Патра. Има ли някоя от вас в този регион. Може ли да ми дадете някаква информация, която би ми била полезна преди да заминем. Благодаря ви предварително!
аз съм в Патра.
Питай нещо конкретно:)

# 152
Благодаря,Пепеляшке !  bouquet

# 153
ТинаХрис,
ето ти още предложения.
1. Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος

2.Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος

3.Καλά Χριστούγεννα και καλή πρωτοχρονιά
4.Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο έτος

Тези тук означават едно и също и е стандартният начин на поздрав.
Небуквалният превод е Щастлива Коледа и Честита Нова Година
След тях ,ако все още ти се пише можеш да добавиш следното:

Να σε βρουν, γερή, χαρούμενη, ξεκούραστη, ανανεωμένη, ευτυχισμένη, μαζί με ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν!!!
Σου στέλνω πολλές "νιφάδες" γεμάτες ευχές και φιλιά
 Да те намерят здрава, весела, отпочинала, освежена/подновена/, щастлива, заедно с хората, които обичаш и те обичат.
Изпращам ти много схежинки изпълнени с пожелания и целувки

А ето нещо по -лесно. Написано е с главни букви- тогава ударенията не са задължителни

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2008.. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΓΑΠΗ , ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
Добра Коледа и щастлива нова 2008 година . Да е пълно с любов, веселие и здваве.

# 154
ТинаХрис,
ето ти още предложения.
1. Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος

2.Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος

3.Καλά Χριστούγεννα και καλή πρωτοχρονιά
4.Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο έτος

Тези тук означават едно и също и е стандартният начин на поздрав.
Небуквалният превод е Щастлива Коледа и Честита Нова Година
След тях ,ако все още ти се пише можеш да добавиш следното:

Να σε βρουν, γερή, χαρούμενη, ξεκούραστη, ανανεωμένη, ευτυχισμένη, μαζί με ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν!!!
Σου στέλνω πολλές "νιφάδες" γεμάτες ευχές και φιλιά
 Да те намерят здрава, весела, отпочинала, освежена/подновена/, щастлива, заедно с хората, които обичаш и те обичат.
Изпращам ти много схежинки изпълнени с пожелания и целувки

А ето нещо по -лесно. Написано е с главни букви- тогава ударенията не са задължителни

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2008.. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΓΑΠΗ , ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
Добра Коледа и щастлива нова 2008 година . Да е пълно с любов, веселие и здваве.

Mr. Green   И аз се възползвах от услугата.  Embarassed   Вече си мислех да спря някои гърци по улиците и да ги помоля за това. Тук в Сандански си ги имаме в изобилие, особено през уикенда. Добре, че от време на време минавам и оттук.

# 155
  • Гърция
Тео, купи и електронна люлка. Аз си отгледах детето първите 8 месеца с това чудо, често ми спасяваше живота Simple Smile

Мислим да купим. Да те питам, като престана да го слагаш вътре не му липсваше? Чудя се да не си навлека беля с тези люлки и после да реве за нея пък да и е "умаляла" Rolling Eyes.

# 156
Rettavate cream ме интерисува повече. От Фрезидерма така или иначе съм доволна, но пустите екземи бавно изчезват.

Екземи л;и са наистина или е нещо друго? Защото майта като бебе имаше атопичен дерматит. Изписаха ни маса кремове, мазила и от сорта лекарства. Дойде една моя приятелка - педиатърка. Прегледа дедето и всичките прехвалени лекарства и мазила отидоха на боклука.
Направих си преварен на бодна баня зехтин и след една седмица редовно мазане, всичко изчезна.

Но, аз по принцип съм привърженик на народната медицина. Laughing Laughing

# 157
А ние в Солун кога ще се срещнем?Тук вчера валя сняг.Дали си въобразявам или голяма част от местните жители изпадат в паника всеки път,когато завали сняг.Преди 2 години,пак тук в Солун,падна около 2 пръста сняг и си спомням,че спряха децата от училище.

Аха, така е. И настъпи страхотна паника. Едва ли не, второ пришествие. И сега синът ми беше адски разочарован, че валя съботата, а не в понеделник. а да се скатаят от уилище, естествено....и то официално...
В събота излязох с децата на разходка и слязохме до центъра.  Joy Joy
Не видях много малки деца. Прибрани са на топло, щото вън е полярен студ.... Laughing Laughing Laughing Още малко и белите мечки ще започнат да се разхождат по Тсимиски.... Sunglasses Sunglasses Sunglasses Sunglasses
И за капак, ни всърши нафтата, та нямахме и парно.  ooooh! ooooh! Добре че е климатикът, та се справихме.. Днес мъжо трябва да сложи.....

Ура, ура, в петък си заминаваме за Коледа в София.

# 158
Тео, купи и електронна люлка. Аз си отгледах детето първите 8 месеца с това чудо, често ми спасяваше живота Simple Smile

Мислим да купим. Да те питам, като престана да го слагаш вътре не му липсваше? Чудя се да не си навлека беля с тези люлки и после да реве за нея пък да и е "умаляла" Rolling Eyes.

Тео, тя му писна та за това спрях го слагам в люлката. И аз се притеснявах, че ще заспива само с люлеене, но Алекс сам ми показа, че вече не е бебе Simple Smile Винаги го следвам между другото, никога не съм му налагала нищо. Следвам сигналите на детето.
В Mothercare има люлки до 13кг. Моята е Фишер Прайс и е до 9 кг. Алекс сега е 10 кг. Абе първите ми месец бяха много спокойни, голямо люлеене падаше  Grinning А ако дъщеря ти свикне, после можеш да и купиш истинска люлка.

Rettavate cream ме интересува повече. От Фрезидерма така или иначе съм доволна, но пустите екземи бавно изчезват.

Екземи л;и са наистина или е нещо друго? Защото майта като бебе имаше атопичен дерматит. Изписаха ни маса кремове, мазила и от сорта лекарства. Дойде една моя приятелка - педиатърка. Прегледа дедето и всичките прехвалени лекарства и мазила отидоха на боклука.
Направих си преварен на бодна баня зехтин и след една седмица редовно мазане, всичко изчезна.

Но, аз по принцип съм привърженик на народната медицина. Laughing Laughing

Педиатъра каза, че това по крачката му са екземи. Ще пробвам и със зехтин. Сега мажа обилно с олиото на Фрезидерм, започнаха да изчезват, но знам, че пак ще се появят. Обрива по лицето също изчезва, знам от какво беше предизвикан.....от зърнената каша на Йотис.

Ние май ще се прибираме в неделя в България, вчера го решихме внезапно.....сега търсим билети.

# 159
Хипатия, радвам се че има там бг-мама  Wink! Ами например чудя се дали да си вземаме от тук зимната количка или да купя някаква по-лека лятна дето се събира на чадър, защото не мога да си представя как ще се транспортираме до там с този багаж. Просто нашта сега е доста обемна. Пък и в крайна сметка като се връщаме в България от време на време, ще си имаме и тука количка и няма да мъкнем постоянно с нас. Даже идеята ми е евнтуално от там да си вземем някаква лятна. Знам че в Патра има магазин на Джъмбо - как са там цените на летните колички (ако знаеш разбира се) и въобще? Тука откриха в София преди 10тина дни, но аз съм от Пловдив и не мога да отида. Пък и съм сигулна, че ще има разлика и в асортимента и в цените спрямо тези в Гърция, така че няма да мога да се ориентирам точно.
А и също има ли от летището в Патра полет до Солун, ако знаеш и колко е билета? Или само от Атина?
Нашия татко сега скоро започна там работа и го понесла вихрушката, на всичкото отгоре работата му не е в града, а някъде в околностите и не може да се откъсне да отиде да гледа за такива неща, та за това питам тук. Даже търси квартира сега. Можеш ли да кажеш как вървят наемите за апартамент като за семейство с 1 бебе?

# 160

Rettavate cream ме интересува повече. От Фрезидерма така или иначе съм доволна, но пустите екземи бавно изчезват.

Ние май ще се прибираме в неделя в България, вчера го решихме внезапно.....сега търсим билети.

хехе, това е преимуществото да си в Солун. Грабваш колата и за има няма 4 часа си в София.... Joy Joy
Ми не му давай тия каши. Аз лично на Екпида само в екстремни ситуации съм давала от готовите.  Joy Joyч
Само home made.

Момичета, абе да знаете рецептата на Βέφα για τα μελομακάρονα. Търся я и нещо не мога да я открия....

# 161

Ми не му давай тия каши. Аз лично на Екпида само в екстремни ситуации съм давала от готовите.  Joy Joyч
Само home made.

Я кажи....искам и аз home made  Simple Smile Оризова съм правила, не му харесва и това е, наскоро пак го пробвах, но нали е дете с характер....не иска и  не иска   Grinning

Ето ти рецепти:

http://www.vefashouse.gr/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%5Fid=2& … amp;flag%5Ffind=1
http://www.vefashouse.gr/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%5Fid=2& … amp;flag%5Ffind=1

Последна редакция: пн, 17 дек 2007, 11:49 от shrew

# 162
ААа, става на годинка, нали? Т.е можеш вече да му даваш дом. кексче, μηλοπιττα, τυρόψωμο, дом баница и т.н. Що не пробваш, ами го мъчиш с бебешка храна... каши и т.н. Т.е вече може да консумира храна като за възрастен (без пикантни подправки, без пържено и без тежка хтана като цяло)...
Аз правя и един ааа сладкиш/торта с обикновени бисквити и млечен крем. Супер вкусно. Мойте си умират за това. Даже в таперче давам и на Елпида за детската градина....
Имам една много готина рецепта от мойта кума със сирене/извара . Но не я знам на изуст.

Пробвай с такива нещица...

Ей, че кретения... а аз правих αναζήτηση с малки букви... И се чудя и пуля защо ми дава "Δεν βρέθηκαν συνταγές"

# 163
Искам да потитам вие в коя седмица правихте авхеники диафания и как се прави? Не знам как е на български това изследване.

# 164
Искам да потитам вие в коя седмица правихте авхеники диафания и как се прави? Не знам как е на български това изследване.

Не помня точно. Гинекологът, който те следи ще ти каже. Но се прави в определена седмица. Аз го правих тук в една частно κέντρο, към което ме насочи гинеколожката ми. Това в същност е гледане на ембриона с много, много добър и чувствителен грубо казано ехограф.
Това е. Не се шашкай. Всичко ще е наред.

Общи условия

Активация на акаунт