МАРТенички на градина, срещат Новата Година!

• 22 550
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
да ви кажа за Борис!
снощи почти не сме спалии. Една изби на ануса и го дразнеше ужасно.
Като зоми бях днес. На обед той добре си поспа и аз край него.
През деня нищо му няма, така да се каже.
пак направихме баня със сода във водата. Опитак да сложа малко KMnO4. Взех, че изтървах много.
Той се вцепени от цвета и не ми разреши въобще да капна и едно кристалче.
през рев и крясъци го мазах и с микстура Алба.
Някои вече загарят, има обаче и такива дето са като петънца.
На лицето няма повече, Но и той не ги пипа.
Ох, дано поспим тази вечер

Лека нощ!

# 196
  • В светлината на слънцето
Мариета, не му е леко на детето. Дано му се вижда вече края.  Praynig Хубаво е, че не ги пипа.

# 197
  • София
Мариета, гадно е, но ще мине и замине! Hug Ох, кога ли ще ни постигне и нас шарката? Като си помисля що детски болести има, дето ще се изкарват (и то два пъти), косата ми настръхва! Rolling Eyes

# 198
Ле-ле Кали, и Ненов ли напусна? ooooh! Тая болница съвсем западна значи. Thinking
Аха...запада...  ooooh!

# 199
Ле-ле Кали, и Ненов ли напусна? ooooh! Тая болница съвсем западна значи. Thinking
Аха...запада...  ooooh!

днес говорих с моята сестричка...и тя така казва.
Май били пред закриване. Някакви пари не им отпускали, нещо такова май

# 200
Как пък на ануса му излезнала пъпка на детето, голямо мъчение за него е било това. Хайде да ви отминава вече и тази болест Praynig
Кали, къде раждането е 1800лв., че не разбрах точно, в Шейново ли? За Токуда разбрах, че е 1200лв., а там поне условията със сигурност си заслужават парите.
Марти все още ходи на ДГ, но имаме малък проблем там. Тя още от началото си ходеше с едно бебенце, което слагахме в раницата и го вадеше, когато се сети , предимно, когато легне да спи, от малка си спи с него, но когато е при някоя от бабите в последно време хич не се сеща за него. Госпожите казаха, че няма проблем и аз реших, че така поне ще й е по-малко мъчно, поне докато свикне абсолютно. От два дни обаче едната госпожа отказва да й го дава да спи с него на обяд и е голям рев, вечер само за това говори и плаче. Мъжа ми казва, че ако й забранят да си взема бебето ще я спрем от ДГ, за да не я разбиваме, а аз се чудя кой е верният вариант. Виждала съм и други дечица да си носят някоя играчка  от вкъщи, сигурно не е правилно, но те са все още малки и всичко възприемат буквално и най-вече боледуват за нас там. Какво да правя незнам Thinking
Вчера бях на консултация и видях малкият мъж как се прозява, толкова беше сладко Grinning

# 201
ами така, принципно, излизат по ВСИЧКИ ЛИГАВИЦИ!при нас даже е много лека работата. На някои им се пълнят устите, ушите и т.н. с пъпки. Не се виждат тези в хранопроводите, трахеята. Но да не плаша некаралите. Попрочетох доста тези 2 седмици и това, което ни сполетя ми се струва цвете. Сега се михме, почти всички са с корички. само 1-2 по лицето и 1 зад ухото,ммм като за учебник е тази последната Laughing

За бебенцето - говори с госпожата. И при нас дечицата си носят това и онова. Само нашият не иска.
На някои пък им се случва да си вземат нещо от ДГ и на др. ден да го върнат.
Защо ще й забранява? Не го намирам за коректно. Те са малки и така им напомня за дома.
Големите често си носят нещо от дома като отсъстват дълго, какво остава за децата. Питай госпожата тя или децата й дали си имат талисмани.
Аз, напр, винаги имам някоя от малките колички на Борис в чантата. И той се научи и като отидем някъде, напр. на чай или кафе, ме пита" Имаш ли кола в чантата?" за да си играе.
Когато летя със самолет винаги ми е в ръцете или джобето! Wink

# 202
Здравейте и от мен !!!
Нестига че сме под карантина със скарлатина ами на всичкото отгоре обявиха грипна епидемия в града ни .Само децата влизат в градината ,родителите нямат право .Как ли се оправя малкия сам направо незнам .Сигурно ходи цял ден с обърнати пантофи Simple Smile
Ох,дано ни отмине всичко това Praynig и да идва пролет  family 1swing,че вече взе да ми писва от тези студове .
Мариета дано Бори вече да се е оправил ,милото и то  цяла зима болничко.
Пожелавам ви усмихнат и с по-малко грижи ден Laughing

# 203
днес говорих с моята сестричка...и тя така казва.
Май били пред закриване. Някакви пари не им отпускали, нещо такова май
Шейново пред закриване???????????????   #Crazy #Crazy #Crazy
Та те толкова пари вложиха за ремонт....  Shocked Rolling Eyes

reniuga , 1800 лв е раждането в клиниката на Мазнейкова.
В Токуда не искам да раждам, защото не познавам никой д-р, а не ми се остава на случайността. Аз ще раждам при Мазнейкова заради д-ра, не за друго  Peace
А в Токуда е много трудно да се уредиш да родиш, и има малко доза късмет, понеже имат малко легла.  Peace

# 204
Сигурно ходи цял ден с обърнати пантофи Simple Smile

Joy Стана ми смешно като си представих картинката. И моята дъщеря би ходила разгащена цял ден Mr. Green
Зузи, от кой град беше? Нещо ми се върти Враца в главата, но може и да се лъжа newsm78, ако е така сигурно и нас няма да пропусне грипната епидемия.

Днес говорих с госпожата и тя каза, че няма да травмира детето, ще крие бебето от другите деца и ще й го носи в креватчето. В това било проблема, че другите като виждат, че Марти има кукла и те искали своите играчки.Сигурно догодина ще се смея над този проблем, но явно засега това е важно за детето ми и не ми се иска да я безпокоя за това.

# 205
Да от Враца съм .Дано ви подмине че е гадно.

# 206
  • Пловдив
Здравейте майчета,
Рени толкова готино ми стана като прочетох за прозявката на бебо...спомних си как гледахме нашите деца ... абе, носталгия ме налегна, а и много приятни спомени ми нахлуха в съзнанието  Wink А това за куклата на Марти - явно госпожата е опитала да се наложи, но се е усетила навреме, че в конкретния случай просто не е дошъл момента за такава стъпка. Моята приятелка има подобен проблем, но с храната, детенцето  вече се е травмирало и не иска да ходи да не би да го принудят да яде зеле или грах. Втори път повръща след принудително хранене...трябва да се пипа много внимателно с дечицата от първа група, според мен. Докато се нагодят учители към децата и техните характери, а и свикнат мъниците с новата среда е голям зор.
Мариета - както описваш сте изкарали по по-лекия начин шарката, честито  Hug
Зузи, при нас още от втория ден родители не влизат в градината, а само до вратата ги оставяме и си казваме ЧАО. С всичко се привиква. Хубавото при нас е ,че можем да ги виждаме отвън през прозореца и още веднъж да си кажем по нещо Wink
Алекс за сега да се похваля ходи с голямо желание на градинка. Вечер, когато легнем започва да споделя как е минал деня и какво е станало в градината, но не иска да пее. Категорично отказва, но когато срещнахме "госпожата с акордеона" /т.е. музикалната им/ го похвали, че пеел всички песни...срам ли го е в къщи newsm78
Ох, с  тоя грип тази година ... баткото ни се оплаква от една седмица и ух го стабилизираме и след два дни пак го боли гърло  ooooh!

# 207

[/quote]

Joy Стана ми смешно като си представих картинката. И моята дъщеря би ходила разгащена цял ден Mr. Green
.
[/quote]

Да ви кажа, аз Борис го бях "подковала" от самото начало, че ходи ли да пишка, тича след това при госпожата и "Госпожо, моля опаши ме"

Но вече и сам се справя. Нали все му натякваме опаши се!
Даже от няколко дена държи сам да се облича, само ме кара да му наредя на леглото, като за обличане, т.е. с гърбовете нагоре, дрехите.

Джони, в коя ДГ сте, с този строг пропускателелн режим!
Ние в Марица, 1 и 2 група са долу. Родителите им помагат да се преоблекат. Като станат 3група се качват горе. Т.е. 3 и 4 са на 2 етаж. Долу имат само шкафчета с обувки. Вечер родителите звънкат на звънец и от горе поглеждат за кого са дошли.

Иначе нашите пъпки вече са на корички. Сега трябва да си попазим имунитета, че казват много отслабвал след варицела. От 1 седмица му давам Умкалор (билков екстракт) и от 3 дена взех един Саностол. Смятам 20тина дена да не ги спирам. Явно ще отърве и другата седмица от ДГ Mr. Green

# 208
Кали

все се каня да ти кажа, че имаш шанса да "познаваш" задочно и моята сестричка!
И ти пиша как и сестра ми ще ражда при някой си доктор (бивш вече) от Шейново...
Чак сега се усетих, че и ти си Април...
тя е elcho от Априлската ви тема Laughing

# 209
Кали

все се каня да ти кажа, че имаш шанса да "познаваш" задочно и моята сестричка!
И ти пиша как и сестра ми ще ражда при някой си доктор (бивш вече) от Шейново...
Чак сега се усетих, че и ти си Април...
тя е elcho от Априлската ви тема Laughing
Да, знам я  Hug
Тя при кой от Шейново беше? (мисля, че писа, но не помня  newsm78)

Вие как сте? По-добре ли сте?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт