МАРТенички на градина, срещат Новата Година!

• 22 552
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
Да се отчетем, от снощи не е имал температура Борис и не съм взела АБ.
Май се разминахме с капки за уши и нос.

Какви са тези вируси тази зима, всички се оплакват от останал заден секрет.
Дори и при мен остана това чудо.

Да видим какво ще ни каже и алерголожката в Понеделник. Смятам да водя и таткото за подкрепление.

Клер, за Рибомунила съм чувала като преспазна мярка, но не съм се зачитала.
Аз предните 2 години давах Имунобор Кидс, но Борис не ходеше на градина и боледуваше 3 пъти в годината.
Аз съм малко виновна, защото не започнах на време укрепваща програма есента. Докато се чудех какво да дам...тръгнахме на градина.

# 181
  • В светлината на слънцето
Мариета, браво на Бори!!! Hug Дано ви се размине и другата гадост - с теста за алергии. Praynig
И аз тази есен пропуснах навреме да дам нещо на Теди и в резултат изкарахме всички още в началото на септември много гаден вирус - явно пренесен от градината. Започнах да давам от края на октомври Бронховаксом и съм страшно доволна. Теди ходи редовно на градина, няколко грипни щама ни подминаха ( Praynig) и на практика оттогава е имала на два пъти малко сополи, но сме ги изчиствали много бързо - със Стеримар най-вече. Честно казано аз за сополите имам обяснение - любимото й занимание е да тича поне 2 часа чисто гола вкъщи преди лягане. Е, как няма да й тече носа. Thinking Но минава много бързо. Температура от този кошмарен септември не е вдигала изобщо. Така че и догодина ще дам пак Бронховаксом. Той се пие три поредни месеца по 10 дни всеки месец, като винаги се започва на една и съща дата - например 3 октомври. Пие се сутрин на гладно и целият курс струва 33 лв. Заслужава си отвсякъде. Даже мисля и аз да го взема, тъй като е и за деца над 3 години, и за възрастни. Thinking

# 182
И ние пием Бронховаксом сега. приключихме втория месец,

но...

СЕ ОШАРИХМЕ!

да видим сега...

а карантината свършваше в Понеделник...

не че имам нещо против да я мине,

но

ВЕЧЕ МИ ДОЙДЕ МНОГО ЗА 2 СЕДМИЦИ...

до утре,
мами!

# 183
Олеле, Мариета, ама наистина много ви се събра. Поне Бори ще изкара варицелата и повече с това няма да имате грижи. Всяко зло за добро. Гадното е, че са дошли едно след друго болестите. Thinking Как понася шарката? Вдигна ли висока температура? Стискам палци да не я уситети и да отмине много бързо и леко. Praynig

# 184
Здравейте,
ами той Т вдигна в сряда, Четв, Петък , до 38,7 когато го боля ухо в Сряда.
а снщи както си седеше и се почеса на тила...
едно малко петънце.
После видяхме и по гърдите. Там са по-едри,
но имаче сега има край ушите, явно в косата, там се почесва, гърдите и гърба. Около слабините.
по една до устната, едното око и веждата.
Но не се чеше. Повечето са дребнички, около 3-4 мм в диаметър. С много финно връхче.
Да видим.
Мисля да не го мажа със спирт и пудри докато не покаже признаци на чесане, сърбеж.
Снощи му дадох малко фенистил апки.
Днес и нови се появиха, но няма Т, за сега.
Би трябвало първите, от снощи да се спукат тази вечер. Тогава може да туширам или да няправим баня с няколко кристалчета калиев петманганат.
Да си гледат работата лекарките, че не се къпело

# 185
Мариета, наистина много ви се насъбра напоследък. Колко време продължава избиването на пъпките, аз и понятие си нямам от шарки? Дано бързо да отмине тази шарка и много леко да я прекара Бори Praynig

# 186
ами по принцип се застъпват. на едни се пукат мехурчетата, други избиват тепърва. В течение на 4-5 дена. така съм чела. Що четене изчетох в последната седмица...

Тези по коремчето и гърба вече са с мехурчета. Някои са като точици по слабините.
На лицето не са много големи.
Една му е излязла на долния клепач, близо до кладенчето.
На тила по границата на косата...

Дано поне не вдига Т повече.

# 187
Доколкото помня Т се вдигаше в самото начало при избиването на първите пъпки, после - не. Но може и да греша.  newsm78 Най-гадни са пъпчиците по лицето, защото ако се разчешат остават белези, както и вътрешните. На мен ми бяха излезли в ушите и по хранопровода, ужасно болеше, защото там няма как да почешеш, нито да успокоиш с нещо. Но все пак аз карах варицела в гимназията и то много тежко. При децата е друго. Честно казано хем ми се ще Теди да изкара по-рано варицела, хем се моля да забавим малко шарките поне още с една година, че да укрепне малкото. Не ми се мисли, ако се появи такова нещо в градината им, как ще се спасяваме. А ако хване, няма къде да я изолирам - другата баба като чуе, че някой у дома е болен, бяга надалеч, за да не се заразят случайно. Даже и един телефон не вдига да пита как сме. То не че като сме здрави идва да ни види де, ама това е друга, много дълга тема. Thinking Затова стискам палци да прескочим още една година с шарките, пък после - каквото сабя покаже. ooooh!

# 188
Мариета чула съм че се дава малко червено вино на болния да си пийне,за да се покажат всички пъпки на един път.Аз така процедирах с мойте и каквото имаше да се показва се показа отначало после започнаха да засъхват.
Ние пък сме контактни със скарлатина #Crazy.Тъкмо онзи ден коментирахме с мед. сестра на градината че 2007 е минала без никакви инфекциозни и хоп днес едно дете е заболяло от скарлатина .Аз съм го боледувала ,но тази шарка не прави имунитет и сега ако някое от децата заболее може цялото семейство да мине.

# 189
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Ох все нямам време да пиша, извинете ме за което  Embarassed
Мариета моите момчета изкараха варицелата преди 2 години - та да споделя от опит - шарката обикновено избива 4-5 поредни дни. Вечер вдигат температура и на сутринта избиват новите пъпки. Горе-долу при всички е така, но при някои е с по-висока темп. и повече пъпки, а при други по-леко. Така, че се приготви за към 4-5 дни. Първите пъпки завяхват, новите след тях и така.
Важно е да не даваш бобова храна на детенце. Болките в коремчето са отвратителни. Аз не знаех и Алекс яде леща - кошмарно изкара след това вечерта... Sad
Аз мазах пъпките с фенистил, много ги облекчаваше.
За къпането - всеки сам решава, но помня Чоколина кто беше изкъпала Мони, че й избиха наведнъж пъпките и беше доста страшно.
Дано ви се размине с по-малко пъпки и тмпература. Peace

Зузи - моят големият кара скарлатина от училище я донесе - много неприятна шарка, а на всичкото отгоре бактериална и много му беше съсипала имунитета след като я кара...даже я повтори след 1мес. Не ми ще да си и спомням какво беше...

# 190
Здраейте Hug
Ето ни  и нас отдавна не съм писала у дома сме 3 броя. newsm03
Втора седмица умишлено задържам ЕЛЕНА ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА много ме е страх с тия болести е тя миналата седмица кашляше само пък и САШЕТО ми беше един такъв суполив,сега и двамата са вече добре.
Другата седмица ще пращам ЕЛЕНА на градина при децата както тя се изразява да се учи. newsm03
Иначе много добре забавлява брат си играят си без ревове и ги оставям дори сами в хола,а и аз успявам да свърша по някоя друга домакинска работа. newsm28 1ironing wash hang 1dishes  food002
Днес е едно такова никакво време студено има вятър и ще ги оставя у дома да играят,че ми се вижда студено.
Иначе всеки ден ги извеждам на вън на въздух по 3 часа.
Marietta  дано по-бързо да ви избият пъпките,мойте и двете деца не са карали шарка.И бързо да се оправяте. HugПоне сега като я изкарате шарка повече няма да ви повтори.
Елена миналата година я подмина шарка беше трето дете,кое нея пипна от групата им.

# 191
Ей, какви са тия шарки, какво е това чудо... Първо гаден грип, сега пък шарки... Няма почивка наистина. ooooh!
Зузи, дано ви подмине скарлатината. Стискам палци. Praynig
Мариета, как е Бори?

# 192
Ох дано и аз силно се моля Praynig

# 193
Ей, много шарки има....
Аз се моля да ни подмине, докато съм бременна  Praynig Praynig Praynig
Моят д-р пък напусна Шейново и ще раждам при Мазнейкова  Tired
чета всякакви неща, но не сменяма д-ра и това е  Rolling Eyes
А раждането е 1800 лв там, мани-мани  Sick ooooh!

# 194
Ле-ле Кали, и Ненов ли напусна? ooooh! Тая болница съвсем западна значи. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт