Това ми напомня картофите на Макдоналдс и те след 6 месеца стоене са сухи, но без мухъл... Или вашият хляб има проблем или картофите са много еко
За съжаление повечето от нас, които живеем в града нямаме вашите възможности и време да си приготвяме храната по такъв начин.
Да се върнем на зъбите -- когато зърната се смелят непосредствено преди омесването на хляба се запазват ценните им съставки. Това се практикува във всички примитивни нации (онези с идеалните зъби ) -- суровините се приготвят непосредствено преди яденето, нямат фризери, чували с брашно и т.н.
А при индустриалния хляб минават седмици преди да се опече хляб от брашното и съставките му са отишли на кино -- окисляват се (като онази гъба горе). И, между другото, работих известно време в местния хлебозавод -- със сигурност знам, че в ръжения хляб всъщност има не повече от 15% ръж.