Литературен клуб - VІ

• 58 733
  • 676
  •   1
Отговори
# 210
Някой знае ли на кои сайтове с доставка до чубина имат на Мураками Хрониката и Спутника
Благодаря!

# 211
Някой знае ли на кои сайтове с доставка до чубина имат на Мураками Хрониката и Спутника
Благодаря!
Пингвините

# 212
Тони, подозирам, че само тук четеш, така, че си позволявам да ти честитя рожденика, да ти е жив и здрав и много да радва мама и тате!

# 213
Тони, подозирам, че само тук четеш, така, че си позволявам да ти честитя рожденика, да ти е жив и здрав и много да радва мама и тате!

Краси, как ме разконспирира само - всъщност да, вече чета много, много малко теми Embarassed
Но ти ме изненада повече от приятно - благодаря ти  bouquet

# 214
  • Майничка
Честито, Тони! Да ти е здраво, щастливо и весело детето!

# 215
Честит рожденник и от мен, Тони!
Да ти е жив и здрав, много да те радва и винаги да се гордееш с него!
Желая му щастливо детство и много усмивки!

И за мама едно букетче Hug

# 216
Благодаря ви!  bouquet

# 217
  • София
Да ти е жив и здрав рожденника, Тони!    bouquet

Зз съм на вълна книги за възпитание и общуване с децата.

Последна редакция: вт, 12 фев 2008, 16:17 от c-mira

# 218
Тони, честито   bouquet  Много радост и усмивки да ти носи  Grinning

Да се похваля по темата -  в момента чета "Аз Фелини" и с огромно удоволствие гледам филмите му вече с други очи  Heart Eyes

А вие, момичета, пак ме засипвате с куп книги които ме интригуват и ми се иска да чета, да чета, да чета  Sunglasses

# 219
Тони, честит ти рожденик и от мен!  newsm59

Аз прочетох най-сетне "Паула" на Исабел Алиенде, от една година я имам и все я заобикалях, защото ми се струваше, че ще е тягостна. Но не е съвсем така, тъжна е, да, но и някак ведра и жизнеутвърждаваща, добре ми подейства.

Започнах "Черна книга" на Орхан Памук с предубеждение, защото след прекрасната "Името ми е червен" много се разочаровах от скучната и твърде безинтересна "Бялата крепост", но до момента намирам в "Черна книга" същата магия като в "Името ми е червен", държи ме здраво и се надявам така да е до края.

# 220
Тони да ти е жив и здрав юнака  bouquet!

Аз свърших Херман Хесе “Нарцис и Голдмунд”. Мога да кажа че не е моята книга, но автора ми стана интересен и ще пробвам още нещо от него. Той по принцип с консервативен мироглед ли е, може ли да препоръчате нещо в друг стил от горната книга?

Прочетох и Барико “Без кръв”. Също бих прочела още нещо– допадна ми стилът на писане.

Последно си усладих душата с любимият ми Божидар Димитров. Вярно не е художествена, но той пише доста увлекателно, с много интересни факти и чуство за хумор. “10-те лъжи за македонизма” е книгата която препоръчвам сега Peace. Дори и да не сте фенове на историята – книгата си заслужава най-малкото да се прочете от обща култура. Ето малко извадки:

”Разхождат се по балканите разни западноевропейски пътешественици, дипломати и разузнавачи и пишат разни дълги доклади (че и ги печатат отгоре на всичко), в които съобщават че в Битоля,.. Охрид.. Скопие... живеят българи, турци, албанци, гърци. Не виждат нито един македонец, келешите им недни” Mr. Green

“Заинтересувах се откъде са били доставени тези знамена, знаейки, че за намиране на български трицвет в 1918-1941 наказанието е било в най-добрият длучай дългогодишен затвор.... Най-оригинален подход бяха избрали жителите на едно малко градче в Източна Македония. Семействата се разделили на тройки и всеки пазел по три чисти копринени плата от един цвят – бел, зелен и червен. При обиск сърбите не могли да намерят естествено български трицвет. Но в деня на навлизането на българската армия жените се събрали по тройки и съединили бързо парчетата плат в знамена.”

По принци на македонкска тематика по-хубава му е “Българите и Александър Македонски” но според мен тя не е за толкова широк кръг читатели и е с повече факти и разсъждения.

# 221
Слави, Хесе се води романтик. Аз съм чела едно издание от преди 20 г. включващо Степния вълк, Демиан и още няколко малки повести. Тогава ми допаднаха, ама на човек акъла му се променя.

# 222
Набелязала съм си на Хесе-"Степния вълк",не съм чела нищо от него и не зная дали ще ми допадне.Сега съм си поръчала на любимата ми Невена Стефанова-"Личности и съдби"-трябва в четвъртък,петък да ми я доставят.Иначе довършвам на Агата Кристи"Хотел Бъртрам".

# 223
  • София
Набелязала съм си на Хесе-"Степния вълк",не съм чела нищо от него и не зная дали ще ми допадне.Сега съм си поръчала на любимата ми Невена Стефанова-"Личности и съдби"-трябва в четвъртък,петък да ми я доставят.Иначе довършвам на Агата Кристи"Хотел Бъртрам".

Страхотна книга е " Степния вълк ", препоръчвам ти и " Сидхарта " на Херман Хесе да прочетеш.  Heart Eyes

# 224
От Барико с две ръце препоръчвам Океан-море. Ако ти е допаднал стила на автора, този роман ще те разнищи от емоции.

Общи условия

Активация на акаунт