Литературен клуб - VІ

• 58 736
  • 676
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте.
Редовно чета темата ви - както и много други из форума и все не се разписвам.
Днес обаче музата ме е хванала и реших да споделя с вас опита си от БГ автори напоследък.
Днес си купих Островът на мъглите на Юлиан Попов.  Прочетох я. През цялото време чаках да се разтресе малко действието, но то си течеше тихо и спокойно. Очаквах по-задълбочена книга, а по мое мнение възрозов роман. Все пак имаше добри прояви на чувство за хумор от време на време.
Преди нкл месеца четох Стъклената река, Емил Андреев. Започна много добре, загадки, тайни, съспенс, за да се прекърши най-неочаквано и края да дойде прекалено внезапно. Имах чувството, че автора казал Край. Писна ми.
Нещо все попадам на такива книги, а ми се щеше да намеря добре написано бг четиво.
Ще ми е интетересно да споделите мнение.

# 196
Момичета, знам че можете да помогнете!Търся името на една книга. Помня, че ставаше дума за един професор с отрязана глава и главата в някаква лаборатория май вирееше...и можеше да говори...и това е ,което помня. Blush Чела съм я като тийнейджърм попаднах съвсем случайно в библиотеката на нея...но не помня нито името, нито автора... ХЕЛП?? Hug

От линка,който даде Слави-ето я твоята книга
http://www.e-bookbg.com/index.php?option=com_docman&task=cat … =61&Itemid=61

# 197
Имам молба - може ли някой да ме насочи къде мога да купя книгата на Кристин Димитрова "Любов и смърт под дивите круши"?
В библиотеката я няма, в книжарниците също е изчерпана, за съжаление не мога да я открия и онлайн.

А аз препоръчвам от новите книги "Вода за слонове" на Сара Груън. Почти я преполових за часове.
Когато я довърша, ще разкажа по-подробно. Но е хубава.

# 198
Имам молба - може ли някой да ме насочи къде мога да купя книгата на Кристин Димитрова "Любов и смърт под дивите круши"?
В библиотеката я няма, в книжарниците също е изчерпана, за съжаление не мога да я открия и онлайн.
Подсети ме за адреса ти на лични и ще ти я изпратя утре.

# 199
Подсети ме за адреса ти на лични и ще ти я изпратя утре.

Verdad, благодаря! newsm51

# 200
Здравейте,
включвам се да похваля вече разкритикувания http://www.bgbook.dir.bg От доста време поръчвам от тях и досега не съм имала проблеми. Все пак по едно време реших да се пробвам с Пингвините - /може пък куриерите да са по-засукани Joy/ Първата ми поръчка - нъцки /професионален литературен израз/ - изчерпани 2, трета нам кво си. Миналата седмица - пак там. Върнаха ми мейл след 2 /два дни/ - едната изчерпана, за другите ще трябва да ги поръчваме - о.к. казвам /пиша/ аз - ще чакам. Вчера - нов мейл - и трите изчерпани, няма тираж!!!! Пратих заявка за същите 3 книги на bgbook.dir - ето ги - преди 15мин. ми ги донесоха /вчера беше неделя/. Та така - май дълго се получи, ама вие сте читателки търпеливи, ще ме отметнете и мен  love001

# 201
  • Пловдив
В момента чета "Ангелски езици". Възхитена съм.
и на blekuta  благодаря за Ангелски езици
Много се радвам,че не съм ви подвела  Hug

Записвам се да следя и да споделя, че съм се насочила към руската класика ще се радвам да препоръчате. Сега чета "Ана Каренина", като дете я бях почнала, но явно тогава не е бил момента
Искрено ти завиждам за миговете, които ти предстоят!
Руската класика е любимата ми литература (освен българската).
Толстой,Лермонтов, Гогол! Чехов!, Булгаков! и моята дълбока любов - Достоевски

# 202
Снощи довърших "Вода за слонове" на Сара Груън.

Отдавна не бях чела толкова хубава книга.
Леко четиво е. Ако някой търси интелектуално предизвикателство - не е за него.
Но пък е забавна, увлекателна, вълнуваща. Е, да, на моменти - сладникава и мелодраматична, но не до дразнеща поне мен степен.
История за любов и животни. И цирк естествено.
Написана е от сърце и с душа. Хубава книга.

# 203
Току що видях, че сред предстоящите издания е и "Хиляда сияйни слънца" на Халед Хосейни.

Специален поздрав за всички, които харесаха "Ловецът на хвърчила".
И тази непременно ще я купя. Ако някой я е чел в оригинал, нека сподели отзиви.

Ето и представянето и в интернет-книжарниците:

Новият роман на автора на бестселъра "Ловецът на хвърчила" – книгата, която развълнува целия свят и вдъхнови Марк Форстър за филма, който очакваме в България през април.
"Хиляда сияйни слънца" е на първо място в класациите на "Пъблишърс Уийкли" за най-продаваните романи през 2007 г.!

Драматичен и вдъхновяващ разказ за съдбата на две жени, събрани под общ покрив от опустошителната война в Афганистан и измамата на един деспотичен мъж. Мариам и Лайла са от два свята, от различни поколения и култури. Тяхната среща поражда омраза помежду им, но животът ги превръща в приятелки и съюзници, разделени от смъртта.
Тази удивителна история за един негероичен живот с героичен завършек крие неочаквани обрати, трагични и щастливи изненади. От нея отеква свистене на ракети и музика на тамбури, носи се миризма на ориенталски подправки и барутен дим.
"Хиляда сияйни слънца" е хроника на три десетилетия от потресаващата история на Афганистан, ода за приятелството и саможертвата в името на достойнството и обичта. Книга, която не се забравя и не оставя никого безучастен. Една от малкото книги днес, които ни разтърсват и вълнуват, карат ни да сме по-добри.

# 204
  • София
Току що видях, че сред предстоящите издания е и "Хиляда сияйни слънца" на Халед Хосейни.

Олеее, Тони, ако знаеш, от кога чакам негова нова книга. Леле, супер съм щастлива. newsm44

Тони, мерси много, нямам търпение вече да я започна.   bouquet

# 205
Олеее, Тони, ако знаеш, от кога чакам негова нова книга. Леле, супер съм щастлива. newsm44

Тони, мерси много, нямам търпение вече да я започна.   bouquet

Дано ни хареса Hug

# 206
Момичета, някоя от вас проявила ли е интерес към "Ела при мен" на Богдан Русев?

Звучи ми обещаващо (и малко сълзливо почти по валентински, но успя да ме докосне):

"Komm zu mir":
И един ден ние ще се събудим отново.
И дори този ден да е след милиони, милиарди години, и дори да се събудим някъде далеч от малката звезда, която помним от предишния си живот, ние няма да знаем това, защото в съня времето е послушно.
И дори да се събудим без телата, с които сме свикнали, аз ще намеря начин да те прегърна.

/И да похваля books.store.bg - нямам оплаквания/

# 207
  • София
Благодарности на Тони за препоръките.   bouquet
Това са следващите 2 книги, които ще си закупя.

Ох, кога ли ще успея да изчета всичко, с което съм се заредила Rolling Eyes

Аз в момента се мъча с "Другата Болейн". Четеше ми се нещо историческо. Книгата
е увлекателна, но пустото време все не стига.

Последна редакция: чт, 07 фев 2008, 10:35 от Gercho

# 208
Да споделя накратко за последните прочетени книги:

"Моят живот на ръба" на Райнхолд Меснер - беше ми много интересно, защото той е не само уникален катерач, алпинист и авантюрист, но и много интересна личност. Обаче!!! Книгата е на отвратителна хартия, с много печатни грешки и изклччително дразнещ шрифт. Sad

"Зимата на нашето недоволство" на Стайнбек - страхотна книга от един от любимите ми автори. Много изпипана психологически.

"Memories of my melancholy whores" на Маркес - типична за него, леко откачена, но въпреки това интересна. Не знам дали я има преведена на български.

Заинтригувахте ме с този Халед Хосейни. Ще го пробвам.

# 209
  • София
здравейте,голям фен съм на книгите чета всичко,в всяка книга намирам нещо интересно.
в момента чета Стивън Кинг,последната книга която прочетох негова е "Сейлъмс Лот" много ми хареса това са книги които те държат под напрежение и това ми харесва.
много искам да си намеря книгата" ТО" някой може ли да ми каже къде мога да я намеря,или има ли други фенове на него.

Здравей, и аз като теб съм голяма фенка на Стивън Кинг. Не мога да ти кажа от къде да си я купиш, аз съм си я взимала от библиотека. Аз в момента чета "Романът на Лизи", но нямам никакво време исъм само до 30 стр.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт