Литературен клуб - VІ

• 58 585
  • 676
  •   1
Отговори
# 540
Поразтуших се с интелекта на Агата Кристи и днес си купих Капучино за женската душа-чета си по мъничко-за удоволствието от дребните неща Simple Smile

# 541
Момичета, здравейте,

Аз имам малко странно питане и молба - нека, ако някой има в дома си и не му трябва Crazy или е срещал в антиквариати една книжка с приказки на Гурам Патриашвили, да ми пише Praynig

Преди няколко години я имах вкъщи - подарък ми беше от баща ми, отпреди доста години, но някъде изчезна, а приказките бяха истинска находка. Прерових, разбира се, руския нет, обаче не я открих.

# 542
  • София
Сетих се за една хубава книга, която съм чела и си струва.Казва се "Раково отделение" на Солженицин.Тя е от книгите, които се запомнят, а авторът е признат като майстор на словото.Няма да сбъркате ако я прочетете!

# 543
Шехина-добре,че спомена антикварните търговци-това ми беше любимо занимание и като ученичка и после като студент-та вчера пак се заплеснах пред една будка за антикварни книжки-гледах за твоята,но не я видях.
Сдобих се с две томчета-едно с поезия на Блок и едно с избрано от Чехов-сякаш имам нужда от малко меланхолия по Чеховски Simple SmileЧувствам се като откривател всеки път,когато си подаря едно такова ровене из позабравените книжки на някоя сергия-жалко,че рядко се случва.

# 544
миа1 е права,солженицин не е никак лош Simple Smile аз обаче се чудя дали някои тук не е чел джаки колинс или донка петрунова newsm78
искам да си взема една две техни книги, но ми се ще да науча повече за тях преди това. в смисъл четох из нета само автобиографии и почти нищо около книгите им...все на он-лайн продаване попадам Sad надявам се тук някой да може да ми каже нещо повече, ще съм благодарна Simple Smileзнам, че всеки има различен вкус, но все пак... Simple Smile

# 545
За Донка Петрунова-ето тук
http://www.slovo.bg/showauthor.php3?ID=182&LangID=1

# 546
  • София
Джаки Колинс е от авторите, които бяха много популярни 90-те години.За първи път като започнах да чета направо ми се изправиха косите.Вулгарен език, но сюжетите и са много интересни.Пише за холивудските звезди и техните отношения.Книги за разпускане са.Сега не бих дала пари за тях, но човек трябва повечко да прочете, за да оцени и стойностната литература.

# 547
Прочетох две книги на Амели Нотомб - "Речник на собствените имена", "Козметика на врага", не съм впечатлена изобщо.
Става за четене в автобуса може би, не бих повторила, имам чувството, че авторката е обхваната от логорея, неясни идеи.
Започнах "Ловецът на хвърчила", горчи още от първите страници.

# 548
Никой не е писал последните дни, ще пиша отново аз Wink
Прочетох "Ловецът на хвърчила". Това е книга, която не ти позволява да я оставиш, докато не стигнеш до края, страхотно разказана, с удивителен сюжет, книга за дълга, за семейството, книга за един свят различен от нашия.
Замислих се снощи колко сме щастливи в света, в който живеем и как имаме право на избор. Определено ми подейства позитивно.

# 549
Миналата седмица прочетох "Пилето" на Уилям Уортън и "Гнездо за кукувици" на Карел Ван Лун - и двете ми харесаха, макар и не толкова колкото очаквах.
Втората разказва за това "какво се случва с бащата на тринадесетгодишен син, когато открие, че е бил стерилен цял живот? Този интригуващ въпрос е началото на “Гнездо за кукувици”. В издирването на биологичния баща на сина си, Армин Миндерхоут повежда читателя на изключително пътешествие, в което е принуден да премисли всичко, в което някога е вярвал. С напрежението на трилър, “Гнездо за кукувици” повдига вечния въпрос доколко познаваме онези, които обичаме. Трогателен, от време на време изключително смешен и еротично игрив, романът е привлекателна за всички история - стилна, задълбочена и върховно завладяваща за четене."

Книгата не е кой знае колко впечатляваща, но пък се чете леко, без да е лековата или сладникава.

"Пилето" е много различна. И хубава по някакъв много странен и свой си начин. От друга страна, може би подходих към нея с твърде големи очаквания, защото в повечето случаи книгите на Уилям Уортън ми допадат. Не че тази не ми хареса, но ме затрудни на моменти. Не е твърде сложна или непонятна, напротив - езикът на автора ми допадна много, впечатлих се от това колко много неща всъщност можеш да забележиш в заобикалящия те свят, ако просто се вгледаш. Та именно тази детайлност, от друга страна, ме затрудни - заради безкрайните описания и стотиците подробности, в които сякаш се изгубваш.

# 550
Напоследък чета професионална литература-все се каня да отида до библиотеката да си взема двата тома избрано на Невена Стефанова-но може и да не стане скоро.Иначе сега съм с едно томче на Блок-и прочитам по нещо от време на време-

"......Няма къде да се скрия от болката просто.
Тъй го е страх и щастливия,че радостта му ще свърши.
Тъй и свободния все се страхува от робство."

# 551
Момичета, за пръв път пиша, но старателно ви чета от много време. Иначе много харесвам жанра "магически реализъм", Лаура Ескивел, Изабел Алиенде и т.н. По този повод някакви отзиви за "Оризова майка" Рани Маника? Някой може ли да ми каже как да се снабдя с нея - отдавна е изчерпана по книжарниците.

# 552
# 553

Тип Лъдлъм, световни конспирации и прочее в момента не се сещам, но в категорията трилър, кримка и т.н. мога да ти препоръчам което и да е четиво от Вал Макдърмит, Стив Бери, Даниъл Силва, Лий Чайлд, поне това са тези, които купувам без да се замисля и обикновено не ме разочароват Peace
[/quote]
Да се включа с "похвално слово" за Стив Бери и Даниъл Силва - открих ги разбира се тук- някой ги беше препоръчал и взех, че ги опитах. Сега вече треперя като видя в книжарницата някоя новоиздадена тяхна. Д.Силва е по-трилър - агент на Моссад /художник-реставратор по образование и "обичайна" работа/, различни случки в поредица книги - много бързо се чете. Стив Бери е по чудесата - Александрийската библиотека, Чудото от Фатима, Тамплиерите, но и при него има някакъв трилър и бързо-бързо отгръщаш страниците.
Препоръчвам ги и двамата. Имам всичко издадено тяхно на български - може би трябва да ги предложа в "Предай нататък"???

# 554
Момичета, за пръв път пиша, но старателно ви чета от много време. Иначе много харесвам жанра "магически реализъм", Лаура Ескивел, Изабел Алиенде и т.н. По този повод някакви отзиви за "Оризова майка" Рани Маника? Някой може ли да ми каже как да се снабдя с нея - отдавна е изчерпана по книжарниците.

Аз я имам, една от най-хубавите книги, които съм чела, но определено не може да се причисли към магическия реализъм. Купих я преди 2-3 години от един панаир на книгата от щанда на Бард, разпродаваха по-стари издания на смешни цени - 2 лв. струваше или нещо такова и я купих просто за бройка, а се оказа невероятна находка. Може би в издателството още я има. Peace

Общи условия

Активация на акаунт