Литературен клуб - VІ

• 58 626
  • 676
  •   1
Отговори
# 495
Котка аз съм една от тези, които премахна "Ловецът на хвърчила" на Хосейни от списъка си за четене след коментарите, но след написаното от теб не мога да си позволя да я пропусна. Заинтригува ме много!
Аз в момента чета Мисия Лондон. За пръв път попадам на книга от български автор, която де се чете толкова леко. Много е приятна. Нямам търпение да я приключа. А и Лондон е любимият ми град  Wink, може и за това да е!

# 496
  • София
"Ловецът на хвърчила" на Хосейни е  невероятна книга, страшно силна и въздействаща. Такава книга трудно се забравя.  Heart Eyes

Не само не трябва да се пропуска, ами е и задължително четиво за ценители.  Peace

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 11:29 от Иля

# 497
"Ловецът на хвърчила" на Хосейни е  невероятна книга, страшно силна и въздействаща. Такава книга трудно се забравя.  Heart Eyes

Не само не трябва да се пропуска, ами е и задължително четиво за ценители.  Peace

Не е ли, хм... малко трудна за четене?

# 498

От моя гледна точка мога да отговоря, че трудна откъм четивност не е, но на места е тежка и дори мъчителна като емоционален заряд.

# 499
От моя гледна точка мога да отговоря, че трудна откъм четивност не е, но на места е тежка и дори мъчителна като емоционален заряд.
Е аз пък точно заради това засега изключих този автор от моя списък  Crossing Arms
Иначе си купих "Хиляда сияйни слънца" и я пуснах в блога  Wink

# 500
Новите неща, които съм си приготвила за четене са "Ловецът на хвърчила", "Сто години самота", "Леля Хулия и писачът" и две книжлета на Амели Нотомб - "Козметика на врага" и "Речник на собствените имена". За Амели четох интересни неща в няколко блога, книжките са малки, ще се прежаля и да не стават.
Напоследък съм на латиноамериканска вълна. Нови български книжки не можах да си харесам.

# 501
Е аз пък точно заради това засега изключих този автор от моя списък  Crossing Arms
Иначе си купих "Хиляда сияйни слънца" и я пуснах в блога  Wink

Какво да ти кажа, за себе си си права, човек има периоди в живота, когато не му е до сърцераздирателни истории, и аз съм имала такива, така че те разбирам. Но рано или късно ще му дойде времето и на Хосейни. Peace

# 502
Съжалявам,че ще спамя тук-но имам проблем
с публикациите в блога на Тони-днес получих две книжки от Лили-Раздавачът на щастие и Хиляди сияйни слънца.Ще опитам бързо да ги прочета и да предам нататък.

# 503
Ще чета "Книга за безпокойството" на Песоа. Поръчах я вече и чакам - точно в момента изпитвам огромно желание за меланхолия по португалски.[/color]
За мен това не е книга, която просто сядаш и четеш... Случвало се е да я отгърна и ... ми е стигало за дни наред (и като удоволствие и като ... неразбиране). Ето ти нещичко, съвсем произволно разлистено:
"Да се движиш, значи да живееш. Да се изразяваш, значи да се надживяваш. Всичко реално в живота е такова, защото е било добре описано."

Момичета, някакви отзиви за книгата " Игра на сенки. Приказки за любовта " на Херман Хесе ?
Очаквам твоите Simple Smile Купих я отдавна и така и не я отворих.

Котка, честит рожден ден   bouquet

# 504
Котка, и тук честит рожден ден!  bouquet

Вероника, пиши ми на лични, за да се опитаме да разберем къде е проблемът.

Аз започнах "Пилето" на Уилям Уортън. Не знам защо се чувствам толкова уютно с този автор, върви ми четенето.

# 505
  • София

Книгата не е трудна за четене, нито стилът на авторът е трудно разбираем, книгата е тежка в смисъл много тъжна.

Подобно на " Майките " на Теодора Димова или " Последната любов " на Уилям Уортън тази книга носи емоционално тъжен заряд.

Котка, честит рожден ден !   bouquet

# 506
За мен това не е книга, която просто сядаш и четеш... Случвало се е да я отгърна и ... ми е стигало за дни наред (и като удоволствие и като ... неразбиране). Ето ти нещичко, съвсем произволно разлистено:
"Да се движиш, значи да живееш. Да се изразяваш, значи да се надживяваш. Всичко реално в живота е такова, защото е било добре описано."

Знам, знам...Може би точно това ме привлича - че това не е книга за четене, а книга за преживяване. А и много повече от това...

Свързвам емоционално всяка дума на Песоа с един от най-любимите ми хора, който освен, че "живее" с меланхоличния поет на Португалия, може да напише и това...:

Зримостта на сетивността леко плъзва музиката си по неизживяните изневери на акустиката.

# 507
  • ул. "Мечтание"
Хоп и моя милост тука!

# 508
  • София
Ако в  една книга няма малко тъга, няма как да остане  в съзнанието на човек.Трябва  да се доближава до живота, иначе е просто една добре измислена история.

# 509
Ако в  една книга няма малко тъга, няма как да остане  в съзнанието на човек.Трябва  да се доближава до живота, иначе е просто една добре измислена история.

Това цитат ли е или твоя мисъл? Simple Smile

(аз си позволявам да не се съглася Wink )

Общи условия

Активация на акаунт