Баба Зима е дошла, Майчо се сбогува с Есента!

• 9 394
  • 310
  •   1
Отговори
# 30
  • София
bubilina, прегръдки за вас. много е лошо да е болно детенце...и неи бяхме болнички... накрая аз се тръшнах , а детенце не разбира и като ме гледаше болна, чак плачеше милото. кошмар... но стига лоши мисли, днес времето беше страхотно и дори малко се поразходихме навън.

кате, пак много хубави снимки!! особено георги като индианец е много смешен, ахахах, искрено ме забавляваше тази снимка!

а марто и никола са големи скици! и колко са пораснали...нали не сме се видели скоро...

ани, з абърсането на ивко с кърпичка много се смях Simple Smile

хайде, приятен следобед!

# 31
  • Варна
Олче, благодаря за прекрасната темичка   bouquet ти така добре се грижиш за нас  Hug

Трябва да водя Макс да му слагат ваксина тия дни, но... нещо направо не ми се иска. Ако пак ще ми вдига температура три дни от нея ...  Rolling Eyes

Ние в нашия офис пак си търсим човек.... тъкмо си намерих някой, който ме слуша, върши работа и съм доволна.... и момичето се мести в друг град... Правих интервю днеска и  Sick то пък може ли да не си работил никога и да искаш да станеш президент на фирма  newsm78 Ама такава е днешната младеж явно  Thinking А Макси само ходеше след кандидатите да ги изпраща с махане и целувки  Joy Имам 100 задачи да обсъдя с шефа утре.... ако малкия шеф благоволи да ме остави да говоря по телефона разбира се Mr. Green

Сиска, дай тука по едно .... пък и компания ако доведеш  Mr. Green Wink че мъж ми е на 50 см от мен, ама си общува с ТВто само .....

# 32
  • Велико Търново
Вифчо,за теб чадо мое изоставено

А с този бих направила доста неща-дано ви хареса и на вас
Айде туй от мене отивам да положа морно тяло Mr. Green

# 33
И аз го харесвам Андре Гарсия... Много добър избор, Сисе!

Вифче, много съм се смяла на твоя "асистент"... Представям си го...  hahaha

Момичета, моето отроче чак сега заспа...
Дали и то усеща, че заминавам и му предавам по някакъв начин моето притеснение незнам...
Утре в 12 наобяд тръгвам...
Стискайте ми палци всичко да е наред, че ми се е свило под лъжичката...

Да гушкате и целувате малките палавничета!

# 34
Добро утро!
Днес кафенцето и чая са от мен:

Мен тези дни ме е обхванала шопинг треската и само гледам на кого да прехвърля Гоги и да хукна по магазините. Но всичко е против мен, не стига, че всички са заети и няма кой да гледа малкото, ами и колата ми се развали и го няма мъжо да я оправи, но това не ме спря да ходя като бясна и да обикалям магазините. Ей, хората са били прави, като са казали, че жена с пари е като луд с къртечница.  Mr. Green Днес вече съм решила да си стоя на д-то и да обърна внимание на Гогчо, че милото явно показва, че му липсвам.

Бубилина, радвам се, че с Никол сте добре! Дано не преживявате повече такъв ужас.
Кате, как е вашият Гого? Оправи ли се?
Петя, честита ви кола и безаварийно шофиране! Направо ме смая с пуйката, голям си майстор!
Шуши, безаварийно пътуване и хубаво да си изкараш!
Танче, това за вратата е много неприятно, аз не бих са замислила да подам една жалба и хубаво да ги подгрея срещу празниците.

Нагледах се и на страхотни филмчета и клипчета на сладки майски дечица.
Анна, Евка си е направо талант. Много е ритмична, стоях и си пусках клипчето отново и отново... Да я нацелуваш сладката танцьорка.

tania_ark и аз съм в чуденка какво да давам на Гоги за ядене. Последно време, не мога да се оплача - хапва си, но само това, което на него му харесва. Ако яденето не е по вкуса му, просто си седи гладен. Изчерпах се откъм идеи. Особено за закуска, а макаронени изделия ми отказва всякакви. Днес реших да го пробвам с тези банички на Белла, че да видим какъв ще е резултата.

Оставям ви, че някой се е събудил.
Хубав ден на всички!

Последна редакция: ср, 28 ное 2007, 09:06 от Лони

# 35
  • София
Олчеее, то поздравленията за темата добре ги приемаш, така скромно и мълчаливо, ама какво стана, изпълнителен директор ли те направиха, че не влизаш да кажеш как е Вели, танцува ли, пее ли, ти как си и пр.

Хихии, де да бях изпълнителен директор, щеше да се разбере вЕрвай ми...  Mr. Green
Благодаря ти за персоналното внимание  Heart Eyes, не ми е порастнала работата, просто нямам нещо настроение за писане... Иначе ви чета редовно, само че за разлика от Галюшана, с чаша кафе... Сутрин това ми е първата работа.  Embarassed
Много се радвам на снимките и разказите за уменията на дечицата, растат си човечетата не на шега...  Wink
Ние сме добре, само че вадим последен кучешки и тази седмица нито обедното ни спане е спане, нито нощното... Миличкото е много унило и гушкателно. Жал ми е да го гледам такова...  Sad Тази нощ, от една страна, то проскимтява на равни интервали и се гушкаме и мажем венци, а от друга - татито ни пъшка и мучи  Grinning, че и него го сви някакъв зъб и беше "весело"... Sick
Нали мъжката мръвка двойно боли, няма две мнения по въпроса...  Mr. Green
Отделно снощи, пак единият от лагера на любимите ми мъже (естествено, че визирам Големия  Twisted Evil) ме поядоса, отново на тема грижи, възпитание и помощ в домакинството, та следващия абзац може да го пропуснат тези на които не им се четат Размисли и страсти...
Ябълката на раздора беше това, че го подръчнах ако иска да се запише на фитнес, нали мойта фирма осребрява картата, че все ми мрънка, че имал шкембе Laughing и пр., а пък аз хич не съм привърженичка точно на този спорт, за жени.  Започнахме да обсъждаме места къде и колко ще струва, като аз си правя сметката за веднъж, два пъти седмично по 1 - 2 часа, че иде реч, и изведнъж бях "свалена" обратно на Земята, с мнението, че то за толкова "малко" нищо не се постигало, че виждаш ли за да имало ефект, хората блъскали всяка вечер, и ако той не можел, следователно нямало смисъл изобщо да започва...  Shocked Аз малко "деликатно" му поприпомних, че все пак има жена и дете, и че и бездруго съм достатъчно толерантна към личното му време и пространство, и ще ми дойде в повечко и да работа, и да бъда майка и баща всяка вечер...  #2gunfire И той като се засегна, все едно нищо не правел за нас, нямал право на нищо и пр. фантасмагории, вбеси ме жестоко...  Twisted Evil Ей, това мъжете са големи деца понякога. И аз искам време само за мен, но се съобразявам, че вече не съм свободна птичка и колкото и да ми се иска да изляза, примерно, си подреждам ангажиментите и приоритетите... Явно за него, обаче, важните неща са други и "семейният" хомот се оказва тежка задача...  Rolling Eyes Дано не си навивам, ама много гадно се почувствах, точно в ролята на жена - мрънкяло (в роля - по ролки, пеньоар и до печката...  Sick) Аз ли искам нещо прекомерно от него, или просто на него не му се връзват моите представи за съвместен живот, задължения и хармония, незнам...
Вие как процедирате с времето само за себе си? С необвързаните си приятели? И давате ли свобода на половинките си, така че, те все пак да не ви се качат на главата и да мислят, че сте длъжни да го правите? Rolling Eyes Нещо много се отплеснах, но идеята е ясна, надявам се. Ще ми е интересно да споделите.
В моя приятелски кръг, честно казано повечето ми познати са необвързани, без деца и пр. и когато се видя с тях, се чувствам като "кацнала на едно дърво"... В смисъл, като някаква лелка. Едно, че не обичам да говоря САМО за детето (хеле пък, ако никой не си прави труда да пита...), и най - вече попаднала на не-точното място и време... Има ли други такива "птици"?  Rolling Eyes
Приключвам с  "размислите", дано не съм досадила, ама нещо ми е все по - трудно да намирам баланса и решенията за всичко.
Лек ден, много целувки на сладурковците, да са здравички и весели и вие МНООООГО да ги снимате, че ужасно се радвам на линк-чета... Да знаете! Blush

# 36
  • Varna
днес моя служебен копм ме посрещна безмълвен Twisted Evil, и просто не се представях какво ще правя цял ден без да наглеждам тук.  Но нашия компютържия, му поговори и явно се разбраха, та вече мога да чета тук Laughing.
   Смайли, честито ви кола много километри да и навъртите.
   Бубилина, радвам се че всичко е зад гърба ви вече.
    Олче, много гадно.  Вярно ,че те мъжете ......... шефчето цъфна, отивам да му покажа проектите си за ремонти и нови покупки Money и ако оживея ще продължа  bowuu

# 37
  • Велико Търново
http://www.vbox7.com/play:3fc51762
Mr. Green ей тук едно поздравче за моите любими съфорумки

# 38
  • Велико Търново
Олче,мило веднага ще ти кажа как е при нас Mr. GreenПредупреждавам,че ще е дълго и друго няма да пиша освен по темата,така,че с чиста съвест може да се пропусне от незаинтересованите към нашето лудо семейство Mr. Green

Още като се запознахме със сеньор Чемширов той ми каза две неща:
моб.му телефон не се пипа при никакви обстоятелства
на служебни сбирки ходим соло
Сега Георги всяка вечер след работа ходи на пъб или друго заведение,но се прибира до към 19.30.Веднъж в седмицата /петък/ ходи а запива и се прибира след полунощ,ама точно кога не знам.Той няма никакви задължения у дома освен да изкарва пари Mr. Green
Не готви,не чисти,не мие чинии,бани и прочие,"мъжките" работи като смяна на батерии и такива се вършат от 3 лица на които се плаща/всички знаете за кръжока,който посещава Георги/,НО събота и неделя АЗ,ходя където поискам и с когото поискам без да ми се искат обяснения и да ми се прави сметка на парите.Това е в кратце Crazy

Моята най-добра приятелка живее в апартамент на горния етаж и почти всяка вечер е у нас на вечеря-Жоро няма против.Както няма против и редовните кокоши партита също провеждани у нас.Всичките ми останали приятелки са омъжени с големи деца и не ни е проблем виждането  и излизането.

Ей тъй мирно и кротко си живеем с Жорето/пу-пу/ все така да сме.Аз,май съм казвала,че за 4-5 години сме се карали веднъж два пъти,ама пък беше качествено и бяхме стигнали до развод Mr. Green
В заключение Олче ще ти кажа да теглиш на М една дълга богословия и хич да не си го слагаш на сърцето Hug
Пък той като не разбира от добро да ходи 1-2 в седмицата на фитнес,сега няма да ходи николко и ще си седи с корема Heart Eyes

Айде туй от мен,че чакам една приятелка да пристигне Hug

# 39
Седя си и се чудя....да си вадя ли кирливити ризи, да не си ли ги вадя?!?! newsm78
Що пък да не си ги извадя??? Поне ще се посмеете на чужд гръб  Twisted Evil

Та, Олче, у дома всяко едно решение се взима от МЕН! Независимо за какво се отнася - за семейството като цяло, за мен, за детето, за Йовчо или за мъжа... Ако трябва да си обуе чорапи (мъжа), ме пита кои да бъдат, от къде да ги вземе, дали да са тънките или дебелите... и т.н. Той не знае какво е това печка, мивка, а пък за думата "гъба" да не говорим.... Сутрин като стана и ми става лошо при вида на състоянието на масата в хола, защото цяла нощ е правил тегели от хладилника до въпросната маса, но явно за обратните (холска маса - хладилник) пътя не му е известен...
На мем доста ми понатежа тази ситуация. Трудно се издържа всички на теб да чакат. Ще ме извините, но отивам да набия Йовчо....
Та, ако си спомняте яко бях яхнала метлата преди няколко месеца, направо ме тресеше здраво нервата. Аз не обичам да се карам със съпружеското тяло, даже въщност мразя! Но открих, че проблемът, всъщност е в моето отношение... Аз седя и чакам да му дойде свише идеята да ми помогне, а той, милия се е родил толкова разсеян, че понякога не забелязва за СОБСТВЕНОТО си съществуване!
Та сега каквото го помоля да направи и го прави...
Иначе си е блейка. Той задължения у дома няма. Носи парите, дава ми ги всичките (щото явно парят и го е страх да не се изгори) и по-нататък нищо не го интересува! Като тръгне на работа или на пазар вика: "Дай пари!" или "От къде да си взема пари?" Не смее дори и в портмонето да ми бръкне, щото сигурно и то ще го опари  Tired

Като изключим гореописаното, съпругът ми е прекрасен човек: мил, добър, състрадателен, разбран и най-важното е, че го ОБИЧАМ Simple Smile
Ако отворите дума и за хвалене на съпрузи - ще го похваля  Wink

Та, Олче, според мен мъжете, които помагат у дома са по-редките случаи. То просто не им е в природата това... Хубаво е мъжът ти да ти пома с домакинството, но това си е рядко срещано явление (според мен)
Прилагам и една тема от форума, с която ще се убедиш, че повечето мъже са "един дол дренки": http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=226678.0

Има още мнооого да напиша, ама рискувам да се отегчите до смърт... та ще си продължа с домашните задължения!
Останете си със здраве и усмивка на уста!

# 40
  • Варна
Ауууууууууу никой не е писал тук от обед....

Макси пие мляко втори пьт, а не иска да ляга да спи  Twisted Evil маймунка голяма.....

Аз за темата "моя мьж" няма да пиша, 4е сьм му дигнала мерника напоследьк и 6те сьм зла в изказванията си....

Мами, я да сондирам мнения кой кьде ще бьде за НГ, с децата или не? Че ние го закьсахме с идеите .... а там кьдето искаме няма ве4е места...

Лека нощ от нас   bouquet  и си пийвам пак от снощното Сискиното, 4е ми хареса  Mr. Green

# 41
Аз си останах с усмивка на уста. Олчето много интересна тема е зачекнала. И на мен ми е интересно кой как живее. Ще се радвам още мами да се включат с разкази за семейните отношения. И аз да споделя за нашите.
Ние още като решихме да живеем заедно на Дидо му казах тоалетни не мия (банята му я нахлузих като комплект) и ризи и каквото и да е там негово не гладя. Чорапите му ги пере пералнята ,но задължително той си ги подрежда в шкафчето. В къщи той е основният източник на доходи, но съм му казала че то ва в никакъв случай не ме превръща в домашна прислужница и домакинската работа се поделя. Обикновено мие печката и дори като ме види аз да я мия ме пита защо го правя. Ремонти всякакви прави, разбира от доста неща. Дори и да си извика майстори за нещо и той бачка с тях. За личното време - сутрин ходи в яслата и ни носи закуската. Вечер се прибира към 18ч. А на мен все ми се вижда че е късно. Непрекъснато искам да прекарва повече време с нас. Казала съм му че нямам против да излиза където реши , но ако това става след 21ч. Докато е будно детето искам да прекарваме времето заедно. Решенията какво да се прави и къде да се ходи ги взема той и много рядко аз. Ако искам да изляза някъде и с някой винаги прави всичко възможно за да отида. Един вид по толерантен е от мен. Събота и неделя изцяло той се занимава с детето. Само в неделя преди обед аз го водя на театър.
Горе долу това са неписаните правила в нашето сем.  Wink

П.П. На Нова година ще бъдем с приятели, но още не сме решили къде точно ще я посрешнем. Та сега се сетих че Олчето питаше и какъв ни е приятелския кръг. Специално покрай мен вскчи вече са двойки и с деца. Има още 1-2 двойки без деца, но повечето сме на един хал. Често правим събирания по различни поводи и с всички сем двойки ми е приятно да се срещаме,а с несемейните също, но то почти не останаха такива.

Последна редакция: ср, 28 ное 2007, 22:56 от А н и

# 42
  • София
Ей таз сутрин няма кой по едно кафе да сипе!

Ето от мен кой каквото поиска.
Лек и ползотворен ден   bouquet

# 43
Здравейте - повдигнали сте вечната тема за мъжете така вечна като тази за свекървите.
Олче, не се впечатлявай от поста на Ани - за да живееш по спокойно и без нерви просто свикни с мисълта че мъж които помага в къщи НЯмА. Разкази на приятелки и съфорумки за такива мъже си ги пускай покрай ушите и си мисли, че това е рядка порода но ти не си попаднала на екземпляр от нея. Ако все пак не можеш да се примириш с късмета си опитай се да казваш какво да се прави или с молби, но най голяма е вероятността да имаш успех ако след свършената работа му обещаеш награда (точно както при децата). Дано при тебе проработи някой от вариантите.
Аз лично съм се премирила че такова Животно Като Помагаш Мъж Нема. Моя е от тези които да носят парите е единственото им задължение и край. От време на време си готви, но това не го броя за улеснение защото след това миенето е в небивали размери и безпорядъка в кухнята....всеки път след такива моменти ми идва да зазидам вратата на кухнята. Дрехите си оставя там където ги съблече (за 3 години не успявам да избия този ужасен навик) - добре че детето по отрасна та само го търси и седи при него иначе той рядко я търси сам и чесно казано не може да я изтърпи дълго време. За хвалене е това че от както сме на ясла става всяка сутрин в 7 (което до сега не му се беше случвало) и ни кара до яслата и мене на работа и вечер по обратния ред ни прибира.
Опитвам се от доста време да си набия в главата че моя мъж не подхваща дом. работа и да не си правя илюзиите че някога ще прояви такива мераци - и така да живея по спокойно без да си тровя ежедневието - Такова Животно Нема.
А за въпроса с приятелките за съжаление забелязах че все по често се виждаме с приятелките ми с деца другите който нямат такива просто не се обаждат с извинението ами не знам дали има на кой да оставите детето  #2gunfire обяснявам че имаме, но резултата и същият мълчание от тяхна страна. Аз лично не мога да проумея защо  newsm78
За Нова година сме си с малката вкъщи. Навивам една приятелка с момиченце наборче да се събереме или у тях или у нас, но за сега не ми е потвърдила (май имат други планове) - така че дамой с малката.
Като казах малката та се сетих да се похваля за коледа й купихме батут разчистихме надухме го (аз нямах търпение честно казано) и сега това и хита вечер голяма игра пада - много сполучлив избор се оказа - скоро ще има и снимки.
Хайде лек ден от мене!!!

# 44
  • София
неде, мерси з акафето, на мен едва ми се пие болнички сме и дори пием суметролим, не исках да давам антибиотичен сироп, но ни е много зле гърлото и .... няма как, слава БОГУ, гърди и учи чисти.. ех, натръшкахме се всичките у дома... добре, че сме си в къщи, че ако трябваше да се разкъсвам и между работа и болно домочадие , не ми се мисли...

за татковците: моят тати е супер сръчен, има златни ръце, жив и здрав да ми е!
за миа се старае много, и като за таткоза пръв път се справя много добре! нямам какво повече да искам.

за домакинстването: пуска миялна и това много ме облчкава. върши всичката мъжка работа като поправки, ремонти поддъжка на аквариума, техниките, визирам най-вече компютрите, понеже миа успя да залее моя лаптоп с вода и тръпнех дали ше проработи пак, но слава БОгу, имахме късмет, след сушене на клавиатурата на топъл въздух всичко е на 6! 

аз чистя, но обичам да правя това, разтоварвам се. той пазарува или сам , или заедно излизаме до Билла или Европа тук и возим Миа на количка и тя се квфи и често нагризва кашкавала с найлончето  Mr. Green, който й даваме да държи, за да помага и тя  hahaha.

за решенията, вземаме ги заедно и заендо понасяме последствията  Party наистина е неоценимо да имаш сериозен и стабилен човек до себе си, който е и забавен и се прави на дете от време на време с малката, животът става по - весел като се разтовари човек по детски  Blush

Общи условия

Активация на акаунт