Баба Зима е дошла, Майчо се сбогува с Есента!

• 9 388
  • 310
  •   1
Отговори
# 45
  • София
чакаме мариска на батуууууут! хай-де, хай-де!

# 46
  • София
Страшна тема сте зачекнали.От прочетеното до тук си направих следния извод за себе си:за да не мрънкам сега и все да фуча в къщи трябвало да си намеря мъж адвокат от Шумен.Направо да ви завиди човек на късмета момичета.
 Относно нашето семейство ситуацията е много близка до тази при Таня арк.С тази разлика,че такова понятие пари на едно място при нас няма.Моите са в моята сметка,на мъжо в неговата.На третия ден след като съм получила заплата започва да искам от неговите,защото моите много бързо свършват.Свилен сам рядко взима решения и в повечето случаи прави компромиси в моя полза.Сам никога не излиза,на което аз най-много се дразня.Много мразя да се мъкна на сбирки с негови приятели,с които не се познавам много добре и цяла вечер да слушам непонятни за мен теми(разбирайте кофражи,бетони и тем подобни).За домакинската работа  ми помага,но все по-рядко е свободен в къщи.Откакто отиде на обект,работи и събота и неделя,а вечер понякога до 20.00-21.00,та аз съм и баща и майка.
 Приятелите ни с много малки изключения са необвързани и без деца,но това не ни пречи да се виждаме с тях,в повечето случаи и Иван е с нас,а всички го приемат и като тяхно дете.
 За Нова година пак ще сме си в къщи с Иван,за сега други предложения нямаме нядавам се поне той да е по-спокоен,че тази седмица нещо вечер му избиват балансите и е малък ужас .

# 47
Ехе,тук се е пораздвижило......и то на любими за мен теми/както знаете аз за мъж исвекърва съм винаги готова да споделя-ама поне да ми олекне,не че ще ми помогнете,ама друго си е да се оплачеш на някой дето после няма да те разнася из махалата Wink/
Та,за успокоение на Олчето и аз си имам такова животно вкъщи/същия модел с някои семпли вариации/.....за домакинска работа и ремонт-просто не си струва да го карам,че после пишман ставам и най-сръчния майстор неможе да замаже след него.....помощта която получавам е от време на време да измие чиниите/рядко ,но качествено го прави и после и аз имам да чистя половин кухня/,или да изхвърли боклука/но след напомняне,потретване и почетвъртване понякога-а за боклука-при слагане на чувалчето на входната врата/,пазарува редовно при диктовка по телефона/защото опита ми с бележките доведе до замяна на мая с майонеза и ред други такива издънки/,но понякога просто яма друг избор.....но пък напоследък ме изненадва доста с подаръци/което явно усвои през последните години и се оказа,че вече точно ми уцелва номера и предпочитанията/...пари вади/но за сметка на честите,да не кажа постоянни отсъствия,обаче така май пък повече се затъжваме...и да са ни живи и здрави Глобул,че ни крепят чрез комуникацията като семейство/..За чистене и готвене не съм и помисляла да го карам,`щото аз съм убедена,че от мен по-добра няма Mr. Green....и така-дотук с оплакванията.....за положителните страни-ми и аз като Танчето си го обичам,хубаво ми е с него,радвам се,като сме заедно,липсва ми като го няма......кефя му се на простотиите,знам,че ме обича много....като решим да отпускаме и разнообразяваме-става страшно....и въпреки,че не помага кой знае колко за децата-не му се сърдя,защото виждам,че просто не знае как/но някои нещо не си ли ги научил ви видял в детството си-просто няма как да усвоиш на стари години/....имаме свободата всеки да взима решения за себе си/семейните дела ги обсъждаме на висок тон и обикновенно и комшиите са в течение/,не даваме на никой да ни се бърка/което е много важно за да сме още заедно,`щото при нас  даващи акъл-с лопата да ги ринеш/....имаме правото да излизаме поотделно,но за 8-те и кусур години заедно се е случвало едва два-три пъти/на двамата общо/,защото просто не ни е хубаво пооделно...компанията ни е от семейни/или двойки/ и всички са с деца.....като обикновенно купона е у нас,но наложи ли се да излизаме си мъкнем дековците с нас/не,че има къде да ги оставим,но аз смятам,че така е редно/...По тая причина и на Нова Година ще сме си вкъщи,засега с още едно семейство с дете на възрастта на Сами,ако още някой се обади,че няма къде да празнува-ще е добре дошъл.....Дотук това се сетих за нашите мили семейни порядки/пък и за вас май няма нищо ново,че аз нали всичко си казвам без бой/....е,пропуснах само да кажа,че тоя разговор сза фитнеса и шкембето и при нас е дневен ред,но мойто мъж за"потене и напъване" пари не дава.....та ще си го гледам бременен/което е от скоро,но откак стана шеф нещо се промени откъм релеф/
Сега накратко и за нас/т.е. а мен и Иво/-добре сме,здрави сме,диви сме....вчера за пръв път баба му свеки го гледа за половин ден/след сериозен скандал със сина и и дъщеря и,че е крайно време да забележи и някой друг освен нея си.........и всичко щеше да е ОК,ако не съм заподозряна пак като основна виновничка за кавгата,ама да ми е за сефте-да се притесня,ще ме погледа накриво,пък ще ме забрави пак,че съществувам/,детето се е държало перфектно,а аз се пощурих да чистя мухъл през това време/но проблема си е в моя телевизор,другия път можие и да изляза...ако има друг път,де Mr. Green/
За сега ви оставям и ще гледам да поизляза,че макар и кучешки студено,тук пече,а мама иска да понапазарува/че тати е у Русенската околия/,та ще комбинираме полезното с приятното.....

# 48
  • Бургас
Олче, браво душко, не стига, че страхотни теми правиш, ами и интересни ги зачекваш   bouquet
При нас ситуацията е следната: Пари носим почти по равно, домакинската работа е почти по равно - мъжо готви, чисти / без банята и без стирката /, простира, глади / рядко,но се случва/, гледа Жасмина без проблем, кара ни до яслата, мен до работа, прави всичко, когато аз съм заета. Освен това си има и чисто свои си мъжки задължения - колата, точенето на зелето  Mr. Green, сменя крушки и тем подобни дребни ремонти из къщи. Плащането на сметките пак е разделено, аз - вода,ток,телефон и кредит, той - всичко останало. Като вземе заплата минава едно голямо пазарене в Метро и Пикадили, което правим заедно,но плаща той, негов е и ангажимента да заделя пари, което той много обича да прави, а аз незнайно защо не мога. Принципа е , че заделените пари са общи, а на който каквото му остане от заплатата си го харчи сам. Случи ли се някой да се охълца пред заплата другия помага / в 99 % от случаите охълцаният съм аз /. Решенията ги взимаме заедно, естествено с компромиси от едната или другата страна, но се поддържаме. Лично време май и двамата нямаме като се замисля, нито той нито аз излизам самосиндикално, не че има някакъв проблем, просто сме "къщни гърнета" и двамата, в началото като се оженихме излизахме той с негови приятели, аз с мои, но с времето постепенно спряхме. Приятелите ни се изпожениха и имат деца, ние нали нямахме доста време, никога не сме спирали да ходим на гости или да ги каним - радвахме се на техните дечица, сега те по-често идват, че ми е по-удобно в къщи. Караме се понякога, но май скоро не се е случвало  newsm78, като изключим един единствен път в който си бях събрала багажа още преди сватбата / но тогава ситуацията беше много сложна/, май друг сериозен скандал нямаме.
За Нова година сме в майка ми цялото домочадие - нали сме доста, става весело, а и децата да се наиграят, а и не ни се празнува без Жасито ...
galiushana и аз от Vif видях батута и ще го купя за Коледа на дребната, но мъжо не ми дава да го подарим веднага, иска да  го сложим под елхата. Давай снимки.

# 49
  • София
Мойто мъж да си го похваля, че циганката му е прегракнала от хвалби!
За децата е единствения човек след мен, на който имам 200% доверие. От съвсем малки ги гледа, без да има проблем. Дрехите им облича и глади, особено на Монката, защото сутрин като тръгват за детска гледат да не ни будят.
Ремонтите сам си ги прави вкъщи. Прането и простирането си е негово задължение открай време. Помага ми и е домакинската работа. Така че Галче има и такива мъже. Важно е мама как го е научила. Затова да внимават мамите с момченца, за да ви благославят някой ден снахите! Laughing
Почти не излизаме поотделно, повече той ходи на служебни вечери без мен, но веднъж бях с него и не ми беше особено интересно.

# 50
  • Велико Търново
Мойто мъж да си го похваля, че циганката му е прегракнала от хвалби!
За децата е единствения човек след мен, на който имам 200% доверие. От съвсем малки ги гледа, без да има проблем. Дрехите им облича и глади, особено на Монката, защото сутрин като тръгват за детска гледат да не ни будят.
Ремонтите сам си ги прави вкъщи. Прането и простирането си е негово задължение открай време. Помага ми и е домакинската работа. Така че Галче има и такива мъже. Важно е мама как го е научила. Затова да внимават мамите с момченца, за да ви благославят някой ден снахите! Laughing
Почти не излизаме поотделно, повече той ходи на служебни вечери без мен, но веднъж бях с него и не ми беше особено интересно.

Твоя го видяхме в действие,така,че няма нужда от хвалене Heart EyesСега да вземем и да го заплюем,въпреки,че не вярвам да хване уроки Mr. GreenЗаради такива като него ще има скандали и раздори Mr. Green
Целувки на Евка и много на Монката от мен!

# 51
Днес имам повечко свободно време и успях да прочета предните 4-5 порта.

Доста интересна тема сте подхванали.
Аз имам вроден уплах от това да не стана домакиня. Не че е лошо просто имах много проблемно семейство /имам най-добрата майка на света/  Не ми се пише по този въпрос, само исках да уточня, че е свързано със семейството ми. 

Така че като ме взе моя мъж аз нищо не правех и така в началото той беше "жената" в къщата. Постепенно си разделихме задълженията. Аз гладя ризите му, простирам и понякога пускам пералня, подреждам,...... то май е по добре да кажа какво той прави.
Банята и тоалетната ги мие само той, бърше прах пак само той /аз я мразя тази работа  Embarassed/ глади си всичко без ризите - за тях ми гласува доверие  Embarassed, понякога готви и доскоро беше по-добрия в кухнята, майсторче си е и поправя всичко. Нали продаваме инструменти и всеки път като дойде в офиса си тръгва с някакъв инструмент - вече имаме инструменти за половин  сервиз в къщи  ooooh! понякога се караме за някой инструмент които иска да си купи а аз не разбирам за какво ми е.
За фитнеса и той не е много навит. Предпочита да спортува на маса. Но пък заради мен прокара ски и сега двамата чакаме с голямо нетърпение да почне сезона.
С Ралица се занимава доста, може да прави всичко което правя и аз, но предпочита само да си играе с нея. Понякога така се вдетинява че си мисля че имам 2 деца, но е толкова забавно  Laughing много обичаме да се борим, бием с възглавници и изобщо да се държим доста детински, но така и двамата се разтоварваме и е много много забавно. Ралица и тя почва да се включва.

За Нова година ще бъден с компанията ни към 15 човека в един хотел до Рилския манастир. Всяка година се събираме заедно и си организираме забави-изненади, един купува заря, друг маски, трети подаръчета за всички и така в началото на вечерта става доста весело като започнем да се маскираме всеки с това което му се е паднало.
Иначе в компанията ние сме първите с дете, от скоро има и още едно бебе, а едното семейство има 3 деца но най-малката е 8 год. и не и се занимава много с бебета.  Simple Smile

За излизанията, излизаме винаги заедно, така ни е най-приятно макар че и двамата имаме възможност да се забавляваме поединично. Допреди да проходи Ралица се събирахме с компанията минимум през 1 седмица. Сега ние малко се ограничаваме заради детето, че тя нали на едно място не седи ... ooooh! До тази година ходехме и заедно на море. Ще видим другата година дали ще се включим към групата.

май не се сещам за друго.
а и вече ми свърши свободното време и работата ме притиска.

лек ден  Hug

# 52
Сиске,усещам как тука се опитват да ни скарат с мъжете ни Mr. Green/макар,е аз вече съм ви споделяла,как като цитирам някой за приер и моят скъп заключва,че съм била много наивна и на всичко съм вярвала Rolling Eyes..ама и той така като Галюшка е на принципа"Те ,такова животно нема"/
Иначе сега като прочетох и за още двама татковци за пример направо се изпълних с благородна завист...пък и преди малко видях,че сутринта татито е обун Сами чорапите на Иво/значи от вечерта дрехите се приготвят на купчинки,всичко нагънато и подредено,че иначе почне ли да импровизира-става страшно откъм комбинации...и явно чорапите са паднали от купчинката при взимането...и тати взел от другата купчинка/дано да са били по-хлабави/....и още мога да разправям,ама няма щото днес ми е хубав ден-първо денят ми започна със чудесна новина,после платих само 55лв ток/което не ми се е случвало от години,даже и през лятото/и сега пък си пия кафето със страхотна компания-така,че друг път ще продължавам...хайде от мен следобедното-с усмивка и  Hug

А,за батута чакам и аз за снимка/и размери ако може,че да видя дали имаме къде и това чудо да турнем,както и ако пишеня къде доколко кила издържа/

# 53
  • София
Сиске,усещам как тука се опитват да ни скарат с мъжете ни Mr. Green/макар,е аз вече съм ви споделяла,как като цитирам някой за приер и моят скъп заключва,че съм била много наивна и на всичко съм вярвала Rolling Eyes..ама и той така като Галюшка е на принципа"Те ,такова животно нема"/

няма бе, люба, такова нещо  Blush, те нащите татета така се представят само в най-добрата им светлина  Stop и нащият си има моменти , в които не го закачам за нищо. верно е, че както ги научим, но и това е до известна степен верно.

а и не на последно място е важно колко стаж имат  Mr. Green, ми нека им дадем време. моят тати е с мен семейство от 5 години, но е баща далеч по-малко време. всичко си назрява с времето все пак.

# 54
Ванилка,съвсем права си-ама и  кой както е научен/`щото като нямаш модела и господ неможе да ти помогне...за съжеление моят мъж е расъл без баща и с майка която не е по домакинството,та не мога да му се сърдя/...а за стажа-не разбрах-ти очакваш да задобрее или да стане като моя/че ние сме с повечко стаж-брачен и родителски/...И Анна е права,че трябва да ги учим от малки...ама аз хем ги строявам моите синковци да си прибират играчките/а и да ги похваля килим,покривка или нещо друго запретнато и накривено не търпят,кое от където е взето там трябва да се остави/......ама знам ли какви снахи ще ми доведат newsm78/ама тогава вече ще ходя в "Дом и семейство" да плюя Mr. Green/

# 55
  • София
а и не на последно място е важно колко стаж имат  Mr. Green, ми нека им дадем време. моят тати е с мен семейство от 5 години, но е баща далеч по-малко време. всичко си назрява с времето все пак.

Е с това не съм съгласна, защото ние пък сме заедно от 10...  Mr. Green Но в пълна степен споделям, че всичко си е до дресировка - и от майка, и от жена...
То и при нас не са чак толкова катранено черни нещата, ама мен ПМС-то така яко ме тресе, та наблягам само на сладко и критика тия дни...  Embarassed
Иначе за оправност, оправен е, и контактен, и борбен, и е свикнал сам да се справя със ситуациите, аз съм доста по - смотана и определено имам нужда от МЪЖ до себе си, не от чистач или детегледач...  Wink Имам забележки само относно времето, което прекарва с нас, ама той си е такъв... Енергичен и луд за 3 - ма Mr. Green и му е мъка да го затвориш на едно място...
На всички, които споделиха моята "мъка", много  Hug и мога само да ви кажа, че ви благодаря, че ви има...  Heart Eyes

# 56
А,така пъказ  съвсем не съм съгласна-насъска ни тука  Олчето да се оплакваме и сега от ПМС-то било....... Naughty...пък и ти си имала време да го дресираш/все пак млад и зелен си го взела,не като мен-завършен  и непоправим домашен мързел/....ама така е като сме ги избирали само  по любов-те хората и други работи гледали/ама късно се осетих аз Rage...а и както каза една моя" доброжелателна" роднина-като е"последният влак",много не се избирало каквото и да имаше впредвид не го разбрах,ама карайSneaky

# 57
  • София
А,така пък съвсем не съм съгласна-насъска ни тука да се оплакваме и сега от ПМС-то било....... Naughty...пък и ти си имала време да го дресираш/все пак млад и зелен си го взела,не като мен-завършен домашен мързел/....ама така е като се събирате само любов-те хората и други работи гледали/ама късно се осетих аз Rage...а и както каза една моя" доброжелателна" роднина-като е"последният влак",много не се избирало Laughing/

Joy Joy Joy Joy Joy

Кабранска, то и неговия "семеен" модел е бил и е мноого далеч от семеен и от модел. А и като по - млад и зелен беше доста по - зрял ми се струва...  Сега нещо го е гепил пубертета (много здраво!  Mr. Green), ама да се надяваме, че е период това, както при децата.  Laughing

# 58
  • София
като се замисля олчето дето ме цитира, има право донякъде  Wink, някои хора си оставали деца въпреки годините, явно не е валидно за всички, че с времето поулягват  Whistling

но карай, здраве да е. ще си ги траем такива каквито са  Crazy, като сме ги взели  Mr. Green

Hug

# 59
  • Велико Търново

Ванилка,тук за съпруга ти ли става въпрос?

Кабранска,разкрихме  ги Mr. GreenИскат да ни скарат с мъжете ни Mr. GreenАма,аз,моя има къде да го пратя-майка му каза,че ще си го прибере като го изгоня JoyАма пък на мен не ми пречи,така,че остава в къщата Heart Eyes
Уф,много взех да простея да вземам да се спирам Crazy
О,водих даетето на консултация и резултата е 81/11.400.Педиатърката ми казва да спирам всички въглехидрати,ама аз,такива почти не давам и тя ми вика от какво дебелее и аз:От спокойствие CrazyВече съм категорична за подаръка и абонамент за всички бебешки списания Mr. Green

За сега чао Hug

Общи условия

Активация на акаунт