Някой има ли проблем с вестибуларния апарат?

• 540 653
  • 789
  •   1
Отговори
# 750
  • Linz
На мен дори ото-невролог в св. Наум след обстоен преглед не можа да ми постави диагноза. Кризите си ги имам от дете, макар и не особено тежки.
Един лечител ми препоръча Цинаризин и мисля да го пробвам.

# 751
Аз два пъти съм пробвала с бетасерк , но винаги ми го спираха , защото се чувствах по-зле с него . Сега съм на арлеверт . Затишие имам за около 10 дена и после задължително ме завърта за 2 , 3 дена

# 752
Понеже напълнихме тази ,ето линк към НОВА ТЕМА

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=752164.new#new

# 753
В този подфорум темите не се заключват след 50- та страница, така че нужда от нова тема няма.

# 754
В този подфорум темите не се заключват след 50- та страница, така че нужда от нова тема няма.

Не знаех  Peace

# 755
Нищо де. Peace  bouquet

# 756
Вече се прибрах от болницата . Не се чувствам нито по-добре нито по-зле , а уж имам подобрение според доктора . Започвам да се отчайвам . Сега съм на бетасерк . Няма ли да има подобрение , което осезаемо да се усети  Praynig Вие как сте ? Отдавна не сте писали ,  дано сте добре

# 757
При мен подобрение се усети чак след около 2 месеца на Серк. Confused
Дано при теб да е по- бързо. Hug

# 758
  • Sofia
Вече мога да кажа окончателно, че след една манипулация вече всичко отмина при мен.
Отново уточнявам, че диагнозата ми е позиционен световъртеж /разместване на кристалите/.
Откровено не вярвах, че ще се оправя от една манипулация при д-р Ангов, но се получи и е факт.
Лошото е, че нямам яснота от какво се предизвиква и дали няма да се появи отново след време.
Поне вече съм наясно, че медикаментите са безмислени в случаи, подобни на моя.
Ще продължавам да следя темата за информация от какво се провокират тези състояния.
Никой лекар не ми даде яснота за причината - възможните причини са стрес, инфекция след вируси, травма и пр., т.е. нищо конкретно.

Както вече писах, за втори го получих след бурно мятане на кревата да прегърна дъщеря си - имах чувството, че умирам!

# 759
Вече мога да кажа окончателно, че след една манипулация вече всичко отмина при мен.
Отново уточнявам, че диагнозата ми е позиционен световъртеж /разместване на кристалите/.
Откровено не вярвах, че ще се оправя от една манипулация при д-р Ангов, но се получи и е факт.
Лошото е, че нямам яснота от какво се предизвиква и дали няма да се появи отново след време.
Поне вече съм наясно, че медикаментите са безмислени в случаи, подобни на моя.
Ще продължавам да следя темата за информация от какво се провокират тези състояния.
Никой лекар не ми даде яснота за причината - възможните причини са стрес, инфекция след вируси, травма и пр., т.е. нищо конкретно.

Както вече писах, за втори го получих след бурно мятане на кревата да прегърна дъщеря си - имах чувството, че умирам!

Добре де, моите бяха тотално блокирали Sad, но диагнозата ми е "Вестибуларен неврит".
Тоест същото ли е или не? Thinking

# 760
Джуличка, май не е същото. newsm78 При теб е възпаление на вестибулярния нерв, докато при Спате и мм само са разместени тези кристали. Целта на упражненията е да ги върне на мястото им. Ти ходила ли си на отоневролог? Сигурно, ама аз да попитам. Защо не го питаш следващия път за тези маневри/упражненя - дали и при теб няма да помогнат? Цитирам от един сайт: За лечението на позиционния световъртеж се прилагат репозициониращи маньоври – на Epley, Semont, Brand–Daroff. 
Виж и този документ, малко сложно е написан, ама е доста информативен - http://www.mc-galileo.com/forms/book2.pdf

Спате - това разместване не става от стрес. Най-често тази диагноза се поставя на възрастни хора, при които от годините, гелът, който държи кристалите на мястото им, отслабва и те се разместват. При млади хора най-често се получава от травма на главата, удар или както е при теб - силно завъртане на главата.

# 761
Джуличка, май не е същото. newsm78 При теб е възпаление на вестибулярния нерв, докато при Спате и мм само са разместени тези кристали. Целта на упражненията е да ги върне на мястото им. Ти ходила ли си на отоневролог? Сигурно, ама аз да попитам. Защо не го питаш следващия път за тези маневри/упражненя - дали и при теб няма да помогнат? Цитирам от един сайт: За лечението на позиционния световъртеж се прилагат репозициониращи маньоври – на Epley, Semont, Brand–Daroff.  
Виж и този документ, малко сложно е написан, ама е доста информативен - http://www.mc-galileo.com/forms/book2.pdf

Ами, знам ли, тукашните "светила" казаха, че няма възпаление, няма нищо.
Просто вследствие на силен стрес кристалите блокирали тотално, за това и пристъпът беше толкова ужасяващ, тежък и продължителен. Sad ooooh!
Не искам да си спомням, но ще се разровя и ще прочета това, което си ми дала.
Много ти благодаря! Hug    bouquet

# 762
Скоро попаднах на тази тема, защото и аз преди една седмица получих силен световъртеж. Изведнъж ме връхлетя, както си пътувах с асансьора - много силно, не можах да си стоя на краката и седнах на земята, добре че мъжа ми беше в къщи и успях да го извикам. След 2-3 мин. отмина. След около 15 мин. пак получих такъв световъртеж - пак за около 2 мин. Мъжът ми ме заведе на доктор и той ми направи някакъв преглед (да марширувам със затворени очи, да си пипам носа със затворени очи и т.н.) и каза, че проблемът е във вестибуларния апарат (макар, че упражненията си ги направих без да залитам) и ми даде да пия Бетахистин (май това е еквивалентно на Бетасерк). От това лекарство се чувствах като парцал и го спрях след два дни, прекарани в леглото. На бъдни вечер получих пак много силен световъртеж, без да мога да стана, но този път продължи доста дълго време. Мъжът ми ме закара в спешното отделение, там ми сложиха система със солена вода и лекарство против гадене и повръщане, защото аз повръщах. Когато ме накараха да правя упражненията с маршируването, залитах и не можех да стоя на едно място. Дойде по едно време УНГ доктор и ми направи няколко изследвания на слуха, а после ми сложи едни тъмни очила и ми напълни ушите с топла вода и после със студена вода. Чрез тази манипулация се установи, че имам вестибуларен неврит от лявата страна. Лекарства не ми изписаха никакви, освен за повръщането, казаха, че без лекарства този нерв се възстановява по-бързо. От тогава обаче на мен продължава да ми е зле, нямам такива силни световъртежи, само леки и кратки, но главата много ме боли, особено като си я въртя по-бързо и се напрягам. Също имам и шум в ушите и изпитвам страх този ужас да не се повтори. Много се надявам да ми мине по-бързо, защото не се издържа. След три седмици трябва да отида на контролен преглед.

# 763
Не знам какво да ти кажа, но едно знам със сигурност - аз НЕ бих спряла самоволно хапчетата на никаква цена! Naughty
Опитвам вече много пъти и не ми се получава, а камо ли да ги спра изведнъж, без лекарски надзор.
Иначе днес влизам тук да се оплача, защото знам, че тук ме разбират.
Днес ми е трети ден, в който ми е зле. Sad
Започна сутринта на Коледа, почти през цялото време спя, защото ми е лошо и ме унася. ooooh!
Не можах да хапна много, за пиене е ясно, аз не пия капка алокохол вече 2 години, но и да ям сега не можах, защото ми се гади много. Sad
Днес ми е малко по- добре, но все още ми е лошо.
Не знам до кога така, не знам... Cry

# 764
Не знам какво да ти кажа, но едно знам със сигурност - аз НЕ бих спряла самоволно хапчетата на никаква цена! Naughty
Опитвам вече много пъти и не ми се получава, а камо ли да ги спра изведнъж, без лекарски надзор.

Джуличка, не съм ги спирала сама, консултирах се първо с лекар, а после в спешното УНГ доктора ми каза, че няма нужда да пия Бетахистин. Този медикамент не лекува, а притъпява симптомите само.
Цитат
Днес ми е трети ден, в който ми е зле. Sad
Започна сутринта на Коледа, почти през цялото време спя, защото ми е лошо и ме унася. ooooh!
Не можах да хапна много, за пиене е ясно, аз не пия капка алокохол вече 2 години, но и да ям сега не можах, защото ми се гади много. Sad
Днес ми е малко по- добре, но все още ми е лошо.
Не знам до кога така, не знам... Crying or Very sad

Може да си хванала някой вирус, против гаденето на мен ми изписаха Примперан. В коя страна живееш, ако не е тайна и не можеш ли да се обадиш на лекар?

Общи условия

Активация на акаунт