Някой има ли проблем с вестибуларния апарат?

• 540 581
  • 789
  •   1
Отговори
# 765
Не е вирус, за съжаление, то ми се случва периодично, през известно време. Sad
И докторите тук нищо не правят - просто следващата рецепта за лекарства и толкова. Sad
Ама като чета момичетата тук, май и в Бг не е по- различно. Sad

П.С. В Ирландия съм.

# 766
Да и тук е същото - рецепти , лекарства ....И аз този месец се чувствам много зле , всеки ден ми е лошо или през ден . Нито ми е до празнуване нито до нищо . И все пак нека си пожелаем здраве за новата година и да се молим да сме по-добре   bouquet

# 767
Опитвам е да се абонирам за новата тема но не се получава.
Някой има ли подобен проблем?

# 768
Да и тук е същото - рецепти , лекарства ....И аз този месец се чувствам много зле , всеки ден ми е лошо или през ден . Нито ми е до празнуване нито до нищо . И все пак нека си пожелаем здраве за новата година и да се молим да сме по-добре   bouquet

Hug

Дано!

Няма нова тема.

# 769
[

Няма нова тема.

Благодаря
защото на предната страница има големи червени букви за Нова тема и невалиден линк.

При Мениер има значение само течността , която се събира във вътрешното ухо . Затова упражнения за главата не помагат . Не е постоянно виене на свят , а на кризи, които траят около 2 часа . През това време трябва задължително да легна докато отмине . Заради това ми състояние напуснах работа и не мога да се реша да си търся нова . Вие как се справяте , работите ли ?

Така е но Мениер е свързан и със слуха и прочие други утежняващи с времето неща.

Затова за такива които нямат със сигурнот Мениер има  ПсведоМениер или Мениероподобен синдром - за него има  много информация в Интернетнет.  стресът , недоспиването, грижите  са на едно от първите места като причинители, но за да става въпрос за него трябва да се отхвърлят всякакви други чисто физически причини за оплакванията.

Последна редакция: сб, 28 дек 2013, 20:13 от _re_ge

# 770
  • Sofia
Имах колежка, която от дълги години беше с Мениер. Като получаваше кризи, идваше мъжът ѝ да я взима с кола, казваше, че се прибира в къщи и седи в леглото, на тъмно без никакъв шум, няколко часа.
Разказваше ми, че е ужасно, но сравнително бързо отминава, до следващата криза. Пиеше постоянно някакви лекарства, едното помня, че е Дименхидринат /ако така се пише/.
Винаги при кризи беше в болнични няколко дни. После се пенсионира, обаждах ѝ се да ѝ кажа за моето състояние, но тя беше категорична, че е различно от нейното.

# 771
Kак сте момичета? Надявам се, да прекарвате приятно празниците без световъртежи и неразположения Simple Smile

Имам върос към тези, с диагноза вестибуларен неврит:
При вас колко време продължи възстановяването след кризата? Аз получих световъртеж на 24.12. и до сега почти само лежа. Свят не ми се вие, но ми е замаяно, имам главоболие, краката са ми като гумени и ме болят колената. Най-леките натоварвания ме изморяват ( например да си взема душ и да се преоблека). Не мога да го издържам вече това състояние  #Cussing out.

# 772
Kак сте момичета? Надявам се, да прекарвате приятно празниците без световъртежи и неразположения Simple Smile

Имам върос към тези, с диагноза вестибуларен неврит:
При вас колко време продължи възстановяването след кризата? Аз получих световъртеж на 24.12. и до сега почти само лежа. Свят не ми се вие, но ми е замаяно, имам главоболие, краката са ми като гумени и ме болят колената. Най-леките натоварвания ме изморяват ( например да си взема душ и да се преоблека). Не мога да го издържам вече това състояние  #Cussing out.

При мен (но имай предвид, че бях в изключително тежко състояние!) възстановяването от първата и най- тежка криза беше около 2 месеца! ooooh!
Имам предвид да мога отново да вървя по улиците и т.н.
Иначе, пълно възстановяване както преди, когато си бях здрава... никога. Sad

# 773
  • Пловдив
Както си лежах тази сутрин се обърнах на една страна и ....стените падаха. Дано е за кратко.

# 774
Както си лежах тази сутрин се обърнах на една страна и ....стените падаха. Дано е за кратко.

Sad

Оправяй се бързо! Hug

Аз от няколко дни съм по- добре.

# 775
 mimimibg, бързо да се оправяш!

Джуличка, радвам се, че си по-добре и аз от вчера също имам леко подобрение, вече не лежа само, ами ставам и свършвам по нещо малко. Трябва да се изправям на краката, че децата почват училище, а мъжа ми е на работа и няма кой да ми помага тогава Sad. Свят не ми се вие, само като гледам легнала телевизия ми се появява за секунда световъртеж, но пък все още съм мноооого отпаднала и нямам много сили.

# 776
Джуличка, радвам се, че си по-добре и аз от вчера също имам леко подобрение, вече не лежа само, ами ставам и свършвам по нещо малко. Трябва да се изправям на краката, че децата почват училище, а мъжа ми е на работа и няма кой да ми помага тогава Sad. Свят не ми се вие, само като гледам легнала телевизия ми се появява за секунда световъртеж, но пък все още съм мноооого отпаднала и нямам много сили.

Кате, аз нямам избор, на работа съм, трябва да се оправям. Confused
Не питай как ходих на работа през 2 от дните, в които ми беше доста зле... ooooh!
По повод телевизията - на мен ми става лошо ако дават въртележки, примерно, или някоя въртяща се сцена, или пък ако има много бързо мигащи и/или променящи се светлини.
Направо отмествам поглед, иначе... Sad
Стискам ти палци и ти бързо да се оправиш!  Peace Hug

# 777
  • Оптимист по принуда
Здравейте,момичета.В UK съм.Извинвайте,че не съм чела много назад,много съм объркана.ММ имаше криза със силен световъртеж и главоболие преди месец.От тогава насам е с почти всекидневен световъртеж,казва,че главата му все едно не е неговата,студено му е почти постоянно,с ледени крака.Три пъти ходим на лекар,казват,че е лабиринтит.Много често казва и че все едно някой му стяга главата с клещи,вратът го стяга.Изписаха
му първо Stemetil,сега Metoclopramide.Не му

помагат,по-скоро го правят сънлив.Проблемът е,че вече усещам,че изпада в депресия от това,много е уплашен и няма сила на света,която да го убеди,че не е болен от онези,най-страшните болести.Вкъщи е като на погребение и аз съм безсилна,имаме бебе и съм почти неадекватна.Питането ми е дали можем да помолим за някакви по-сериозни изследвания,които да дадат по-голяма яснота.Забравих да добавя,че е изгубил апет

# 778
  • Оптимист по принуда
Извинете,от тел пиша.
Изгубил е апетит,миризмата на храна го отвращава.Отслабнал е много и се движи като сянка.Благодаря,че ме изчетохте...

# 779
Стемитала, както го наричат, е против повръщане.
Той повръщал ли е и защо изобщо са му го изписали?
Защо не Серк?
Иначе, изследвания - скенер и ЯМР, както и прегледи от отоневролози, но предполагам, че те са го преглеждали, щом все пак има изписан Стемитал. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт