Ало, мамо, чу ли?! Бебок ще имаме през ЮЛИ!

• 11 757
  • 300
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Дуци много екзоти4ни жълти коледни 4ове4ета имаш в подписа  Hug  Joy

# 151
Здравейте, Юлски майчета Simple Smile Stop
И аз се нареждам сред Вашите редици. Моя термин е 06.07.08 Simple Smile
С мъжа ми правихме опити за бебенце в продължение на 2 години и ето , че вече и ние можем да се похвалим със бебенце в осма седмица с тупкащо сърчице.
Лека бременност на всички и много усмивки.  newsm03 smile3522
Така в голяма групичка е по-забавно да проследяваш развитието на бебо и мама.

# 152
Дуци много екзоти4ни жълти коледни 4ове4ета имаш в подписа  Hug  Joy
Бу ми ги подари Mr. Green
Това са майка му и татко му на Пепи, които правят бебе Joy

Здравейте, Юлски майчета Simple Smile Stop
И аз се нареждам сред Вашите редици. Моя термин е 06.07.08 Simple Smile
Здравей, добре дошла  bouquet

# 153
greenbaby добре дошла  Simple Smile

# 154
Здравейте bye
Минавам само да ви пожелая хубав ден. Добре дошли на новите мами на юлски бебчета Hug

# 155

Да, да - аз го намерих, ама не сложих линка, може да се добави в заглавната

# 156
  • София
Kokolin@ , сърчицето чух в първия ден на 7 седмица. Иначе чувала съм за поверието, вчера веднага взех да ровя да проверя точните числа, но наистина на кантар е моето Wink
sisoni, на мен също вчера докторът определи термин 20.07. вместо 15.07. както аз със сигурност съм сметнала. Но така или иначе това е ориентировъчно и аз съм си харесала 15.07., така че ще си чакам бебока тогава  Joy Радвам се че вече си по-добре и поздравления за сърчицето Simple Smile
ray, reenbaby добре дошли Hug Лека и хубава бременност!
Ето и калкулатора на термина от zachatie - http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 809&Itemid=77

# 157
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
greenbaby привет и от мен.  bouquet
Относно седмиците на мен по калкулатора ми излиза че съм в 7 г.с ,на видеозона доки ми каза преди 10 дена че съм в 6г.с ,и вече тотално се оплетох.За това смятам си ги от първия ден на последната менструация.Пък и по нататък ще стане по ясно ,макар че важното е че ще си имаме бебоци в крайна сметка. Crazy

# 158
  • София
Седмиците със сигурност се определят от първата дата на посл. менструация. Пък кога точно сме забременели, това е друг въпрос. Т.е. 5 седмици и 4 дена от началото на посл. менстр. си е чиста 6та седмица и тва е. Това е така, защото на всеки овулацията му е по различно време на цикъла, не на всеки е по средата. Това, че Весито е правила секс на 2ри също не значи, че тогава е заченала. Те сперматозоидите живеят две денонощия в матката, ако не срещнат мацката още в началото.

# 159
Аз са сигурно потвърждаване на бременноста ходих 3 пъти. Този месец цикъла ми беше по-дълъг от обикновено и когато си направих тестчето и се оказа положително, веднага на другия ден бях на док. Там обаче ми казаха че вероятно бременност има , но е мн малка 11-12 дни от овулацията. На ехографа се видя малка точка (като мехурче с петънце вътре). На следващия ден ходих при друг гинеколог , защото не можах да се стърпя да чакам. Там видяхме , че тази точица от предишния ден беше станала на кълбо от мехурчета- сигурно 16 , явно се беше наделила. И тага, големи вълнения , като при всички.
Когато вече 1 седмица след първоначалния преглед ми потвърдиха бременноста официално на докторката й се сториха , че плодните сакчета с ембриончета са два #Crazy
Вчера ходих при специалиста , който ще ми води бременноста, направихме картон и изследвания, той обаче видя едно ембрионче, добре развито със сърчице. Ще видим дали другото се е скрило зад него или както док каза, може да се е получило ехо на ехофрафа преди това и затова да са се видели двечки Simple Smile
Аз пия дуфастон 2/ 1 таб и фолиева киселина, пепоръчаха ми да не пия допълнително витамини, но ще видим
Айде това е за сега, че стана дълго

# 160
А защо толкова много от вас пият Дуфастон? Лекар ви е предписал, нали.....

# 161
Саксофонка, голям си герой! Hug Толкова реалистично си го описала, че ... Дано да не ти става лошо отново!
За слушането на сърце със слушалка за първи път чувам, но сигурно има логика. Ще пробвам като стигна заветната 9 седмица  Grinning

Днес съм настроена изключително сърцераздирателно. От сутринта имам  чувството, че не ми трябва много да развъртя кранчето и да стане наводнение. Голям рев, големи чувства за всякакви глупости.

Тони, за кафето моята докторка ми каза, че може по едно на ден. Тя даже и по чаша вино каза, че може, но не смятам да пробвам. И без друго не обичам вино... Трябва и аз да си направя списък с въпроси, ама като не се сещам за никакви  newsm78 Много странно, аз винаги съм пълна с въпроси. Защо не питаш твоята докторка за слушането на сърце със слушалки? И аз ще питам, но съм на лекар чак другата седмица.

Katche, честито сърчице! Много ти е порастнала щерката, браво! Да расте и да те слуша Simple Smile

Емзи, от една бира нищо няма да ти стане! По-спокойно. Нали видя, че моята докторка позволява по едно вино на ден... А едно време бабите и попара с вино са правили, а деца са изгледали и нищо им няма.

Сисони, браво на теб, че си по-добре вече! Честито сърчице и на теб! newsm76Не се притеснявай за термина, той е ориентировъчен, а пък и бебето ще излезе, когато поиска. Ако искаш да те оставя за 10.07? Аз също съм записана за 17.07, макар че терминът ми по изчисление е 22.07.

Веси, според мен излиза сметката, бе мила.. Нали са 7 гестационни седмици. Значи имаме около 2 седмици и нещо преди зачатието от 14. до 2. и след това ако си заченала на втори имаш още около 4 седмици и половина - ето ти ги как се събират 7. А бебето е на 4 и нещо седмици от зачатието си, това е вярно.

# 162
Аз , както писах понеже правим опити за бебе от 2 години и съм изчела една камара статии, книги  и пр за проблемно забременяване, предпазване от спонтанни аборти и пр. Аз дуфастон пия от доста време преди за забременея , но той беше за регулиране на цикъла. Дуфастона представлява прогестерон, това е хормона във фазата след овулацията. Когато нивата му намалеят ни идва и цикъла. Затова , когато си видях двете чртички сама си го предписах в тази дозировка, за да предпазя бебо. На другия ден при прегледа питах док за други медикамети, но тя каза, не няма нужда, пий си дуфастона, хубаво си започнала с него и в правилната доза, продължавай и с фолиевата киселина.
Мен док ми каза поне до края на първия триместър да го пия, профилактично, за намаляне риск от помятане. при мен за сега няма такива рискове, но понеже опитите сме ги почнали много отдавна един вид се презастраховаме- аз и док Simple Smile

# 163
Аха....защото и аз знам, че е за задържане. Аз пиех преди Про..нещо си, не мога да се сетя какво беше. Но след проблем, кървене получих.

# 164
Хей отбор юлски майчета! Приемете още една закъсняла бременелка към вашия прекрасен отбор! Следа Ви с голямо удоволствие още от първата темичка и вече реших официално да се присъединя! Точицата се видя още на 4-ти ден закъснение, но доктора ме посъветва да поизчакам за да види дали е в матката. Вчера пак бях на преглед и доктора видя плодното сакче в матката. Термин не ми е определял, но другата седмица каза, че вече може да се чуе сърчицето. За протокола - 33 г., Варна, термин 25.07, първа бременност. (определен с три календара).
Патишонка страхотна темичка и супер заглавие! Поздравления Hug
b]Пантерке[/b], и моята последна менструация беше на 19.10
Веси, и аз мисля, че съм заченала на 2.11
Тони, здрасти адашче, нищо че ника ми е друг и аз съм Тони от Варна
Моите симптоми са: нарастване на гърдите и зърната и болка при допир (скоро ще сменям номера на сутиена), ранно събуждане, апетит никакъв (нищо не ми се прияжда и се насилван да хапвам), подува ми се корема и стоя с разкопчани дънки на стола, запек...всички тези неудобства си струват да се изтърпят   Wink

Последна редакция: ср, 28 ное 2007, 15:57 от Kisa05

Общи условия

Активация на акаунт