Витилиго 2

• 303 298
  • 1 182
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Дъщеря ми имаше този проблем . Помогнаха ни билките на Порязов.
Сега е в затишие.

# 721
Здравейте на всички!
Аз съм -ilence2, или нещо такова беше, не помня!
Аз съм от 9 години с витилиго, изпробвах доста неща, повечето са описани тук, но друго искам да споделя с вас!
Чух се с една моя съученичка , която не бях виждала от 10 години, тя имаше витилиго, много преди да се появи моето , та сега я питах с какво се е лекувала, тя също е пробвала с много неща, но ми каза нещо което  и е помигнало да скрие част от петната - широколистен живовляк, пресни листа само.
Кълцала по 3 листа много на ситно и с едно кисело мляко на гладно само сутрин!
Така се е избавила от доста петна, каза ми обаче , че е имала доста болезнен цикъл, а като го е правила това е била само на легло, защото е получавала и кръвоизливи, тогава го е спряла!
Така , че ако някой иска да пробва , това растение го има от май до септември,  дори и в градовете по градинки -не забравяйте ШИРОКОЛИСТЕН,защото има и теснолистен, прави се 3 месеца! Да обобщя: по 3 пресни листа , на ситно в кисело мляко в продължение на 3 месеца !
Аз се записвам , и ще го правя !
Ще кажа за резултата!

# 722
Здравейте! Аз съм на 19 години и имам витилиго от 14 годишна. Изпробвала съм наистина много лечения, но от всички най-добре ми действа чаят от бъз. Все пак резултатите при мен за всяко едно лечение са незначителни.

Но не е ли малко брутално това с кръвоизливите? Верно, витилигото е гадно, но пък кръвоизливи?  Shocked

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 01:39 от Llure

# 723
Здравейте! Аз съм на 19 години и имам витилиго от 14 годишна. Изпробвала съм наистина много лечения, но от всички най-добре ми действа чаят от бъз. Все пак резултатите при мен за всяко едно лечение са незначителни.

Но не е ли малко брутално това с кръвоизливите? Верно, витилигото е гадно, но пък кръвоизливи?  Shocked
Неееее, тя е имала  силно болезнен цикъл и преди това, след като е започнала да го прави това с живовляка  тогава   се е получило при нея !
Но нищо не пречи да се пробва, все още го няма  живовляка навън обаче !! newsm78

# 724
Живовляка може да е отровен при прием вътрешно в големи количества, затова внимавайте.

# 725
Момичета, някъде по-назад в темата четох за съпровождащи проблеми при хора с витилиго, та се сетих... Преди 3 год. бях на видеозон на коремни органи и док, като видя че съм с витилиго, започна да ми обяснява как при бременност петната се увеличават/ излизат нови / и как задължително трябва да ходя често при ревматолог. Е , за съжаление думите му се оказаха  абсолютен факт/ поне при мен/. Родих преди една година и петната значително се увеличиха, а болки в ставите си имам от години така или иначе...при вас как е, имате ли наблюдения в това отношение?

# 726
При бременност не е задължително да се увеличат петната, но често се случва непосредствено след раждането. Може би е от стреса при самото раждане.

Това за ревматичните заболявания го чувам за първи път, не можах да намеря и нещо в Интернет, което да го потвърждава. Сигурна ли си?

# 727
Ами в нищо не съм сигурна, затова търся мнения...доктора беше сравнително млад сериозен човек, казват че бил добър диагностик / в Пирогов / и сам отвори темата...Но за стреса от раждането съм малко скептична. Първото ми раждане беше на 19г., тежко и продължително, но..младостта си е младост явно, нямах никакви изменения. Сега обаче, при втората бременност, започнаха да се появат нови петна още във второто тримесечие.... лоша работа  Sad

# 728
Нека все пак да завърша поста си оптимистично и да кажа, че съм с витилиго от 14 годишна /сега съм на 35 / и до момента не съм спирала да вярвам, че ще му се види края...най-накрая  Grinning Peace Да не губим кураж дами и господа  Hug

# 729
Ами не спирай да вярваш мамка му, от това по- сигурен лек няма! Старите петна няма да върнеш, но съм силно убедена, че можеш да ограничиш появата на нови със солидни дози инат  Mr. Green!

# 730
Нещо, което бях писала в раздела за деца с хронични заболявания. Дано ви е от полза като информация!
 Това, което мога да споделя аз е свързано с ХИПНОЗАТА.
 Моето братче като малко се изплаши от съблеклото на една змия- това беше просто кожата и, но явно му е подействало силно.
 Родителите ми го водиха навремето във Виена при специалисти, които не можаха да помогнат.
 Следващият опит беше решаващ- баща ми го заведе при възрастен доктор, работещ и с хипнотични сеанси, вероятно е бил невролог или психотерапевт в София.
 Интересен се оказал моментът, в който, разхождайки се из детството му, търсейки стресовия момент, докторът е ВИДОИЗМЕНИЛ спомена му за змията. Казал му, че това не е змия, а ШАРЕНА ПРЪЧКА.
 Явно така вече съхранена информацията в спомените му , е спряла да му действа на подсъзнателно ниво, защото вече 20 години петната спряха да се развиват... останаха първоначалните, които НИКОГА не са мазани с каквото и да било...
 Нали смисълът е да се ЛЕКУВА ПРИЧИНАТА, А НЕ СЛЕДСТВИЕТО!

# 731
MMH, всичко това звучи добре, но последните проучвания навеждат на мисълта, че витилигото може би не е автоимунно, а генетично. Ако примера ти иде да каже, че избягвайки стреса, пък бил и той на подсъзнателно ниво, можем да ограничим проявите - съгласна съм. Но да се излекуваш от генетично заболяване с хипноза, не вярвам.

# 732
  • Пловдив
Незнам дали е генетично,имам съмнения,тъй като в моето семейство за пръв път видяхме витилиго,когато се появи на мен newsm78Дали аз не съм"първоносителят"(незнам как се казва точно).И, ако е така,от какво се е получило?Много въпроси,а категорични отговори няма Tired

# 733
Здравейте отново!
Да вметна нещо свързано с поста на гост1- имам витилиго от 9 години, но и аз от време на време имам проблеми със ставите , тази зима едва движех левия си крак- биха ми инжекции за да мога да вървя нормално!
Спомням си някъде много назад във форума всички пишеха за здравословното си състояние - евентуално да се открие прилика в състоянието на всички имащи това заболяване- но доколкото си спомням не се откри някаква закономерност!
Чувала съм , че  много често хора имащи гастрити имат това заболяване - аз съм една от тях!
Бих пробвала хипноза ако знаех че ще ме избави от нови петна!!! Rolling Eyes

# 734
Не знам дали е генетично,имам съмнения,тъй като в моето семейство за пръв път видяхме витилиго,когато се появи на мен newsm78Дали аз не съм"първоносителят"(незнам как се казва точно).И, ако е така,от какво се е получило?Много въпроси,а категорични отговори няма Tired

Генетиката е сложна наука Диляна Simple Smile. Кой го знае как се унаследява, ако е генетично и кой се разболява; има понятия като носител на дефектния ген, както и болен от съответната болест. Примерно хемофилията, което е генетично заболяване - жените са носители, но не боледуват, а от мъжете родени от майка носителка боледуват 50% (някакви спомени от уроците по биология ми дойдоха Simple Smile . Това, че никой в семейството ти не е виждал витилиго преди теб не е никаква гаранция, все пак колко дълга е родовата памет? Има няма 3- 4 поколения. Да не говорим, че прабаба ти е имала 10 тина братя и сестри вероятно Simple Smile и повечето разклонения на рода си не познаваш Simple Smile. Много се отплеснах.

А генетичната теория идва от там, че:
1) до сега се знаеше, че ензима каталаза е в малки количества, под необходимото, там където има петна и изобщо в цялата кожа на болния
2) открили са, че с възрастта производството на този ензим естествено намалява, което води до побеляване на косите, поради натрупване на забравих какво вещество.
3) смятат, че поради 2) и 1), механизма при витилиго е същия като при белите коси, само че малките количества на ензима се дължат на генетичен дефект.
4) дефектния ген още не е открит, сигурно и не са го търсили още, така че нещата остават в сферата на предположенията.

Общи условия

Активация на акаунт