Витилиго 2

• 303 297
  • 1 182
  •   1
Отговори
# 765
Ами на моето шишенце пише $ 5,30.. ама какво да се прави.. лекарят ми каза вечер да се мажа само и с едно шишенце карам около месец. Каза също, че сега май месец като отида на преглед щял да ми предпише и някакви антиоксиданти.. а относно петната които мажа със закума, не искам да казвам голяма дума, но има напредък. На село си бях за няколко дена и хващайки малко тен някои още повече се позакриха  Grinning успех  Simple Smile

# 766
И само да спомена, че между MELADENINE и MELAGENINA има голяма разлика. Не ги бъркайте. МЕЛАДИНИН ми бяха препоръчали, но предопредиха за опасността от изгаряне, а доколкото знам е забранен в България.

# 767
И само да спомена, че между MELADENINE и MELAGENINA има голяма разлика. Не ги бъркайте. МЕЛАДИНИН ми бяха препоръчали, но предопредиха за опасността от изгаряне, а доколкото знам е забранен в България.

Не е забранен, просто никога не е бил одобряван и никой не искал одобряването му доколкото знам.
За да получи някое лекарство разрешение за продажба в България, трябва да мине през процедура на тестове, включително и един от последните етапи е експериментално прилагане върху хора. До колкото знам такава процедура никой вносител на лекарства не е стартирал.

# 768
Ако някой от вас е със светла кожа да сподели какъв фон дьо тен или автобронзант използва. Купих Витиколор, но той е подходящ за хора с по- тъмна кожа.

# 769
heaven_1209 -Витиколор от къде го купи и на каква цена?
Аз се 4удех с трансплантация на стволови клетки дали може да се лекува... Thinking,за6тото разбрах 4е има някои автоимунни заболявания,които се повлияват добре

п.п. генети4ни съ6то...

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 15:15 от emily_ska

# 770
Ами то не е още 100% сигурно, че е автоимунно. Може да се окаже генетично. Последно са открили, че някакъв ензим не се произвеждал в достатъчни количества.

# 771
Витиколор може да се поръча във всяка по- голяма аптека, която работи с продукти на "Евромед". Излиза по- евтино, отколкото с поръчка  на сайта. Миналата година беше под 50 лв.

# 772
Благодаря

# 773
  • Пловдив
Преди години излекувах две петна на коленете си.Вчера пробвах същия метод и на ръцете си-ще ви пиша,ако има резултат.Стискайте палци Peace

# 774
  • София
Водих дъщеря си при две лекарки, едната е доц. Казанджиева от МА, другата е извън София. И двете ми обясниха, че е автоимунно. Едната препоръча Адвантан Милк (с кортикостероиди), а другата Елидел, плюс слънце и някакви поливитамини, естествено. Аз май също искам да избегна кортикостероидите и мисля да взема Елидел. Имате ли опит с някое от двете лекарства? А кубинското Мелахенина може ли да се прилага при толкова малки деца? Моля ви да видите в упътването и да ми пишете.

И още нещо - мажете ли слънцезащитни продуки върху петната? Нас ни посъветваха да мажем около тях, така че да се избегне контрастът при почерняване, а слънцето да стимулира производството на пигмент в/у самите петна. Засега така правя, но и петната на дъщеря ми са много малки, само милиметри.

# 775
ами да ви кажа аз си мажа петната с висок фактор,за6тото ми изгарят и полу4авам не6то като алергия върху тях....явно слънцето им идва в пове4е.Но мен са ми обхванали по4ти целите ръце...

# 776
ayka, вече 10 години се борим с витилигото на дъщеря ми. Ако искаш съвет , ще ти кажа че кортикостероидите могат повече да навредят отколкото да помогнат. От продължителна употреба на "мехлема" на Порязов се появяват стрии, затова аз лично подозирам, че в него може би има кортикостероиди, но той отрича. Признавам, че в началото имаше някакъв ефект от употребата му, който отдавна е изчезнал. Малък ефект имаше и от PUVA терапията. Разбираш, че лечението е продължително и без гаранция за траен ефект. Елидел е локален имуномодулатор, който не сме  пробвали, защото вече се отказахме от мазилата. Те по принцип са подходящи, когато петната са малко на брой и с малки размери. В момента използваме само таблетни форми на природни продукти- Recouleur  и Витилем+. С годините човек започва да се примирява, но лично аз още не съм се отказала да се боря и да се надявам.
Пожелавам ти успех и внимавай с продуктите.

# 777
zdraveite az sa6to imam vitiligo i polzvam za lice na bioderma krem s slanceza6titen faktor 50+ sas cviat i sam dovolna
pri bremennost naistina li se poiaviavat novi petna
na men mi kazaxa 4e e ot stres no mi se poiavixa ot moreto min. godina,
polzvax vitiks i elidel nikakva polza sega ni6to ne polzvam gledam da go zabravia no iskam da imam vtoro dete i me e strax da ne mi se poiaviat novi petna

# 778
Здравейте emili7497,наистина ли няма ефект от Пува терапията,защото аз също ходя при д-р Дурмишев и той ми спомена за нея.Сега съм решила на следващия преглед да го попитам за за присаждането на клетки.Защото ми писна от кремчета,билки и такива глупости.Също така прочетох и за татуировка с цвета на кожата и това е вариянт някой правил ли си е?Че мойте петънца са доста рацете до китките са ми белички и на доста други места. Sad

# 779
Fly Away имаш ли координати на лекаря вСофия, който продава мелагенин?

Общи условия

Активация на акаунт