Витилиго 2

• 303 296
  • 1 182
  •   1
Отговори
# 855
Които има възможност да пробва с конската пот и да напише,защото аз в момента нямам.За антивитилигото не съм пробвала,но ако има резултати моляте пиши и колко пари струва.Галя мисля си ,че само с мазане няма да стане трябва и приемане на нещо вътрешно.Аз в момента пия ПИГМЕНТО и с нищо не мажа,също и гинко билоба пия като антиоксидант по  напред във форума беше писала REA 50 и каза,че има ефект.Успех на всички. Grinning

# 856
ами 100 мл. струва 100$.казаха ми само да се маже,без ни6то друго.

# 857
  • Добрич
Здравейте. На моя приятелка синът и е със витилиго и търси добър лекар в София. Само да поясня че заболяването е в начален стадий. Може би сте коментирали лекарите но темата е доста дълга и нямам възможност да я прочета цялата. Предварително Ви благодаря

# 858
Някой ходил ли е при професор Николай Цанков в Александровска болница. И ако е ходил може ли информация? Благодаря

# 859
# 860
# 861
ето тук пише най-отдолу под статията една дама как и с какво се е излекувала

ако вече това е публикувано моля да ме извините и да го премахнете, просто не мога да изчета цялата тема назад

http://74.125.77.132/search?q=cache:BiaUGLSBqWgJ:www.lekar.bg/ne … bg&lr=lang_bg

# 862
Ако някой от вас е със светла кожа да сподели какъв фон дьо тен или автобронзант използва. Купих Витиколор, но той е подходящ за хора с по- тъмна кожа.

na AVON avtobronzanta probvai.....6te ti svar6i rabota

# 863
Витилиго

Витилигото е придобито избеляване в цвета на кожата, което засяга и двата пола във всяка възраст.

Причини. Неизвестни.

Признаци. Болестта започва внезапно с появата на неправилни, ясно ограничени бели петна, различни на брой и големина. Най-често се намират по лицето, врата, ръцете, предмишниците, половите органи и около тях. По-рядко петната може да се намерят разхвърляни навсякъде. Заболяването трае с години, често до края на живота.

Предсказание. Болестта е козметичен недостатък, предсказанието за здравето е добро.

Лечение. Народната медицина използва следното лечение:

I. Сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене болният да взема едно от следните средства:

а) По 1 супена лъжица (за деца по 1 чаена лъжичка) сироп от зелени орехчета. Вземат се 40 орехчета, на големина колкото лешник, и в 2 л вода на тих огън се варят 30 минути. След това се прибавят по 500 г чист пчелен мед и ситна захар и се вари още 10 минути. При вземането на сиропа заедно с него се изяжда и по 1 зелено орехче, вряло в него.

б) По 1 супена лъжица (за деца по 1 чаена лъжичка) сироп от узрелите плодове на бялата или черната черница. В буркан от 5 л се нареждат един ред с дебелина 2 см плодове, един ред с дебелина 2 см ситна захар и т.н. догоре, като най-горният ред е от захар, и то с дебелина поне 6 см, за да не вкисне сиропът. Гърлото на буркана се завързва с парче тънко хасе и се оставя на слънце да стои 10—15 дни, докато захарта не се стопи. Налива се в бутилки, добре запушени. Държи се на хладно място, за да не вкисва.

II. Десет минути след сиропа да изпива 1 винена чашка от 75 г (за деца наполовина) отварка от полски хвощ и черничеви листа — по 100 г, борови връхчета, исландски лишей, орехови листа, спирея и росопас — по 50 г. От тази смес 2 пълни супени лъжици с прибавка на 1 изравнена супена лъжица ленено семе (предварително леко запечено) се запарват с 500 г вряща вода. Вари се 10 минути и като изстине, се прецежда. Пие се топличка с малко мед и лимон по вкус.

Диета. Същата, както при ергенски пъпки.

Вместо вода, ако дадените отварки са недостатъчни, болният да пие отварка от 5 ореха, счукани с ядките и черупките, с прибавка на 2 супени лъжици очистен овес и 2 супени лъжици борови връхчета — в 1250 г вода се варят 30 минути. Веднага се прецежда през тънка кърпа и се пие подсладена с мед и лимон по вкус.

III. Два часа след ядене да взема по 1—2 зърна (колкото царевични) от следната смес: чист боров катран 50 г, рафинирана сяра (от аптеката) 5 г и царевично брашно, колкото поеме, за да стане като тесто. Катранът предварително се измива в 9 води, за да пожълтее, и след това заедно със сярата се бърка хубаво да стане гъста каша, подир което се сипва по малко царевично брашно и пак се бърка да стане гъсто като тесто. От него се правят зърна, с големина на царевични, и се овалват в същото брашно, за да не се слепват, като се нареждат в подходяща кутия, за да се запазят по-добре. На деца не се дават.

IV. Десет минути след зърната да изпива 1 винена чашка от 75 г отварка от агримония, бъз (свирчовина — листа), градински чай, бял равнец (листа и цвят), върбинка (листа и цвят), жълт и червен кантарион, синя тинтява, цикория (листа и стебла) и хмел (шишарки) по 50 г от всяка. От тази смес 2 пълни супени лъжици с прибавка на 1 изравнена чаена лъжичка червена хвойна (зърна) се запарват с 500 г вряща вода. Вари се още 15 минути и като изстине, се прецежда. Пие се подсладена с мед и лимон по вкус.

V. Вечер преди лягане при запек, даже еднодневен, се прави клизма с 1 л топла вода (за деца наполовина), последвана от налагане в областта на бъбреците и щитовидната жлеза (гушата) с торбички от тънко хасе (24 на 12 см и 15 на 10 см), напълнени с топъл пресен селски хлебен квасец (забъркан гъсто преди 4 часа), засилен с по 1 супена лъжица листа от магданоз, попарени с вряща вода да омекнат, изстискани и на ситно нарязани, и 3—5 маслини, счукани заедно с костилките (ако квасецът стане рядък, поръсва се и с малко брашно, за да се сгъсти като тесто за мятане във фурна). Отгоре се слагат вестник и фланелен бинт. Едновременно това се съчетава с коремен компрес (отпред) от 4 хасени парчета, натопени в топла отварка от орехови листа, отгоре вестник и вълнен пояс, последван и от разтривка на засегнатите места със смесена отварка от джоджен — 150 г от него се запарва с 500 г вряща вода. На тих огън се вари 10 минути и като изстине, се прецежда и се засилва с по 10 г розова вода и чист терпентин (от аптеката). След разтривката същите места се намазват със следната домашна помада за витилиго: 1 супена лъжица дървена пепел, пресята на брашно, 1 глава чесън, обелена и сварена на пара и смачкана на кашица, и 1 чаена лъжичка чист маслинен зехтин се бъркат добре, за да стане гъста помада. Или пък се налагат с торбички във вид на компреси, напълнени с по два реда орехови листа, врели в малко вода 10 минути. На главата се слага цяла „шапка“ от квасец, засилен с 5—10 супени лъжици диви кестени, настъргани с корите, а отгоре вълнена шапка. Държат се цяла нощ.

VI. Сутрин. Фрикция с хладка вода на корема и половите органи и сухо изтриване, последвано от разтривка на засегнатите места с дадената по-горе отварка от джоджен. През деня в областта на бъбреците се носи мушама от хаваджива (24 на 12 см) с тропосано отгоре парче тънък найлон, добре набоцкан с дебела игла, за да диша кожата свободно. Носи се 15 дни от едната и 15 дни от другата страна и се заменя с нова.

Самовнушение и дълбоко дишане, както при ергенски пъпки.

VII. Лятно време преди обяд от 10 до 12 ч. се прави или слънчева баня на цялото тяло с бяла кърпа на главата, за да не слънчаса, като се нагрява така: 5 минути отпред, 5 минути отзад, за да не изгаря кожата, защото тогава изпъкват по-силно обезцветените места, тъй като здравата кожа става по-тъмна, а те остават непроменени, или пък слънчево-пясъчна баня със зарито до шията в горещия пясък тяло и студен компрес на сърцето. Лежи се така, докато е приятно. Следва речна или морска баня, придружена с плуване, също докато е приятно.

Важни добавки:

1. Квасецът за налагане може да се използва 2 вечери подред, като през деня се държи на студено, а вечер се затопля и засилва с още 2 супени лъжици квасец за нова ферментация.

2. Лечението трябва да продължи, докато изчезне и най-малкото бяло петно

http://www.dunov-knigi.com/lechenie-misal-p-4061.html

# 864
Здравейте отново и от мен!
Вече 20 дена се мажа с Мелагенина плюс, забелязвам порозовяване на кожата на краката и леко потъмняване на някои петна на по-меката част по кожата !! Много искам да се оттърва от поне една част от петната , а те ,както знаете растат през лятото като за световно! Няма да се откажа и поне докато финансово успявам да си го набавям ще продължа лечението с него!! Ще ви пиша отново след месец какво се случва с моите петна!!
П.С. Накарах мой познат да ми отдели конска пот- е по-отвратително нещо не бях помирисвала - ако трябва да го мажа , няма да спра  да повръщам , а не съм особено гнуслива -искам да подчертая , но това е прекалено, дори само мисълта за това и ..... !! Спирам, че..!!  Sick

# 865
zdraveite:)az sam na 21 godini i moje bi veche ot 15 imam vitiligo.otnachalo beshe samo edno petno na korema,no v posledstvie stanaha  dosta i po cqloto tqlo.hodila sam pri redica kojni lekari,izpolzvala sam mnogo i razlichni kremove i mazila,no nishto ne mi pomogna.minalata godina edin poznat,koito e pilot uspq da mi donese ot kuba vaprosnoto lekarstvo MELAGENINA,koeto tam e bezplatno,no e zabraneno iznasqneto mu ot stranata...kakto i da e,otnachaloto bqh dosta skeptichno nastroena,no veche moga da zaqvq,che efekt pri men imashe,i to porazitelen...petnata veche pochti sa se skrili.taka che,ako imate vazmojnost-probvaite go.uspeh ot men Simple Smile)

# 866
Здравей  Daja  по въпроса за татусите....не мисля, че може да ти се увеличи петното.Аз съм си правила върху петно на гърба и от доста години не се е променило /за разлика от другите по ръцете... Sad/ Мъжа ми е татуист и често се шегува, че е единствения, който успешно лекува витилиго  Mr. Green Всъщност, петната по лактите ми ги очаква точно такава участ.
zdravei.bix iskala da te popitam vav vrazka za tatyirovkite koito si si napravila....kakvo po to4no e ? obiknovenno tattoo ili s tsveta na kojata tsviat si zapalnila petnoto...moje li saprygat ti da svar6i ne6to takova(govoria za tatyirovka s tseta na kojata da zapalne petno)za6toto govorix s niakolko lekara koito sa mi kazali 4e moga da go napravia bez problemno.Li4nia mi dermatolog koito me sledi ot godini sa6to e za ok.taka 4e bix probvala.Prosto malko se pritesniavam da vlezna v edin takav salon i da si kaja za kakvo otivam.mejdy drygoto moeto petno e dosta goliamo no za smetka na tova ne raste nito se razprpostraniava 30 godini sa6toto si e.bix probvala pri saprygat ti taka 6te se 4ystvam 4e otivam na lekar koito lekyva yspe6no vitiligo :mrgreen:ako moje pi6i mi adresa na tattoo salona kade se namira i moje da nabera kyraj da go napravia.

# 867
Ako niakoi znae sa6to tattoo saloni koito mogat da napraviat tattoo s tsveta na kojata da pi6e.6te mi bade ot polza.Samo da spodelia 4e iskam da e profitseonalist v tazi rabota,ne e lesno da naly4ka6 to4nia tsviat na tena na daden 4ovek.Blagodaria predvaritelno

# 868
Пишете на кирилица, моля ви!
Уважавайте себе си и тези, които се опитват да ви разчетът маймуницата!

# 869
Predi 3 godini i az razbrah,4e sam bolen ot vitiligo.Mazah se s kremovete VItix i Elidel,no nqmaha nikakav efekt,a pak i sa mnogo skapi.Urinoterapiqta imala golqm efect varhu vitiligoto,sobstvena ili krave6ka urina,no trqbva dosta vreme da se maje 4ovek,za da postigne nqkakav efect,no si struva.Drugo le4enie koeto znam e izpolzvaneto na magdanoz,morkovi i celina v salata.Koli4estvoto nqkade e okolo 200-250 grama.Otdelno si vzeh vitamin b12 i folieva kiselina ot aptekata,kakto i multivitamini,no da vi kaja ni6to ot tova  ne moje da se sravni s istinskoto lekarstvo spored men za vitiligo i tova e silata na saznanieto.V na4aloto na 2009 godina gledah film4eto ТАЙНАТА(THE SECRET) NA RHONDA BYRNE i bqh potresen.Prepora4vam go na vseki,koito iska istisnki da se izlekuva ot tazi bolest da gleda tova film4e,moje da si go iztegli ot DMCA-removal-from-Google.Za spravka film4eto e dokumentalno i e ot 2006 godina.Otkakto razbrah tazi taina za zapo4nah da q prilagam v jivota si i toi zapo4na da stava vse po-hubav i po-hubav i dostigam ve4e do takava stepen vav vqra,4e horata mi kazvat,4e nqma da se izlekuvam ot vitiligo ili pak shte si otida ot tozi svqt s tezi petna,no az im kazvam,4e az se 4uvstvam,4e ve4e sam izlekuvan,4e sam nameril lekarstvoto,a to spored men e da zabravish,4e si bolen ot vitiligo,da ne mislish za bolestta,da blagodarish vseki den za tvoeto izlekuvane,da se veselish sqkash bolestta q nqma i v rezultat tq naistina zapo4na za iz4ezva,za koeto sam mnogo shtastliv.U4astak s daljina 1 cm napalno si vazvarna pigmentaciqta v oblastta okolo lqvoto mi oko i daje i po racete se zabelqzvat potamnqvaniq na kojata.Az vqrvam v silata na razuma,zashtoto samo toi e lekuval,lekuva i shte prodaljava da lekuva nai-neizle4imite bolesti na 4oveka.Ne mojete da si predstavite kakva mosht ima va6eto saznanie,nastroite se polojitelno,zabravete za bolestta,blagodarete na vis6iq razum vav Vselenata ili Gospod,pridobiite nepreklonna vqra v nevidimoto i to mnogo skoro shte stane vidimo za vas!V sashtoto vreme pak si vzimaite vitaminite,qjte prepora4anite hrani za vitiligo,majete se s kremove za lekuvane,no se staraite da ne mislite za bolestta i nai-vajnoto da ne  si naumite da se borete s bolestta.Tova e nai-golqmata prostotiq,koqto moje da napravite,zashtoto vqka misal za bolestta sazdava oshte bolni kletki.Daje i az sega kato pi6a za tova vitiligo v men daje i da ne iskam se sazdavat sashtite kletki,no pak e po-vajno da go spodelq s vas.Za va6e svedeni dori i lekari sa mi kazvali da spra da se lekuvam ot vitiligo i az im otgovarqm,4e shte se izlekuvam sas silata na razuma,a te mi se smeqt,zashtoto si nqmat na predstava,4e tova e otkrieto,koeto raztarsi zapadniq svqt otpredi nqkolko godini,a i kvantovata fizika go dokaza,4e tqlo i um sa svarzani i 4e bolestta e samo proqvlenie na otricatelnite misli,4uvstva ili kakvoto i da e otricatelno t.e 4ovek sam si sazdava bolestta i sam moje da si q izlekuva.Tainata ili zakona za priwli4aneto e spored men otkritieto na 21 vek,4etoh mnogo knigi na tazi tema i razbrah,4e zakona za privli4aneto e nai-mogashtiq zakon vav Vselenata i vsi4ko se osnovava na nego nezavisimo dali vqrvash v nego ili ne.Shte mine vreme dokato u4enite dokajat,4e ima po-barzo neshto ot skorostta na svetlinata i tova e misalta,a edin u4en e iz4islil,ne znam po kakav metod,4e skorostta na misalta e 3 kvadriliona i 600 biliona kilometra v sekunda,a tova e milliardi pati po-barzo ot tazi na svetlinata.Ne znam dali takava to4no e skorostta na misalta,no vi pi6a vsi4ko tova,za da osaznaete,4e va6iq razum e istnskiq lek za vitiligoto.Zakona za privli4aneto glasi,4e za kakvoto me4taesh,takova shte polu4ish v jivota si.Samo,4e ima nqkolko osobenosti,koito trqbva da se opi6at,koito sam razbral ot film4eta i ot knigi na tazi tema.Da vzemem naprimer jelanieto da se izlekuva daen 4ovek ot vitiligo.Zapo4vash da se vijdash izlekuvan,no ne v badeshteto,a v nastoqshteto,zashtoto ako mislish za izlekuvane v badeshteto,nikoga nqma da se izlekuvash ot bolestta,tq shte si ostane v badeshteto.Drugoto neshto  e 4e trqbva da se sasredoto4avash varhu krainiq rezultat,t.e palno izlekuvane,predstava za napalno zdrav 4ovek,da izpitvash sashto golqma blagodarnost za tova,4e si zdrav,izlekuvan i da q povtarqsh neprekasnoto,no sashto i nai-trudnata 4ast za vseki e 4e trqbva da se vaoraji s tarpenie do postigane na zavetnata cel,kakto i ne trqbva da se obsebva 4ovek ot jelanieto si,t.e da se porodi 4uvstvo na strah,4e materialnoto proqvlenie nqma da doide.Trqbva da jiveete taka sqkash ste izlekuvani i kolkoto pove4e vqrvate v tova,tolkova po-barzo shte doide to.Znam,4e e dosta trudno za razbirane,no taka e ot na4aloto,posle stava lesno i priqtno.Za men film4eto Tainata beshe povraten moment v jivota mi,zashtoto predi bqh golqm negativist,vijdash vsi4ko ot otricatelnata mu strana,4a6ata napolovina prazna i tqloto mi ne  izdarja i se razbolq ot vitiligo,koeto beshe znak,4e neshto ne e nared,no az ne go zabelqzvah,dokato edin den dvama kolegi mi kazaha za tova film4e,no az taka i ne iskah da go gledam,zashtoto si misleh,4e e porednata prostotiq,no edna ve4er go napravih i bqh porazen-jivota ne beshe ve4e sashtiq.Iskam v zaklu4enie da vi napi6a,4e koito ne povqrva v silata na sobstveniq si razum,4e moje da go izlekuva,po-trudno shte moje da postigne blagopriqten efekt s drugi sredstva,no ne se otkazvaite i ot standartnite metodi za le4enie,samo ne mislete kato gi izpolzvate za vitiligoto i vsi4ko shte e nared.Moje sashto taka da izpolzvate placebo efecta kato povqrvate v neshto,4e shte vi izlekuva,no tuk pak se vrashtame na gorenapisanoto,4e i v tozi slu4ai pak razuma vi shte vi izlekuva.Blagodarq vi za otdelenoto vnimanie i vqrvam vav vas,4e shte se izlekuvate,ostava samo vie da povqrvate v sebe si i da osashtestvite me4tata si.Shte vi pi6a sledvashtiq pat,kogato napolno se izlekuvam!Uspeh na vsi4ki Grinning!

Общи условия

Активация на акаунт