Витилиго 2

• 303 298
  • 1 182
  •   1
Отговори
# 705
Този витамин В дванадесет, пиша го с думи, защото не излиза като го пиша с цифри, странно, та този В12 е специална форма за под език, сигурно го има и в България.

# 706
  • Пловдив
Здравейте  Simple Smile
Включвам се, защото сина ми има Виталиго,а и дъщеря ми има бяло петно в косата с бели косми / не казвам, че е Виталиго, защото няма поставена такава диагноза все още/. За наследствеността -  никой в рода ми или на мъжа ми нама Виталиго. На сина ми се появи / по-точно тогава го забелязах/ на 1г. и 3м. Нямам обяснение от какво. Започнахме лечение с кортикостероиди и витамини, всяка пролет, защото тогава най-добре се повлиявало. Резултат наистина има. Петното се сви доста, но сега в краищата кожата е по-тъмна. От няколко години сме спряли лечението, но от миналото лято видях, че и дъщеря ми има петно.
За лечението на Д-р Дурмишев съм чувала за обратен ефект, т.е. за побеляване на цялата кожа.
Искам да попитам : някой лекувал ли се е с Zocord ?
Ще следя  темата  55

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 08:47 от erisii

# 707
Здравейте, включвам се да следя темата, защото и аз имам доста сериозен проблем с витилигото.на 24 г. съм и го имам от 7-8 г. след преживян тежък стрес се отключи.След раждането на дъщеря ми преди две години вече стана много зле положението.Друг път ще пиша по-подробно с какво и как съм го лекувала до сега, защото прочетох двете теми до тук и доста се разтроих като виждам, колко много сме, всъщност, с този проблем....
Желая от сърце успех на всички с лечението!

# 708
здравейте отново!тъй като много често се споменава за комбиниране на лечението с витаминВ,бих могла да препоръчам това,което на мен ми подейства много добре.препаратът е комбиниран витамин В и се нарича MILGAMMA N,има го в таблетъчна форма и се пие по 1 на ден.съществува и във формата на инжекции,но нещо не долюбвам много иглите и го пия само на хапчета Embarassed.пие се една опаковка и после се прави почивка.петната се зачервяват,но това,което ми липсва е упоритостта в лечението.по принцип съм против медикаментозните лечения,но това е чисто и наистина добро!все пак е витаминен препарат,а и с каквото и да е не трябва да се прекалява.предписано ми е от лекар,консултирайте се и вие! Peace

# 709
Това за МИЛГАМАТА е итересно може да се пробва.Сега ще ви напиша една рецепта ,която съм ползвала и на 20 ден започва да оцветява петната.Килограм негрухано жито,половин килограм бял фий(в краен случай може и черен),половин кг.ядки от орехи,витаминЕ,50гр.суров нефт от Долна Митрополия или бургас(за мазане).Сутрин и вечер на гладно,половин час преди ядене се яде покълнало жито,фият се изпича като леблебия,смила се и се смесва с малко вода и захар и се пие 1 път дневно след закуска.ВитаминЕсе приема след консултация с лекар за да се знае точното количество на прем.Петната се мажатвечер с леко втриване,а сутрин се почистват с ракия или шампоан.При по ранен стадий се очиства витилигото.Това е рецепта от Троянски билкар,който е починал.При мен имаше резултат,но се скарахме със съпруга си и спрях,защото всичко беше почерняло от нефта.Може да се мажат и очите няма нищо страшно аз съм мазала моите.Пожелавам успех на които се реши да пробва;

# 710
имам книга с рецепти, от хора, пробвали различни лечения.
ето какво пише там за витилигото:

радка петрова-стара загора. предлага рецепта, която успешно лекува витилиго в начална степен на развитие. Взима се 1 лъжица пресята дървесна пепел , 1 глава обелен чесън, сварен на пара и смачкан във вид на кашица и 1 лъжица чист маслинов зехтин. всички съставки се разбъркват добре, докато се получи помада за мазане. с тази помада се мажат белите петна докато изчезнат.

2 рецепта-витамин Б1 и Б2 на прах примесени с мед. приема се по 2 сл 3 пъти на ден.

3 рецепта-спиртна настойка от спирт и орехови листа /1:10/. С тази настойка се мажат петната 2 пъти на ден в продължение на няколко месеца.

4 рецепта от Рая Гарджева Сливен
Изпотени стъкла от прозорци се избърсват с памук С така навлажнените тампони се мажат петната от витилигото, докато изсъхнат. За същата цел може да се използва и конска пот.

5 рецепта-Веска Пухлева-Елин Пелин
Петната се мажат с урина от крава по няклолко пъти на ден.

6 рецепта- 300 гр. сухи плодчета от черен бъз се счукват на прах. от праха се приема по 1 ч.л. 3 пъти дневно.

7 рецепта-вземат се 30 зелени орехчета и се накисват в зехтин. престояват 40 дни на слънце. белите петна се мажат 3 -4 пъти на ден.

8 рецепта-маргарита вълкова варна

половин литър оцет и 5 гр. салицилова киселина се размесват добре и се мажат петната 3 пъти дневно.

9 рецепта-от доц. виолета симеонова дерматолог
всеки ден пийте на гладно по 1 чч топла вода с добавени в нея по 1 чл ябълков оцет и мед. за да се повиши ползата от този очистителен коктейл може да помогне предварителното приемане на 1 чл зехтин. съчетаването на оцета със зехтина помага с това, че размеква и изважда камъни от бъбреците и от жлъчката.

10 рецепта
лиляна енева-софия

в 500 мл вода се варят 50 корена от глухарче. сместа трябва да се сгъсти като й се добави мляко на прах. прави се маска вечер преди лягане, а сутрин белите петна се мажат с газ.
Самата кожа също иска внимание: за подобряване на кръвообращението намазвайте белите петна с йод, настойка от лютива чушка, а освен това натривайте проблемните места с настойка от орех или от корите на дъб. не забравяйте през деня поне два часа да останете на слънце.

11 рецепта-настойка от жълт кантарион, 1 сл. свежи листа и цветове се заливат с 1 чч вряла вода, киснат се 30 мин. приема се по 1 сл три пъти дневно след хранене. след 3 седмици се прави 1 седмица прекъсване след което процедурата се повтаря за около 4-5 месеца.

има и още една рецепта но е много дълга и нямам време да преписвам.
дано съм помогнала поне малко
книгата е: втори том на ANTIAGING ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ЗА МЛАДОСТТА И ЗАБАВЯНЕ НА СТАРЕЕНЕТО С ПОМОЩТА НА ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА-ОТ ПРОФЕСОР ХРИСТО МЕРМЕРСКИ И ДОКТОР ЙОНКО МЕРМЕРСКИ.
ИЗДАТЕЛСТВОТО Е ИНТЕРЮНИВЪРСИТИ МЕРМЕРСКИ ООД.

Успех.

# 711
Здравейте, реших да пиша тук вместо да пускам нова тема.

Та значи имам витилиго около кръста и слабините и си мисля дали да не го татуирам, крие ли някакви рискове тази процедура.
Говоря за истинска татуировка

http://th02.deviantart.com/fs19/300W/f/2007/261/7/d/FlowerStarsT … _2Face_Tattoo.jpg

# 712
Здравейте, реших да пиша тук вместо да пускам нова тема.

Та значи имам витилиго около кръста и слабините и си мисля дали да не го татуирам, крие ли някакви рискове тази процедура.
Говоря за истинска татуировка

http://th02.deviantart.com/fs19/300W/f/2007/261/7/d/FlowerStarsT … _2Face_Tattoo.jpg

Не съм чела нищо по въпроса. 50/50 мисля аз. Понякога петна се появяват на места със стари травми. Ако разсъждаваме, че татуировката си е травма, рискуваш да се разрастне петното.

# 713
и мен точно това ме тревожи  Thinking

# 714
и мен точно това ме тревожи  Thinking

Има временни татуировки, само с боички, май пак в тату студията ги правят. Защо не пробваш така?

# 715
искам да си е завинаги татуса..  baby_neutral

# 716
искам да си е завинаги татуса..  baby_neutral

Ами като искаш, давай. То ако вземем да преценяваме всички рискове, по- добре и на улицата да не излозаме, че да не ни падне тухла на главата ...

# 717
Здравей  Daja  по въпроса за татусите....не мисля, че може да ти се увеличи петното.Аз съм си правила върху петно на гърба и от доста години не се е променило /за разлика от другите по ръцете... Sad/ Мъжа ми е татуист и често се шегува, че е единствения, който успешно лекува витилиго  Mr. Green Всъщност, петната по лактите ми ги очаква точно такава участ.

# 718
Учени от Майнц и от университета в Брадфорд във Великобритания разгадаха мистерията на побелелите коси.

Виновникът за това се казва peroxyde hydrogene или по-известен като кислородна вода. Организмът произвежда това вещество в малки количества и най-вече на нивото на косата. Производството обаче се увеличава с годините и организмът не успява да го деградира така бързо както преди. Доктор Декер и неговите колеги от изследователския екип обясняват това затруднение с разреждането на ензима наречен каталаз. С годините окисляването модифицира структурата на ензима, който играе съществена роля за цвета на косата, очите и даже кожата. Откритието ще помогне не само срещу белите коси, но най-вече за витилиго - кожното разтройство, изразяващо се в появата на бели точки и петна по кожата. /БГНЕС

Надеждата за лек ми се възвърна. newsm17

# 719
МаRo_87 отдавна е установено, че  витилигото нивото на ензима каталаза е по-ниско в засегнатата и незасегнатата кожа на пациентите, което причинява клетъчна смърт или бързо умиране на меланоцитите.
Най- вероятно това е още една малка крачка към изсясняване на целия процес. Лошата новина е, че определено явно е генетично, дори и да има как да се регулират нивата на този ензим, това значи зобене на лекарства цял живот.

Общи условия

Активация на акаунт