Витилиго 2

• 303 282
  • 1 182
  •   1
Отговори
# 330
vilipili, ако може да се вярва на изписаното в нета по темата и на лекарския опит, то най- голям шанс за повлияване имат новите петна, така че мажи и пий, не се отказвай. Можеш да добавиш към това инжекции Алое и Вит. Б12 евентуално, ако не те е шубе от боцкане.

Между другото, говорихме преди време, че няма Б12 хапчета, вече имало. А мисля и че Rea50 каза, че пие такива.

# 331
Затова Ви питам какво наистина помага за това заболяване,ако има някакво хомеопатично,бих пробвала,защото от половин година лекуваме бронхити и ангини само с хомеопатични, а нашата хомеопатка вдига рамене.Благодаря Ви предварително!

Не се отчайвай, щом ходим по земята винаги има надежда, нали?
Но трудни въпроси задаваш, без отговор. Няма нещо, което със сигурност помага а всеки. Много хора имат частичен ефект от нещо, някои петна се махат, други се появяват, някои не се влияят от нищо ...
До тук никой не е споменал мисля за хомеопатично лечение, някой спомена по- назад, че хомеопатите и на него му "вдигали рамене".
А като е и на 3 детето съвсем не знам за малък човек какво точно да те посъветвам.
Кураж и дано нещата се развият добре при вас, ако не друго поне да не се появяват нови петна!

# 332
Всички препоръчват витамин B 12  и Gingko Biloba. Но най - добре се усвоява ако е инжекционно или форма за под езика( за витамина става дума) само не се отчайвай!!! Помисли си само колко хора страдат от неизлечими болести, които застрашават живота им!!! Ние поне от това не сме застрашени:))) А и може да се маскираме, нали?Simple Smile)) Горе главите и спокойно!!!

# 333
  • Варна
Аз съм чувала, че при подрастващи и малки деца е по-лесно да се постигне резултат, така че не се отчайвай

# 334
  • пак там
vilipili, ако може да се вярва на изписаното в нета по темата и на лекарския опит, то най- голям шанс за повлияване имат новите петна, така че мажи и пий, не се отказвай. Можеш да добавиш към това инжекции Алое и Вит. Б12 евентуално, ако не те е шубе от боцкане.

Между другото, говорихме преди време, че няма Б12 хапчета, вече имало. А мисля и че Rea50 каза, че пие такива.

Внимавайте с Б12!!! На мен на времето със серията инжекции така ми разсипаха обмяната на веществата, че още не мога да се оправя! Дебелея и от въздуха, който дишам. А ефект върху петната нямаше.

# 335
Vilipili, kato pro4etoh tvoeto izkazvane, vse edno 4uvah sobstvenata si istoria, samo s tazi razlika 4e az niamam sestra i nikoi ot moite blizki niama vitiligo. Az  provejdah do  predi  1 sedmica sa6toto le4emnie koeto doktora ti e izpisal - efekt niama6e, no pone spriaha da izlizat novi. Hodih i do Sofia - pregledame docent vav Voenno-medicinska akademia!!! Izpisa mi kortikosteroida Btnovate Creme. Zapo4nah da se maja, no e minala edva 1 sedmica da kaja dali ima efekt, no nabludavam poiavata na novi petna. Mai 6te se zavarna kam prednoto le4enie s VITIX GEL i VITIX tabl. Taka kato slu6am i 4eta opravia niama, dano pone ostane samo tam na racete Sad. Mmogo se strahuvam da ne se poiaviat i na drugi mesta....

# 336
Благодаря ви за подкрепата!А на малко дете може ли да се дава само витамин Б12 и в какви количества?

# 337
 Само да вметна,че аз пия В12,но май не са за под езика.Наистина най-добър ефект имат инжекциите(най-вече при възрастните приема през стомаха е затруднен),но завода,който ги произвеждал нещо ги спрял(това е инфо от преди 2месеца).Тези таблетки,които купих са някакви нови-щатски.А тези за под езика какви са?
  Според мен за дечица трябва де се пита педиатър какви дози са допустими.Те сега се развиват и не знам дали не е пък  противопоказно да се прекалява с витамина.Накои витамини се натрупват и правят бели. Naughty

# 338

Внимавайте с Б12!!! На мен на времето със серията инжекции така ми разсипаха обмяната на веществата, че още не мога да се оправя! Дебелея и от въздуха, който дишам. А ефект върху петната нямаше.

Има ли научно обяснение този ефект на вит. Б12 или ти си мислиш, че от него са дошли проблемите ти?

Подкрепям ДАН за вит. Б12 и 3 годишното дете. Задължително питай лекар, защото никой от нас не е такъв.

# 339
  • пак там

Има ли научно обяснение този ефект на вит. Б12 или ти си мислиш, че от него са дошли проблемите ти?

Подкрепям ДАН за вит. Б12 и 3 годишното дете. Задължително питай лекар, защото никой от нас не е такъв.

Ами доколкото мнението на лекарите впоследствие го потвърди... Самото научно обяснение не мога да ти цитирам, защото тогава бях на 6 години и единственото, което ме интересуваше, беше, че лекарят ми обеща да ми подари спринцовката след края на серията инжекции Simple Smile (което между другото не направи, гадината Simple Smile ). 

# 340
Vilipili, и моята история е подобна, сестра ми преди мен, след време и на мен ми се появи едно малко петънце на гърба, като 2 години беше само то, после започнаха да се появяват и на други места, виждат се само лятото като потъмнея, маскирам ги  Rolling Eyes И аз понеже съм виждала че на сестра ми нищо не помага, не съм наблягала много на лечението. моят съвет - пии таблетките Витикс, опитай и с билките на Порязов, мисля че тези неща помагат да не се разрастват петната, и опитай да не се притесняваш, да не се впрягаш за неминуемите сполетяващи ни ежедневни проблеми и проблемчета  Simple Smile, и УСПЕХ !

# 341
Разрових се малко.
Сякаш най- пълната информация, която намерих е английски тук:
http://www.acu-cell.com/bx2.html

Признаци за недостиг на Витамин В12
Екзема, дерматит, умора, лошо състояние на косата, слаба памет и концентрация, анемия, безпокойство, раздразнителност и напрежение, слаби и болезнени мускули.

Описаните странични ефекти на Б12 са:
Може да доведе до:
- лошо усвояване на фолиевата киселина /това май го прочетох нейде, но забравих къде, може и да не е вярно/
- треперене и вкочаненост в дясно /лице, рамо/
- безпокойство, пристъпи на паника
- сърцебиене
- hyperthyroid - не знам какво ще рече, нещо на щитовидната жлеза
- атрофия на очен нерв ако предозирания има болест на Leber
- безсъние
- увеличаване на съществуващи тумори, влошаване на левкемии и бъбречни заболявания

http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=2619 /Статията е интересна, може да я прочетете цялата Simple Smile/
Витамин B12 се усвоява в пъти по-бавно от останалите витамини, като предозирането му може да доведе до повишена нервна активност, но обикновено няма сериозни последствия, а излишните количества се изхвърлят от организма или се усвояват като резервни.

http://mirbg.info/text.php?tid=116
Витамин B12 (цианокобаламин). Противоанемичен и  важен за нервните тъкани фактор. Съдържа се най-вече в храните от животински произход и ферментиралите продукти; произвежда се и от нормалната чревна флора. Инжектирането на високи дози може да се приеме след диагностично уточняване; при левкози и тумори това би могло да навреди!

Още  нещо интересно, така и така сме задълбали темата за витамините:
Нива на безопасност на витамините:
http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=2064
B1- до 100 пъти
B2- до 1000 пъти
B3 (B5) - до 1000 пъти
B6- до 50 пъти
B12 - до 1000 пъти
Bc (фолиева киселина)- до 100 пъти
C- до 1000 пъти
E- до 1000 пъти
H (биотин)- до 1000 пъти
K- до 50 пъти
PP (ниацин)- до 100 пъти
A- до 10 пъти (!)
D- до 10 пъти (!)

Друго, което прочетох интересно е, че една част от неизползваните количества Б12 се отделят с урината, а друга част се депонират в черния дроб и биха могли да стигнат за около 3 години на организма, ако промени диетата си и спре приема на Б12.
От когато аз си бих инжекции минаха 2 години мисля, така че може и да повторя тази есен. Все си мисля, че тази терапия е единственото, което ми се отрази добре на мен. Започнах я една седмица, след като ми се появи ново петно. Петното не се махна, но не се появиха нови до днес, някои от старите и по-шарени петна, продължиха да се пигментират. Тия дни забелязах, че тези на коленете ми вече съвсем ги няма. От кога е така нямам идея, като хвана малко тен това лято ще се разбере дали е така наистина или просто в момента съм прекалено бяла, за да ги забележа / с мн. светла кожа съм/

За приложение при деца не видях нищо конкретно да пише. В първия линк има дневни необходими дози (DRI).

# 342
f(x), много хубави неща си ни написала, но хич не ми се иска да надебелявам  Simple Smile, на теб не ти ли действа така В12 ?

# 343
f(x), много хубави неща си ни написала, но хич не ми се иска да надебелявам  Simple Smile, на теб не ти ли действа така В12 ?

Не, нямаше такъв ефект. Учудих се, защото четейки не съм попадала на такъв страничен ефект. "Нарушаване на обмяната на в-вата" ми звучи като лекарско обяснение на нещо, което не разбират защо се е случило.

Предозиране с Б12 както с каквото и да е се оказва опасно разбира се. От прочетеното на мен ми стана интересно за депата Б12, които се натрупват в черния дроб и се използват при нужда. Моето GP твърдеше навремето, когато ми биеше инжекциите, че това което го правя няма никаква ползва за организма като цяло, защтото Б12 е се отделя с урината, когато е в излишък.

# 344
Здравейте,това Celestoderm,се произвежда още и го има в Германия но е с рецепта само ,няма внос в България,някой опитвал л иси е да го намери ?

Общи условия

Активация на акаунт