Витилиго 2

• 303 332
  • 1 182
  •   1
Отговори
# 600
Случайно попаднах на темата. Моят мъж от 8 клас има витилиго. Сега е на 31г. Правил е какви ли не курсове на лечение, но резултат няма. Пследните години петната му се разпространиха навсякъде и станаха ужасно много.  Мисля си, че просто при  леките форми на Вит. може да се контролира, но при по-тежките...

# 601
Уф, да ви се оплача. Четох ей сега, че при автоимунни заболявания не се препоръчват имуностимулатори. То е логично де, нали ще засилят имунната система и ако тя атакува някой орган или система, ще я атакува още повече. Така, че ако е вярно, че витилигото е автоимунно, което не е доказано де, ама ако е вярно не е добра идея да пием имуностимулатори.

Аз скоро се натъпках с изопринозин, ама хич не се сетих за тая работа. Сега пак ми казва докторката да пия, ама ме е шубе  newsm78

# 602
f(X) аз същото си го мислех, но не съм споделяла щото си мислях, че сигурно си измислям глупости. Не може всички хора да пият автоимуномодулатори, пък само аз да си мисля че са вредни. Но има логика, нали???

# 603
f(X) аз същото си го мислех, но не съм споделяла щото си мислях, че сигурно си измислям глупости. Не може всички хора да пият автоимуномодулатори, пък само аз да си мисля че са вредни. Но има логика, нали???

Аз го пих това нещо за друго радовенска, не за витилигото. За витилиго никой не ми е изписвал имуномодулатори/стимулатори или както там се казват. Там където четох пишеше, че на листовките на всички тези лекарства пишело, че не се препоръчват при автоимунни болести. То не е доказано, че витилигото е такова, ама знаеш ли човек. А логика има разбира се, мисля че всички автоимунни болести ги лекуват с лекарства, които подтискат имунитета, както и след трансплантации такива се пият. Не че това не носи други вреди, но явно не са измислили още други начини.

# 604
но щом организма самоунищожава пигмента, то си е автоимунно....не знам. Не съм медицинско лице, но се мъча да я проумея тази болест, че след перманенен стрес 6 месеца съм на път да стана цялата като далматинец. Както имах 5 петна накръст, сега....................
та в тая връзка се опитвам да разсъждавам, че то се е видяло че на лекарите не им се занимава с този проблем - то нали не се умира от витилиго....ама аз деца още нямам, както и сериозна връзка, така че не се умира, но и пълноцени не се живее.
 ooooh! ooooh!

Но неделя е, време за почивка и май по добре да не си тормозим мозъците днес  Sunglasses Grinning

# 605
Ами така е, на фокус в научноизследователските лаборатории са кофти болести като рак, СПИН, сърдечно съдовите и пр. Но все пак се полагат усилия в областта на автоимунните заболявания като МС например, така че надежда има. Разберат ли как да се справят с някоя автоимунна болест, ще могат и с останалите мисля аз.
А ти не се мъчи да проумееш болестта, ами да се справиш с факторите, които я отключват.

# 606
   Simple Smile Здравейте, преди седмица забелязах проблемните си изсветлели петънца по раменете и веднага потърсих лекарска помощ. Предписаха ми шампоан "LIMBAZOLE 150". Използва се всеки ден и като душ гел, а веднъж седмично не се изплаква пяната, а се оставя да изсъхне върху тялото. Не знам дали ще има ефект, след като прочетох за вашия опит се поотчаях малко.
Късмет на всички в борбата ни с това "заболяване"!

# 607
Ти сигурна ли си че са ти казали Витилиго?
CLIMBAZOLE 150 или LIMBAZOLE 150 е шампоана? Ако е първото - използва се за гъбички и себореен дерматит, а не за витилиго.

# 608
търся съмишленици за пътешествие до Китай за лекуване на Витилигото на дъщеря ми. Има 2-3 института и не мога да реша кой е най. Успеваемостта, която твърдят, че постигат е 98% в първите 3 месеца на болестта, след това пада на 57% до 3-тата год и 33% след 4-тата. Искам да замина сега, когато децата имат ваканция, а китайците не са в почивка защото тяхната нова год. е февруари.

# 609
Здравейте.Аз съм майка на две дъщери.С едната водех борба с т.н. АКУШЕРСКА ПАРЕЗА  9 месеца.Докторите бяха категурични ,че ще си остане ИНВАЛИД .Сега тя е на 9 месеца и 12 дена и няма помен от никаква инвалидност.Преди 1 месец на голямата ми дъщеря се появиха бели петънца ,като точици по цялото и телце .Много бързо се разпространяват и не можем да ги спрем за нарастване като големина не мога да кажа т.к. им изгубих и бройката.Водила съм я на 3 дерматолози и имам 3 различни диагнози.Едната е ВИТИЛИГО, за около седмица се напълни тялото и с тези точици (бели ,гладки, точно оформен кръг,някои имат кафеникави точки в средата).Описвам подробно как изглеждат ,защото никъде не съм виждала какво представляват в самото си начало тези петна  на Витилигото.Има снимки по сайтовете с доста поразени участъци по кожата като карта с неправилна форма.Знам че не сте доктори и че се борите доста години с тази неприятна болест и точно за това се обръщам към вас,с надежда за адекватен отговор ,защото сте доболка познати с нейните симптоми и видове.Отчаяна съм и нямам сили вече .Изписаха ми протопик 0,03% и я мажа снего ,но те са толкова много ,а разфасовка има само от 10мг.Тя е само на 9 годинки ,а вече се е затворила в себе си и няма желание за игри.Дават ми някакви напразни явно надежди ,че ще се оправи а в същото време не могат да стопират тяхната поява.Моля дайте ми съвет какво да правя-нямам вече доверие на докторите заради случилото се с малката ми дъщеря .Чета за този Томов ,че бил добър дерматолог и мисля да го посетя във Варна, а в същото време се страхувам от поставена 4 погрешна диагноза.Това дете вече ще замине психически.Какво ще кажете вие ?

# 610
търся съмишленици за пътешествие до Китай за лекуване на Витилигото на дъщеря ми. Има 2-3 института и не мога да реша кой е най. Успеваемостта, която твърдят, че постигат е 98% в първите 3 месеца на болестта, след това пада на 57% до 3-тата год и 33% след 4-тата. Искам да замина сега, когато децата имат ваканция, а китайците не са в почивка защото тяхната нова год. е февруари.
[/
бих дошла ,но ние още нямаме точна диагноза Embarassed

# 611
gost, съдейки от опита си на дете с витилиго, мога да кажа, че щях да замина психически от мъкнене по лекари и мазане с какво ли не. Доста от пишещите тук са доволни от билките на Порязов, макар че повечето казват, че ефект има докато ги ползваш. А витилиго освен на око, се диагнистицира само с биопсия, което не съм чула някой да го е правил и изобщо някъде в БГ да се прави.

Изключиха ли възможността за някакъв лишей?

# 612
Да това много я дразни мазане ,доктори и всеки да я пита това какво е .Ами един доцент май си е  мислел за  нещо такова -изписа едно правено лекарство  негово.Като го разгледах в интернет  разбрах ,че съм плащала сумати и пари за някакви овлажняващи кожата кремчета ,а това всъщност няма значение освен че загубих 2 седмици с него.Защото това нещо не спря да се появява и така разбрах че нещо не е наред.Не знам не ми мяза на лишей защото няма коричка ,доста съм прочела и търсила в нета за лишеите ,но няма нищо сходна с нагледното.А има ли нещо друго с което може да се обърка ВИТИЛИГОТО?Вече не знам водихме я и на парамедик казаха, че е от силен стрес и до пубертета щяло да изчезне.Не знам ама за бебока тя единствена ми каза ,че ще се оправи и така стана ,за това пак се доверих на нея.Каза ми за някаква си билка змийско млако сурова и да мажа петната и отвара да правя ,да я къпя с нея и с вода от един манастир която била лековита.Трябвало да вярваме и чудото щяло да стане макар ,че това чудо на мен ми се вижда недостижимо.Като удавник за сламка съм.Чета от този и др. сайтове май всички сме едни опитни мишлета в ръцете на докторите, само ни разиграват-вземи пробвай с това ,пробвай онова тези доктори май вече не им се работи .Знаете ли на мен упоритост не ми липсва ама този път нищо не зависи от мен.Утре отивам до Варна за 4 диагноза #2gunfire -все някой трябва да я лекува нали каквото и да е това.?А нормално ли е да се появяват все нови и нови петънца всеки ден сме с нещо новичко.......Е НАДЕЖДАТА УМИРАЛА ПОСЛЕДНА ........

# 613
Случайно попаднах на това......   

Доставката на уредите е договорирана от кмета на Пловдив д-р Иван Чомаков. Апаратура ще бъде доставена на шест здравни заведения. В Белодробна болница ще има скенер, МБАЛ „Св. Мина" и Онкологичният диспансер ще получат по един ехограф. В МБАЛ „Св. Мина" ще има апарат за хормони и туморни маркери, а в Кожния диспансер - апарат за лечение на витилиго и псориазис, специализирана апаратура за изследвания при кожни заболявания.

Това е публикувано на 10 декември 2006 год. Значи трябва да са ги получили отдавна и да са ги изпробвали.Някой има ли от този град и знае ли нещо повече за тази апаратура .

# 614
Може би имат предвид лампа или каквото е там за облъчване с UV лъчи. Ползва се за лечение и на витилиго и на псориазис. Обикновено се прави в комбинация с псоралени - хапчета или мазила, пиеш хапче и до 1,2 часа облъчване или мажеш и облъчване. След това обаче кожата става много чувствителна на слънчева светлина дори и трябва да се стои в затъмнена стая и прочае за часове.

Общи условия

Активация на акаунт