~::~ООН по арабски с бурни дебати и дискусии~::~44

• 18 608
  • 282
  •   1
Отговори
# 195
Ахлян, девойки!

Сервирам кафенцето и искам да се намеся в дискусията с един коментар, защото забелязвам субективизъм и абсолютизиране на нещата. Във всяка религия, във всеки етнос има добри и лоши хора. Облеклото и религиозните предпочитания не трябва да определят мнението за даден човек. Познавам и съм имала честта да познавам и в емирствата жени, които се обличат доста освободено, но душата им е бисер, и други - покрити от глава до пети, молят се по 5 пъти, уж всичко по Коран изпълняват, а душата им е черна дупка. Така че не трябва да се категоризира - по-освободените са к...., а видите ли всички покрити са света вода ненапита...
Много ми харесва нашата поговорка " Прекаленият светец и Богу не е драг... "

# 196
Здравейте  и от мен!!!

Малко късно се включвам след като Весито е приключила темата с нейния постинг  Peace

Първо мисля, че е абсолютно излишно да се споменава религията във всеки пост и да се набива на другите  Shocked
Всеки си има мнение по нещата и ако не съвпада с това на другите означава, че е грешно ли?

Иман, мерси за кафенцето  Simple Smile

Марси, радвам се, че всичко е минало ок  Praynig

Искам да видя снимките, а въобще нямам време  Sad
Днес вече трябва да намеря такова, че ми стана любопитно от коментарите ви  Party

Лек ден на всички!!!

# 197
Добро утро и от мен момичета ,кокичета   bouquet

За мен лично е интересно как разни хора гледат на разни проблеми а и хубаво да знаеш кой какви принципи има за да го уважаваш и да си знаеш границата при общуване
Уважавай себе си за да те уважават другите Не виждам нищо лошо да се обсъждат разни теми но всеки да си знае мерките и да се изказва от своя гледна тачка Така този който иска нещо ново да научи ще се възролзва  а на този който не му е интересно  обръща сюжета
А и ако ние не  се събираме и да си обсъждаме разни теми с кого да си пишем и говорим  newsm78
За мен лично темите са малко казано удоволствие  От всичко има   И диетки и песнички и уроци  и рецепти   и спорове и снимки 
Включвайте се  по често и по всякакви теми Като една голяма къща  Ту някой излиза ту някой влиза Някой му се е разболяло детето ,друг има изпит и т н  и т н   Някой е весел някой е тъжен
нАй важното е да ни обединява обич и топлина и разбиране
Ако някой иска само да се изплаче душата също може да го направи

Хайде отивам по задачи    bouquet

# 198
svear, Iman,  Hug Hug Hug

Момичета, нали затова сме се събрали, дори да сме различни, имаме много неща, които ни свързват.

Последна редакция: вт, 04 дек 2007, 11:22 от amal

# 199
Ахлян, девойки!

Във всяка религия, във всеки етнос има добри и лоши хора. Облеклото и религиозните предпочитания не трябва да определят мнението за даден човек. Познавам и съм имала честта да познавам и в емирствата жени, които се обличат доста освободено, но душата им е бисер, и други - покрити от глава до пети, молят се по 5 пъти, уж всичко по Коран изпълняват, а душата им е черна дупка. Така че не трябва да се категоризира - по-освободените са к...., а видите ли всички покрити са света вода ненапита...
Много ми харесва нашата поговорка " Прекаленият светец и Богу не е драг... "
Веси Peace това за прекаления светец ми го взе от устата:)
Имам много религиозен близък приятел на Ахмед. Момчето прекъсна училище, защото петък не ходеше нито на лекции, нито на изпити, а отиваше цяла сутрин и обед в джамията. Не можа да си завери семестъра и толкова години труд отидоха на вятъра. Вече не идва при нас, защото имахме куче (за около 4 дни), та 4 години след това, още било мръсно. Абе на моменти момчето ми се струваше побъркано направо.... още мн случки има с него...
А друг познат уж много религиозен,ама го видяхме в едно кафене с една мацка и изобщо не я гледаше религиозно по задните и по предните части Laughing  Twisted Evil

# 200
ЗДравейте, момичета!  bouquet

Имам чувството, че цяла вечност съм отсъствала от темата, вие толкова много сте изписали, че едвам ви изчетох. Аааа, съобразявайте се малко  hahaha
Аз тия дни нещо, незнам защо така, ама организацията ми куцаше и все не ми стигаше времето. Сигурно защото ходя и на кормуване вече и задачите ми идват малко в повече. Сега да ви разкажа за моите шофьорски истории... Меко казано съм очарована от себе си, а май и инструктора от мен /само да не си помислите нещо друго/. Каза, че ми е вроден талант да стана шофьор  Joy каквото и да значи това. Явно много го бях впечатлила, а да не говорим себе си колко изненадах, след като с първото ми качване в автомобила го запалих безотказно, нито веднъж не ми загасна двигателя, нито веднъж не задавих колата, карах повече от 20 км. по извънградски пътища, а след това влязох в града през кръгово кръстовище, минах през централен булевард в пиков час и спрях точно на центъра  #Crazy Shocked. Направо нямам думи. И сега като си спомня, все едно не съм била аз това, а някой друг.... Та, така...

Марси  Hug Знам през какво си преминала и много се радвам, че всичко е приключило по най-добрия начин за теб. Възстановявай се по-бързо и това нека по-скоро да остане зад гърба ти.

Момичета, гледам сериозни тези сте захванали. Аз за религия не искам, а и не мога да говоря. Първо, че никак не съм запозната с исляма, а освен това религията е нещо много сложно и индивидуално. Самата аз съм християнка, не съм расла в много религиозно семейство - по-скоро нещо като златната среда и съм доволна от това. Родена съм точно на Коледа, според някои това е голям късмет, според други не. Но има нещо, което споделям като част о т другите момичета - за мен семейните празници, честването на рожденните дни са нещо изключително важно и приятно. Има особен уют в това - поне в моето семейство винаги се е държало на тези неща. И то по никакъв начин не е било обвързано с религията. Радостите в живота ни трябва да се ценят. Но, всеки решава за себе си!

Говорите си за албумчето... Кога ли най-после ще успея и аз да разгледам новите снимки. Стана ми вече много любопитно да видя новите попълнения!

Дани, пиши повече как сте, изгуби се за дълго време и осезателно липсваше!  bouquet

Аз спирам, че както винаги подобрявам собствените си рекорди по писане... Пак ще намина след малко. Лек и успешен ден!

# 201
Днес кафето е японско май!Хубава чашка,а дали е ароматно?

Мислех,че приклЮчихме темата за религия.За тези,които се подразниха да напомня,че заглавието на темата е ,,...бурни дебати и дискусии,,,а не ,,мир и съгласие на мамите от арабски страни,,
Съгласна съм със Свеър-много добре се е изказала.На мен лично този кратък ,,дебат,,ми помогна да ви опозная по-добре и да си направя заклЮчения.
Когато преди повече от година пишех в ,,арабската тема,,не ми беше интересно през повечето време.Обикновено нямаше смислена тема на разговор,само закачки,чат пат някоя се оплаче и другите и съчустват...
Кой на кого може да наложи мнение се питам?Дадохме факти,доказателства за тях,който както иска да си преценява.Нещата,които споменах не са измислени от мен и истината е такава,независимо харесваме ли я или не.
Сега ако ще обсъждаме кои са свети води и кои не-аз съм готова.Ще изкажа мнение и ще дам примери,само някой да не се засегне и да ме обвини,че споря и намесвам религията????!!!!

Бонбонела-браво на теб!Все така уверено давай с курсовете!

снимка.бг вчера не ми качи снимките.Всичко беше готово уж,а показа error.Днес пак ще опитам ако имам време.

# 202
Лили, твоите знания са пресни.Изчакай да улегнат, тогава ще ги преоткриеш.. Истината никога не е една... - винаги се пречупва през погледа на отделният човек..Не трябва, пак казвам да абсолтизираме.. И аз съм изчела много литература за Исляма, но пак не мога да съдя и да претендирам ,че знам "истината".., а другите са невежи..

Бонбонела, браво за курсовете  Hug

# 203
Добър ден  Hug

Заставам зад постинга на Веси.И аз съм на това мнение PeaceАз тепърва навлизам в исляма,у4а се да спазвам и живея според него.Имам ли въпроси или нещо не разбирам,знам кого да попитам,но със сигурност няма да дискутирам тук във форума

Лилия не те разбирам(не се и опитвам де и аз като теб си правя заклю4ения  Simple Smile)сигурна ли си,4е не си сбъркала форума newsm78 някак си "мненията" ти ми се струват много остри.Машал,4е си толкова религиозна,но не мислиш ли,4е тук по-голяма 4аст от вписващите се са християнки.Замисляла ли си се,дали на тях ги интересува и им е приятно?Няколко моми4ета спряха да пишат то4но поради тази при4ина.Няма да изброявам имена,те си знаят.
Не веднъж се е писало за исляма,сури и т.н.,но никога не по този на4ин,та макар и това да са факти.
Ли4но мнение разбира се.Пиши си щом ти харесва,аз мога и да си затварям о4ите и да преска4ам мнения  Wink,има саитове и саитове за ислям,трябва ли ми нещо знам къде да го намеря. Peace

Вили да внимаваш другият път какво заглавие слагаш LaughingМоля,те да не споменеш нещо за джихад,4е ще стане страшно Mr. Green

Дани 2 ти си нашата гордост  bouquet Иншалах и аз да последвам примера ти Simple Smile

Отивам да рисувам,4е ме викат  Hug

# 204
Като ме заплеснахте днес от сутринта да пиша и без обяд ще останем  Embarassed

Бонбонела ти май и мен ще заразиш с тези курсове
Ако празнуваш ще ти изпратя най хубавите пожелания от сърце Уважавам чуждите празници  макар че не ги празнувам

Това за уважението към другите съм се научила от евреите Това е единствената им черта която ми харесва у тях Живяла съм сред евреи почти 5 години и малко повече ,съседи приятели ,колеги   Щом знаят за теб какъв си   респект  Това не съм го срещнала и дори сред мюсюбманите тук и там където съм била а да не говорим за роднини християни дето все са ми давали акъл  Joy  а нищо не разбират от религия  Sick

Момичета на вас случвало ли ви се е да ви дойдат на гости и да ви няма Какво правите в такива случаи Имам предвид ако децата или половинката ви е само в къщи  newsm78
На мен често ми се случва  bowuu

# 205
Лилия, да, вярно темата е " .... бурни дебати и дискусии... ", но никъде не се споменава религия каквато и да е била тя  Peace
Ако не ти е интересно това, което пишат мамите за децата си или че някой се е оплакал и другите го съжалили, ами изчакай подходящ момент и се включи пак, когато ти е интересно  Wink
Аз намерих доста противоричиви мнения в твоите изказвания, за това по-добре нека да не се правим на това, което не сме и си бъдем ние, а не просто за пред хората, защото те не ни познават  Naughty
Съвети не искам, аз идвам тук да се разтоварвам, а не да се товаря допълнително от и без това трудния работен ден и живота като цяло.
Ако някой има въпроси от религия ( както знаем тази тема е нежелана за дискутиране тук, в бг-мамма ) ще отиде в сайтовете за религиа, в техните форуми, а тези, които живеят в такива семейства ( като мен ) имат също от къде да черпят инфо, стига да искат!!!!!
Не се мъчи да правиш "хубост на сила"  Peace

А за заключенията си ги остави за себе си!!!
Защото моето е направено отдавна!!!!!

Лек ден и дано сме малко по-широкогърди!!!!  Peace Sunglasses

П.С. Тони, мила, мисля те!!!

# 206
 Hug Здравейте момичета и от мен!

Днес бях на изпит и ми е доста успешен ден Алхамдуллиллах.  Simple Smile И съм в много добро настроение!  Crazy
Относно дебатите ви и мненията на всеки една от вас за мен са много интересни, защото никога не мога да намеря хора за подобни разговори. Аз от тук мога да обогатя малко повече знанията си за Исляма. Научих и доста нови неща от вас. И мисля, че всеки има право да изкаже своето мнение за даден въпрос и да напише неговата гледна точка...та нали за това е форум. И по този начин малко или много придобиваме представа за характерите ни.  Flutter

# 207
принцесо, честито за изпита. На мен тази еуфория с изпитите и напрежението в стомаха вече взе да ми липсва:) Ама не мисля да записвам друго поне засега.....
а между другото, не ти знам името Embarassed

# 208
Пак ще сме първи с ъс скоростите по нова тема  hahaha
Давайте че Вили има вече подготвено ново заглавие  Blush Joy
Аз изчезвам и умната   докато ви се върне леля ви  Hug

# 209
Вече за трети път пиша,че повече няма да коментирам на тема религия,моля и вие да спрете със съветите-разбрах ви.
Не разбирам защо задълбавете.
Ако някой съм обидила са извинявам офицялно.

Свеър-аз не разрешавам да идват гости в мое отсъствие.Гостите се водят на ресторант,но не и в нас.Малко е притеснително да има чужд човек и децата да са сами с него newsm78Аз и нани не обичам да стои в нас-подозирам я във всичко възможно Simple Smile
Ако ми се случи да дойдат и ме няма-мъжът ми не знае къде е чаят,камо ли чашките,захарта и т.н. LaughingГостите биха се разочаровали,та за това нека ги води на кафе или ресторант.
Desert princess-честити и от мен!Ти кога се дипломираш?
tahmine-боядиса ли си косата или още се колебаеш?

Общи условия

Активация на акаунт