Цветята веч' зимуват,цветарките не спират да умуват...... (19)

• 22 485
  • 473
  •   1
Отговори
# 345
  • София
 Hug

Абе все се надявам, че ще оцелее де Embarassed
 Praynig

# 346
Hug

Абе все се надявам, че ще оцелее де Embarassed
 Praynig
Не му се притеснявай толкова.Това е растение дето се гледа само по принцип и е държеливо,не е капризно,плюс  това е много полезно пущината...

# 347
за какво е полезно каланхоето  newsm78 не знам за такива му свойства newsm78

аз знам, че не трябва да се пръска и трябва да се полива по-рядко  Peace за издържливост - наистина е много издържливо  Peace

# 348
за какво е полезно каланхоето  newsm78 не знам за такива му свойства newsm78

аз знам, че не трябва да се пръска и трябва да се полива по-рядко  Peace за издържливост - наистина е много издържливо  Peace
СТАЕН ЖЕНШЕН(Kalanchoe daigremontiana) за това става въпрос  Grinning

# 349
той много по-различен ли е от обикновеното каланхое newsm78 сега ще се поровя в нета малко Wink

# 350
говорим за коренно различни неща! аз си мислех за обикновеното каланхое, а този стаен женшен някой беше нарекъл крокодилче във форума преди време Rolling Eyes

ето снимка за тези като мен, които не знаят за какво иде реч

# 351
Здравейте, попаднах на тази тема и реших да питам в нея, дано е  подходяща....Имам проблем с една драцена. Преди около 2 месеца се преместихме в ново жилище (само 2 апартамента от входа са обитаеми за сега). Сложих най-безотговорно всички цветя в една от стаите, които няма да стягаме (разбирайте - на замазка е), в нея има теч (който някога трябва да отстранят). Пръстта във всички саксии се покри с нещо като бял мухъл, не ги бях поливала поне месец/месец и половина и си изглеждаха супер. Обаче ми дожаля и вкарах драцената в стаята, в която живеем и дори 4-5 часа може би стоя срещу климатика,полях я (след това я преместих) и до там....Листата за отрицателно време станаха жълти с едни малки кафеникави петънца, и почнаха да се сгъват (все едно изсъхват)....От един голям цветарски център ни посъветваха да я присадя, въпреки, че сега не му е времето и да внимавам с поливането - присадих я, имаше влага в почвата. От тогава и изпопадаха почти всички листа, с изключение на тези на върха...по тях все още има и зеленичко.... Cry
Някой да има идея как да я спася?
 Praynig

# 352
...
Ох, ми знам ли newsm78 Може би защото много му треперя и все внимавам за него ...да му е добре.
На нормална стайна Т е, нито е много топло, нито е студено. Може би около 20 градуса. Не знаех, че обича да се пръска, почвам да го пръскам. Точно правилно го каза - поумекнал е, жълтее, клюмнал. Дано с пролетта се посъживи. Не съм го пресаждала, страх ме е, защото има много бебенца вътре и ще ги съсипя. А и мисля, за най-сигурно да си го пресадя напролет.
Винаги така става, като много се стараеш за нещо ... Sad

Аз моето каланхое (ако все пак за това става въпрос) нито го пръскам, нито го поливам, тъй като четох, че е сукулент. При тази липса на грижи то се чувства доста добре и даже му растат нови листа. От време на време отчеквам някое избуяло клонче и го забождам направо в пръстта да си пуска коренчета. Забравих да напиша, че съм събрала всички каланхоета вкъщи в две пластмасови сандъчета, които стоят до прозорец на около 16-18 градуса Т.

# 353
той много по-различен ли е от обикновеното каланхое newsm78 сега ще се поровя в нета малко Wink
Ами това е лечебно растение...Лекува доста работи,който се интересува да ми пише на лични,че сме го обсъждали в предишната тема и да не ставам досадна на другите.....
Ето малко инфо:
http://www.doctorbg.com/page.php?id=13318

# 354
Много се извинявам за въпроса,че е писано по него но не можах да открия къде беше....Та въпроса ми е...

Костилката на авокадото как се садеше с острото на горе или надолу?  Embarassed

# 355
Аз съм я посяла легнала пък ще видим дали ще излезе нещо  Thinking

# 356
  • София
Много се извинявам за въпроса,че е писано по него но не можах да открия къде беше....Та въпроса ми е...

Костилката на авокадото как се садеше с острото на горе или надолу?  Embarassed
С дупето на долу, а с острото на горе. Peace

Да се оплача, листата на Коледните ми звезди започнаха лека по- лека да падат, нормално ли е това или ги губя. Confused

# 357
Едната ми коледна звезда беше нападната от гадната щитоносна въшка Sad.
Тъкмо си изчистих мандаринките и .... #Cussing out
Не са били в близост, а откъде дойде тази напаст ooooh!?
Орязах я жестоко, защото беше невъзможно да я изчистя.

# 358
  • гр.Добрич
И моите цветя са нападнати от разни гадинки. Да се чудиш откъде са влзели вкъщи.
По Калата има едни жълти разпльокани и така са се впили, че не мога да ги премахна от листата.
Каланхоетата ми също заболяха от нещо. Така започнаха да им почерняват листата и падат. Едното остана голи пръчки, друго о и то натам заминава. Чудех се с какво да ги пръскам дали е гъбично или акари?

# 359
  • гр.Добрич
И пак аз. Laughing
Това е Каланхоето от Мама Цоцоланка.

Пускам снимка, защото и тя не знаеше какъв цвят е. За съжаление и то има същото заболяване. Снимката е за цвета, но се виждат и почернелите листа. Пръсках го с Лактофол, но ще видим ще се оправи ли.

Общи условия

Активация на акаунт