Колкото мина, толкоз остана. АПРИЛ догодина, мама ще стана!

• 12 652
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
   Добро утро и от мен   Hug
 Ясмина да ти е живо и здраво детенцето     nbirthday      Много късмет в живота и да слушка много. Весело изкарване ви пожелавам  Tada

Момичета, мъж ми се обади и ми сервира, че шефът му ще идва в BG с него и има работа в София. Та моя ще му е шофьор и аз ще ходя с тях, иначе друг вариант да се видим този уикенд - няма. Искам да ви попитам дали някой гинеколог работи и в събота, има 3D-ехограф и мога да отида без записване. Ако има дайте ми някакви координати.
 Благодаря Ви предварително и ще чакам да ми отговорите.

# 121
  • Пловдив
Ясмина, да ви е жив и здрав рожденникът и много да ви радва  bouquet

# 122
 nbirthday Ясмина да ви жив и здрав малчугана.Да расте умно и будно дете и мноооого да ви слушка.

# 123
Добро утро момичета  Hug
То май добър ден станало, ама аз до сега бях в леглото.

Ясмина, да ви е жив  и здрав рожденника и весело изкарване на празника.

Аз днес като че ли съм по-добре, да чукна на дърво. Снощи ми се появиха и тези менструалните болки, за които обяснявахте и малко се стреснах. Но заспах с мисълта, че днес всичко ще е наред. Сега се връщам пак в леглото, продължавам да си пия хапчетата и да почивам. Само нифедипина не съм го пила ( док и от него ми каза да пия за кръвното), но прочетох на листовката че не се препоръчва при бременни и при хора с ниско кръвно. Да не би от магнерота да се вдига кръвното? И какво е усещането при високо кръвно? Аз единственото което усетих е по-ускорено сърцебиене от време на време.

Единственото ми успокоение е, че беба не спира да рита. Ама какви ритници само.
При мен на последния преглед беше с крачетата към шийката на матката, аз така и предполагах, защото усещах ритници там. А главичката беше отдясно на пъпа, където и самия корем ми е малко по-издут.
Е, това е от мен засега. Ще надникна пак да видя какво правите при следващото ми ставане от леглото.
Хубав ден на всички   bouquet

# 124
  Добро утро и от мен   Hug
 Ясмина да ти е живо и здраво детенцето     nbirthday      Много късмет в живота и да слушка много. Весело изкарване ви пожелавам  Tada

Момичета, мъж ми се обади и ми сервира, че шефът му ще идва в BG с него и има работа в София. Та моя ще му е шофьор и аз ще ходя с тях, иначе друг вариант да се видим този уикенд - няма. Искам да ви попитам дали някой гинеколог работи и в събота, има 3D-ехограф и мога да отида без записване. Ако има дайте ми някакви координати.
 Благодаря Ви предварително и ще чакам да ми отговорите.

Д-р Мазнейкова преглежда в събота от 9.00ч до 13.00 ч, но мисля , че трябва да си запишеш час.Обади се на регистратурата да пишаш тел.8184600

# 125
Добро утро!  Hug
Ясмина да ти е жив и здрав рожденника, пожелавам му всичко най-хубаво в живота.  newsm67Мерси за тортата Hug
Днес ме чака опаковане на багаж, цялата къща ще трябва да я прибера в кашони #Crazy newsm78
Направо не ми се почва, ама до неделя трябва да сме се изнесли от тука Wink

# 126
 Ясмина, жив, здрав и много щастлив рожденик ти пожелавам! Късмет и любов на цялото ти семейство! newsm59

# 127
В понеделник към 13 часа много ме заболя корема , но една странна болка , никога не я бях изпитвала. Изпих си хапчетата и ми мина , но след 2 часа пак същата. Направо ми се приплака и позвъних на АГ-то. Тя ме видя на ехограф иииииииииии КОНТРАКЦИИ и айде в болницата. Отивам в болницата , приемат ме и ме включват на системи. И така със системите до на другия ден на обяд. И след това само на хапчета Папаверин и Магнерич , пък аз тях и без друго си ги пия. А най-много се ядосвах за визитациите. Идват и питат Как си , аз отговарям Добре и това е визитацията приключва. И днес така питам ще ме изписвате ли , а лекара Ами слушала ли си?
И така изписаха ме днес , даже и без преглед.  Rolling Eyes
Поне вече знам как болят контракциите. Shocked

Arodeot да позная ли къде си лежала:) - в Майчин дом?
Ако съм познала даже предполагам че сме били съседки по стая, като аз бях със същата диагноза, сиситеми и хапчета. Изключително недоволна съм като цяло - от условия, хигиена в тоалетните, отношение на лекарите...Ние по случайност имаме позната в Майчин дом и уж повече внимание би трябвало да ми обръщат, а вместо това тъпата акушерка беше объркала предписанията на доктора и 1 ден ме държаха без лекарства бес системи - нищо. А бе нямам думи. Сега се връщам от женска консултация пак в Майчин дом и пак с позната ( до сега на частно съм си ходила) и пак нямам думи - кантарът не работи, кръвното ми го мери не сестрата, а моята позната. Нито ме питат как съм, какво пия, а преди 1 ден съм излязла от болница. Плюс това хемоглобинът ми е паднал на 117, един друг показател също не е ок, и пак нищо...Познати, непознати, явно не си ли плащаш - няма внимяние. Все пак ме видяха на ехограф за 2 мин. и ми дадоха снимчици, та поне това ме радва.

Хайде мами целувки и много внимавайте с болките в коремчетата, защото ако бебчетата недай си боже тръгнат да излизат (на епикризата ми пише фалшиво раждане) трябва да са поне в 28 седмица за да имат шансове да оцелеят. Така че почивка (доколкото е възможно) и силна храна както казват бабите  Hug

# 128
Ха - ха и аз се записах току що при д-р Росен Петров!!! Момичета, да не сте в Смирненски, че и комшийки да излезем?! Аз и предишните бременности съм била записана при него, проблеми с иследвания и болнични не съм имала, но като знае че се следиш и другаде, зор много не си дава! Вие му кажете че искате да ви вземе секрет- няма да откаже!

Последна редакция: пт, 30 ное 2007, 19:50 от veni-b

# 129
Ясмина честит ти рожденик-да ти е жив и здрав и много да те радва  bouquet

Добро утро и от мен Laughing Аз преди час се надигнах-тежка вечер.........до 3 бяхме на дискотека.хубаво си потанцувах.Без да знаем кой ще пее,се натресохме на Тони Стораро  hahahaЧувставх се високогабаритна през цялото време Shocked Даже и бебето усетих да ме рита докато си почивах на стола.Побъркала съм го горкото

Тук може да разгледате снимките от снощи-да ме видите как съм се наляла в бюста Joy
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=196861

# 130
Като чуя за МД и настръхвам, в 10-та седмица прокървих, и тъй като живеем не много далеч от МД, с мъжа ми веднага отидохме до там,
на входа след обяснение какво става охраната ни посрещна с думите "Уфф то цял ден все такива идват",  мъжа ми едвам се сдържа Confused
Посрещна ни докторка която ме метна веднага на магарето, като през цялото време ми се караше, за това че не съм пила Утрогестан от 6та седмица ?!?! Прегледа болеше ужасно, имах чувството че ме разкъсва отдолу, даже виках от болка и през цялото време се въртях, тя не спря да ми се кара, че съм преигравала! Накрая каза "Нищо нередно не виждам, незнам от какво кървиш" и предложи да се качим горе на ехографа да види дали бебето е живо, качваме се и една сестра ни посреща от вратата с думите "Айде колко разкритие има" смисъл да раждам вече #Crazy #Crazy #Crazy Навсякъде беше тъмно, само в коридора имаше една лампа под която имаше едно бюро на което стоеше един лекар с гръб към нас и дори не се обърна да види какво става, вкараха ме в една тъмна стая, в която единственното осветление беше от екрана на ехографа, легнах и цялата треперех от страх, а сестрата "айде стига си се шашкала"  Shocked При положение че не знам какво става, дали е живо бебето ми, защо кървя и дали ще си тръгна въобще от тая болница, тя ми казва стига си се шашкала!!!!! Абе както и да е, почна да гледа ехогараф мълчаливо, аз я питам "Живо ли е?" тя " да живо е", ама не може да го измери, уфка там, ядосва се и извика една млада сестра, с която двете се кьориха 10- минути, докато го измерят с 300 зора!
После ми вика "Ми незнам какво ти има, от какво кървиш?" После от стичката се провикна на доктора в коридора " Кървяла, ама няма нищо във влагалището, бебето е живо, кво да правим" лекаря без да вдига глава от бюрото "Да си ходи" и това беше момичета, съжелявам за дългия пост, но исках да ви разкажа моята история за МД. На излизане видях няколко бременни в една стаичка, които стояха на тъмно в 8 часа вечерта и мълчаха, беше  супер подтискащо. А през цялото време не пуснаха мъжа ми с мене, той стоеше долу в един коридор, без да знае какво става с мен и бебето, като го видях горкия направо ми дожаля.АБе ужас! Недай се боже ако се наложи спешно в болница отиваме в Токуда!

sisee много хубави снимки, а по бюст си приличаме, моя никога не е бил малък, а сега...  bombs

Последна редакция: пт, 30 ное 2007, 13:13 от Aquariel

# 131
След прочетеното за МД ми се затвърди мнението от една приятелка, че там е цитирам "Концлагер за майки"

# 132
Е-е-е, такова отношение! Как може! Доколкото знам, МД е една от водещите болници за раждане в София! Това на какво прилича?!

Аз също имах еднократно кървене във 2 месец, тогава отидох направо в Селена в Пловдив. Там отношението беше човешко, макар че трудно събудих дежурната лекарка, та да ми отвори! Беше тъмно и заключено, та като почнах едно звънене на звънеца... И като никой не дойде 10 минути, звъннах на мобилния, който е даден във вестника. Добре, че го носех с мен... В Селена май раждат само секцио, така съм чувала. Докотрите навивали майките все за секцио. Пък и щом посред нощ няма кой да ми отвори! Явно няма родилки...

# 133
Е-е-е, такова отношение! Как може! Доколкото знам, МД е една от водещите болници за раждане в София! Това на какво прилича?!

Аз също имах еднократно кървене във 2 месец, тогава отидох направо в Селена в Пловдив. Там отношението беше човешко, макар че трудно събудих дежурната лекарка, та да ми отвори! Беше тъмно и заключено, та като почнах едно звънене на звънеца... И като никой не дойде 10 минути, звъннах на мобилния, който е даден във вестника. Добре, че го носех с мен... В Селена май раждат само секцио, така съм чувала. Докотрите навивали майките все за секцио. Пък и щом посред нощ няма кой да ми отвори! Явно няма родилки...
Не е така Ася! Такива слухове се носят и за Торакс и въобще за частните клиники. Има теми за Селена, виж колко много момичета са родили спонтанно, без секцио.
Такава е била ситуацията тогава, но ако беше отишла в Окръжна примерно си мисля, че нямаше да е по-различно, даже можеше да те върнат под предлог, че не са дежурни.

# 134
Била е водеща преди 10 години може би, сега всички специалисти и кадърни кадри са се разпръстнали по частните като Токуда и Шейново, което е нормално де, в МД са останали само неуспели да се реализират лекари и сестри, според мен е така, защото подобни историй като моята има стотици. Но моето мнение е само за родилното и предродилното отделение, за другите отдели не мога да говоря,  а за лекари като доц.Георгиева и проф. Кременски мога да кажа че професионалисти и невроятни хора!

Общи условия

Активация на акаунт