Merry Xmas and Happy New Year-United Kingdom of Great Britain and N Ireland-12th

• 19 658
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте на всички във форума!
Аз съм нова тук и вече намерих доста полезна информация за живота на 'мамите' в Обединеното кралство. Живея в Лондон от 1,5 г и не познавам много хора.
Бих искала да попитам относно добавките, които се препоръчва(или не се препоръчва) да се вземат по време на бременност. Миналата седмица бях при GP-то, но този лекар се отнася винаги много грубо към пациентите и не искаше да ми каже нищо, просто се измъкна с думите "когато отидете в болницата и се срещнете с акушерката, тя ще ви обясни всичко",  а аз го попитах само общи въпроси, които той като лекар би могъл да ми отговори. След това отидох в болницата(St. Thomas), но там ми казаха, че не могат да ми направят час с акушерка преди да ме регистрират. Казаха ми да оставя документите и те ще ми се обадят да ми кажат кога да отида. Сега съм десета седмица, а те казаха, че трябва да имам първия scan в 12. Засега не са се обадили и не знам какво аз трябва да направя -  да им се обадя или да чакам те да ми звъннат. Не знам каква е практиката тук и ще ви бъда много благодарна ако ме посъветвате какво да правя. Благодаря на всички предварително.

# 76
Rady72, незнам как да те посъветвам, защото при мен нещата бяха по-различни.Аз отидох при GP и той ми букна среща с мидлайфката.Не съм ходила сама да се регистрирам в болница.След което тя ми направи картон и ми обясни, за всичко, което се сетих да попитам и нещата, които тя имаше да си каже.Относно добавките- тя ме попита дали пия фолиева киселина, аз казах да и забравих да питам за витамини, но и тя нищо не каза.Затова се опитвам да ям всеки ден по няколко различни плода.Но сега като ходя на 18.12 ще я попитам.
Но ти ако искаш може да си вземеш от тези, които са с фолиева к-на и витамини-Pregnacare, имат и Омега 3 и изглеждат доста добри.Но все пак са химия, и аз им се чудя...

Ох, мами да се оплача.Вчера трябваше да ходим да гледаме квартири... и докато се доберем до Richmond( затвориха линията, точно една 1 мин преди да хванем влака) и пътувахме цял ден и ни валя дъжд.И от едната агенция се обадиха, че едната квартира е вече взета, а другата не я видяхме, защото отидохме прекалено късно  Shocked .И аз така се изморих от цял ден да гоним Михаля, и накрая нищо, че му казах на мъжът ми: или да си купим кола или сам да ходи да избира.Вече се затварям в къщи и пълен релакс!
Утре мисля да отида на GP и да му кажа да ми пусне изследвания на кръвта, защото вие май сте прави за кръвната захар.Говорих с баба(а тя има диабет) и тя ми каза, че точно това е станало.Дано не се случи отново.

Ех и вчера забравих да поздравя всички бивши и настоящи колеги!Честит студенски празник на патерици!

# 77
Ради, при всички случаи продължавай да пиеш фолиева киселина; за нея не ти трябва рецепта. За витамините: може с тях, може без тях - ако искаш да ги взимаш - погледни в аптеката, стандартни за бременни, също без рецепта.

От болницата ще ти пишат, в момента в който получат писмото от GP-то, те те "регистрират" и веднага ти пращат писмо за прегледа в 12 седмица. Отнема им няколко дни просто да те въведат в системата - от там нататък е автоматично.

Естествено, ако мислиш, че има забавяне, звънни в болницата, да видиш дали са те регистрирали (по име ще те намерят; след това ти дават номер).

Най-важното: спокойно  Simple Smile

# 78
Здравейте мами от Кралството. Предстои ни да прекараме Коледа и Нова година в Лондон и имам няколко въпроса. Бебето ми е на 10 месеца и тук го храня основно с готови пюрета - купувам Хип, Сънвал, Алете. Миналия път, когато бяхме в Англия той все още не беше захранен и нямам представа какви пюрета има при вас. Ако изброените ги няма много ви моля да ми препоръчате хубави пюренца и от къде ги купувате. Също така ме интересува от кое гелче за облекчаване на болката от никненето на зъбките сте най-доволни? Ами това са ми въпросите. Ако някой има нужда от нещо - пътуваме на 23. 12. Предварително ви благодаря и весели празници на всички.

# 79
Здравейте мами от Кралството. Предстои ни да прекараме Коледа и Нова година в Лондон и имам няколко въпроса. Бебето ми е на 10 месеца и тук го храня основно с готови пюрета - купувам Хип, Сънвал, Алете. Миналия път, когато бяхме в Англия той все още не беше захранен и нямам представа какви пюрета има при вас. Ако изброените ги няма много ви моля да ми препоръчате хубави пюренца и от къде ги купувате. Също така ме интересува от кое гелче за облекчаване на болката от никненето на зъбките сте най-доволни? Ами това са ми въпросите. Ако някой има нужда от нещо - пътуваме на 23. 12. Предварително ви благодаря и весели празници на всички.

има пюрета на ХИП  във всички големи супермаркети  в  голям избор . Peace

гелче не съм ползвала с последното.

# 80
А някаква вода за бебета дали има, защото помня, че чешмяната вода беше доста варовита?

Някой дали продава бебешко легло, защото няма смисъл да давам толкова пари за нещо което ще се ползва общо 1 месец в годината?

Последна редакция: пн, 10 дек 2007, 16:16 от delight

# 81

Пюрета има най-различни, не се притеснявай. Хип има. Във всеки супермаркет и Boots ще намериш много пюрета.
Нямам предпочитания за гел, пробвай Bonjela ако искаш. В Boots го има.
Вода за бебета има, аз не съм ползвала, може и от чешмата, макар че много хора до 12 месеца я изваряват. Някой хора ползват минерална вода Евиан.
Ако стоите в хотел, там ще ви дадат легло. Ако не- аз имам сгъваемо бебешко легло, ама е много тежко и не мога да го нося.

# 82
за употребявано бебешко легло, погледни на gumtree.com - търси за "playpen" или "travel cot" - има много, за 10-15-20 лири (и може да го намериш от район, в който да ти е удобно да си го вземеш)

http://www.gumtree.com/cgi-bin/list_postings.pl?posting_cat=2549 … e=&max_price=

============
за пред-новогодишната ни среща, дотук сме аз, Алиса и Матцобол (пу, как изглежда на БГ  Mr. Green), за 29-ти декември. Ирка, Пепи, Хариет? Други лондончанки? Казвайте дати и места.

# 83
  • София

за пред-новогодишната ни среща, дотук сме аз, Алиса и Матцобол (пу, как изглежда на БГ  Mr. Green), за 29-ти декември. Ирка, Пепи, Хариет? Други лондончанки? Казвайте дати и места.

Аз ще се включа догодина Wink. Хайде весело изкарване, забавлявайте се! lalalala и  smile3509

# 84

29-ти декември мога. Това е събота, нали? С дЯца или без? Ако е с мъници, разхожда ли ви се до Maritime Museum в Гренич или ви е далече? Или пак до London Bridge, там на закритото място в галерията, където миналият път се видяхме? В кафенето на Sommerset House? В кафенето на National Gallery може също да няма толкова хора?

# 85
Здравейте. Първо благодаря за съветите за болницата на Мишолина и Пумпалка, днес ми се обадиха и ми дадоха час за първия скан.

Ако може, аз също бих дошла на срещата. Живея в Лондон от 1.5г, но не познавам много хора и ще ми бъде приятно да се запозная с вас.  Simple Smile

# 86

Аз съм за  без!  Mr. Green
мишолина и тя ,май , не напираше да идва с децата  Laughing

# 87
мишолина и тя ,май , не напираше да идва с децата  Laughing [/b]

Гледай сега, как ми излиза лошо име. Бих взела Мариана, всъщност. Маcoball, на теб ще ти позволим да си без Томи - имаш баба сега  Simple Smile

Аз не съм ходила в Somerset House; там да се видим?

# 88
Аз не съм ходила в Somerset House; там да се видим?

Добре, в Somerset House.  Даже ако искате да е следобед, като е осветено там, е приказно.
И аз без деца, ще си имам баба тази Коледа.

Мишолина, там има една прекрасна коледкция на сребърни и златни предмети, the Gilbert Collection, четох, че ще я махат скоро, ако упееш да я видиш, няма да съжаляваш. Особено интересни и красиви са кралските кутийки за енфие от 18-19 век, украсени със скъпоценни камъни.

Последна редакция: вт, 11 дек 2007, 13:04 от Алиса

# 89
 Май пак ще се размина да се видя с вас Sad.... сестра ми идва на 28ми ,та на 29 ти какви ще ги бъркаме не е ясно...но дори и да успея някакси то ще съм с мъж,сестра,и 3 деца...малко тъпо май.
ох дано скоро пак нещо се организираме през някой уикенд ,ще е бъде хубаво да се запознаем лично.

Общи условия

Активация на акаунт