Условия за прием в детските заведения 2008-2009г !!! САМО ЗА СОФИЯ

• 32 934
  • 706
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Запис Peace

# 616
аз сега си мисля не е ли по-добре, който няма компютър вместо да ходи в еди кое си ОДЗ да отиде в СО да подаде молба по образеца които ще попълваме в и-нет, така ще се заобиколят директорките и другите проблеми с закупуване на компютри и т н

Мен ако питаш цялата идея с интернета (не че не я одобрявам) идва от някоя фирма дето с доставка на компютри и инет се занимава и си има познати в общината.

И какво? Дай да си седим в миналото. Уж сме в Европейския съюз. В чужбина всичко става онлайн - плащаш си вестника, паркинга, обедното меню, застраховките, билетите, пазаруваш. А тук за подаване онлайн на молба за ДЗ пак намерихме кусури и гледаме кой ще спечели, сакън да не върти далаверка. Ей, скоро няма да се оправим...
Не е вярно, идеята идва от родителите, които искат улесняване на процедурата, спестяване на време и намаляване на корупцията  Peace

Подобна система, за да е коректна  и да няма администраторска намеса в базата данни иска ел.подпис като минимум..Колко от родителите го имат? Mr. Green

# 617
Здравеите!Сега званях на две ОДЗ та.Едното казаха, че не знаят за електронната система. Но в другото ми обясниха много любезно, че е вярно и че няма значение дали подаваш за яслената група или за градинета шъй като заведението е едно само финансирането на персонала е различно. И на 4 февруари от 9 4аса започва да работи системата. Като персонала 6те мине на обучение през януари. Родителите се запознавават  януари със системета. Паролата  ще е ЕГН то на дедето. В айта на столична община ще се запознаваме със системата. И ако някой няма достъп до интернет на 4 февруари отива до първото ОДЗ което поиска и от там подава за всички места, които поиска наредени по желание за прием. А входящия номер е момента на регистрация. Надявам се да съм била полезнал!

# 618
Темата не ме касае пряко, защото синът ми ходи на детска градина, но следя темата, защото я намирам за значима. ТА - от вчера на вратата на ОДЗ-то на сина ми има разпечатени и два листа с информация, че подаването ще става електронно по интернет. Общо взето, нищо кой знае колко по-различно от това, писано в темата - за предимствата и т.н. Но важното е, че го има, все пак. Тоест - пак излиза, че едни директорки са информирани, а други - не съвсем...

# 619
  • София
И аз се записвам да следя. Peace

В нашата детска също има разлепени всички нови правила на видно място на всяка входна врата на градината. Все пак вярвам, че нещата ще се уточнят до месец.

# 620
а какво ще стане със системата, когато на 4.02 в 9ч. поне 1000 човека едновременно натиснат бутона за регистрация Crazy

# 621
  • Sofia
а какво ще стане със системата, когато на 4.02 в 9ч. поне 1000 човека едновременно натиснат бутона за регистрация Crazy
  Нали се разрахме отдавна, че няма проблем Laughing
 Изобщо според мен е супер системата. Дано проработи. Това висене пред градина просто нямаше да го издържа....предпочитам други вариати пред сцените,за които съм чела във форума. Едно хубаво нещо, което се е случило напоследък в държавната администрация.
  А мисля, че влагаме излишна емоция и дори истерия в проблема. Няма места, но всички деца около нас все си ходят на градина... newsm78

Последна редакция: ср, 19 дек 2007, 11:59 от Жана /bg_paint/

# 622
  • Букурещ

Какво значи "разбрахме се"? Можем само и единствено да се надяваме, че няма да има проблем. Фирмата, правила софтуера/Сирма/ не се ползва с особено добро име.
Не съм настроена критикарски, напротив, радвам се много, че се правят стъпки в посока цивилизованост, но се пазя и от излишен оптимизъм.

# 623
  • Sofia
Системата може да поеме 1200 - 1500 молби в секунда , два са сървърите , които поддържат ЕИС
 Това е от Клео... Hug
  Значи ако си направим една груба сметка колко са децата това не би трябвало да е проблем.И като се знае, че ще подаваме само една молба на дете, и че децата от яслите в ОДЗ-тата направо минават в първа група не е толкова голяма бройката.

# 624
  • София
Не съм искала никого да нападам, на мен този начин също далеч повече ми харесва от другия вариант.
Радвам се, че идеята е дошла от родителите.

Не смятам, че системата ще сдаде багажа, даже напротив. Някой по-назад подробно беше обяснил.
Само доставчиците ни да не се изложат.

# 625
Запис. Ще следя темата.

# 626

Какъв е критерия за класиране тогава?Тези 1000- деца кое е първо, кое е второ?За секунди 50-те бройки за дадена градина ще за заети.Останалите, които също в 9.00 си пуснат заявката къде са? Mr. Green

# 627
 В този ред на мисли, веднага ли ще разберем дали сме в челните редици или ще чакаме до май месец класирането?

# 628
Запис да следя и тук по тази тъй интересна тема.
Всички директорки на ясли в нашия район не са наясно с тази система. Има даже такива, които не са и чували за нея или си направиха театро, че не знаят пред мен. ooooh!

# 629
Запис да следя и тук по тази тъй интересна тема.
Всички директорки на ясли в нашия район не са наясно с тази система. Има даже такива, които не са и чували за нея или си направиха театро, че не знаят пред мен. ooooh!
Всички директорки на ЯСЛИ? или на ОДЗ и ЦДГ с яслени групи?

Разпечатах едно копие на обявеното в Дир.бг,ще направя 10 копия и ще лепна тук-там из квартала, за да са уведомени и майките, които нямат интернет какво се коментира.

Общи условия

Активация на акаунт