За Коледен купон се готви СЕПТЕМВРИЙСКИЯ бонбон!

• 10 571
  • 271
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте мамита,

И мене много ме трогна писмото на Берк даже го четох на мъжо, защото досега съм го запознавала с всичките му изпълнения Simple Smile Берина, страшно дете имаш!

heureuse разбирам те и ние имаме доста такива дни и периоди (обикновено като зачезна за по-дълго време) - бебчо нещо му е зле явно и трябва да го държим и дундуркаме, и тогава писвам на мъжо и той идва и го държи и той на ръце и помага - неговите са по-големи и понякога е по-добре. Майка ми веднъж като присъства на едно такова и каза че мене ме е гледала много по-лесно.

Айде бягам пак ревна горкото

PS. От извесно време прави една устичка за плачкане - преди не ревеше така, сега свива долната устна първо и след малко почва рев.

# 211
  • София
Я да питам набързо дали знаете някакво лекарство за гърло, което да е съвместимо с кърменето, че вече втори ден ме боли яко, а от чайовете няма особен ефект.

# 212
sladka_mama аз взимах олипс жълтите (много вкусни и с витамин С) за по-леко гърло и голиа за по-тежко, казаха че може.

# 213
Ние вчера пак си имахме изпълнение вкъщи, ама този път беше мама в главната роля  Embarassed Реших да режен ноктите на Деси, но понеже няма начин това да стане докато тя спи, защото веднага ще се ококори, викам на мъжа ми докато я кърмя той да ги изреже, че тя тогава е най-спокойна и дава да я ровиш навсякъде  Mr. Green Той обче не ще, защото го било страх да не и отреже пръстите, били толкова мънички... Викам добре, ти дръж само пръстчето и ръчичката, а аз ще режа. Обаче рязането става познайте с какво - нокторезачка. Минахме успешно 4 пръста и на петия - започвам аз да режа и мъжа ми казва: "Леко! Недей, спри!" Да, ама нокторежа каза Щрак и аз какво да видя - наистина съм отрязала мъничко от кожата. Просто онемях и се ошашках колкото си искате.  Shocked Горкото дете, как можах да му причиня това не знам. Текна кръв дори. Но аз й го натиснах силно пръстчето и Деси само си отвори очите, махна се от гърдата и изскимтя лекичко, после пак продължи да суче. Да видите после как тати бяга за риванол и тампонче и после малко Сулфатиацол прахче... Та така, след цяла нощ с ръкавичка на ръката, днес раничката беше зараснала. Ама така се бях ошашкала снощи.

А днес пък бяхме събрали моята Деси с бебето от долния етаж, с което са родени на един ден  Grinning Ние с майка мусме в кухнята и си бъбрим. Бейбифона изпращя нещо и аз отивам да видя какво става. Двете мадами гукат и се смеят на играчките - едната от леглот, другата от гимастиката, ама в стаята едно задушевно... Мирише ви казвам все едно в казармена спалня след вечеря с боб. Мисля си - здраво се пръцало тук. След 5 минути отивам пак и пак същото. Майката на другото бебе реши, че сигурно нейната мома е свършила работата, помириса и дупето и хоп - казва "Ние сме". Преобуват се и аз гледам другото бебе и си мисля на глас колко малки 'бутчета' има. И показвам нашите, защото другата майка не вярва. И какво да видя - ми то и Деси свършила същата работа в памперса! Не можах да повярвам на очите си. А и двете бебета акат рядко, особено ние - от онзи ден не бяхме акали. Така се зарадвах Wink И така, това е от нас засега  Peace

# 214
Добро утро на всички, днес пак аз съм първа ранобудничка във форума. Wink 
Моят Алекс нещо реши, че му е писнало да е швейцарец и наруши режима. Снощи не плака, ами направо се дра все едно го колят, като го сложих да спи и се наложи да се приспиваме на ръце. Откарахме над час и половина, докато се успокои.  Tired  И накрая и днес се събуди рано-рано - и не както обикновено с леко пъшкане, ами директно с рев. Не знам какво му стана на това дете, а аз тъкмо се бях обнадеждила, че си е направил режим и ми е безпроблемен. Да, ама не, при бебетата явно такова нещо няма.
Днес времето е направо ужасно и по този повод няма да мръдна от къщи. Още повече, че се разболявам, дано не откарам пак гнойна ангина, че гърлото много ме боли.  Praynig  В момента пия кафенце и ровичкам в ЛаРедут (дребчо мрънка-мрънка, пък взе че позадряма и използвам прИмоцията), че женското настроение нали се оправя най-бързо с шопинг.  Mr. Green 
А мъжът ми вчера ми каза, че ми е купил много хубави подаръци за Коледа и категорично ме предупреди да не ровичкам из къщи да ги търся!  newsm12   smile3508  Ама много обичам Коледа!  Hug  Mr. Green
Айде, прИмоцията свърши, малчо се събуди и отивам да си обръщаме внимание.  Heart Eyes

# 215
Само да се отчета и после ще чета, защото съм пропуснала супер много Rolling Eyes
Алекс вече е 5 800/ 59. Качи 1 кг за две седмици и педиатърките нещо се шашнаха  Laughing ами ядеше му се на детето. следващата седмица не качи почти нищо. Вече е на смесено хранене и аз съм в страшен екшън с цедене и правене на АМ. добре че тези дни беше хубаво времето, та излизахме, че иначе вкъщи не си е работа по цял ден. Има ли мами от Гео Милев или района на Плиска да бутаме заедно колички?

# 216
Привет и от нас.
Нощо мина нормално поспинкахме си.
Момичета ако може някой да ми даде линк да си истигля Фотошоп /ама някоя по простичка версия като за малоумни/,ако има и на български.Такъв дето правите рамките че да мога да си правя картички със снимки.Аз имам цветен принтер и някъква по-специална хртия ли трябва да си взема за да ги принтирам? newsm78

# 217
  • морето и сините вълни :)
добро утро и от мен Peace Peace
охх  тази нощ  мина много добре.изкъпахме  Влади в 8,20 манджора до 9  и беше толкова уморен че заспа  мигновенно Mr. Green Mr. Green

Спинка до 4,30-ама аз нали съм си куку  постоянно  гледах часовника и дали е буден...Та нахраних го в 4,30 до към 5 отиде даже.и 5,30 наново заспа до 7,40.Брех голям кеф бе.Спах  7 часа даже почти 8.И вече ще сме така на такъв режим щото инъче ми се е...ва майката ooooh! ooooh!

Веселче-мацко погледни си кутията какво пише отзад за месеци и количество Peace Peace
Влади до сега беше на 6 кратно ядене  по 150 мл вода +5 лъжички.А те го дават за неговата възраст  5 кратно да е яденето  с тези мл-три
А сега  го минавам на 5 кратно ядене с 180 мл вода и 6 лъжички. А не на 6 кратно както беше до оня ден.
Не мисля че е  много количеството защотот Влади след 3 седмици и ще  навърши 4 месеца  Peace Започва 5-тия Все пак сме големички Mr. Green Mr. Green и едрички също.Но като гледам този режим май му допада но да не казвам голяма дума де-ще видим в следващите няколко дена Mr. Green Mr. GreenДано всичко  е ок Peace Peace
Хекси ти Алекс го хранеше 5 пъти по 160 нали newsm78
Май така беше Peace Peace

Малее Ескаринче направо тръпки ме побиха с това пръстче на малката Sick SickАма защо с нокторезачка бе #Crazy #CrazyАз със ножичка и доста добре се справям  за сега.Влади дърпа пръстите криви се.Ама аз упорита държа му ръката Joy JoyНе пущам
айде лек ден ан всички

Тука у наше село едно облачно а пък топличко 11 градуса..ще  си помисля за слетобед  само да не ма изплющи дъжда  newsm78

# 218
  • Бургас
Привет и от мен,
пътуването мина сравнително добре, два дена малчо се будеше чак в 5 сутрин да папа, но тази нощ пак си започна стария режим в 2 ч се събуди. Сега пък е буден така че ще пиша после
Бай

# 219
ееее Лекси ,занчи сте се прибрали HugБравос на вас..от сега му мисли кво ше прайш самичка..Преди имаше помагачи ами сега..Така е много гадно щото моя мъж беше отначало отпуска  почти месец и половина.И после като се озъбих сама първия ден ми беше малиии дан ви разправям Лудница е меко казано Crazy Crazy Crazy

# 220
Добро утро мамчета!
Искам да ви питам къде водихте бебоците на отропед. На 1 месец ние не го водихме никъде, лекарката ни каза тогава че няма смисъл и че сега на 3 месеца трябрва да го заведем. Тя ни каза да отидем при Д-р Драганов от Военна болница, но било трудно да се запише час за него. А аз все си мисля, че в Горна баня в ортопедията лекарите са по компетентни, защото са специализирани.
Според вас къде е по добре да се отиде, и ако може да ми препоръчате някой лекар?

# 221
Майчета простете за одсъствието ни тези дни! Но реших да му спирам капките за коликите и като се почна едно неспокойствие едни ревове и само навън иска да спи #Crazy и аз луднах направо  Sick . Явно все още имаме колики и продължаваме със капките . Уж сега е малко по спокоен. Като се успокои достатъчно ще вляза да ви изчета, че много съм изпуснала Blush

Целувам ви всички Heart Eyes Да нацелувате малките бонбони baby_neutral

# 222
  • София
Добро утро и от нас!

Лелее какъв интерес само за сваляне на кила  Mr. Green ! Ама, който не чете внимателно, чак сега се светва, че си имам доктор-диетолог  Joy !
Лошото обаче е, че той изготвя режима на хранене индивидуално за всеки пациент на базата на пълни кръвни изследвания - холестероли, хормони, захари и т.н. и т.н. Неговият кантар, на който те мери е всъщност скенер - отчита тегло на костната система, на мускулната маса и на излишните мазнини. Добавят се и възрастта и височината като компоненти и чак тогава докторът прави дългосрочен режим на хранене. На всеки месец се отива за контролно замерване и ако е необходимо се променя нещо.
Така че аз дори да ви кажа какво точно ям, на вас може изобщо да не се отрази в сваляне на кг.
Но да не кажете, че се стискам  Joy - пишете на лични Е-мейл адреси и ви пращам. За софиянки е хубаво да му се обадите и да отидете  при него, ако имате желание разбира се, по-сигурно ще е!
И се въоръжете с търпение и воля! Иначе нищо няма да стане. А и много важно е да се спазват относително точни часове на хранене, като при бебетата  hahaha . Трудното е да се напаснат двата режима - на мама и бебе. При нас е екстра ама Тони е само на АМ по 150мл 5 пъти на ден и е като швейцарски часовник и от месец няма промяна. Ето как се храним двамата:
07-08 - Тони яде
08 - Кали закусва
12-13 - Тони яде
13 - Кали обяд
16-17 - Тони яде
17 - Кали следобедна закуска (без нея се истерясва от глад иначе  Laughing )
19 - Кали вечеря
20 - Тони яде
22- Тони в банята
23-00 - Тони папка за последно през деня
После сън!

jiji_m,
Привет на теб   bouquet , че не съм те засичала тук!
Аз живея в жк "Изгрев", зад Интерпред, Плиска ми е на 15-тина мин. пеша. Може да измислим нещо, въпреки, че в тоя район ни градинка има, ни парк.

berina,
Ето ТУК има на български, ама пише, че е приложение - дали не трябва да имаш предварително някаква основа, не знам  newsm78 . А ето ТУК има вариации по темата.
Принера ти какъв е? Нашият е Канон и специално има ниша, където му се слага принтер-фото хартия и има един софтуер Easy Photo Print, през който му се задава да печата снимки. Ползваме фото-хартия Канон-глоси, опаковката й е червена с картинка на една булка отпред, снимки 10х15. Ако не стане с тези линкове, пиши ми и довечера ще питам мъжо откъде може да се дръпне таквоз чудо, че той е инжинер-компютърджия и много ги знае такива неща.

А аз все си мисля, че в Горна баня в ортопедията лекарите са по компетентни, защото са специализирани.

Подкрепям това изказване с две ръце!!!
Препоръчвам ти д-р Венелин Алексиев - специалист по ДЕТСКА ОРТОПЕДИЯ! Страшно внимателен към дечицата, страхотен е!
Ето ти и неговия САЙТ да се запознаеш по-подробно, има и телефон за връзка, но да знаеш че при него се плаща, не е по ЗК, и май беше 30лв. за ехографа.

Иначе при нас всичко е наред, пу-пу! Нощта мина екстра!
Времето е супер гнусно - няма разходка  Sad !
Отивам да преорганизирам гардероба на Тони!

Последна редакция: вт, 04 дек 2007, 11:58 от Kally May

# 223
Ние пък ще излизаме след като нахраня Влади в 12,30 и се мятам на разходка нейде из кварталя. Hug

Ейй Кали поне кажи какво ядеш де...че ми е интересно.Аз все още немога да се настроя на тема слабеене,незнам защо.все плюскам нещо.Дали щото не пуша вече  и аз незнам newsm78 newsm78 newsm78

# 224
Катрин, и на нас препоръчаха този Драганов, но не можем от 10 дни да се свържем с него.
Ани, не плаши така Лекси де Simple Smile Не е толкова страшно Simple Smile На нас никой не ни е помагал първите дни и месеци и сме се справили Simple Smile Верно екшън е, не остава много време за странични занимания, но може Simple Smile

КАли, аз мога да се възползвам от съветите на твоя диетолог, ако може де Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт