Поредна тема на норвежките мами

• 12 083
  • 304
  •   1
Отговори
# 225
Прочетох разказа на червеното винце! Ми,така си е, не е излъгала! Ма то е въпрос на гледна точка! Ето, ако четеш как аз виждам Норвегия и как я вижда моята любима Палачинка, ще речеш, че за 2 различни страни говорим.... Гледната точка му е майката!
Ей, това им харесвам на норвежците - виждат само хубавите страни на Норвегия!
Миналата седмица учителя на Марти ми обясняваше, че норвежките деца били много спокойни и не се биели! Викам "Браво! Българските деца са много агресивни! Възпитаваме ги по американски модел - да са агресивни, пробивни, да са състезатели!" Обаче... във вторник забелязвам как 2 чисто руси, чисто норвежки деца се млатят в двора. А "отговорника" седи със светещата си жилетка, грее в сивият ден и нищо не прави! Е,па като скочи онова ти балканско сърце! Викам му (на моя развален английски) "Тия деца се бият, това редно ли е? Не е ли опасно?" ( единият платеше другият по главата). И светещото същество, наречено отговорник бавно се приближи и им рече нещо на неразбираемия за мен норвежки. Ама много спокойно, няма караници, няма бой!
Аз в първият момент като ги видя щях да се Фърля да ги разтървавам и да им се навикам, ма вече съм предупредена: У Норвегия на дете не се крещи и вика!
Следващия път ще ви разправям как ме втрещиха 2-3 срещи с тръщакщи се деца по магазините!Ма сега ще бягам да прибирам Мартинката!

# 226
Марйо, ако мое да ме светнеш от коя гледна точка да погледна бл. 608 в Люлин за да ми се види по-малко обелен  Wink
А за Норвегия, никога не съм казала, че е идеална, само казвам, че не е толкова зле колкото ти се струва, едно щото още не я познаваш и второ защото Осло не е Норвегия. България също не е толкова зле, нещото на което аз най-много се дразня е, че не виждам абсолютно никакво желание към промяна на самите хора. А няма как да очакваме да живеем в уредена държава, след като нямаме желание да се държим уредено помежду си (ако ме разбирате).

# 227
Бебищайн , искам и аз снимкииии... Марйо запали интереса ми! Wink

bob4enka, благодаря за линка. Ще го разцъкам.

# 228
Обещах ви парадокси>

- Работим за 400 лева, но си купуваме телефон за 800.
- Първата покупка в списъка на всеки мъж след като престане да оцелява е - кола. В която се вози сам, до работа и обратно.
- Искаме по добро здравеопазване а укриваме половината си доходи за да не плащаме данъци.
- Държим да сме красиво, модерно и чисто облечени а нямаме отношение към неугледните междублокови пространства.
- Обичаме децата си до безумие, готови сме да изпаднем в крайности за да ги опазим живи и здрави и да им дадем по-добро бъреще, но нямаме отношение към това, че детския кът пред блока има нужда от боядисване и може да е опасен.
- Излишно мили сме към всеки чужденец и твърде груби към всеки свой...

Толкова за сега, мисля, че ме разбрахте.

# 229
Марйо, ако мое да ме светнеш от коя гледна точка да погледна бл. 608 в Люлин за да ми се види по-малко обелен  Wink

Joy Joy Joy Абе и аз се опитвах да ги погледна на  олюпените сиви блокове от друга гледна точка...ама не става бе...  Sick

Марйо....миличка...да си призная, мислех че само аз не съм в ред...ама чух и гледната точка на много други пребиваващи в нашата сива България,включително и български граждани...ми то се оказа че моята гледна точка съвпада с тяхната. Rolling Eyes Успокоих се....в ред съм... Blush

България също не е толкова зле, нещото на което аз най-много се дразня е, че не виждам абсолютно никакво желание към промяна на самите хора. А няма как да очакваме да живеем в уредена държава, след като нямаме желание да се държим уредено помежду си (ако ме разбирате).

Е с това съм много съгласна... Peace Докато не се промени начина на мислене на българите, и България няма да се промени. Ни е не можем да си пазим нашето. Защо се хвърлят боклуци през терасата?? newsm78  Защо се чупят телефони кабинки и пейките в парковете??? newsm78 Защо карат като идиоти и трепят хора по улиците?  newsm78  Какво е това ако не простащина и идиотизъм .Като вндали сме..от каменната ера... Confused

Хората на запад си пазят парковете и градинките пред блока чисти,засждат цветенца,поливат ги...а ние си хвърляме отпадацъте през балкона.По-ясен пример  от това за манталитета има ли??  Битер циганите сме. Confused Обичаме да живеем в мръсотия и сивотия...но  не"искаме да виждаме тази  сива реалност" и си избиваме комплексите  като се киприм с хубави дрешки и коли.

Много е жалко и смешно....В къщи у българина му е чистичко, ама навън пред прозореца му какво става....дреме му на гъза! Егоист от класа е българина. На него да му е добре....а не мисли за другите.  Rolling Eyes

А на западняра не му пука как е облякан и дали е гримиран и дали има последен модел гсм...пука му къде  и как живее. И западняра не иска да живее и тъне в мръсотия.Иска да му е чистичко и подередено не само в къщи..но и на улицата...и в града...защото той ходи по тази улицаи  това е неговата улица, и неговия град.  Heart Eyes

Съгласна съм с палачинка...България е държавата на ПАРАДОКСИТЕ!  Mr. Green

Последна редакция: чт, 13 дек 2007, 13:31 от redwine

# 230
Абе имаше една тема в Клюкарника, за използването биде. Като четеш вътре, ( лафове от рода на> ама как така не ползваш биде, ама това не било хигиенично) чак почваш да се чудиш как тия хора не си правят и по една клизма с дезинфектант за да си изплакнат и червата. Толкоз чистоплътен народ чак не вярвах, че сме били. Пък се чудя тогава, как всички асансъори примерно са наплюти, насрани, намазани и т.н. Това според мен го с свършила половината дето не ползва бидета. И изобщо потребноста към хигиена само с ползването на биде ли се изчерпва?

# 231
Само ще се повторя, но....няма идеална страна по света. Навсякъде има проблеми, просто са различни.
 palachinka, не е само тази тема там. Виж тази за сестрите. Защо искали повече пари? Ами живее ли се с 200 лева? Ние бяхме един от най младите колективи, в момента ( вече от 3 години) има 4 свободни места, желаещи за тях обаче няма. В момента работят пенсионерки, за да се направи графика. Е да , аз и тук си мрънкам ( пусти темперамент ) ама накрая като си получа заплатата ми е добре, не мисля за сметки.

# 232
Ами ще искат, то с искане става... как така няма да искат. Света няма да мръдне и крачка напред ако хората не искат, не се стремят и не очакват повече. Е дядо ми е доволен, че има баня вкъщи. Баща ми, че има баня с постоянна топла вода, и така... ако ли не да сме спрали някъде пред пещерата след завоя в ляво...

# 233
За олЮ6тените и про4ие блокове  Simple Smile ъгълът където е Adobe Photoshop помага доста  Laughing

И аз никога на разбрах как хората вдигат невероятни скандали, 4е са им вдигнали колата с паяка пред знак забранено паркирането  newsm78
И лЮбимото на моя мъж - като сме в задръстване или 4акаме на опа6ка с колата, тоя зад мен сега за6то бибитка, като 4е ли някои може да мръдне.

# 234
  • България
No comment newsm78 newsm78
Важното е ,4е темата живна Wink Laughing
Ркб,много сте обиколили ,браво  bouquet
Говорете си вие Joy Joy,аз от сутринта си тананикам:"I should be so lucky,lucky,lucky,lucky.."на  Каили

# 235
Абе според мен цялата тема абтомобило-народопсихология заслужава отделен коментар.

# 236
norah, и 2та обожаваме да пътуваме Heart Eyes Ама аз чакам да ми върнеш жеста, може и по малко като количество Joy ама от сърце.......
Бебищайн, метни някоя снимка, де....... Wink

# 237

Говорете си вие Joy Joy,аз от сутринта си тананикам:"I should be so lucky,lucky,lucky,lucky.."на  Каили
Пей си,пей си... Joy Joy Joy  Ми ти си си лъки .... Hug Ти знаеш ли че Кайли ще идва в БГ на концерт ... Wink  Много исках да съм на концерта и... Rolling Eyes

А на мен   пък сума ти народ ми казаха преди време че съм приличала на Лайза Минели.... Sick....  rotfImbo Като ме офъкаха късо...ето на тази снимка се вижда приликата... bowuu ....   Joy  Ех едно време когато приличах на някоя звезда... Joy  Joy Joy....А ся...хммм  baby_neutral 

Последна редакция: пт, 14 дек 2007, 01:47 от redwine

# 238
Чао милички..отивам да се трудя... Tired  Отпуската свърши... Mr. Green

# 239
Ха, че кака ви Кайли ще идва юни месец и при нас Joy http://www.billettservice.no/html/venue.htmI?l=NO&venue=OSPE

Така че, norah навивай половинката да дойдете тогава Laughing

Общи условия

Активация на акаунт