Поредна тема на норвежките мами

• 12 085
  • 304
  •   1
Отговори
# 210
 palachinka , аз първия път си кашлях 1 месец, докато ми го изписаха. Оттогава си знам, кашлям ли повече от 3 дни, звъня и си искам сиропа Crossing Arms Вярно много помага.
norah , готово. Изпратих ти мааалко снимки от Норвегия, Франция, Швеция и Монако Joy
Но мисля че ние говорим за различни неща. Аз не твърдя, че Норвегия ми е на сърцето Stop Но това не ми пречи да се наслаждавам на природата около мен. Където и по света да се намирам.

# 211

Марйо, добре дошла си!Когато решите да идвате към наше село,свиркай Laughing Ще ти пратя няколко снимки,да видиш какво гледам аз всеки ден
rkb, аз също не съм казала,че искаш да живееш тук.Казах само,че тук тези прословути фиорди са навсякъде,и който иска да им се наслъждава да заповяда Hug
norah, ама ти си добре Rolling Eyes Живееш в голям град(за тукашните разбирания).Аз съм все едно в Карнобат Joy
Айде оставям ви,че мене местене ме чака.Най-после намерихме друга квартира ooooh! Голям купон,посред зима и с корема #Crazy как ще се справя не знам

# 212
Ето ме и мен...Най-после товаро-разтоварната дейност  с куфарите приключи Mr. Green Опразних ги и ги пробрах за лятото,когато пак ще ги пълня. Mr. Green

Такааа ..от къде ли да започна... newsm78 От лошото...а хубавото ще оставя за накрая.

За тези 6 дена насъбрах малко впечатления... България зимата е ужасно сива и мрачна. Голо и мръсно наоколо,изпокъртени улици и олющени блокове...  Всеки ден имаше ужасен стрес по улиците, много движение и невероятни задръствания... и много катастрофи Confused  Новините в България са 80% негативни...за умрели хора я от убийства,изнасилвания или от катастрофи...за храна която заразила деца в детски домове, или вреден продукт който е открит в бебешка каша и тази каша се продава по магазините  #Crazy,  много катастрофи, всеки ден поне по 15 катастрофи... бедствени положения... села останали без ток 6 дена...Кошмари след кошмар.  Confused 
Скъпотия ужасна, сиренето се качило, олиото, парното ще дигат,бензина...
Кучета бездомни /милите те... гладни/ лаеха нон-стоп по нощите в махалата.Носих им храна..ама то едно и две ли са. Можеш ли да нахраниш всичките  Sad   Котенца бездомни...гладни на улицата.

Сирени на коли се включваха и изключваха и виеха цяла нощ различни мелодийки....от сорта "уауау...пиупиупиупиу...гуагуагиуа" това беше всяка нощ....без пропуск. Не знам как хората издържат... Rolling Eyes Лампите пред блока бяха изпотрошени/личи си че е нарочно/...и пейките.

Хората....какво да кажа,срещнах и много мили....но по-големия процент беше обратното.Не съм забелязала лошо отношение  лично към мен самата...а между самите хора.Просто наблюдавах отстрани. Смешни ми бяха някои които много показно парадираха   по улиците с "блясък и  красота". Арогантно е надменно държане...и картинката е нереална. Целия този външен блясък и парадиране никак не пасваше със сивата реалност наоколо.Жалко за хората че държат толкова на външния ефект и външна красота...а за вътрешната съвсем са забравили  Confused

Срещнах се  роднини които живеят  извън България,но много страдаха и бяха решили да се върнат в България,очакваха с трепет  деня на завръщането си. Казаха ми че след 20-ия ден престой вече   са съжалили и че са направили голяма грешка че са се върнали...било много отблъскващо всичко и са тотално разочаровани. Обясняват нещата така. Идват от държави където има ред и дисциплина,закони,толерантност. Очаквали са всичко това да го има и в България след като сме в ЕС..но уви. Направи ми впечатление пак /за кой ли път/ манталитета на шофьорите..няма никаква толерантност! Само псувни  и ужасно и самонадеяно шофиране...което е доста рисковано.От там и катастрофите всеки ден.... Няма да се промени България ....ако ще и не знам в кой съюз да влзезнам,докато не се промени психиката  и манталитета  на българите. А дали това е възможно?!  Спирам до тук....защото се натоварвам като се сетя.

А сега хубавото...бях си при мама и татко,моите мили родители. Heart Eyes Добре са,здрави са доколкото може да се каже за хора на тяхната възраст и това ме радваше. . Видях се с роднини които искаха да се видим,...и си изкарвахме чудесно с червено винце и сладка приказка.

Другата хубава новина е че се чух с Даниела Йорданова, директорката на дома в с.Дрен.Много приятна жена Simple SmileБеше много ентусиазирана и позитивна, хареса ми много по телефона.  Simple Smile  Много  благодари на всички ни  за подаръците за децата и за дейността с която сме се заели. Heart Eyes  Покани ни всичките ако имаме възможност да идем лятото да посетим децата.  Heart Eyes Много хубава идея Blush

Другото чудесно нещо което ми се случи бе срещата с една прекрасна девойка тук от форума,и от нашата темичка ...Ана/Светлито/  Hug Много весела, приятна ,позитивна и голяма сладурка  Grinning
Седяхме двечките в Хепи-то  на сладка приказка и времето летеше неусетно... Нямах много време тъй като на другия ден рано сутринта трябваше да пътувам,но си казахме най-важното. Wink  Ана...радвам се че се запознахме  Hug

Липсваше ми много  спокойствието и чистотата на Норге...В България се чувствах странно,някак си далечно и чуждо ми бе всичко. Плаша се от тези си чувства...защото не разбирам на какво се дължат. Thinking А аз обичам България,но защо така се чувствам  newsm78  Вътрешното ми усещане е  че, ако не бяха моите родители и близки там, нищо друго  не ме дърпа обратно.

Звуча ужасно, знам .... ще има критики ...и съм готова да ги понеса. Но казвам това което чувствам вътре в себе си... Embarassed
Лятото като че ли е по-друго,топло...зеленко и сивотията не личи така. Знам ли...

Последна редакция: ср, 12 дек 2007, 16:13 от redwine

# 213
Хубаво, 4е си била за малко със семейство и приятели, нали вси4ки за това се връ6таме отвреме навреме.
От останалото разбрах едно не6то - ни6то ново под слънцето, изглежда така 6те си остане там о6те дълго време. Ние се променяме в нова обстановка без да го усе6таме, там манталитета и разбиранията са си както винаги.

# 214
редуайн, поне от мен критики няма да чуеш. Едно че смятам, че всеки може да чувства и мисли каквото му идва от вътре без да е критикуван за това, второ че, на мен тази картинка ми е ясен спомен при все че не съм си ходила наскоро. За това и гледам да съм позитивна към Норге, положението е такова каквото е и ако не можем (или не искаме) да го променим към по-добро, то е най-добре да го приемем.

# 215
Ще ви кажа и аз какво мисля...
Мисля, че България е страната на парадоксите и ще ви кажа защо мисля така, но не сега, нямам време... по-късно специално ще си формулирам мнението и ще го пусна.

# 216
Привет и от мен !

Red wine
Hug удоволствието да се запознаем беше мое, много се радвам,че се видях ме ! Надявам се,че си пътувала добре! Grinning Само забравих ме да си направим една снимка за спомен  Grinning,но следващия път ще си направим една фотосесия  Joy.Съжалявам наистина,че си останала с това впечатление от БГ, но това е самата действителност!
Норче чакам снимки !!! Чух интересни работи за теб  Grinning, разбрах,че си много секси маце и ,че причаш на Кайли ,а ти ми викаш идвай няма страшно за мъжа ти  Joy

На болничките желая бързо оздравяване и знам една сигурна рецепта за това !
  Grinning

# 217
Розе , добре дошла отново
страхотен разказ, емоционален
моята приятелка пак ще съска като прочете истината  Mr. Green

palachinka, да оздравяваш бързо, напук на докторите

Бебинщайн, дано мъжете помагат, не си давай много зор, пази се
при вас каква стана тя - нова къща, нова година, нов човек
все хубави неща
Карнобат казваш
ми то и аз съм там
само дето имаме макдоналдс и МОЛ (мечтата на ССФ  Mr. Green)
но мен ме кефи след софийската лудница

гледам за природа говорите - оказа се, че БГ не е най-красива
навсякъде има нещо уникално
просто българите все още не пътуват много, за да го разберат

момичета, да ви пожелая лека вечер, утре приятно посрещане на Св. Лусия, трепетни коледни и новогодишни подготовки и празненства

# 218
  • България
Девоики,еи сега влизам,не съм ви 4ела,водих малкия на зъболекар и след това се отдадохме на луд 6опинг,та досега ooooh!

Преди малко без да искам 6тях да подпаля къ6тата,бързам да ям,понеже бях прегладняла,бухам една пица в пе4ката и хартията като се опряла на реотана и избухна в пламъци.Моят 6те6е да ме убие Mr. Green Sad,отнесох си карането,ама тои като се паникьоса не знае какво да прави,аз викам вода,вода,абе ек6ън Crazy

Тази ве4ер имам приятно занимание,имам да гледам снимките на Роси Grinning,видях някои,браво  bouquet ,големи красоти,пък те някои от тях били под носа ми,от Трондхеим  Rolling Eyes

4етох сега какви сте ги бистрили,Ани4ка  Joy hahaha Joy какви ги говори6,бе,направо ме уби,..де да е вярно,тя винцето сигурно е имала предвид костенурката си Кали...  Blush
Ох,паднах ,нема стра6но  Stop,прати го тука мъжа ти,нали 4ува6 аз имам   "тур4ин" у нас,как да е не ме пуска Mr. GreenТакава слава ми се носи зна4и newsm78,аха,да знам Grinning

redwine,трябва да 4ерпя,аз без друго имам от преди,сега хептен Joy

Последна редакция: ср, 12 дек 2007, 21:25 от norah

# 219
моята приятелка пак ще съска като прочете истината  Mr. Green

palachinka, да оздравяваш бързо, напук на докторите
Джоел, коя е твоята приятелка бре?  Simple Smile
И благодаря за пожеланието, дано дано, сега с вълшебния сироп с морфин ще оправя за нула време  Wink

# 220
Привет майчета... Hug

Joel.
..радвам се винаги да те зърна в нашата темичка.  Heart Eyes Да ,разказа ми е емоционален....от сърце съм писала и нищо не съм си фантазирала..и знам че някои ще полудеят пак като ме четат... Mr. Green Аз съм им свикнала.  Писала съм това което съм чувствала..Но каквото и да правят и да казват  те ,нещата ще си останат такива каквито са.Нищо няма да се промени нито в България...нито пък в мен. Откровена бях,колкото и да не се харесва на някои. Rolling Eyes

Норче.
..не те бистрихме много с Ани.Просто стана на въпрос за Трондхейм,и разбира се за тебе...и аз казах че си почти копие на Кайли Миног. Heart Eyes  Нищо общо нямаш с моята костенурка Кали.... Joy Joy Joy Хилих се много като го четох... hahaha
А за черпенето ,ще си го направим скоро... Wink

Днес трябваше да караме до  селото на бившата на моя, синчето му имат завършване на нещо.. Joy не разбрах на какво... newsm78. Селото е на 40 км...от Трондхейм. Та бившата ни покани и двамата...а аз бях така уморена от вчера че никъде не исках да ходя Crossing Arms Да ама моя се фръцна и каза че без мен нямал да отиде и че щяло да бъде тъпо да се появи там сам....уфффф, а не искам да развалям на детето празника. Та отидохме де. Беше малко празненство в училището,имаше концерт и пяхме в хор всички  Санта Лучия... Mr. Green И после ядохме, пихме кафе и торти..и айде обратно за Трондхейм.  Малкия го видях бинтован...чупил си рамото Confused Паднал на леда и отгоре едно друго хлапе върху него..и така го натиснал че му счупил коста. Но всичко ще е наред.  Докторите казали 6 седмици. Деца! Crazy Помня че и моя Ник точно на същата възраст си чупи лявата ръка. Беше на гости у свекито  за 5 седмица...и тя ми го върна а със счупена ръка... Twisted Evil  и тогава си спомням че исках да я  #2gunfire че е допуснала това.Да ама тя жената нямаше вина в случая... Rolling Eyes Ама всичко се оправи..мина и замина и се забрави. Simple Smile

И аз пожелавам на болните бързо оздравяване...  bouquet

И по-голяма активност тука ...какво става бре ?? newsm78 Преди изписвахме 16 страници за два дена...а ся  за 1 седмица едвам сте изписали 3 страници... Rolling Eyes  Аааа..не така! Naughty

# 221
Червено винце, добре дошла!

Върна се и темичката някак си неусетно живна.  Hug

Съжалявам, че си се почувствала така в .бг, но мисля, че напълно те разбирам... За съжаление...

Аз от доста време не съм се отчитала, но както знаете, започнах работа отскоро и не ми остава много време за това.

Пожелавам бързо оздравяване на болничките, а Бебещайн да се пази при преместването! Wink

Бобченка, би ли ми изпратила линк-а от където си купила билетите да му метна едно око?

# 222
  • Stavanger,Norway/ Varna
mishelle заповядай  Grinning  www.norwegian.no

# 223
палачинка, виж ЛС
розе, както винаги, пишеш емоционално и интересно
дано детето се оправи бързо

лек ден, мацки

# 224
Не съм ви чела  Embarassed
Вчера нещо нямах "пауър"! Един вятър ме надуха на Сонг Сван (там пък поне 5 градуса по студено беше от Тосен!) И и бебока имаше 8-месечина и я отбелязахме (аз повод за пийване и хапване не пропускам)!

Бебищайн си изпълнила обещанието и ми пратила снимки(Официално благодаря, за което   bouquet) Мале, големи красоти в това Florø! Страотевина, както казва бабата на мъжо!
Та, Палачинчице, аз не казвам, че не е красиво, а че нищо красиво не съм видяла!
Сега поне знам къде да ходя да гледам!

Общи условия

Активация на акаунт