Поредна тема на норвежките мами

• 12 078
  • 304
  •   1
Отговори
# 240
  • България
Ааа,Мегленита,голяма мадама си тук,какъв живот си живяла,има прилика с Лаиза,но мен ако пита6 на онази снимка,която показа като сте се запознали с твоя мъж,където си с дълга коса,там си направо супер Heart Eyesтрябва нея да покаже6,и от кое време се 4удя на кого ми прили4а6 там,на някоя американска актриса от сериалите Далас  ли или друг маи,не6то от тоя род bowuuАма 6те го измисля аз накрая Laughing

А този концерт ,ако съм тук идвааааааам,Роси,от сега казвам Peace

Ина4е ви изнамерих една готина песен на Каили с другаря Джеисън Доновав,аз не знам дали проли4ам на нея,не много поне,но тои прили4а на един друг другар(ама не мъж ми)
"Especially for you",поздрав за вси4ки от теми4ката  bouquet
http://www.youtube.com/watch?v=k0LqXMnXSGg&feature=related

# 241
Марйо, ако мое да ме светнеш от коя гледна точка да погледна бл. 608 в Люлин за да ми се види по-малко обелен  Wink

Ето това пак е въпрос на гледна точка!! Grinning
Ето аз примерно не забелязвам олющените сгради, въобще не виждам, че каката ми са в кал, аз виждам усмихнатото лице на леля Таня от 4-ти етаж, виждам топлата прегръдка на леля Ваня от 7-мия. В сърцето си нося спомена как чичо Андрей е тръгнал за хляб и като ме вижда се връща до входа, щото "как ще я качиш тая количка сама". Вървя по тротоара с разбитите плочки сякаш ходя по сатенена пътека, щото отсреща вървят 2 майки на съученици на Марти и от далеч ми викат "Къде си тръгнала толкова рано с това бебе?!Дай утре ние ще вземем Марти за детска"(нищо че живеят не толкова близо до нас)
Та за мен България не е разбитите и мръсни улици, за мен България е страна на моите приятели, роднини и колеги (които ме питат за адреса за да ми пратели подарък)

# 242
  • България
Marjo  bouquet  bouquet  bouquetподкрепям с две ръце,зависи какво търси 4овек и какво е важно за него,елементът 4ове6тина е малко позагубен тук,на мен навремето така ми казаха немалко норвежци,4е се възхи6тавали на топлотата ,с която българите се отнасят към другия...
в последните години е малко позабравена и тя,идват нови поколения американизирани и невъзпитани,но аз все о6те като се върна от Норвегия в Бг целия блок идва да ме види ,мен и детето и искрено се радват,докато тук,не знам дали съм видяла половината от ком6иите за една година..и като ме видят едно Хеи,и бързат да се скрият,4е и аз станах така с годините :саможива,маика вика страх ли те от хората,4е така се държи6,викам не,ама навик Confused

# 243
Ех, Норе върна ме в младостта с тая песен!  Hug Аз на другаря Донован му бях хвърлила яко оченце, ма пуста Австралия много далеч! Пък и олющени блокове си нямат, какво ще правя аз там!  Mr. Green

# 244
Мдам, Марйо, така си е... и все пак беше казано на шега.
Иначе знам, че това имаше предвид, то и аз това имам предвид като ти говоря за Норвегия. Иначе по една леля Ваня и Таня всички имаме... както и чичото (няма да спомена име нарочно) с дъщеря със синдром на Даун, които собствения син и брат изгони от собствения им апартамент да спят в мазето. Защото не бил купил брава за вилата както бил обещал. Та трябваше да се намесим ние като съседи и да викаме полиция и не знам какво си... Тогава горе споменатите лели изведнъж загубиха всякакво междусъседско отношение...
А лелята от горния етаж при майка ми много мило ми се радва и обича, но оставя кучето си всеки божи ден да се изпикае в асансъора или на площадката пред входа...
Така е: Медала има 2 страни...

... ще спомена лелята тук от къщата отсреща, която ме поздравява любезно, не изпада в дива радост, но един ден изтича и ми донесе снимка на моята къща, която беше направила само за мен с дъгата точно над нея... снимала била за да успея и аз да видя...

# 245
А пък на мен в момента кухнята ми ухае на България  Laughing т.е. на печени чушки  JoyДруги работи щях да пазарувам, ама видях чорбаджийски чушки, вече се изпекоха, та довечера салатката е такава  Joy

# 246
Ми да ркб, точно така, в крайна сметка българите правят България и те е нявсякъде където ги има. А и човек трябва да се чувства добре в кожата си без значение дали има или няма хора, които да спомагат за доброто настроение и самочувствие.

# 247
Само ще се повторя, но....няма идеална страна по света. Навсякъде има проблеми, просто са различни.

И аз мисля така. За АБСУРДИСТАН дори имаше тема в клюкарника. А и наистина започнем ли тази тема никога няма да я приключим.  Peace

Да ви се похваля!  Laughing
Днес имах цял ден обучение. Прекарах си страхотно, въпреки, че ужасно мис е спеше.
Един невероятен швед ни води обучението и така яко ме зареди, че...  Joy
Успокоих се, че северняците са готини хора!  Hug
Да не говорим, че не приличаше много на северняк. Може би защото беше одрал кожата на Род Стюарт. Wink))

# 248
  • България
Я да задам един контра въпрос на "норвежките" тук:Като сме толкова кофти хора българите,6то киснем в Бг.мамма, а не в Норге.мамма,или там както му казват,аз в интерес на истината пи6а и в норвежки форум,когато имам проблем,които касае техните работи..но не ме кефи и това е,така 4е има не6то ,което ние българите имаме и което е ценно.
Много съм съгласна с ркб,като казва ,4е проблеми има навсякъде,но са разли4ни  bouquet

Марио,Донован ах Heart Eyes,и аз имах мераци за Австралия, моите не  са минали о6те ,да видим Sunglasses

# 249
Абе това деление е....Аз съм си българка и затова пиша в бг форум. Живея в Норвегия, затова пиша и в норвежки форум от време на време, ходила съм и на среща на форума Laughing В този форум видях как норвежци мнооого вежливо помолиха друг норвежец да пише на букмол или поне по разбираемо Joy  Не намирам нищо лошо в това, че някой си практикува езиците, аз пиша и на английски, и на руски в друг руски форум. За мен няма проблем.

# 250
  • България
Ркб,и аз съм била свидетел на дискриминация помежду им,много са гадни4ки един към друг понякога,и наскоро 4етох една тема"Колко 4есто си сменяте 4ар6афите?"..масово бе6е веднъж на 2 седмици,ако не ги мързяло Rolling Eyes Shocked #Crazy,аз лятото(и не само тогава,ами по принцип) и през ден мога да сменям,ако се наложи..и други такива "цивилизовани" приви4ки,направо им гледам сеира,в някои отно6ения са много напред,признавам,но в други,мале,мале ooooh! Grinning

Хаиде отивам да готвя,4е моят се връ6та гладен всеки момент  chef

Последна редакция: чт, 13 дек 2007, 17:37 от norah

# 251
А няма как да очакваме да живеем в уредена държава, след като нямаме желание да се държим уредено помежду си (ако ме разбирате).
Е, с това съм абсолютно съгласна! newsm10
И мен това ме дразни много всеки се оплаква, а нищо не прави!

Розе, наред си си ти!  Hug
Много са хората, които мислят като теб! Радвам се, че си щастлива тук и сега! Това е най-важното!

А иначе пак казвам: Има добри и лоша страни и в България и в Норвегия. Просто е въпрос на гледна точка! Палачинка е кефи да живее в къща с идеална боя и не и пука, че съседката не я кани на шопска салата! Мен пък не ми пука, че боята е олющена, когато усмихнато ми махат от балкона!
Само казвам, че аз предпочитам да вървя по разбития тротоар с 5 добри приятелки, с които да се хиля до припадък, отколкото да вървя сам самичка по идеално чистата улица! Въпрос на приоритети!

# 252
Ами аз нали това казвам - имат различни проблеми хората Joy

# 253
Много ми се иска да се бях родила норвежка! Нямаше да има мръсотия и безпаричие в Родината ми! Щях да съм безметежно щастлива! Щях да съм захранена с пасиран кренвирш и щях да си мисля, че кренвирша е най-великото ядене на света. Щях да смятам за нормално да не познавам детето от горният етаж. Щях да си бутам количката и да не се вталявам, че никой не иска да ми прави компания! Нямаше да ям захар (понеже никога не съм яла и не знам,че е хубаво) и съответно щях да съм спокойна и слаба! Щях да ям зелени домати и банани и да си мисля, че това е прекрасно! Щях да съм убедена, че пия най-хубавата вода на света, ако и да плуват някакви гадинки в нея (норвежката гадина=най-хубавата гадина в света!) Мама и тате щяха да ми казват винаги, че съм "флинк" дори в 6-ти клас да не знам колко е 4+5! И Няма  постоянно да ме тормозят да уча! Ще си пърдя и оригвам в час без да се притеснявам! Щя си ходя с мърлявия анцуг!(явно и чаршафите ще ми ги сменят на месец по веднъж).
Ох, размечтах се... колко щеше да ми е хубаво да се бях родила норвежанка!
С какво заслужих да се родя в България!  Thinking И щото така не можах да изкореня българските си навици!  ooooh! Ех!

# 254
Аааа за захарта не си права Crossing Arms Децата не ядат сладко през седмицата, но обикновено в събота им е разрешено да ядат сладко, колкото си искат Joy

Общи условия

Активация на акаунт