Il était une fois...Или в очакване на Père Noël!FR-9

• 21 602
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, мили мами!

Много се радвам, че открих и френска тема! Е, можеше и малко по-рано да се сетя да проверя, но...  Blush
След около месец ни предстои да посетим Франция и ще поживеем там известно време. Видях на картата на първа страничка, че има мами, които живеят в Бордо. Градът е невероятен и много се радвам, че със семейството ми за втори път ще се установим там. Само, че този път сме в увеличен състав - преди двайсетина дни станах мама на едно прекрасно момченце, което, естествено, ще придружи мама и татко в това пътуване  Grinning
Ще ми бъде много приятно, ако приемете в мое лице още едно попълнение във вашите редици!
Хубава вечер и спокойна нощ на всички!

# 196
  • MERIGNAC, FRANCE
Добре дошла, Mei   bouquet Радвам се 4е отборът ни от Бордо се увели4ава  Wink

Мишенце, да ти е жив и здрав рожденника и много да те слуша! Дълги години разбирателство и любов   bouquet

Мистик, дано бързо се оправиш  Praynig И аз много 4есто усещам къде и кога се заразявам от някой вирус и най-4есто ми се слу4ва в трамвая или в някой магазин  Confused  Пробвай с Осцилококцинум - много помага  Peace

4умби, и аз съм ползвала френски телефон с бг-карта. Ако не ти е разкодиран телефона, обади се или отиди до твоя оператор тук, ще ти го разкодират за 2 минути  Peace

Надин, мерси   bouquet

# 197
  • пак на Рив Гош
Добр'утро от мен (нищо, че е обедно време почти)

Сбъдваща мечти, да ти е жив и здрав рожденникът, много радостни години заедно!
Сигурна ли си, че от Pacard си пазарувала? (то и там има благини, ама от друг вид, Pacard Bell имам предвид Wink) Какъв подарък му купи в крайна сметка?

Мистикова, какви са тия болести по никое време? Уж болестите от нередовно пиене идвали, ти от пъбове ги прихващаш, тц-тц-тц Wink Бързо да се оправиш ти пожелавам, че до Коледа време не остана!

Mei, добре дошла! Да ти е жив и здрав синът и много радост да ви носи! За колко време ще живеете в Бордо?

Чумби, съгласна съм с момичетата за кодирането на телефона. Преди време не бях с абонамент, а с предплатени карти във ФР ("закачена" за Bouygues)  и не можех да го ползвам в БГ. После смених телефона, минах на абонамент и нямам проблеми да го ползвам в София. Вие кога пътувате?

Клео, тя май вече замина на сняг и ракия...

Солдите почват на 9-ти януари за повечето департаменти, пълното разписание - за който се интересува - клик
Опс, сега видях, че Мама Щрумф вече е дала датите...

Мариякара, блазе ти за отпуската Simple Smile чак до Нова година ли ще откараш?

Мари-рус, имаш ли отзиви за качеството на мебелите на Вербоде? Аз от тях само текстил съм купувала... веднъж Simple Smile

Шомоне, наборе, разбрах аз, че Мамбата зодия Близнаци подготвя (няма страшно, хубави хора сме, само дето всяка работа вършим по два пъти, ама файда нема Wink).

Ние следобед май най-накрая ще се доберем до марше де Ноел на Дефанса, че колeден подарък за свекърите още нямам, а на 25-ти сме на обед при тях... Тъкмо да видя тълпа, да се поблъскаме малко, за изливане на негативната енергия преди празниците Wink

# 198
Добре дошла Мей! Бордо наистина е невероятен град! Успешно настаняване и кураж с малкия разбойник!

Роца, до 2 /01 официално съм в отпуска(с едно дежурство междувременно другата събота), но за мой късмет и двете места , където работя са затворени до 7 Grinning, така че съм в "chômage technique"до 7...но нали нямаме баба в момента, ще си гледам отрочетата в къщи
Коледното марше на Дефанса не е лошо, ама е последното място за купуване на подаръци, освен ако не си спечелил от тотото!Приятна разходка ( твоите "любими рецепти " са ми настолно четиво в момента Hug)
Хайде и аз отивам да пазарувам за голямото плюскане! Лек уикенд!

# 199
Роца, и аз съм купувала от Вербаудет само дрешки мебели бях харесала и запланувала да купя но май ще са от Икея харесах си от там едно легълце с розаво скринче, и са доста по изгодни като цена от вербаудет, съжелявам че не изчаках намаленията да купя количката, ама пък ще напазарувам за бебка за цялата година.

# 200
  • MERIGNAC, FRANCE
Аз имам от Вербоде един Кофр а жуе, но едното му колело се отка4и, ина4е е красив.

За тези, които още не са купили подаръци - утре пове4ето големи магазини са отворени и предлагат 50 процента намаление на игра4ките.

# 201
Днес имахме неочаквано посещение-крадец! #Cussing out

Излязох с бебето на разходка следобед.Отидохме до любимото кафене вечерта,където ни очакваха мъжът ми и няколко приятели...Пихме кафенце,посмяхме се и хванахме метрото...
Като наближихме апартамента ни,видяхме че свети от прозорците.Ние сме на нивото на улицата-прословутите ре-д-шосе.
Е,вътре се оказа,че нещата ни са по земята...
Слава Богу-липси няма.Явно са търсили пари и бижута.Парите са ни по банките.Златните ми бижута си останаха в БГ. Laughing  Имам само едни обици-подарък от мама и си ги бях сложила.

Толкова за коледното настроение

# 202
Chomont, vajnoto e che vie ne ste bili v kyashti i che nishto ne lipsva. Ne se ostaviai da ti razvaliat kolednoto nastroenie!

Znam kak ste se pochuvstvali, predu godina i neshto do kato otida do uchilishteto na Mitaka i se vyrna (20 minuti) po obiad tochno ni biaha razbili vratata, no ne napylno. Niakoi ili gi beshe strestnal ili metalnite shishove otvytre se biaha opynali.
Kak me biaha izdebnali si niamam na ideia, i kak biaha vlezli v sgradata kato vratata e s code, a ima i portier.
Samo deto posle ni strivashe 400 eur popravkata. Dobre zastrahovkata pokri pochti cialata suma.
Ta togava si kazah dobre che ne sym bila v kyshti! 

# 203
Здравеите пак и от мен.
Шомоне, гадна работа. Предполагам колко ти е гадно сега, въпреки че няма липси. Дано по-скоро ти мине. Чувството че някой ти е ровил в нещата е много неприятно.

Аз да похваля Picard - опитахме няколко техни неща, много вкусно беше всичко. По принцип съм анти полуготови и замразени храни, но за някои случаи става.

Да се похваля, май му се вижда края на моите премеждия с фризьорите тук. По-паметливите сигурно се сещат за драмите ми миналата и тая година, няма да се повтарям. Вчера попаднах в едно салонче наблизо, в което ми направиха диагностика на косата, прическа точно каквато я исках, консултация за подходящи дължини, форми и цветове, както и подходящи продукти на Керастаз, които да ползвам ако искам. Докато ми миеха косата ме сложиха на масажиращ стол. Абе, 2 часа релакс, чукча доволен. Следващия пък пак при тях ще отида, ако пак не се изложат ще съм щастлива, че съм намерила моето място. Пък и цените им са много прилични, ама на село е така...

Днес имам да шия костюм на Мама Коледа, вчера довърших костюмчетата на джуджетата. Тати ще мине само с шапка със звънчета.
Утре менюто ще е с нечетен брой ястия, питка с пара и тиквеник, както е по традиция. Вие как ще празнувате Бъдни вечер?
А подаръците кога? На Бъдни вечер или на Коледа сутринта ? Аз не знам дали ще изтрая до Коледа...

# 204
  • MERIGNAC, FRANCE
Шомон, гадна работа! А как са влезли - през вратата, или са с4упили прозореца? Питам, защото и ние сме на ред-шосе.

Спокойна неделя на вси4ки  Hug

# 205
Шомон, много неприятно това, дори да не ти вземат нищо, пак е гадно, че някой ти е ровичкал и изобщо си е позволил да влезе!  Sad

Ние с мъжа ми изчезваме за няколко дена до София и искам да пожелая на всички много спокойно и весело изкарване на Коледните празници. Нека Дядо Коледа ви донесе всички искани подаръци и се изпълните с положително настроение. Освен това и Бон апети, все пак това ще се хапва доста около Коледа, а после ще мислим за спорт и диети!  Hug

# 206
Благодаря ви за милите думи.Днес се чувсвам малко по-добре,но тоя(тия) ,ако ми падне  bash box #Sniper
Роил и в нещата н абебето,бъркал ми из бельото...
Щтрумфи-минал е през малкото прозорче н абанята-50/50 е на два метра от земята-не стигам до бравата и не го заключвам...Но то гледа към вътрешния двор,над нашата тераса е(към улицата е ре-д-шосе,но към градината е първи етаж).
Предполгаме,че е бил арабина,чиято майка живее срещу нас.Преди време е опитвал да влезе у съседите над нас,но са го видели...
Иначе и ние имаме тежка врата ,която само живущите могат да отключват...
Работа на вътрешен човек е...Кой ще знае,че има малко отворено прозорче ,гледащо към вътрешния двор...

Мише-чак ти завидях за този салон  Hug.Тук подстрижка с миене е към 50?...Ако те сложат и на масажиращ стол ще ти съдерат кожата   
после  Laughing
А с Пикар ми е свързан мил спомен от първите дни -с един приятел -беден студент като мен изядохме един килограм лазаня за 3?-някакво намаление имаше...Иначе аз също избягвам полуфабрикатите ... 
У вас здрав празник се задава-Весело изкарване...Доколкото знам подаръците могат да се отворят в полунощ с чиста съвест  Laughing

Ивенце-Весело изкарване и много подаръци да получиш

# 207
Шомче, искрено ти съчувствам. Няма по-гадно нещо от безсилието. А за другата палитра от чувства - унижение, изнасилване на личната сфера и оцапване на всичко свято - какво да кажа. Освен че гневът е толкова силен, че е трудно да се превъзмогне.
В началото на 90те си построихме апартамент и беше на една година когато точно на моя рожден ден, докато всички сме излезли на покупки, влязоха и ни обраха. Разбита врата, вандалски хаос ( дори в бельото ми бяха бъркали ), като всичко ценно липсваше. Освен електроника ( ТВ, уредба, други касетофони ) , бяха взели и ценни коприни и одеяла, колекциите от камъни  и монети на майка ми, всичко, абсолютно всичко, което има някаква материална стойност. А и то не е само до материалната стойност.
Нали знаете как в Бг. много хора са с железни входни врати? Да си призная и нашите апартаменти там са с такива, все пак два пъти ни обираха.

Мише, спомням си за фризьорските ти приключения. На масажен стол те сложиха, викаш. Ами сега една снимка с новата прическа няма ли да покажеш?  Wink
Хубаво си организирала менюто за Бъдни вечер. Вие знаете, че аз съм веги, така или иначе винаги ям постно, но тук не се яде постно и аз на Бъдни вечер по традиция правя пилешки бутчета с картофи с бирен сос (като аз уважавам много бирените картофи ). Фоа гра и сомон фюмé се яде на 25 на обяд с бутилка Сотерн. Така си устроихме рутинната Коледа и така ще бъде и тази година.
В сряда пристигат българските ни приятели, аз само се моля дотогава да оздравея, че съм като парцал и нитто мотивация имам за нещо, нито ми се иска да ги изпозаразя, че да налягаме всички за нова година.

Пожелавам на всички весела и уютна Коледа. Около елхата и любимите ви хора, почувствайте магията на безусловната любов!

# 208
Много неприятно Шомон но важното е , че нищо не са намерили и взели
Мистик и аз не ям месо, разбрахме се с комшиите които също са българи аз да приготвя полвината ястия , а тя останалите и да празнуваме заедно Simple Smile
Весели празници на всички!

# 209
момичета а знаете ли в Икея дали правят коледни намаления ?

Общи условия

Активация на акаунт