Il était une fois...Или в очакване на Père Noël!FR-9

• 21 608
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, девойки! Само на мен ли не ми е коледно... трябваше да правя украса на витрината, ама никакво вдъхновение, някак си не ми вървят гирляндите и лампичките в това слънце newsm08

Мари рус, напротив, тормози ни с проблемите си! А за френския наистина е хубаво да запишеш курс - ама май вече нямаш време.

Мама Щрумф, ти нали се беше похвалила някъде, че ще ходиш на Тае Чи - ходиш ли наистина и как е?

Я дайте малко съвет - искам да взема за България разни дребни неща, дали ще е интересно да занеса марон гласе? Или вече и там има такива работи  Thinking

# 91
Чумби, аз като ходя по различни места из ФР през годината, купувам местните специалитети и изделия (да са трайни все пак) Sunglasses. Така като тръгвам за БГ нямам кой знае колко неща за купуване, а и всеки път е нещо различно за опитване и подаряване.

Ако пък не, ходя в Льоклер, и купувам различни неща от поредицата Reflets de France или Nos régions ont du talent. За мен това са истинските специалитети, които не може да ги купим от безмитната зона на летището в последния момент  Mr. Green (п.с. за разлика от парфюмите  Flutter).

Витрина на какъв магазин декорираш ти? Аз май не съм запозната с вашите дейности  Laughing

Последна редакция: вт, 11 дек 2007, 15:15 от cleoven

# 92
Само на мен ли не ми е коледно...

Не само на теб Чумбино, на мен също ми е коледно. И аз вече украсих къщата, остава да купим елха. Иначе всеки уикенд ходим в различни градове на маршетата дьо ноел, стана традиция да се качвам с детето на карусел и аз луднах по коледния кич.
Чумби, вие в Бг. ли ще празнувате Коледа и НГ? Ако е така, значи ли, че ще минете през родния град? Ох, носталгично ми стана, въпреки че тази година аз ще имам гости от Бг.

# 93
Мистикова, къде четеш, къде се рееш? На Чумбата НЕ й е коледно  Laughing
А по вашите коледни маршета има ли печени кестени на въглени?? Мама миа, как върви с чаша горещо вино...!

# 94
Да бе, "не"-то ми се е изплъзнало. Що така бе Чумбе?

Клео, печени кестени има на всяко марше, ама на въглени? Как тъй на въглени? Във формата на въглен или на вкус ( хаха )? Лек бъзик, предполагам изглеждат само като въглен. Трябва да се занимая с материята, не съм поглеждала досега.
Я кажи за онзи уред, който масажира главата. С батерии ли функционира? И с какви движения масажира?

# 95
И на мен ми е коледно, ама тия вируси ме приземяват. Миналата седмица Бобо, сега малкия се гътна.
В матернела на Бобо от 28 деца вчера 16 бяха болни - варицела и гастровирус.
Иначе - посетихме и ние коледното марше в центъра, този уикенд ще е маршето в наше село - дядо Коледа ще идва с шейна с магаренце. Как да не го видим, а? Ще има и разни дегустации няколко пъти през уикенда, ама пак ще пропусна - заинатила съм се да отслабвам.

# 96
Леле, Мише, вярно много са ви нападнали вирусите - дръжте се! Мънинкото май отрано ще изпробва целия асортимент на детската градина Sad  Hug 

Абе хора, как да ми е коледно в този пек! Температурата онзи ден беше към 18°, ходихме до близка Италия и се бяхме размекнали на терасата на един ресторант точно над морето. Затова нещо не мога да се настроя ни на горещо вино, ни на коледни украси. Все пак украсихме с дребните елхата и сега всяка вечер й пеем български песни - вчера ги бях въоръжила с по едно звънче и пяхме "Зън зън зън, бялата пъртина" Даже и бейби припяваше на "ззз", откакто знае как казва пчеличката.

Мистик, в "родния" К. ще бъдем само 2-3 дни, а за Коледа ще сме тук - никаква надежда да е бяла.

Клео, напълно споделям идеите ти за подаръци за БГ, нали затова питам дали ще е интересно да нося "марон гласе", че както не съм си ходила две години, не съм в течение - там като че ли вече всичко има. Върха беше едни провансалски покривки, които пращах с голям успех за подаръци, докато майка ми каза, че намерила същата, чисто нова,  на невероятно смешна цена в местния "парцал шоп".

# 97
Хелоу , девойки , гледам днес сте понапреднали с писането , Браво, може да я посрещтнем Новата Година с една хубава нова теми4ка...
Шумби , няма марон гласе , или поне аз не съм виждала ,но аз и във Фр-я не ги забелязвам , тъй като не са от моят ранг бонбонки дето ми се топят леки4ко в устата... Laughing
Сега оба4е като се позамислих , в Метро са се отдали яко на френски специалитети , но май нямаше марон гласе...
Ина4е , да в БГ вси4ко си има и даже мляко от магаре може да се намери... Laughing
Можеш да вземеш на дреб4овци ,ако разбира се има такива в родата от Коледните фигурки или пък Календарите с бонбонки ,4е тук едни цени са им сложили ,4ак да те хване яд като знаеш колко са евтини във Фр-я например...
Днес , тук също беше слън4ево ,но май май това ще ни е последния слън4ев ден....снегът ще ни навести още тази седмица и ако познаят и за Коледа ще си имаме....
Въпреки слънцето ,на мен както на Мистикова ми е Коледно и си пея коледни песни4ки , работата върви ,шефа е далеко и така , боса по асфалта вървя си.... Sunglasses
Мамо Щрумф ти пак за4езна , да не кажеш 4е темата пак без теб върви....
Мишенце  стискам палци да се оправят дребосъците и да успеете да видите дядо Коледа с шейната ... Hug

# 98
  • MERIGNAC, FRANCE
Мамба, на кораба пише 4е е за над 5-годишни  Confused  А от Арбр де Ноел му подариха едно пиано с микрофон, ще пробвам утре да сложа снимка в профила ми.

4умби, аз ходих 2 пъти на тай-4и. Наистина е интересно, но ми е дале4ко. Там пък съм най-младата в групата...за мене няма угодия  Laughing  Но затова пък ходя на балкански танци  Party
А за БГ аз миналата година носих от бонбоните Трюф (Мамба, те се топят в устата  Wink ).

А пък аз два дена ве4е си пея българската песни4ка за Бонболандия от Евровизия Жуниор  Grinning

# 99
  • MERIGNAC, FRANCE
Ето едно представление, което би развълнувало парижките мами :
http://www.aba.government.bg/news.php?newsid=2105
Ако знаете само как ви завиждам  Tired

# 100
Здрасти здрасти
Коледното настроение е влезло в темичката вече наистина
Mama Strumpf вчера взех на малката ми Габи за Коледа точно такова пиано с микрофон. Laughing

Аз иначе малко позачезнах поради здравословни причини за които хич не ми се говори

А за френския Много труден тоя език беее ужаст направо Shocked
Аз си седнах д-то едва преди няколко месеца да го уча ,мислех си че е съвсем лежерен и ще го хапна лесно ама не Laughing
Понеже съм учила доста години италиански и си мислех че ще е лесен като него.Като започнах разбрах в каква голяма заблуда съм била Sunglasses Сега се потя над него сериозно от 3 месеца и спокойно мога да кажа ,че много времее още трябва да мине за да го науча горе долу сносно.

Вчера иначе за 1 път най после видях че са докарали елхи и тук ще вземем другата седмица.
МамбаВ неделя ходих до базара ама нещо неможах да ви видя само дето на 2 пъти изгубих децата Laughing

Иначе тука си пече едно слънце едно топло хич не е Коледно времето
То в Пловдив сняг ако завали изобщо се задържа 2 дена  Laughing
Последния истински и голям сняг тук беше 2005 срещу 2006

Желая хубав ден на всички

# 101
Моля, кажете, някой пазарува ли от Picard ?
Гледам разни вкуснотии по брошурите им, но магазина ми е далече и само за едното опитване не си струва ходенето. Ако някой има впечатления, нека каже, моля...

# 102
Купувала съм от Picard разни неща като Сен Жак и други пресни рибни такива, сладоледи  - качествено е всичко. Готови храни не съм купувала, но мисля, че минават за добро име, дори май са по-скъпи от други подобни замразени марки.

Мама Щрумф, и аз завидях на парижките мами и деца. Особено ми хареса как малките франкофони ще задават гатанки на публиката (а публиката ще се опитва да познае какво казват Joy )

# 103
Поздрав!

Някой случайно да има това ду-ду?  Rolling Eyes

Tout compte Fait 2005

Търся го от доста време по форуми и специализирани сайтове, но не го откривам. Писах и на фабриканта. Нямат го.
Ако някой го има и стои непотърсено в някой шкаф, да се обади, моля... Heart Eyes

Последна редакция: ср, 12 дек 2007, 16:57 от cleoven

# 104
Привет Grinning,

Мишенце, ние купуваме от Пикар. Много са хубави:"canapés traiteur" - страхотни са, често ги купуваме когато имаме гости. За гато аперо са невероятни. А също и " pruneaux au lard fumé"Peace
За антре тези са номер 1 "2 fondants au fromage de chèvre, tomates confites" - направо да си оближеш пръстите - докато се огледаш и ги няма Wink Crazy! От сладкишите им най-обичаме "carré glacé chocolat noir-noisette" - страхотен е!! Купували сме и фоагра, което също е много добро.
Купуваме също техните кроасани и зеленчуци. И аз бих искала да разбера отзиви за други вкусотии на Пикар. Flutter

Последна редакция: чт, 13 дек 2007, 00:14 от Pollia

Общи условия

Активация на акаунт