Il était une fois...Или в очакване на Père Noël!FR-9

• 21 605
  • 283
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте пак от мен,
Мария, Благодаря за идеята за ЛаРедут, не знаех, че имат доставки до БГ. Ще опитам да разгледам сайта им, ако имам нужда ще свиркам към по-опитните за помощ!

А на бременните дето се разконспирираха-бон кураж!

мари-рус, аз лично френски бях учила в БГ, но на вечерни курсове в алианса после във френския културен център, общо май около 3 години. Като дойдох тук не може да се каже, че го говорех, а и доста не разбирах.Но доста лесно и бързо го проговорих тук на място, не съм го учила специално тук. Аз лично бях принудена заради работата ми бързо да вляза в час, нямах друг избор. Трябва непрекъсната практика и да не ти пука от първоначалните грешки(според мъжа ми и с кормуването е така...ама не знам това дали някога ще го успея! hahaha)
Да не звуча негативно, ама с бебето курсовете ще трябва да ги отложиш за по-натам, освен ако нямаш някой да ти го гледа от време на време. Иначе курсове, разговори с французи, четене на книги+++, само френска телевизия,кино и тн...това беше моята рецепта, ама преди да дойдат децата.

Да ви се оплача , не ми искат малкия на яслата! Много плачел и днес ми се обадиха на пожар повече да не го водя и да взема среща с шефката...Аз все си мисля, че всички плачати трябва да имат опит, ама сега като така постъпиха с нас си мисля, че моят синковец явно е тежък случай...
 Cry

# 76
  • MERIGNAC, FRANCE
Шомон, 4естит рожден ден!
Желая ти здраве, щастие и любов!
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

4естито на патерици и на Никол и Никола!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Добре дошла на новата мама Ива от Лил  Hug

Мari_rus, това е вълнена жилетка, но не мисля 4е ще ти трябва. И в моя списък го пишеше, но в родилното никой не я използва - обли4ат бебето с боди и пижама и го завиват.

Мамба, я си признавай бързо тогава какво о4акваш  Laughing

# 77
Привет и от мен и честито на рожденчката!Много много здраве , щастие и само красиви моменти!За езика е така, учене и търпение му е майката Simple SmileЖиваля съм малко в Германия и твърдо се бях насочила към немският, после пък и на курсове по немски в австрия няколко пъти бях, но такъв е живота сега във Франция Grinning
Момичета, след кой месец мога да запиша бебето на ясла?

# 78
Аз съм живяла 7 години в Германия и затова също ме тегли към немския и към разни немски обичаи и традиции, ама нали вече сме граждани на Европа, та трябва навсякъде да ни е добре Simple Smile
А по въпроса с курсовете, аз ходих на един в Сорбоната, не беше много лошо, ама нещо странно бяха събрали групата, имаше прекалено големи разлики между учещите  newsm78

# 79
  • MERIGNAC, FRANCE
Мari_rus, още отсега трябва да подадеш молба за ясла. Ина4е ги вземат от 2-3 месе4на възраст.

# 80
Мамо Щрумф , 4е то си пише в заглавието на темата кого О4аквам - Дядо Мраз ,упс , Дядо Коледа или Père Noel... Laughing Peace

# 81
  • MERIGNAC, FRANCE
Мамо Щрумф , 4е то си пише в заглавието на темата кого О4аквам - Дядо Мраз ,упс , Дядо Коледа или Père Noel... Laughing Peace

Хм, има нещо гнило в Дания... newsm78

4естит 8-ми декември на вси4ки бивши, настоящи и бъдещи студенти!   bouquet
Ех, какви времена бяха...

Последна редакция: сб, 08 дек 2007, 21:08 от Mama Strumpf

# 82
Мамо Щрумф ,незнам какво гнило има ...но аз си 4акам наистина Дядо Коледа за голямата Премия , и тогава може и да 4ерпя... Wink, а и 4акам също Лятото ,по скоро юни и юли... Whistling
А ти още не си тръгнала ,айде бягай ,4е празника без теб ще по4не...като знам колко бг студенти има в Бордо...Весело изкарване и мерси за пожеланията.. Hug

# 83
Здравейте на всички от слънчева Гърция.Не мога да се сдържа  да не благодаря публично на две дами от вас,на Мама струмф и Ивенце,  bouquet  bouquet  bouquetКоито ме държаха в течение с новините за бедстващите кораби около Франция,съпругът ми е на един от тях и след негово обаждане вчера за секунди- колко е зле положението бях //и още съм//притеснила много,/Тук в Гърция по новините не казаха нищо и само чрез вас знаех какво е положението,ако има нещо ново моля пишете ми информация,той ще е до утре на път,сега се обади от сателитната вразка на капитана,каза само че още е силно вълнението, но опасноста не била голяма,дано е така,а не само да ме успокоява,та,,ако някоя знае нещо ново моля,моля ви да ми пише.И благодаря и извинете, че нахълтах непоканена тук,имах нужда от вас,ако пък някоя има нужда от гърция от нещо--насреща съм,
Желая ви Весела Коледа,Да сте здрави вие и децата ви и семействата ви и всички, които обичате,
И наистина ..стават чудеса по Коледа,,,  bouquet

# 84
Темата ни пак потегли на някъде та реших да се вклЮча Simple Smile
Големи мистерии тука  Laughing и конспирации аз се отказвам доброволно да гадая Simple Smile
Mama Strumpf , как мина купона студентския?

mari_rus, те хората с повече стаж от мен във френския вече са се изказали, но и аз да кажа, че не е лесно. Аз преди 3 години се сблъсках за пръв път истински, и след няколко курса тук и там мога да кажа, че говоря вече колкото да ме разберат Simple Smile)
И мисля, че ще ти е трудно с бебето да учиш, освен ако не идва учител в къщи да ти преподава.

korina-33, надявам се всичко да е наред със съпруга ти!

# 85
  • MERIGNAC, FRANCE
Ве4е на няколко пъти забелязвам, 4е като пиша и темата замира, а миналата седмица 3 дни отсъствах и бяха изписани 3 страници  newsm78

Надин, купона мина добре, но бях една от най-дъртите  Embarassed  от около 40 присъстващи.

Кorina-33, бурята премина и по новините показаха как хора събират ананаси по плажа, изпаднали от загубените в морето контейнери  Laughing

# 86
Мда, темата замира , даже беше заминала на 3 страница... Thinking
Ама така е като вси4ки работят и се подготвят за Коледните празници....В БГ прогнозират сняг ,а дано , поне тази Коледа да имаме сняг , 4е да се порадват децата ....пък и на планина да отидем...
Мамо Щрумф , за купоните възраст няма , а най-ве4е за студентските...Не е важно на колко си ,а на колко се 4увстваш.. Peace.......а това 4е темата замира като пишеш ,не е вярно....явно тази ще ни е последната за годината...
Купихте ли ве4е подаръците ? Аз все още не...Само Дребният е уреден .. Laughing

# 87
  • MERIGNAC, FRANCE
Мамба, и аз купих за Тони само подарък засега - от една седмица все повтаря "бато пират"  Laughing ...е, има го! Лели4ките в яслата оба4е ми се струва 4е реагират странно, т. е. като 4е ли леко ме укоряват, защото е още малък  Thinking  Ще трябва да си поговорим по въпроса с тях.

# 88
Мамо Щрумф ,дай снимка на Батито Пират? или линк..
Закакво те укоряват? Не мисля ,4е Тони е малък ,а и не е ли от 3 години това Бато?
И аз купих кола с дистанционно на Матео и пише за 3 години ,но съм сигурна , 4е ще се справи...
Мина ли празника в Буланжер?Какво му подариха от там?

# 89
Благодадаря на всички за добрите думи,сега се обади мъжът ми,пристигнали са на пристанище и са добре,
Желая на всички ви весела и щастлива коледа с обичаните от вас хора.И  вие и децата ви да са винаги здрави  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт